Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiemm00

Pytania do doświadczonych panien już niemłodych

Polecane posty

Gość wiemm00

Ślubuje w lipcu mam juz sale orkiestre kosciół fotografa kamerzyste . Czy juz powinnam zamawiac zaproszenia ulozyc menu itd czy dac sobie jeszcze spokoj???!!! Na co powinnam zwrócic uwage, na jakie detale. Czy moge np powiedziec kamerzyscie ze to chce miec nagrane a tamto nie i jaki mam oczekiwania wobec filmu i zdjęć?

oczywiscie mozesz juz zamowic zaproszenia i ulozyc wstepne menu, moze jeszcze ci sie cos przypomni lub wprowadzisz jakies zmiany. nigdy nie jest za wczesnie na takie detale. co do kamerzysty to oczywiscie masz prawo wymagac zeby np nie filmowal ludzi za stolem kiedy podadza rosol, gdzie wszyscy wygladaja smiesznie jak jedza, lub wskazac rodzicow zeby znalezli sie na filmie itp. z pewnoscia zacznij zamawiac wodke bo z doswiadczenia wiem ze o to sa najdluzsze spory :-) poza tym jesli planujesz nauke tanca na pierwszy taniec to juz czas zaczac. do tego zaczelabym sie juz rozgladac za fryzjerem i kosmetyczka, jesli planujesz profesjonalny makijaz. wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora ma slub w sierpniu i juz byla 3 klienta u kosmetyczki i 5 na ten dzien u fryzjerki. do tego KONIECZNIE umow sie na fryzure probna i probny makijaz zebys pozniej nie zalowala

Gość wiemm00
kurcze juz mam isc na fryzurke slubną??

ślubujesz w lipcu 2010 ? to zamów fryzjera i kosmetycxke na dany dzien bo to miesice dos oblegany wiec bysm miał tych co chesz a na próbne pojdziesz na tydz góra dwa tyg wczesniej menu jak najbardziej ułóz zrobisz jeszce milion poprawek :D co do zaproszen hm... hja sama wypisywałąm wic nie mialłam problemu najpier zorjentuj sie w liczbie gosci potem zrób czy na pewno ci goscie ( czy chcesz ich miec w tym dniu ) kamerzysta i fotografa zamów ake szczegół dogadasz pzoniej bo i tak zapomnui

Gość a ja sie nie zgodze
ze probna fryzura 2 tygodnie przed. a co jesli fryzjerka jest do dupy i trzeba bedzie ja zmienic? 2 tygodnie przed slubem bedzie ciezko znalezc nowa. zdziwilabys sie co niektorzy robia na wlosach, szok. ja bylam druhna i poszlam do poleconego fryzjera, babka robila 3 klientki na raz i wlosy zamiast sredniego blondu mialam zolto-platynowy :P skora glowy po prostu mi swiecila. przedstawiona fryzura na dzien wesela zapowiadala sie koszmarnie gdyz mialam wlosy do ramion a fryzjerka powiedziala ze moze mi zrobic loczki :P fuj :P poszlam do innej tego samego dnia i na drugi dzien mialam super fryzurke.

Gość spokojnie możesz
juz mysleć o zaproszeniach i menu, będziesz miała więcej czasu na jakieś ewentualne zmiany, a jesli nie będzie zmian, to bedziesz miała to ogarnięte i nie będziesz się tym martwić bliżej ślubu. co do kosmetyczki, to polecam robić próbny makijaż, bo ja poszłam na 2 tyg. przed slubem na próbny, do jakiejś nowej kosmetyczki w mieście i była masakra. musiałam szybko szukać innej, na szczęście udało się i wszystko było ok. co do fryzjerki to jak nie znasz, to też polecam próbne czesanie, mnie czesała ta do której zawsze chodzę, juz z 10 lat i wiedziałam, ze jak powiem, że ma być skromnie i gładko, to tak będzie, więc o to byłam spokojna. jak masz teraz jakiś wolny czas to załatwiaj sobie to powoli, bo potem się będziesz denerwować i wszystko naraz robić, a tak to sobie sukcesywnie będziesz przygotowania robić i mniej stresu będzie i zaskakujących sytuacji. życzę powodzenia :)

Gość annaaniaanna
zamów już wódkę!!!!