Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam juz dosyc zycia

mam juz kurwa dosyc wszystkiego

Polecane posty

Gość przygoda przygoda kazdej chwil
ale pierdzieliscie. Trzeba bylo sie uzyc - a ile ludzi po studiach nie ma pracy? Wiec z takim gadaniem nie rpzesadzajcie frajerzy! poza tym za co ona miala oplacic studia skoro ojciec nie zyje, mama ma zasilek? Latwo komus mowic, jak rodzice wsyztsko oplacaja...ja tez nie poszlam na studia dlatego, ze moich rodzicow nie bylo na to stac...dopiero jak zaczelam pracowac moglam isc na studia. Wiec bez takiego wrednego, chamskiego dogadywania. Autorko - dlaczego nie jestescie zarejestrowiani w pup? dostalibyscie zasilek. no chyba ze nie macie przepracowanego roku...poza tym kochana, mozna dorobic na chalupnictwie...ok 900-1000 zl bys miesiecznie wyrobila. Moja kolezanka tak dorabia, sklada koperty itp. Naprawde idzie dorobic...moze sproboj. albo idz do proboszcza, w kazdej parafii powinien dzialac caritas, moze cos pomoga...

Gość po co pracowac skoro
MOŻNA ISC DO MOPSU.

Gość mam pomysl zrobice sobie
kolejne dziecko i dostaniecie becikowe !

Gość przygoda przygoda kazdej chwil
przeciez autorka pracowala, nie zrezygnowala z pracu z lenistwa. Poza tym trzeba pamietac, ze ma 8-miesieczne dziecko, ktorym ktos by sie musial zaopiekowac gdy ona bedzie w pracy. A jej maz pracuje, tylko zostal oszukany. Niestety w niektorych rejonach Polski jest ciezko z praca. Ja przez kilka lat pracowalam za najnizsza krajowa. Nawet nie macie pojecia jak dlugo trwalo zanim znalazlam lepsza prace, w ktorej nie traktuje sie pracownikow jak bydlo i sie wiecej zarabia. Ale dlugo jej szukalam nie dlatego ze wybrzydzalam, tylko dlatego ze po prostu dla kobiet w moim regione nie bylo pracy! co prawda dla facetow jest...niech maz poszuka pracy, niech probuje..

Gość ludzie zamiast
kłócić się i wrzeszczeć jedni na drugich, zastanówmy sie nad sensownym rozwiązaniem. Kłotniami nic nie zdzialamy! Niestety taka teraz jest Polska jak widac, ale nic nie zrobimy. :( bo co my możemy przecież nie uda nam się zmienić całej Polski :( Pieprzoni komuniści! nic ich nie obchodzi, tylko własna dupa!!! kurwa! a to że niektórzy ludzie śpią na dworcu to ich nie interere! współczuje Ci autorko bardzo :( Boże, spierdalać z tego kraju pojebanego nocą!! :( wkurwiłam się ;) sorry

Slowa co poniektorych mnie,aż przerazaja. Zakasac rekawy i wziac sie do roboty.. no a coz pozostaje? Nie ma innego wyjscia. Tylko wezcie jeszcze pod uwage fakt, ze jestesmy ludzmi, coponiektorzy z wyksztalceniem. No i co? to jest godne zycie? Majac 8mio miesieczne dziecko utyrac sie po pas? Kazda kobieta powinna miec zapewnione godziwe zycie, zwlaszcza podczas ciazy i wychowywania malego dziecka.. No ale realia sa niestety takie, ze nie idzie utrzymac 3 osobowej rodziny z jednej pensji! A jak ktos nie mial kasiastych rodzicow to juz w ogole ma przesrane na starcie, a Ci co sie tak najwiecej madrza to wszystko od rodzicow maja albo mieli.. Ja, też dzieki bogu mam szczescie ze moi rodzice normalnie przeda i kiedy stracilam prace i znalesc kolejnej nie moge za bardz, zwlaszcza ze studiuje dziennie, to mi pomagaja. Moj facet tez pracuje i jako tako, bez burzuazji nam sie zyje. Ale doskonale rozumiem autorke, sama w luksusach nie oplywam ale jesli tylko moge to sie dziele. Wiec ponawiam, ze w razie czego mozesz na mnie liczyc, pieniedzy nigdy nie daje.. bo nikomu obcemu na tyle nie ufam, ale na jakas paczke z rzeczami dla dzidziusia mozesz liczyc!

Tak, najelpiej zjebać na rząd i polske. SIę kurwa wynieście stąd jak wam się nie podoba. A jak na dziecko was nie stać to na chuj trzaskacie bachory? ;/a potem użala się jedna z drugą na kafe jaki kraj pojebany.

ja pierdziele, jakby tak wszyscy robili.. do czego pomalu zmierzamy. to by wam nie mial kto na emerytury zarobic!!!! bo wedlug kryteriow co poniektorych to naprawde trzeba sie nie wiadomo czego dorobic, zeby miec dziecko!!! potem by na jedna mloda osobe przypadalo stado emerytow iwtedy by wam do dupy bieda zajrzala! Pozatym autorka pisze ze stracila prace!!!! to moze w ogole nie rodzmy dzieci, bo przeciez zawsze moze firma upasc i nadejsc kryzys? albo jeszcze lepszy mam pomysl, przymusowa aborcja w razie w padki, dla tych co nie maja willi z basenem.

dobrze ktoś powiedział maz frajer i nieudacznik ,ona tak samo, zamaist utyskiwać , to zacznijcie przez tego neta roboty szukac 9 skoro jest komputer i internet to chyba jednak nie jest jeszcze tak źle ) , no ale najlpiej kasę dostawać za nic, prawda? a tu nie chcą dawać ,bezczelni

Jakiej willi? Można żyć skromnie, ale pieniądze mieć w banku. Różne rzeczy mogą się zdarzyć, tak jak np upadek firmy. Ale trzeba mieć zawsze jakieś zabezpieczenie jak się człowiek na dziecko decyduje. Ale jak ludzie myslą, że skoro razem zarabiają 3tys, (nie mają żadnych oszczędności) to przecież dziecku niczego nie zabraknie. A potem upada jedna i druga firma, no i płacz. Myśleć ludzie, myśleć.

"meza frajera a co ty k**wa o nas wiesz co k**wa masz wszystko srasz sie bo rodzice ci wszystko dali?? zapewnili start?? nie stety naszych rodzicow nie bylo na to stac i gardze takimi ludzmi jak ty?? jest ciezko ale bedzie lepiej i wiem ze wiele osob ma taka sytuacje ale takie osoby sobie poradza w zyciu a nie takie co maja cale zycie wszystko podawane na talezyku" Widać tu pięknie podejście autorki - jeśli ktoś coś ma, to na pewno dostał to za darmo. Ona również się domaga, żeby ktoś jej DAŁ, bo ona NIE MA. A tu chuj, państwo nie pomoże. Trzeba samemu się dorobić.

husky -dorobic nie wiadomo czego ? a moze wystarczyłoby zeby pan maż miał normalną pracę . skoro ona chce w domu siedzieć i rodzić. najlpeiej sie mnożyc nie majac stałej pracy-bardzo odpowiedzialne. a tak na marginesie - mamy system emerytalny mieszany, jeśli nie wiesz, dawno odeszlismy od umowy pokoleniowej, wiec jeśli nie wiesz czegos ,to milcz,zamiast powtarzać slogany. Poza tym ,zakłądajac ,ze dziecko bedzie tak samo skore do pracy jak i do nauki to raczje nie ma liczyc na to,ze bedzie pracowac

przeciez gdy autorka planowala ciaze, gdy urodzila itp miala prace, ale firma upadla...gdyby kazdy mial myslec, ze straci prace itp to by dzieci nikt nie mal...mozecie sobie myslec co che, ale dziecko juz ma i tyle...jak juz ktos tutaj wspomnial posuzkaj w necie ofert z chalupnictwem, bedziesz siedziala w domu a kilkaset zl zarobisz :)

Gość mam juz dosyc zycia
ale jestescie pojebani sory ale inaczej tego nie mozna nazwac a kto wam powiedzial ze nie mam wyksztalcenia?? nigdy nie bylam prymusem z polskiego i huk wam do tego:P studia skonczylam i co pojde do kfc a z kim dziecko zostawie?? zlobek u mmnie w miescie kosztuje 1000zl bo jest za duzo dzieci i dofinansowuja tylko 50% miejsc. i do Invicta co ciebie stac na dziecko to dobrze ale nie zycze ci zeby w pewnym momencie sytuacja ci sie odwrocila zebys stracila prace ty i twoj m. gdybym tylko miala gdzie wyjechac wyjechala bym pracowalam za granica bylo ciezko ale nie bylo tak ze nie mialam na chleb a tu co tyrasz i na chleb nie masz.

wiecie co ?? dziewczyna chciała się wyżalić a wy zrobiliście jej jazdę dlaczego nie pracuje kurna przecież ona ciężko pracuje w domu!!! ma małe dziecko , wychowuje je , dba , sprząta gotuje a tu państwo daje nam właśnie (matkom) taką zachętę ... z pracą jest ciężko bo nawet jeżeli już coś znajdziemy to zaraz kręcą nosem że jak matka to zaraz na zwolnienie pójdzie bo przecież dziecko może chorować itp. z jednej pensji trudno jest się utrzymać nowet jednej osobie co dopiero trójce ... a życie kosztuje... gdy zaczyna się takie bagno to i "przyjaciele" się odwracają , wcale się nie dziwię że napisała to w taki a nie inny sposób bo z czasem nerwy puszczają

O dziecku jeszcze nie myślę, najpierw szkoła. Jak będę planować dziecko to najpierw odłożę na nie kasę. ;)

a pomyslala ktoras z was ze zdarzaja sie wpadki? to co maja usuwac te dzieci bo nie maja zaplecza finansowego w banku? pozatym ile to trzeba czasu zeby miec oszczednosci? konczy sie studia w wieku 24 lat, potem szukanie pracy.. mieszkania.. no nic.. jak chuj. dziecko najszybciej po 35 roku zycia. wez jeszcze pod uwage to, ze nie wszyscy sa jakos wybitnie uzdolneini, zaradni.. i jedyne na co ich bedzie stac w zyciu to wlasnie male mieszkanko + skromna pensja.. i tak zyje wiekszosc polskich rodzin, wiec pytam sie kto bedzie dzieci rodził? no kto? tylko ci co maja zaplecze w banku? a ile masz takich osob? wiekszosc ma dlugi.. a nie wszyscy sa tacy zaradni i rozsadni jak ty.. a skads sie dzieci musza "brac"

życie pisze różne scenariusze i różnie nas doświadcza, nic nie dzieje się bez przyczyny gdy mi naprawdę ciężko i mam ochotę sobie "przywalić z główki w ścianę " to przychodzą mi do głowy obrazy Sarajewa kilka lat temu czy obecnych wydarzeń na Haiti ... wiem że to marne pocieszenie i dziecka za to nie nakarmisz ale doceńmy to że mamy bieżącą wodę, ogrzewanie i bliskich przy sobie

konczy sie studia w wieku 24 lat, potem szukanie pracy.. mieszkania.. jeśli w wieku 24 lat zaczyna się pracę to nic dziwnego, że potem wszyscy zapieprzają w kfc ;p no ale trudno jej sprawa. Niech dalej siedzi na kafe i się użala na rząd

Gość mam juz dosyc zycia
nie stety nie zawsze jest z czego odlozyc kazdy mowi odloze ale nie stety im wiecej zarabiasz tym wiecej wydajesz tez mielismy odlozone pieniadze ale nie stety jak sytuacja sie pogorszyla trzeba bylo z czegos splacac kredyt a do tego co napisal no to kurwa jedz i gdybym miala gdzie pojechala bym tam sie pracuje i cie stac na to zeby oddac dziecko do zlobka czy wynajac nianie a u nas co zarobie np 1100 zl zlobek 1000 bilety 100 i co bede pchac w dupe wlascielom zlobka i wyjdzie na to ze za darmo bede pracowac a jezeli chodzi o adresowanie kopert czy cos juz wczesniej o tym myslalam tylko ze jak dzwonilam to chcieli kaucje a to 50 a to 100 zl niby na materialy czyli koperty

no jak ci sie wydaje ze wraz ze spadkiem liczby urodzen to sie nic nie zmieni to jestes w bledzie. pojdziesz sobie na emeryture i co? myslisz ze jak PKB spadnie to bedziesz miala hulaszcza emeryture? a kto bedzie kurwa chodzby w szpitalach pracowal? mozesz sobie miec i kase ale kto ci sprzeda bulki w sklepie? kto twoje wnuki bedzie w szkole uczył?

tu nie chodzi o zakasanie rekawow i utytranie sie po pas. tu chodzi o godne zycie kazdego czlowieka!!! ktos musi byc nawet i sprzataczka i tak samo potrzebni sa sklepikarze, czy chodzby ci co snieg odgarniaja. a jaka oni maja pensje? jakby wszyscy sie tak na najwyzsze stoliki pieli to kto by te nizsze zajmowal? tez ktos musi! a z tej racji to oni maja nie miec prawa do dziecka? to nie jest nasza wina, ze ktos kto ma nizsza pozycje zawodowa to juz go nie stac na godziwe zycie. a powinno! jak pojdziesz zarabiac te swoje miliony i nasrasz w kiblu i naprodukujesz smieci to tez sa wyobraz sobie potrzebne osoby zeby ten kibel po tobie posprzatac i te smieci wywiesc i z utylizowac!!! grunt w tym, ze nawet jak sie jest ta sprzataczka to zeby bylo na tyle godne zycie ze na utrzymanie dziecka stac, a nie tylko tych prezesow

najlepiej powiedziec: jestes nie zaradna, bylo sie uczyc itp. Ale ktos do kurwy nedzy musi sprzatac te firmy, gabinety dyrektorow, wywozic smieci, zamiatac ulice czy sprzedawac chodzby jedzenie w sklepie. a takich ludzi sila rzeczy musi byc wiecej niz kierownikow, bo kim by oni mieli niby rządzic?? i tacy ludzie powinni miec na tyle godziwa pensje ze bedzie ich stac na dziecko, chodzby po to zeby tez potem ktos mogl zajac te niszowe stanowiska pracy wezcie sie zastanowcie co piszecie!

Gość mam juz dosyc zycia
studia skonczylam jak mialam 22 lata po studiach slub i potem dziecko mialam prace m tez zarabialismy na nic nam nie brakowalo i co jestesmy pojebani bo teraz nie mamy kasy a mamy dziecko tylko ze jak sie decydowalismy na dziecko wsz. bylo ok i sie popierdolilo przez ten jebany sztucznie napedzany kryzys jak bylam w ciazy i sie wszystko zaczelo pierdolic to co mialam usunac ciaze bo zmienia sie sytuacja??

Gość gfdvgdfvz
do roboty uczciwej, a nie dzieci robic.. ale oczywiscie - przeciez to polska jest winna :) rząd, prezydent, sąsiad, ale nie ja :)

Gość gfdvgdfvz
I z taka kultura slowa tym bardziej wspolczuje dziecku ehh :)

Gość
husky - dobrze gadasz jak ja lubie takich przemadrzalcow, co to im zawsze z gorki trzymaj sie autorko, sytuacja trudna, ale na pewno nie zawsze tak bedzie

Gość no wiadomo ze jest ciezko
Mi też, ale trochę kultury by się przydało autorko :)

Gość tajniak
Są tu ludzie wredni żal mi ich :(pewnie mają bogatych rodziców i strugają z siebie co to oni nie są. gardze takimi ludzmi :( zresztą już sie przekonałam że biedny by ci oddał ostatni kawałek chleba a bogaty by ci go jeszcze wzioł!!! Mój mąz robi w firmie prywatnej to wiem coś o tym jak wypłacają .Eh szkoda gadać!!! ale pamiętaj autorko że masz dzidzie największy prezęd od życia ,Boga i losu i tym się pocieszaj .Są ludzie którzy mają luksusy a dziecka nie mają i tu jest problem :(a tobie się jakoś ułorzy życze ci tego i spokojnie bo nerwami nic nie zdziałasz:(buziaczek

Gość no wiadomo ze jest ciezko
"prezęd".............................. :D:D:D:D:D:D:D