Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam powod aby to ukryc

Spiralka w tajemnicy przed mezem

Polecane posty

no ale jak to zrobic skoro plamien wcale nie bedzie :D? dodam ze mam juz dwoje dzieci i kolejnego nie chce on zreszta tez ale moj maz to taki maz co wszystko gada swojej mamusi a ja nie chce aby o tym wiedziala jego rodzina i prawila mi komety o raku itp:D sam on ma dwie iostry , jedna ma jedno dziecko 9 lat a druga dwoje 9 i 5 lat , nie wiem jak sie zabezpieczaja , ale pewnie sie kochaja :D choc bez potomstwa , nie chce komentarzy z ich strony , a moze one same jakos tez sie zabezpieczaja hormonami tylko o tym nikt nie wie bo trzymaja to dla siebie , no chyba ze utracily plodnosc :D

Gość bez sensu uważam
powinnaś powiedzieć o tym mężowi i zastrzec, żeby trzymał gębę na kłódkę.

Gość ANITKA300
to chyba nie jest temat tabu w waszej rodzinie?powinnas mu powiedziec i zastrzec ze nie chcesz aby na takie tematy rozmawial z kims poza twoja osoba.tym bardziej ze oboje nie chcecie wiecej dzieci

Gość ANITKA300
a moze ktos wie jaki koszt jest takiej spiralki wraz z zalozeniem?

Gość niezla rodzinke ma twoj maz
jak ich tematy przy stole to twoje narzady plciowe. Moglabys wlasciwie przejac prowadzenie i przy nastepnym rodzinnym obiadku zapytac tesciowa, jak sie czuja jej cysty na jajnikach i czy plami z pochwy...

:D:D:D ale on naprwde im powie :D a ja sie tym przejmuje nie powiem nawet mojej mamie , tylko siostrze bo sie lubimy ale mnie rozsmieszylyscie ja nie moge :D:D:D nie mam zamiaru aby to komentowala jego rodzinka i byc moze i on na prawo i lewo ze zona sie wykastrowala :D:D:D i nie bedzie wiecej dzieci wiec moze byc w pelnej gotowosci :D:D:D

myszka , no coz moze nie tak od razu ze o macicy ale napewno nie zapomni poiformowac ich o tym fakcie :D

Gość malinaaaaa
to nie jego wina rodziny, tylko mężą bo wszystko mówi, po cholerę wynosi to co się dzieje między wami, zakaz mu mówienia cokolwiek, to wasze zycie

Gość wychowawca
spirala jes to mikro aborcja

Gość buhahaaaaaaaaaaaaaaa
ale masz durnego chłopa ha ha ha h aha, o waszej antykoncepcji gada z mamusią. Mój raz spróbował z kimś ze swojej rodzinki rozwijać te tematy to jak go doprowadziłam do pionu, to pamięta do tej pory. Spirala w moim mieście to koszt rzędu 400-500 zł, ale pamiętaj, że to mikroaborcja jak ktoś już zauważył. Ja biorę pigułki od 5 lat, z przerwą na ciążę i nic mi nie jest. Może pomyśl o tym.

Gość AaliyahHaughtonnn
ze spirala jest normalny okres, wiec spokojnie to ukryjesz

Gość buhahaaaaaaaaaaaaaaa
zakładając dostępną w Polsce Mirenę jest wielkie prawdopodobieństwo, zę po pewnym czasie miesiaczka zaniknie

Gość A ja bym tak podeszła..
.. do sprawy: Powiedzieć mężowi tak: 'Nie chcemy już mieć więcej dzieci. Ponieważ najlepszą metodą jest antykoncepcja, to tą chciałabym zacząć stosować. Znam jednak Ciebie i Twoją mamę - zaraz jej wypaplasz i ja będę musiała słuchać komentarzy, na które nie mam najmniejszej ochoty, jeśli zacznę je przyjmować. Ponieważ chcę takiej sytuacji uniknąć i jednocześnie nie ryzykować ciąży, to masz wybór: Albo biorę tabletki, a Ty zamykasz się i mamusi ani mru-mru, albo całkowicie rezygnujemy z seksu... Wybierz mądrze. Jeśli podejmiesz decyzję pierwszą, po czym wygadasz się, to oznacza to trwałe podjęcie decyzji nr 2' Przy takim podejściu ważna jest wówczas konsekwencja, bo inaczej mąż uzna, że to tylko próba nastraszenia, a nie realna konsekwencja. Powodzenia!

Gość babeczkaa
kobieto zanim sabie spiralkę założysz to poczytaj co to jest:) Dlaczego masz nie mieć okresu mając spiralkę? to jakas nowość? ja mam już drugą i jakoś regularnie mam miesiączki.szczere wyrazy współczucia zpowodu chorych relacji w związku małżenskim

Gość babeczkaa
ja mam już drugą mirenę i miesiączkuję:) to sprawa wielce indywidualna:)i raczej nie do przewidzenia

Gość ANITKA300
do baabeczka.a jaki jest koszt takiej spiralki wraz z zalozeniem?

Gość do buhahaaaaaaaaaaaaaaa
a wyrzucane plemniki znajdujące sie w gumce to też mikroaborcja moherze.

Gość babeczkaa
sama spiralka to ok 700 zl + koszty założenia kolejne ok 200 ale problem antykoncepcji rozwiązany na lat 5-6:)

Gość pomarańczka000000
Zapraszam na mojego bloga i prosze o wpisy Blog jest o mnie o mojej bardzo dużej nadwadze. http://otylanastolatka14.blog.onet.pl/ Prosze wejdzcie, poczytajcie, zostawcie komentarz

Gość czyli od mleka ma katar
z to mikro aborcja to sia ma tak ze podczas zaplodnienia spirala nie pozwala sie zagniezdzic jajeczku a dusza wstepuje podczas zaplodnieniu

zgadzam sie z tym ze spirala to aborcja dobry lekarz powie jak dziala spirala nie dopuszcza do zagniezdzenia zaplodnionego jajeczka dodatkowo sprawia ze kobieta ma wieczny stan zapalny duzo jest o tym w necie a wyrzucenie plemnikow do gumki to nie jest mikroaborcja nie rozumiem co ma wspolnego sam plemnik z aborcja , skoro nie zostal polaczony z komorka jajowa, szok heh

" zakładając dostępną w Polsce Mirenę jest wielkie prawdopodobieństwo, zę po pewnym czasie miesiaczka zaniknie" - i dlatego ja pisze przeciez, ze w przypadku zalozenia zwyklej spirali miedzianej (nie mireny!) miesiaczka nie zaniknie.

Gość babeczkaa
spiralka z wkładem hormonalnym czyli dostępna na naszym rynku mirena nie dopuszcza do wystąpienia owulacji:0 nie ma owulacji,nie ma jajeczka,nie ma zapłodnienia :)zwykłe wkladki ,owszem ale mirena dziala na troszkę innych zasadach:) dla niektórych jest środkiem leczniczym:)pozostaje kwestia etyki i sumienia.Nawet jeśli dojdzie do zapłodnienia to zapłodniona komórka nie będzie w stanie przejść przez szyjkę macicy,bo zostanie uszkodzona.Tak,to jest środek wczesnoporonny.

Gość bo mnie trafi
oj, przestańcie z tą aborcją, dlaczego wyrzucacie plemniki, to też półprodukt człowieka, pomóżcie tym narodzonym dzieciom, tyle biednych, porzuconych dzieci a tu nad plemnikiem rozważają pieprzone mohery.