Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna zarowka

skad sie biora takie naiwne mamuski, ktore

Polecane posty

Gość panna zarowka

kupuja przez allegro sterte lachow dla dzieci za kolosalne pieniadze? Chodzi mi o aukcje "firmowa paka dla chlopaka", "dla dziewczynki tylko oryginaly" itp. Jak mozna za 15 uzywanych ubranek placic ponad 300 zl? nie lepiej przejsc sie do pierwszego z brzegu second handu i tam na to samo wydac 30 zl? no coz, naiwnych nie sieja, od jutra zaczynam handel :D

Gość podaj link do takiej
aukcji, bo nigdy nie widziałam

Gość a moze nie naiwne
tylko nie maja co z pieniedzmi rozbić.....

widzialm takie aukcje i nie wiem skad pomysł na kupno mega paki (5 ubranek z anpisem orgnalnym za mega kwote ) ehhh no okzja bez wychodzenia z domu

Gość przypomnailyscie mi
kiedys widzialam na allegro ubranka dla dziecka...UWAGA!!! renomowanej firmy "keep away from fire" - tak było w opisie :D:D:D

Gość panna zarowka
http://allegro.pl/item879160318_2_3_4_92_98_104_modna_dziewczynka_wystrzalowa.html http://allegro.pl/item879226166_mega_firmowy_zestaw_dla_niuni_0_3_m_ce.html http://allegro.pl/item880993119_cudna_krolewna_6_12_18m_kozaczki_takze_nowe.html i kilka innych, najlepszy jest drugi link, gdzie sa ubranka dla dziewczynki 0-3, kazda mama dziewczynki wie, ze takiemu malenstwu jest po prostu niewygodnie w wymyslnych sukienkach i bolerkach..co najwyzej mozna w to poubierac lalke-dzidziusia:O

Gość panna zarowka
przypomnailyscie mi - :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość jestes w błedzie i to
jesteś w błędzie i to dużym !!!!!!! myśląc że dziś tak łatwo iść do pierwszego lepszego second handu, ciucholandu, szmateksu itp jak zwał tak zwał :) i kupić taką pakę ciuchów jest coraz mniej ja sama uwielbiam buszować po takich sklepach i mam mnóstwo takich ubranek ale wiem ile muszę się nalatać aby coś trafić i często są same sprane przebrane szmaty dodam że mieszkam w wawie i tych mega dużych kiermaszy odzieży na wagę i nie tylko jest sporo na allegro często za 1 zł można kupić fajną rzecz a bywa że za 300zł kupisz badziewie ja osobiście nic nie kupiłam z ubranek w tych zestawach ale fakt niektóre te zestawy to super perełki warte dużo dużó więcej niż 300zł ;)

Gość kaja 28
Macie rację:) sama mam 4 mies córcie i żadne sukienki dżinsowe i spodnie się nie nadają dla tak małego dziecka, dostałyśmy kilka takich od ciotek i tylko zawadzają w szafie. no ale powiedzcie co robić z fajnymi ciuszkami jeśli nie planuje sie kolejnego..

Gość hmmm........ale........
ja nie widze zeby na tych aukcjach licytowano z 5sztuk...na jednej jest ponad 40!!! więc nie rozumiem co cię boli? 40szt - nawet gdybys miała liczyc każdy ciuszek po 10zł to wychodzi ci za wszystko 400zł.... a masz tam kurtki, kożuszki, u nas w ciucholandzie ostatnio widziałam używany kożuszek znanej firmy za 30zł,

Wszystko ładne,fajnie- aukcja zrobiona można powiedzieć idealnie! Bo i ładne tło,fotki,opis itd.... Tylko że czasami (czytając tu na kafe) stan faktyczny odbiega znacznie od opisu w aukcji :D

Gość Marietta1986.
Ja ostatnio wylicytowałam ubranka dla dziewczynki za ok 400zł. Ubranka w wieku od roku do 4 lat. Ok 70szt. Używane, w bardzo dobrym stanie, bardzo oryginalne,znanych firm. Córka ma teraz roczek a ja już nie muszę do 4lat kupować jej żadnych ciuchów (jedynie bielizne i buciki:P)

Gość panna zarowka
absolutnie nie mam nic przeciwko allegro, nie o to mi chodzilo. Nie wiem, gdzie sa takie drogie second-handy, gdzie jest 10zl/szt, ja kupuje za 2-4 zl w swietnym stanie, nieraz trafia sie nowki z metkami, wiec swietny interes mozna na tym zbic..

Gość to sie tylko wydaje takie pros
a moim zdaniem dużo osób kupuje oczami :) nie do końća zdając sobie sprawę, że na niektorych aukcjach kwota do zapłaty przewyzsza wartosc towaru http://allegro.pl/item879226166_mega_firmowy_zestaw_dla_niuni_0_3_m_ce.html np tutaj wszystkie ciuchy na ladnej lalce, wszystko różowe :P wyprasowane, pewnie zdjecia sa poprawiane, ciuchy wygladaja uroczo i duzo osob licytuje wlasnie dlatego

No niestety, u nas w lumpeksach są ceny takie jakie są,po prostu nie długo nawet nie będzie opłacało się kupić w lumpie bo kupisz nową rzecz, tylko ta nowa jest czasem takiej jakości że po jednym praniu robi się szmatka. Ogólnie jak kupowałam córce bluzki np z HM, albo cheeroke, to prałam i prałam, a bluzka nadal świetnie wyglądała, Tylko u nas taka bluzeczka min10zł

Gość panna zarowka
zgodze sie, ze nieraz warto, ale przewaznie NIE WARTO, a co do kozuszka, to nie urazajac nikogo, po co kupowac "mega-pake" dla samego kozuszka? Poza tym licze po "swoich" cenach - srednio 4 zl, kurtki po 8, a takie rzeczy jak body, bluzeczki po 2zeta.

Gość fajna ..........
ta lalka z drugiej aukcji

Gość 160 zeta
ja raz kupilam pake 36 szt za 160 zł.Wszystko fajnie tylko syn nie zdazyl wszystkiego zalozyc ,bo wyrósł i juz nie kupie zadnej paki.

oooo no pewnie że fotki tło robią swoje nie zgodzę się tylko że z lalką wszystko wygląda super bo lalka tragiczna :D na ładnym bobasku robiło by większe wrażenie i ceny by były wyższe :) i moim zdaniem ta aukcja jest tyle warta http://allegro.pl/item879226166_mega_firmowy_zestaw_dla_niuni_0_3_m_ce.html ja teraz dla synka kupuje wyprawkę to w sklepie jakiś ładniejszy pajacyk kosztuję w granicach 40-70zł :/ nie wspomnę o markach takich jak gap zara h&m

Gość panna zarowka
mieszkam w raczej srednim miescie (100 tys) na poludniu, i tu bardzo oplaca sie kupowac w sh, mam znajoma, ktora tak wlasnie handluje- kilka ladnych i nowych ubranek, reszta juz nie bardzo, do zdjecia odprasowane, fajne tlo itd., w kazdym razie wychodzi na swoje. Oczywiscie sa tez sh, w ktorych ceny siegaja kosmosu (tak jak ktoras napisala 10zl za bluzeczke) ale po prostu tam nie chodze.

Gość fajne sa takie aukcje
opłaca się, tzn kogo stać to wyda na raz te 300zł lub 400zł. Tylko opłaca się kupować na przedział wiekowy np od roku do 3lat, bo wiadomo że nie kupię dla dziecka na 2latka tyyyleee ciuchów, bo nawet nie zdąży wszystkich założyć

Przejrzałam niektóre aukcje i muszę przyznać(moim zdaniem)że wiele to naciągaczy którzy robią przebitkę :P Taka myśli mi się nasuwa kiedy widzę że ktoś ma konto założone w 2007 roku i zero komentów.A tu nagle daje największą kasiore za ciuchy :D

Nie uważam żeby 10zł bylo az tak dużo za bluzeczkę w używanym. Sa to bluzki naprawdę w idealnym stanie, bez plam,nie są rozciągnięte, niektóre z metkami, wyprane, wyprasowane (bo tak u nas w mieście często jest w lumpach,że rzeczy są już przeprane i wyprasowane,że wchodząc do takiego sklepu,nie czujesz się jakbyś wchodziła do używanego) Więc ja kupuję, po 2 lub po 5 zł to są bluzki z jakimiś wadami

ja mam hopla na punkcie łażenia po różnych takich sklepach i zauważyłam że nawet dla dorosłych jest mniej ładnych ciekawych rzeczy kurde chyba kryzys spowodował że na zachodzie mniej ciuchów oddają do lumpków :) a dziecięcych rzeczy mam sporo disneya, nexta, gap, kilka diorów i burberry bo zanim zaszłam w ciąże kupowałam bo sie trafił ładny fajny nowy ciuszek a teraz lipa same sprane czasem się trafi perełka :(

Gość panna zarowka
jestes w błedzie i to - naprawde uwazasz, ze ubranka z Twoich linkow sa warte tej ceny? To fakt, ze nie zawsze uda sie cos upolowac, ale jestem zdania, ze warto poswiecic troche czasu na szukanie i zaoszczedzic. A ostatnio nie ma nowego towaru w sh, bo tiry sie zakopaly w Anglii :O:P

do Głowa w chmurach wejdz sobie na aukcje allegro WOŚP tam jest mnóstwo takich kont konto założone w 2000r a zero komentarzy tak ostatnio wpadło mi to w oko ;)

Gość Ja miałam sklep z używaną
odzieża. I wecie czemu w lumpach nie możecie znaleźc takich ładnych rzeczy? Bo juz sprzedawca przebierze te ładniejsze dla siebie, dla rodziny lub znajomych :) :P Po za tym kupując ciuchy w hurcie, kupujesz albo sortowane albo nie sortowane, te sortowane w worach są droższe i znależć można tam ciuchy które są naprawdę dobrej jakości....firmowe, nie sortowane..hmm... jednym słowem nic ciekawego jak ci się trafi kilka dobrych rzeczy to możesz się cieszyć, no i większość kupuje te niesortowane bo zawsze ktoś coś kupi. Mąż jeździł też do włoch i często przywoził tak super i oryginalne ciuchy dla dzieci i dorosłych,że schodziło nam to w 2-3dni

Gość bierz bank
no pewno, na wielu aukcjach sapodbijacze ceny, mnie kiedys znajomy chcial na to namowic (ale nie ma glupich :P ) a co do aukcji to zalosna ta mamuska "ciuchy dla niuni, noszone tylko przez jedna niunie" czyzby infantylna staraczka? "P ja nie rozumiem po co jednemu dziecu ktore i tak nie wie co nosi tyle ciuchow? nie straczy po kilka sztuk? ja jako osoba dorosla tyle nie mam

Gość penelopa pomponia
No cóż, ja nie wiem jak jest w lumpexach w kraju w kazdym razie w moim mieście (ok.500 tys mieszkańców) można trafić super ciuszki, od kiedy jestem w ciązy to kupuje po 2-3 ciuszki w sh,raz czasem 2x w tyg. najdroższe po 10 zł ale to są ciepłe polarowe śpioszki. Ciuszki sa śliczne, często nie noszą śladów uzywania, prania. Np.super ogrodniczki dla chłopca NEXT,1.6zł, cieplutki kaftanik ślicznie zdobiony-mamas&papas 2,40 zł czasem wpadam do smyka poogladac ubranka to większosc się chowa przy moich lumpexowych zdobyczach,oczywicie. W kilka miesięcy skompletowałam super wyprawkę większosc to ciuszki od 0 do 6 m-cy ale jak trafiała sie okazja to i kilka sztuk dla przedszkolaka tez juz zakupiłam. Moze czasem sie trafi jakas okazja na allegro ale ja sobie mega pake kompletuje sama;)