Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kania23

agresja kobiet

Polecane posty

Gość kania23

Cześć dziewczyny. Jestem studentką socjologii i wlaśnie piszę prace magisterską na temat kobiecej agresji w zyciu codziennym. Czy któraś z Was zauważa u siebie nadpobudliwość czy wręcz agresję w szkole,pracy, w stosunku do partnera czy dziecka? Chodzi mi o zachowania agresywne które się powtarzają a nie o jednorazowy wybuch.Wiem że temat agresji i przemocy jest tematem bardzo drażliwym i sporo odwagi wymaga opowiedzenie o tym w kontekście wlasnego zycia. Jednak do mojej pracy, aby była ona rzetelna potrzebuje wywiadów jakościowych. Stąd moja wielka prośba do Was Drogie Panie. Czy któraś z Was chciałaby mi opowiedzieć o tych zachowaniach? Rozmowa odbyłaby sie poprzez gg lub maila (wysłalabym pytania). Internet oczywiście gwarantuje anonimowość.Nie będe nigdzie rozpowszechniać tych historii. Zostaną one wykorzystane tylko i wyłącznie do pracy mgr. Bardzo mi na tym zależy. Czekam na odważne Panie.

Gość Mielentij Jaslow
O tak, panie dziejku! Agresja kobiet na Uralu to normalka!

Gość sobie miejsce wybralas
tu same gimbusy

Gość Japjap
Pomogłabym,al boję się,że zaalarmujesz policję :].

Gość Milicjant Sergiej Łazow
To lepiej nie pisać, panie dziejku!

Gość jak to tylko w pracy mgr
Jeśli praca będzie świetna i zaproponują Ci publikację to rozumiem że odmówisz, aby nie łamać obietnicy danej anonimowym internautkom? Rozumiem też że nie zgodzisz się na archiwizację pracy w bibliotece i cytowanie jej przez innych studentów?

Gość kania23
Nie o to chodzi że nie pozwolę jej archiwizować itd. Zapewnienie anonimowości polega na tym że historie które przeczytam nie będą rozpowszechniane nigdzie poza fragmentami w pracy mgr. Poza tym nie podam numeru gg lub maila z ktorego te opowieści przyszly a także nie interesuje mnie tożsamość osoby po drugiej stronie kabla (czyli jej imię nazwisko). Interesuje mnie sama wypowiedź. Jest chyba jasne że po napisaniu tej pracy będzie ona udostępniana innym studentom (nie wydaje mi się by została gdziekolwiek opublikowana). Na to nie mam zbyt wielkiego wpływu. Ale to co się pojawi w pracy to, powtarzam czysta wypowiedź respondenta oderwana od konkretnej osoby. Zadnej historii nie zamierzam podpisać imieniem, nazwiskiem lub mailem respondenta. I to jest właśnie zapewnienie anonimowości. Przejrzałam forum i zauważyłam że wiele kobiet wypowiadało się na temat swojej agresji. Dlatego pomyślalam że to dobre miejsce na taką prośbę. Widac to była pomylka.

Gość kannnnnaaaaa
ja ci pomoge.dawaj pytania...a tu na forum mozna? bo ie chce mi sie zakladac gg