Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zzzzzzzz pobudka

Jak przestac wegetowac i zaczac zyc

Polecane posty

Go艣膰 anooo
No to znajdz sobie, taki kt贸re nie potrzebuje masy czasu. Zreszt膮 nie przesadzajmy, to nie musi by膰 od razu np. taniec, na kt贸ry chodzimy 4 razy w tygodniu...to mo偶e by膰 co艣 co robimy raz w tygodniu 2 godziny, na pocz膮tek dobre i to...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ejjjj a ja
Mam niby podobnie... Znaczy do momentu wyj艣cia z pracy :P Potem fitness, albo jaka艣 kolacyjka z przyjaci贸艂mi, albo po prostu piwo jak z kas膮 cienko, albo wsp贸lne gotowanie wieczorami, ogl膮danie film贸w i granie na play station. A w weekendy szalone imprezy w klubach, albo wyjazdy na desk臋. Ruszcie si臋! PS. I wcale nie zarabiam "kokos贸w", zw艂aszcza jak na du偶e miasto,w kt贸rym mieszkam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzzzzzzz pobudkaaaaa
Ciesze sie ze tak sie topic rozwinal :) i ze nie jestem sama :) Nie wiem juz sama wlasciwie gdzie lezy problem, marze o pracy do 16stej wlasnie, tylko niestety nie mam pojecia gdzie ja znalezc. U mnie tak pracuja ale tylko panie ktore maja male dzieciaczki. Zreszta moge zapomniec bo nie raz juz ktos probowal negocjowac i byl odsylany z kwitkiem. Drugi problem to chyba brak bratniej duszy, bo nawet gdybym miala troche czasu nie bylo by z kim pojsc do kina itd. Co za paranoja :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anooo
No i nie oszukujmy si臋 wa偶na jest motywacja, naj艂atwiej jest powiedzie膰 nie mam czasu i nie mam dlatego hobby...po czym okazuje si臋, 偶e tracimy mas臋 czasu np. na bzdurne 艂a偶enie po sklepach...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anooo
Mo偶e czasem warto nie dospa膰, nie doje艣膰, ale gdzie艣 wyj艣膰, wyjechac, a nie siedzie膰 plackiem i u偶ala膰 si臋 nad sob膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja nawet nie mam pracy
kazdy moj dzien wyglada tak samo: pobudka- oczekiwanie na wieczor- spanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anooo
Ja np. mia艂am takie sytuacje, 偶e jecha艂am do kole偶anki do krakowa wieczorem poci膮giem, bo tak si臋 dzia艂o co艣 co mnie interesowa艂o, po czym bladym 艣witem wraca艂am nast臋pnego dnia do warszawy i sz艂am prosto do pracy i da艂o si臋 to pogodzi膰...w tym wieku ma si臋 du偶o si艂...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Energiczna zawsze
narzekasz 偶e tyle pracujesz-przyznaj si臋 lepiej ile zarabiasz:O pewnie masz niez艂膮 pensj臋 (skoro inni proponuj膮 Ci po艂ow臋 tego co masz teraz)

Udost臋pnij ten post

Tez bylam kiedys taka spontaniczna, jednak niemoge sobie pozwolic na takie wypady, gdyz gdzies w podswiadomosci jest to ze jednak te weekendy nie sa wolne i nie ma kiedy odespac

Udost臋pnij ten post

Nie przyznam sie :) potem mnie forumowe krolewny, ktore pisza "a moj maz zarabia 50 000 miesiecznie, ale nam nie starcza do pierwszego" zjada od biedakow :P powiedzmy, ze starcza na moje potrzeby, moge przy okazji pomoc rodzinie i cos odlozyc, ale jak na grafika to chyba nie az tak duzo :) No wlasnie, ja tez marze o pracy do 16... i blizej domu. Wolalabym miec nizsza pensje, ale wiecej czasu dla siebie :( Jednak to, co proponuja niektorzy pracodawcy, jest ponizej ludzkiej godnosci. Owszem , pracowalam za 460 zl na stazu, a pozniej za 1000zl na etacie. Jednakze nie chce juz do tego wracac. Anoo - ja robie tak, jak Ty mowisz, to znaczy na przyklad wychodze i nie dosypiam, ale coraz bardziej odbija sie to na moim zdrowiu. Latem jest lepiej, mam wiecej energii, ale zima juz nie bardzo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 energiczna zawsze
ale napisz chocia偶 w jakim przedziale zarabiasz (np. mi臋dzy 4-6 ty艣.). zawsze ludzie narzekaj膮. jakby艣 mia艂a prac臋 do 16 za po艂ow臋 tego co masz teraz to by艣 p艂aka艂a, z臋 co z tego ze ko艅czy膰 o normalnej porze skoro g贸wno zarabiasz...mo偶e by tak nie by艂o? ludziom to zawsze 藕le...napisz napisz:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anooo
Ale ja nie m贸wi臋 偶eby ci膮gle co艣 robi膰 spontanicznego, bo tak si臋 nie da, ale od czasu do czasu, to daje rado艣膰 i dodaje si艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Jasne, wypad na desk臋 - taniocha :D wystarczy chcie膰... Popracuj chocia偶 rok - ci膮gle 2 i 3 zmiany, wszystkie weekendy - zar臋czam, 偶e zmienisz zdanie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anooo
Grunt to chcie膰, podstawa do wszystkiego!

Udost臋pnij ten post

Grunt to chcie i moc ;) to jest podstawa ;) Jak dla mnie gruntem jest dzialanie, nie wystarczy cchciec, bo ja chce i co? Niestety nic sie nie zmienia tylko przez to ze chce;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moje zycie wyglada tak
34 lata brak faceta brak pracy mieszkam z rodzicami co akurat jest korzystne w tej sytuacjji bo nie place za mieszkanie. wstaje rano ucze sie(koncze studium, studia juz mam) siedze przy kompie czasami wyjde do miasta obejrze tv i ide spac. czasami cos poczytam ale ostanio mam takiego dola ze nawet na ksiazce nie moge sie skupic. u mnie w miasteczku nic sie nie dzieje. a nie mam kasy na kino czy teatr z dojazdem do innego miasta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
ano nie obra藕 si臋, ale to, co piszesz to bana艂y - dobre w teorii, ci臋偶kie do zrealizowania w praktyce :) mo偶e w telenowelach brazylijskich zdarzaj膮 si臋 cudowne odmiany losu, w 偶yciu bardzo rzadko :o nie jestem z Warszawy, mam do niej spory kawa艂ek drogi, 99% weekend贸w sp臋dzam w pracy (mia艂am mo偶e 1-2 wolne w ubieg艂ym roku i to na wyra藕n膮 pro艣b臋), innej pracy p贸ki co nie znalaz艂am (mimo pr贸b) i Twoje 偶yciowe rady nijak si臋 odnosz膮 do mojej sytuacji :) Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzzzzzz pobudkaaaaaaaa
popieram, latwo powiedziec trudniej zrealizowac w praktyce. Jesli zmiana to kosztem czego? Nie da sie tak poprostu odwrocic zycia do gory nogami, pewnie sa jakies sposoby by zaczac z niego koryzstac, ale codziennosc jest inna, trzeba zarabiac, placic rachunki itd. Ja tylko nie chce sie obudzic z reka w nocniku po 40stce i powiedziec ze przegralam mlodosc :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
przynajmniej jeste艣 jeszcze m艂oda :) ja zbli偶am si臋 do 30-stki (27) i to mnie przerasta :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzzzzzzzzz pobudkaa
No nie wiem ale dobrze cie rozumie bo tez mam 27, nie wiem skad wywnioskowalas ze jestem mloda ;)

Udost臋pnij ten post

Oj, to ja juz sie sypie, bo skonczylam niedawno 30 :D Dziewczyny, ja od kwietnia szukam nowej pracy, ofert sa jakie sa, tzn. albo na zadupiu, albo fatalnie platne, albo tez z nadgodzinami, albo wszystko pasuje, ale jest dodatkowy bonus w postaci szefa, ktory chce mnie przeleciec (mialam ostatnio 2 czy 3 takie propozycje). Ale nie poddaje sie i zdechla i zmeczona wciaz wysylam aplikacje, az do znudzenia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzzzzzzzzz pobudkaa
Energiczna - wiek nie ma znaczenia :) widac ze fajna babka z ciebie, a wiek o niczym nie swiadczy. Z praca kazdy wie jak jest, ja to raczej mysle o jakims swoim biznesiku, bo mam dosc robienia dla kogos do pozna w nocy, zero czasu dla siebie i przegrac mlodosc.

Udost臋pnij ten post

Ja tez o tym myslalam, ale okazalo sie, ze nie mam pomyslu na biznesik, ktory mialby szanse przyniesc dochody w moim miescie (agencji reklamowych jest jak "mrowkow", trudno zdobyc nowych klientow, a nie nadaje sie do zajmowania rzeczami nie sprawiajacymi mi przyjemnosci). Zreszta ostatnio ze zmeczenia mam maly odplyw kreatywnosci :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 energiczna bardzo
widze unikasz odpowiedzi na pytania o zarobki (albo chocia偶 przedzia艂)...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anooo
Ok, no to najlepiej tylko narzeka膰, jak to inni maj膮 wspaniale, a ja jestem biedna i nieszcz臋艣liwa...nie chce rad, to tu nie piszcie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anooo
Uwielbiam teksty, jak to ludzie m贸wi膮, 偶e nie maj膮 np. kasy na teatr, a jakie艣 g艂upie ciuchy, to kupuj膮 ci膮gle, prymitywizm do b贸lu :D

Udost臋pnij ten post