Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mynka24

Czy wybaczyc zdrade o ktorej dowiedzialam sie tuz przed slubem?

Polecane posty

Gość la_lunia
Nie jest szczery tylko jest egoistą DUPEK.

Gość llpp
Odpowiedz sobie sama, czy gdyby byl Polakiem i przyznal sie do zdrady, to wybaczylabys? Zakladam sie, ze nie i kopnelabys go mocno w dupe. Jezeli mu wybaczysz, to niestety bedzie dla niego zielone swiatlo do dalszych zdrad, nie ludz sie, ze bedzie inaczej. Zgadzam sie z kims powyzej, ze poludniowcy maja o wiele luzniejszy stosunej do zdrad, powiedzialabym nawet, ze jest nawet na to ciche przyzwolenie, byle robic to tak, aby sie nie wydalo. Naprawde chcesz sluchac przsiegi wiernosci od kogos, kto zdradzal cie i bedzie cie dalej zdradzal?:O

Gość jacobs
A ja sądzę ,że powinnaś dać wam szansę .Najwyżej odłóż ślub na póżniej .Pozyjesz,zobaczysz .Może faktycznie facet chce wejść w związek z czystą kartą ,dlatego przyznał się do zdrady(moim zdaniem lepiej ,żeby nie mówił ale stało się ) Nie słuchaj rad rasistow i tych kąpanych w gorącej wodzie ,ktore każą ci wystawić go za drzwi .Poczekaj aż emocje opadną .większość radzi rzuć i mówi że tak by zrobiła a potem ryczą iw samotności i żałują.

Gość llpp
A fakt, ze przyznal sie sam nic nie znaczy. Za pol roku znowu sie przyzna i bedziesz mowila o 3 szansie, za rok powtorka i 4 szansa i tak do usranej smierci.

Gość Pani XX
Dokładnie jakobs - zgadzam się w 100%. Te co podpowiadaja żeby odeszła to pewnie samotne złe na cały swiat i mężczyzn kobiety. Odejdzie i co dalej? Zdrada była wiele lat temu a od tamtego czasu wiele sie zmieniło. Jesli ten związek jest tego wart.Ja bym to wybaczyła.

Gość llpp
jacobs, zajrzyj do slownika i zobacz co oznacza slowo rasista. Co do goracej wody, to moze ty masz tak niska samoocene, ze wybaczasz zdrady, bo boisz sie zycia w samotnosci, ale zadna szanujaca sie kobieta nie zostanie z czlowiekiem, ktory posuwal inna kobiete bedac z nia w zwiazku.

Gość iteczka
chyba zartujesz,ze myslisz o przebaczeniu????dziewczyno,ocknij sie,facet klamal cie w zywe oczy i chcesz takiego goscia za meza????z jakas zdzira seksil sie lecac do niej na upojn y weekend,a ty rozwazasz czy mu wybaczyc?chcesz byc podnozkiem w malzenstwie?skoro wybaczysz teraz facet bedzie wiedzial ze moze sobie pozwolic na wiecej..cialo puszczone raz w ruch toczy sie dalej,on bedzie dalej zdradzal..nie wybaczaj i zostaw go,bo bedziesz popychadlem...bedziesz ciagle miala watpliwosci i obawy czy znow nie nawali...czy nie zdradzi...to ty masz byc najwazniejsza...ja bym od razu kopnela goscia w tylek i dowidzenia..

Gość llpp
iteczka, nie przekonasz jej. Sama widzisz, ze wiele kobiet w ogole sie nie szanuje i "wybacza" facetom skoki w bok, a tak naprawde to zadne wybaczanie tylko olbrzymi strach przed: - samotnoscia, bo nie wiadomo kiedy sie znowu kogos pozna - tego co ludzie powiedza, wiekszosc kobiet woli udawac szczesliwe zonki i robic mine do zlej gry - tego jak sobie sama poradze Szkoda czasu.

Gość iteczka
a te ktore mowia wybacz widocznie tkwia w takich zwiazkach ,bez zaufania,pozbawione pewnosci siebie..pokaz klase dziewczyno,lepiej byc sama niz z gosciem ktory zdradzil przed slubem..on cie nie kocha,tylko mu wygodnie z toba...mialam podobna sytuacje i bez zastanowienia pokazalam facetowi drzwi...i mam teraz kogos z kim jestem 5 lat...jest cudnie,bez falszu i zdrad...nigdy nie zalowalam tamtej decyzji ,kto zdradza nie kocha naprawde...ja taka jestem i taka zostane,to wszystko,ale jestem szczesliwa:) Dziewczyno szanuj sie i nos wysoko glowe...a bedziesz gora:)

był z tobą pół roku i zdradził, jesteście razem 5 lat - czyli 4,5 roku jest wierny?.... nie słuchaj radykalistów, którzy nie potrafią poradzić sobie z włąsnym życiem, a udzielają rad innych.... jeżeli był wierny 4,5 roku, ty go kochasz, to posłuchaj własnego serca... spójrz na to inaczej - może zbyt wiele dla niego znaczysz aby cię okłamywać, nawet w sprawach odległych w czasie - prawie 5 lat... pozdrawiam cię, i życzę mądrej decyzji

Gość iteczka
moze i nie poslucha ,ale naprawde w dzisiejszych czasach nie warto wybaczac...facet ktort raz zdradzil i to przed slubem zdradzi po raz kolejny...on nie kocha naprawde...autorko zrozum to on Cie nie kocha....to ze sie przyznal nie znaczy ze chce miec czysta karte..przyznal sie by podbudowac swoje ego...ze on tez jest super facetem i leca na niego panienki...bedziesz nieszczesliwa z nim ,ale Twoj wybor..pozdrawiam

Gość iteczka
a skad wiesz,czy wierny byl przez tamte lata?tego nie wiesz...mogl dobrze sie maskowac...zdradzil?zdradzil...do d....z takim gosciem

Gość frentii
jeżeli był wierny 4,5 roku, A skad to niby wiesz? :D

Gość iteczka
slub to decyzja na cale zycie ..facet ktory juz robi skoki na bok przed slubem jest g...wart..w malzenstwie bedzie gorzej..codziennosc,dzieci...to nie taki miod..i jak zaufasz takiemu gostkowi ktory juz nawalil??daj sobie dziewczyno spokoj

Gość CZY MOZNA...
KOPLA BYM W DUPE CHOCIAZ BY DLATEGO ZE MOWIL CI TO CO WIEDZIAL ZE CHCESZ USLYSZEC SZCZEROSCI ZA GROSZ.............. CHYBA ZE LUBISZ SLYSZEC NIE PRAWDE

Gość G.K.S.
Wiesz, koleżanko, jak na wstępie najeżdżasz na nasz naród to nie dziw się, że jadą po tobie jak po burej suce. Mogłaś się zastanowić zanim obraziłaś, dałaś zielone światło krytyce. I to zasłużonej. Jeżlei pytasz o radę to dziękuj wszystkim, i tym co odpowiadali pod ciebie i tym co odpowiadali przeciw temu co chcesz zrobić. Zwłaszcza jak sami coś podobnego przezyli. Twoja sprawa jak to rozwiążesz. Chcesz to bądź z nim. Ale pamiętaj o jednej rzeczy, w Polsce wstydem jest zdrada, zdradzający jest napiętnowany, tam jest to powód do dumy, wiem, bo wyobraź sobie, ze kiedyś mieszkałam w kraju łacinskim.

a mi sie cos wydaje ze przez te 5 lat mial wiecej romansow ... ale nie powiedział ci o wszystkich ...

Gość Wdowa 33
Nieprawda że kto raz zdradzi będzie zdradzał!!!!!!!!!!! Mój mąż mnie zdradził przed slubem. Taki wyskok na imprezie, tamta kobieta nic dl a niego nie znaczyła, nawet jej nie znał. Dlaczego jakaś zdzira miałaby niszczyć mi życie? Co innego gdyby to była stała przyjaciółka. Pobralismy sie mamy 2 dzieci i jestem pewna że nigdy sie to nie powtórzyło. Jestesmy w sumie 15 lat razem. Nigdy nie żalowałam mojej decyzji.

Gość piii
Pobralismy sie mamy 2 dzieci i jestem pewna że nigdy sie to nie powtórzyło Pewna to ty mozesz byc jedynie tego, ze sama nie zdradzilas. Co do meza, to mozesz miec jedynie nadzieje, ze tego wiecej nie zrobil:O

Gość goscinka
Autorko to co postanowisz to musi byc Twoja wlasna, przemyslana decyzja. Tylko dobrze sie zastanow i przeanalizuj uczucia. Malzenstwo cos znaczy, deklarujesz sie na cale zycie. Osoba za ktora wychodzisz i idziesz z nia do oltarza.. hmm powinnas isc do oltarza ze szczesciem na buzi i w sercu.

Gość Toooosmieszneeee
zeby zarzucac komus rasizm,ci ktorzy znaja portugalczykow,wlochow,brazylijczykow....wiedza ze przy calym szacunku (dla moich znajomych z tych krajow) z zadnym bym sie nie zwiazala,bo dla nich zdrada to jak poproszenie kogos do tanca,nie sa zli-tylko tak wychowani,ze dla nich to nie jest problem wskoczyc z kims do lozka,nawet gdy sa w stalym zwiazku

Gość daj mu kopa
cala prawda.Moj mz to wloch.15 lat bylismy rzazmBo dzieci bo majatek bo wstyd.Ale przez te 15 lat mnie zdradzal i klamal.Klamia jak znut ale bezsensownie.Daj sobie spokuj dziewczyno.To nie sa mezowie ,to sa nieodpowiedzialne dzieciaki ktorzy zyja chwila i nic nie potrafia spbie odmowic.Cale zycie FIESTA