Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANITKA300

jakie zabawy dla 2latka?

Polecane posty

Gość ANITKA300

w co sie sie bawicie ze swoimi dziecmi?mam 2latka ktory wszystkim szybko sie nudzi nie mam pomyslow na zabawy z nim.bardzo jest ruchliwy klockami nie potrafi sie bawic bo albo zabiera nie daje nic zbudowac albo rozrzuca po pokoju.nie chce zeby ciagla ogladal bajki

Gość pomarańczka000000
zabawa w chowanego, w "misiu pyta", spiewanie piosenek, czesanie, sgaduj zgadula, super pamiec ____________________________ Zapraszam na mojego bloga i prosze o wpisy Blog jest o mnie o mojej bardzo dużej nadwadze. http://otylanastolatka14.blog.onet.pl/ Prosze wejdzcie, poczytajcie, zostawcie komentarz

Gość ANITKA300
zgaduj zgadula odpada bo jeszcze malo mowi

Gość grrtgtrbr
a jak wyglada zabawa w czesanie bo ciekawi mnie to jak mozna bawic sie w czesanie

Gość pomarańczka000000
ojej taka przenoscia, dziecko cie czsze, z doswiadczenia wiem (mam 5 letnia kuzynke) ze potem jestes cala potargana ale dziecko ma frajde

Gość grrtgtrbr
przeciez ona ma syna bo napisala dla 2latka nie dla 2latki

Gość pomarańczka000000
no to kopanie pluszowej pilki rysowanie czytanie ksiazeczek bajki no sama nie wiem ____________________________ Zapraszam na mojego bloga i prosze o wpisy Blog jest o mnie o mojej bardzo dużej nadwadze. http://otylanastolatka14.blog.onet.pl/ Prosze wejdzcie, poczytajcie, zostawcie komentarz

Gość ANITKA300
dokladnie chlopiec raczej nie zainteresuje sie spiewanie tym bardziej jak wspomnialam malo jeszcze mowi...

Gość pomarańczka000000
to bez urazy dziwne masz dziecko, spiewac kocha kazdy dziecko i kazdy czlowiek nara

Gość mama prawie 2latkaaa
Mój uwielbia zabawy w chowanego (a kuku), lubi piosenki (rere kum kum, szczotka pasta....), choc tez nie wiele mowi. Bawi sie klockami i zwirzatkami. Ostatnio zainteresowal sie rysowaniem i zabawa ciastolina.

zabawy ruchowe polecam moja mala buduje fort z tata, koc zalozony na krzesla i siedza tam z zabawkami tor przeszkod- ulozone poduszki na podlodze i ganianie sie pomiedzy wspinanie sie po mamy kolanach samolot(tata kladzie sie na plecach, unosi i podkula nogi do gory, mala kladzie sie brzuszkiem na stopach i w gore polatac) jazda na koniku, swietnie trzyma rownowage mala dolacza do mnie jak cwicze joge i probuje zrobic figury;-) gramy w gry wii fit, jazda na nartach,lyzwy- chodzi o cwiczenie balansu...jakos sobie radzi...czasami:-) ale radoche ma niesamowita jak masz szklane drzwi, daj mu szmatke spryskaj okno i masz podwojny zysk: z glowy dziecko na co najmniej 15 min i w miare niezle wygladajace szklo;-) oczywiscie sama musisz zdecydowac czy to jest bezpieczne w twoim domu.. w moim poprzednim domu- bylo... jak jeszcze sobie cos przypomne to podpowiem...powodzenia;-)

Gość Szpindlerowy mlyn
moja 2latka lubi bawic sie zwierzatkami, ogladac ksiazeczki, lubic spiewac i chodzi na zajecia muzyczno-taneczne, lubi rozmawiac-dosc duzo mowi, bawic sie samochodem, takim odpychanym nogami, no ale tak najbardziej to lubi ruch-wszystko, co ja zatrzymuje w miejscu jest tylko na 5min, wiec chodzimy na spacery, na sanki, a i jeszcze jedno, moja cora ma super kontakt z naszymi psami, potrafi sie z niimi bawic naprawde dlugo

Mój chrześniak ( 2 latka i 3 miesiące) lubi bawić się ze mną, gdy wpadam z wizytą:) samochodzikami na podłodze, turlanie rzucanie piłki, zabawa balonem (najlepiej mieć kilka w zapasie) :D książeczki z naklejkami, próby malowania malowanek, plastelina ( robi kuleczki z nich itp ) zabwa na jeżdziku (takim odpychanym nóżkami) zabawa w chowanego (on się chowa a ja go szukam:D ) zabawa maskotkami, układanie wież z klocków, łaskotanie:D :P , można też zabrać na sanki ( jeśli nie jest zimno) zabaw jest wiele, i można wymyślać zabawę z niczego, tylko trzeba trochę kreatywności i pomysłów..

Gość alex27
a ja mogę Ci polecić Knilla i Weronike Sherborne. Są to wyciszające, budujące więź z dzieckiem ćwiczenia. Muzykę do Knilla ściągniesz z internetu, tam pan mówi co po kolei robic, jest wskazywanie na części ciała itp. Natomiast u Weroniki mozna bawić się we trójkę, tato, mama i dziecko. np dziecko kładzie się na kocyk, a jedno z rodziców ciągnie je po podłodze lub uzywanie koca do huśtania jak w hamaku itp. Naprawde fajne. Stosuje się te metody w przedzkolach, tych zwykłych, integracyjnych jak i specjalnych. Bez względu na wiek, dzieci bardzo lubią takie ćwiczenia:)

Gość ANITKA300
bardzo dziekuje za fajne pomysly napewno wyprobujemy:)

Gość jjjohanka2
Zajrzycie sobie na stronę mojulubionybohater.pl Tam na pewno znajdziecie wiele ciekawych propozycji zabawek dla maluszków.Mysle ze moze jakies puzzle dla dwulatków, bedą najlepszym rozwiązaniem.