Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest z tymi tabsami

Odstawilam tabsy ok 4 m-ce temu.... teraz spoznia mi sie 1 dzien

Polecane posty

Czy to mozliwe ze teraz wracam do stanu sprzed brania tabletek? Tzn zanim zaczelam brac tabletki cykle moje trwaly 30-31 dni. Podczas tabletek to wiadomo 28dni, no i do tej pory niby tez tak bylo, ale teraz juz jest 29 dni i ani widu ani slychu @... Czyzbym wpadla podczas petingu z mezem... ? A moze cykl sie wydluza? mial ktos tak?

Ja miałam cykle 32-34 dni przed tabletkami. Po odstawieniu tabletek kolejno 29, 31, 32 a teraz 35 dzień i okresu niet, ale na teście jedna krecha.

czyli jest dla mnie jeszcze nadzieja... :) Maz mowi ze mnei do konca zycia nei tknie jesli zaszlam a ciaze popzez dotkniecie :)

Gość mmm27
ja tez mam taka sytuacje ... tyle ze mi sie spoznia 4 dzien brzuch niby boli tak jak przed okresem u mnie może to być też przez zmiane klimatu bo ostatnio wyjezdzałam my zabezpieczaliśmy się gumką + krem plemnikobójczy nie pękła ani nie zsunęła się. Pamiętam że kiedyś jak odstawiłam tabsy to była podobna sytuacja ok 2 tyg czekałam na okres

pocieszajace dziewczyny. :) na test nie mam odwagi, do piatku daje czas na test :)

petting z mężem? Hm... myślałam, że to tylko 16-ki robią :) Musisz pamiętać, że podczas brania tabletek, nie masz normalnej miesiączki, bo nie jajeczkujesz. Dlatego wtedy cykle są, jak w zegarku :)

no widzisz :) z mezem tez moze byc fajnie... tym bardziej jak odstawilam tabletki to na nic wiecej nie mozemy sobie pozwolic, ale teraz mam takiego stressa ze i z tego zrezygnuje... poczekam z jakimkolwiek dotykiem do nowych tabletek... o ile nie zaciazylismy ;)

Gość misiaki patysiaki
Po odstawieniu tabletek mialam okres co 29 dni, tabletki odstawilam we wrzesniu. Ostatni okres mialam dostac trzy dni przed nowym rokiem. Dostalam 4 dni po nowym roku z tym ze okres byl dziwny, najpierw bylo plamienie przy podcieraniu sie (2 dni) i dopiero okres który trwal połtora dnia. A dzis siedze i wymiotuje od rana. Sex bez gumki uprawialismy dwa dni przed terminem spodziewanej miesiaczki, wiec chyba nie jest mozliwe zajscie w ciaze. Chociaz po odstawieniu tabletek nie wiadomo kiedy sa dni plodne.

po odstawieniu naprawdę różnie może być! i takie jednodniowe opóźnienie nic nie znaczy. misiaki patysiaki - zrób test. ciaża bardzo prawdopodobna skoro był seks bez zabezpieczenia.

Caly czas mam wrazenie ze za chwile dostane, lece do lazienki i cisza :( oby to sie okazalo popoznienie. Dzisiaj zrobie test bo nie wytrzymam

Gość misiaki patysiaki
a ja nadal nie czuje sie najlepiej :( mam nadzieje ze to nie ciąża

Gość auuutorko
Zrobilas ten test? Jaki wynik?

nie... dzisiaj zrobie... maz kupi wrtacajac z pracy popoludniu... Chociaz on mówi ze nie chce testu... chyba ma wiekszego cykora ode mnie. Znalazlam topic ktory odpowiada naszemu i tam wieeele kobiet sie wypowiadało o spozniajacych @ wlasnie podczas przerwy w braniu tabletek. Mniej wiecej przypadalo to na 4 - 5 cykl, tak jak u mnie. No bo kurcze az wierzyc mi sie nie chce aby maz mnie zaplodnil w taki sposob.

Gość marcin_skaner
Nie wiem jakie wy macie problemy z tabsami ale jeśli je macie to macie spory problem

żeby zajść w ciąże musi być spełniony wymóg sperma+pochwa+dni płodne petting z założenia nie spełnia dwóch pierwszych, więc o co chodzi?

Gość misiaki patysiaki
Myśle ze u ciebie ciąży nie bedzie :) petting to jednak nie sex :) U mnie też raczej nie bedzie, ale zobaczymy. Wizyte u gin mam 22 stycznia. Testu nie robie, co mam byc to bedzie, chociaz mam nadzieje ze nie bedzie:)

mnie dzisiaj brzuch znow boli, co chwile sprawdzam czy juz poleciala ciotka, bo mam takie wrazenie,a le okazuje sie ze to taki wodniste upławy. Tak samo mialam w ciazy jak bylam. Zobaczymy co test wykaze, o ile mężus kupi ten test :)

Gość daj znac co u ciebie
odezwij sie jak test zrobisz :)

Dzisiaj nadszedl dzien sadu... wczoraj mężus nie kupil testu, ale dzisiaj juz obiecal ze przyniesie, nei wiem tylko jaki i czy bede go mogla zrobic wieczorem czy dopiero rano, ale tak czy inaczej dam znac w czwartek rano ;) Juz zaczelismy godzic sie z mysla o 3 dziecku, córcia nawet mówi ze chce siostrzyczke... brata juz ma :)

Gość sss30
u mnie 6 dzień spóźnienia wczoraj robiłam test negatywny także czekam dalej

Gość misiaki patysiaki
Ja testu nie robilam i nie zrobie. Jestem dobrej mysli ze to jednak są zaburzenia. Chociaz dzis znowu bylo mi niedobrze rano.

no ja Wam dziewczyny dam znac jutro rano :) Trzymajcie kciuki bo mam pietra :)

Gość a ja się wam
szalenie dziwię , dzień dwa spóżnienia i już panika , naprawdę macie takie okresy jak w zegarku że tak panikujecie ? U mnie to z reguły plus minus kilka dni różnicy za każdym razem , teraz np. brzuch bolał mnie tydzień wcześniej niż dostałam , tydzień gonienia do kibla bo wydawało mi się że to już , zaraz ,a tu dupa , przed samym okresem też dwa dni bardzo słabych plamień i dopiero okres , wrzuccie na luz kobiety

Ja panikuje bo u mnie zawsze bylo jak w zegarku... teraz licze na to ze sie wszystko pomieszalo przez te tabsy. W kazdym badz razie 2 razy mialam tak ze panikowalam, 2 razy kupilam test i 2 razy byla to ciaza ;)

Gość do trzech razy sztuka

ja jestem juz pocieszona, wczoraj zrobilam test... do rana nie wytrzymalam :) Negatywny... Przy dwojce moich dzieci tez robilam popoludniu test i od razu wyszedl pozytywny, takze ulzylo mi, ale zobaczymy co bedzie dalej. Rejestruje sie do lekarza bo tak czy inaczej trzeba to uregulowac, a w marcu jakos chcialabym wrócic do tabsow

acha.. dodam jeszcze ze mam mnóstwo wyprysków na twarzy, nigdy czegos takiego nie mialam, to pewnie wina tej przerwy i wariacji hormonalnych. Czy Wy tez tak macie?

Gość misiaki patysiaki
a mnie cos podbrzusze pobolewa i ogolnie oslabiona jestem W pierwszej ciazy mialam sporo pryszczy

jak to jest - jak dla mnie typowe obiawy odstawienia tabletek! ja odstawiłam kiedyś na 5 miesiący, też miałam wydłużone cykle (pierwszy ok 35 dni, kolejne po 40-50 dni), wyprysków masę, włosy tragiczne, brzuch bolał mnie strasznie, potem się okazało ze miałam torbiele i kazano mi wrócić do tabsów. więc wróciłam. bralam 8 miesięcy, potem odstawiłam i w 2 potabletkowym cylu zaszłam w ciążę :) miasiaki - zrób kobieto ten test! co ci to da że będziesz "dobrej myśli"? lepiej chyba wiedzieć na czym się stoi? przynajmniej ja tak myślę.

misiaki patysiaki - zrób ten test, bo i tak idziesz do gina, wiec lepiej jak juz na wejscie do gabinetu wiesz na czym stoisz. Z reszta lekarz zapyta czy robilas test.