Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietaciezkazarna

6 miesiac ciąży i mam okropny ból lewego biodra, szczegolnie jak wstaje z łozka

Polecane posty

Gość kobietaciezkazarna

co to moze byc?czy to normalnie w ciazy?nie wiem, od obciazenia, czy to moze byc jakies zwyrodnienie stawu biodrowego czy cos, przy wstawianiu z łozka lewa noga mnie boli, jak ja to mowie, pod lewym posladkiem mnie boli, to taki sam bol jak mnie kolano bolało kiedys, ja chodze albo bym , noge lewa podnosiłą i zginała w biodrze to pobolewa..

Ja tez tak mialam przy pierwszej ciazy i ginekolog powiedziala,ze to nerwobol,ze jak dziecko sie inaczej ulozy,to to odczuwam.Ale to bylo w 8 m-cu ciazy.Chodzilam jak kaleka.Potem minelo,chyba po dwoch tygodniach.

spokojnie nic sie nie martw bo to normalne w ciązy. Ja też tak mam już od miesiąca a jestem w 30 TC , moja małą poprostu uciska nerw idlatego jest jaki ból.Najgorzej boli jak leże na plecach i potem wstaje to normalnie jak kaleka. Dlatego staram się zawsze leżeć na lewym boku i wtedy jest lepiej przy wstawaniu.

Zgadzam się z dziewczynami boli bo dzidziuś ma jeszcze dużo czasu aby ułożyć się prawidłowo:)Nic się nie martw i powodzenia życzę:*

Gość mama filipa
mnie tez bolało, gdzies od 4-5 miesiaca, z tym ze mnie bolały oba biodra, ale prawe mocniej. do tego stopnia że nie moglam w nocy spac bo mnie ten ból budził. cała noc sie taczałam z boku na bok. Po porodzie całe szczescie wszystko mineło :)

Gość angeliasdff
witam, to dobrze, bo juz sie balam. Mam to samo. Jestem 5 mc. Ból po lewej stronie jakby w miednicy az do nogi, gdyby cos mialo przeskoczyc. Jak siedze chwile to potem nie moge wstac...bałam się, że to jakis dysk w kręgosłupie albo cos innego. Dzieki za info.

Gość balbina z gór
W oststniej ciąży też to miałam, w okolicach 7-8 miesiąca. Ból był taki, że całą noc w jednej pozycji leżałam, bo najmniejszy ****** płakałam z bólu, z płaczem wstawałam z łóżka, a i tak z pomocą męża, który musiałam mnie dosłownie za ręce z łóżka wciągać. Straszny był ten ból bioder, takie straszne kłucie. Uff, że w końcu minęło :) Prze porodzie tak nie stękałam jak przy tym bólu bioder :)

Gość gość
Hej ja jestem w 26 tygodniu ciąży i też strasznie boli mnie lewa noga w sumie można powiedziec ze kuje ale pod lewym pośladkiem i trwa to już od dwóch tygodni a najgorsze jest to ze ból jest coraz wiekszy i nie do wytrzymania aż chodzic nie moge :-( chcialam sie was dziewczyny zapytac jak sobie radzicie z tym bolem?a dopiero w czwartek mam wizytę u lekarza wiec może wy macie już swoje sposoby.

Gość gość
Też tak miałam, ale mnie dopadło już po porodzie, to rwa kulszowa. U mnie ból zaczynał się w okolicach pośladka i promieniował na nogę i drętwiały mi stopy. Po paru dniach minęło, ale najgorszy był ból przy wstawaniu. Voltaren max i ibum forte pomagały, ale w ciąży nie można :(