Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka siaka kafeterianka

dlaczego w Polsce bizuteria taka zwykla jest potwornie droga

Polecane posty

jak w temacie a z usa mozna sprowadzić cudo za te same pieniądze

mam na mysli złota biżuterie

Gość bo robocizna jest droga ot co

a w usa to niby robocizna inna?? u nas w sklepie sam badziew cieniutkie pierścioneczki a 400 zł kosztują, a na ebayu mozna znaleźć cuda z usa i do z diamentami, pieknymi kamieniami

energiczna - wiem, ale dlaczego??

Gość nie mylić złota z miedzią
a kamieni szlachetnych z cyrkoniami !!! A powiedz mi co w Polsce jest tacie, coo ??? Każdy chce zarobić, a nikt nie będzie za grosze pracował, sprzedawał itp. Sama ciekawe za ile być sprzedawała, po prostu za grosze się nie opłaca interesu kręcić. USA czy UK to inaczej, bo tam jest tego pełno i rąk do pracy więcej i kruszca.

Gość chyba masz wszy
albo udajesz , że nie masz to złoto wystawiane albo sprzedawane z USA dla Polaków jest traktowane jako złoto dla biednych , jankesi chyba myślą, że natrafili na głupoli albo na biedaków i można tym biedakom sprzedać złoto próby dziewięć albo dziesięć karatów , albo 333 z jakimś piaskiem pustyni , NIE - w Polsce obowiązuje próba złota 583 albo 585 jako najniższa oznaczana jako 14 karatów lub 18 karatów i żadnego gówna from Hameryka tu nie chcemy !

Gość dokładnie tak protestujemy

nie bardzo rozumiem tekstu nie mylic złota z miedzia a diamentów z cyrkoniami?? Ja widziałam cienki pierscionek z cyrkoniami i szafirami w Polsce za 420 zł, mąż na ebayu kupil ogromny z diamentami , szafirami i rubinami za niecałe 600 zl..

chyba masz wszy możesz tak agresywnie nie odpisywać?? przeglądalam aukcje na ebayu i owszem sa niższe próby ale sa takze wyroby z próby 585 poza tym jesli chodzi o pierscionki to i tak co za różnica czy 10 czy 14 karatów, sama mam pierscioneczek próby 333 i nie sprawia mi to róznicy, ale poszukaj sobie w Polsce jakiegos naprawde pieknego pierscionka obojetnie czy 333 czy 585 to ciezko cos znaleźć naprawde ładnego, a na ebayu sa piekne wzory

Gość a jakie masz cycki do tego
widać nie powinno się ufać Twojemu mężowi, skoro wciska Ci niezłe podróbki szkiełek z butelek. Pieczątkę też można podrobić na takim pierścionku. A ja Ci powiem takie "kasztany" pierścionki z kamieniami, które są większe od palca i niewygodnie się je nosi są już nie modne. Stare babki nosza takie, a nie młode kobiety. Nie będę ryzykować, że mi ktoś palce potem w nocy odrąbie dla kawałka złotka. To jest pokazywanie się, że ja mam, a Ty nie, czyli podstawowa wada polaków - ZAZDROŚĆ !!!

Gość NO WŁASNIE ZGADZAM SIĘ
A JEDEN PIERŚCIUNEK CI NIE WYSTARCZY ???

Gość chyba masz wszy
idź w pizdu i gówna nie pokazuj , schowaj te syntetyczne diamenty do szuflady , złota jest od chuja i wyrobów i pamiętaj, że masz szansę sprzedać w Polsce złoty wyrób, jeżeli złoto ma conajmniej 18 karatów z prawdziwym diamentem 1,25 ct. , inaczej poszukaj żebraka !

wiecie co to wy jesteście zawistni i agresywni, a gdzie ja napisałam, ze dla mnie te pierscionki po pierwsze? Jakbyście człowieka nie zdeptali to byście byli nie w sosie, poza tym skąd wiecie ile ja mam lat?? Może wcale nie jestem młoda?

Gość NIEMODNY KASZTAN DLA BABKI

Gość chyba masz wszy
taka siaka kafeterianka 5CTW Blue Topaz Sapphire & Diamond 10K Yellow wiesz co durna kobieto bo inaczej nie potrafię Ciebie nazwać, za moment Tobie wypadnie ten piasek z tego pierścionka , może masz ochotę się z facetem o to założyć o dobry koniak ? Polskie dziewczyny , nie oszukujcie siebie , żeby na takie gówno dać się nabrać, żenada :(

a poza tym niekoniecznie musze kupowac z usa duzy pierscionek może bede chciała kupić cieniutki za np. 200 zł a nie za 400 zł jak u nas?? Boże co za wredni ludzie z tych Polaków... inna kwestia - jesli nosze duzy pierscionek to dlatego ze mi sie podoba a nie dlatego, zeby sie chwalić....również moge nosic złoto, srebro, miedź czy cyrkonie byleby to było ładne

energiczna srebro zmienia kolor dlatego nie lubię

Gość więc po co to HALO
jak chcesz mały pierścionek to kup u nas, a nie zasilasz budżet USA. U nas Ci takich dostatek. Zresztą u polek takie "granaty" nie pasują.

a po co mam przepłacać?? jak moge miec taniej?? kokosów nie zarabiam zeby sie bawic w patriotyzm

Gość chyba masz wszy
taka siaka kafeterianka , szukaj jednego i dużego kamienia ale wartościowego i nie łącz tego ładnego kamyka z żadnym piaskiem, który wyskoczy za moment , ja dla swojej narzeczonej kupuję duże pierścionki ponieważ wiem, że ona takie lubi , kupno dużego kamyka oprawionego w ażurowym ornamencie ma sens i ważne jest aby nie było ostrych krawędzi , złota poniżej próby 583 nie schodzę

Energiczna -dzieki szukałam dla córki i na allegro i na ebayu w koncu mąż kupił na ebayu córka lubi bizuterie oryginalna i takie własnie cudo znaleźlismy, nie musi to być najwyższa próba bo taka ma obraczke chcielismy jej kupic cos czego nie beda nosic wszyscy co nie znaczy ze ma zaraz wzbudzać zazdrosc...

Gość ona się i tak nie zna na tym

ale mojej córce sie podobaja pierscionki z łączonymi kamieniami, kazdy lubi co innego i nie mozesz tego innym ludziom narzucać nie nie mam wszy, ale nie przeszkadza mi niższa próba - w Polsce wsród próby 333 nie znajde zadnych ciekawych wzor ow, wsród 585 tez nie znajde chyba ze za 5 tys.