Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna zarowka

skad sie biora takie naiwne mamuski, ktore

Polecane posty

Gość jestes w błedzie i to
porządny ładny !!!!! kombinezon w sklepie nie polski tylko np; GAP, mothercare, hm, kosztuje ok 150-200 zł więc jest róznica! ja nie bronie tych sprzedających tu na allegro chodzi mi generalnie że nie jest tak łatwo jak 2-3 lata temu iść i kupić super ciuszki za grosze trzeba się nalatać naszukać a co do sprzedających na allegro to też na tych ciuchach znam parę dziewczyn co handlują na allegro i nie powiem aby to była taka łatwa i lekka rzecz coraz ciężej z ubrankami i na pewno nie z powodu śniegu w Anglii :D :/ ;) mi by sie nie chciało narobić tyle zdjęc opisać hmm a z drugiej strony może takie mega paki kupują osoby które mieszkają w malutkich miastach a tam wiadomo fajnego i dużego lumpeksiku brak :)

Gość panna zarowka
penelopa - ja tez jestem maniaczka i moje dziecko 90% ubranek ma z sh, nie mowie juz o sobie, jak byla jeszcze malutka a ja widzialam cos np na 2-3 latka to kupowalam i teraz mam jak znalazl, zreszta mialam i mam satysfakcje ze umiem ubrac dzieckoza grosze w ladne, nowe i dobre jakosciowo ubranka:D

Gość wiecie coja tak patrze na te
aukcje i jak widze ubranka np od 0 do 6mies to sobie myslę,że nigdy bym dziecku tego nie nałożyła! Kurna te niektóre ubranka nie nadają się dla takich małych dzieci, bo są niewygodne:( nawet gdybym miała iść tylko do znajmej na herbatkę to dziecka bym nie ubrała w takie krępujące ciuszki jednym słowem: ZASTAW SIĘ, A POSTAW SIĘ

ja tam też wole iść kupić jedną dwie rzeczy i wydać 10-20 zł niż taką pakę za 300-400 zł eh szkoda mi kasy wydać tyle na raz :) zwłaszcza że zasze jest tak że tylko 90% tych ubranek z paki mi się podoba :) dziewczyny a jakie są ceny u was w ciucholandach bo u nas w większości są na wagę i 1 kg = 45zł a jak jest u was ????

Gość wiecie coja tak patrze na te
u nas jest 38zł na kg, jest jakiś jeden wybrany dzień w którym jest taka niby promocja 30zł za kg

Gość llaopapapa
a srednio ile taki spioszki albo body mają z 0,5 kg?

Gość penelopa pomponia
Najtaniej jest w soboty:) najdrozej w dniu dostawy zalezy od lumpexu np dostawa we wt i cena z kg 60 zł, szczerze to tak nie zwracałam uwagi bo jak wygrzebie jeden mały ciuszek jakies spioszki, czapeczke czy pajacyki to to przeciez nic nie wazy i jest mi obojetne czy zapłace 1,2 czy 4,5 bo i tak za nowe musiałabym dac 30-50 zł w smyku czy H&M a w markowych sklepach jeszcze wiecej.

u nas kurde coraz więcej sobie życzą za kg :( są sh po 50za kg i często gęsto już się nie opłaca kupować :( niższa cena jest tylko w dniu wyprzedaży ale w ten dzień to autentycznie takie resztki zostają. kiedyś to sie leciało po kolei bo ubranka były ładne nie zniszczone a teraz człowiek musi przemyśleć czy warto kupić no przynajmniej tak sie porobiło u nas w wawie

penelopa pomponia skąd jesteś ??

Gość panna zarowka
to zalezy gdzie i w jaki dzien, mam taki jeden ulubiony lumpeks, gdzie rzeczy sa wycenione, srednio 4 zl sztuka, body i spiochy (normalne bawelniane,nie welurowe) po 1 - 1,5 kurtki 6-8 zl -dzioeciece oczywiscie, sa tez "eksluzywne angielskie butiki" gdzie jest wlasnie ok 45 zl/kg

Gość nie rozumiem tych co maja
te lumpy i ciuchy za 1zł lub 1,50! przecież to nie idzie zarobić! heh

Gość bez kitu......
ci co maja lumpy i śpioszki za 1zł lub po 2zł chyba na głowę upadli, oni chyba się zadłużają żeby za wynajęcie lokalu zapłacic, a za co żyć? to jest nieopłacalne

Gość nanci
U mnie w sh (warszawa) rzeczy sa wycenione. Dostawa co 2 tyg i tak- pierwszy tydzien rzeczy dzieciece 10-20 zl za sztuke, kurtki 25- 30 zl za sztuke, jakies sukieneczki takie wizytowe tez po 25 zl za sztuke. Wiec ceny niezle :o W drugim tygodniu jest taniej, ale tak jak tu pisalyscie- zostaja resztki i rzadko mozna cos wybrac. Im starsze dziecko tym trudniej znalezc rzeczy jak nowe (wiadomo, dzieci starsze bardziej niszcza), dlatego ja jak znajduje jakas perelke to kupuje na wyrost :). Mimo, ze drogo to nie moge sie powstrzymac i kupuje duzo i czesto. To chyba taki moj nalog (lubie to "polowanie" ;) ), bo czasem nie zdaze tego corce wszystkiego zalozyc nawet ;)

Gość panna zarowka
widocznie im sie oplaca, w moim ulubionym (wielka hala) babki w dzien towaru doslownie bija sie o koce, firanki, spodnice :D

Gość ale jazdaD
baby sie bija o kupe szmat :D ale jaja:D zaden facet nigdy by tak nie zrobil :O

Gość panna zarowka
a co kupujecie dla siebie? ja najczesciej bluzki i dzinsy, niestety zawsze jak jest fajna bluzka to albo czarna albo czerwona, mam juz multum czarnych i czerwonych:P

Gość chodzę po sh od b dawna
też stwierdzam,że ostatnio jest gorzej,ale doszły mnie słuchy,że sami handlujacy maja swoje systemy np po dniu za 10 zł za kg robią selekcję i zabierają część rzeczy,które nie chcą sprzedać za 4 zł za kg(lub za 1 zł za sztukę) następnego dnia,tylko dają te ciuchy do drugiego swojego sklepu jako nowy towar!i tak ciuchy latają po różnych sklepach tej samej sieci sh,a głupi ludzie biegna rano by za 1 zł kupić kurtkę,która wisiała przed zamknięciem sklepu dzień wcześniej!porównuję to co było jeszcze 2 lata temu a teraz!-piszę konkretnie o sieci szwajcarskie ciuchy w wejherowie-za kurtki na wycenie chcą prawie tyle,co za nowe w większych hipermarketach np selgros

Gość co do tych pak
to nienajgorsze by było gdyby zawierały one ubrania róznych rozmiarów na rozny wiek malucha, przynajmniej dziecko mialoby szansę wszystkie wykorzystac

Gość najlepsze sa kobiety
w wieku emerytalnym, ktore wyrywaja sobie z rąk w dniu dostawy ciuchy...te wszystkie bluzeczki, spodnie, buty na pewno nei dla nich tylko na dalszy handel:P

Najciekawsze jest to że ta maga paki są właśnie kupione w ciuchlandzie ;) za ok 100 zł max a sprzedawana za 400 sama znam rodzine co tak robi i z tego żyje, chodzą w 3-4 osoby po ciuchlandach gdzie jest wlasnie dostawa, kupuja a potem wystawiaja na aukcjach i zarabiaja na tym naprade dobre pieniadze!!! sma myslalam zeby tak dorabiac, ale nie mam na to czasu ak byłam jeszcze w ciazy chciałam kupic taki zestaw za 500 zł całe szczescie sie opamiętałam! Zrobiłam dwa wypady do ciuchlandu i mój maly ma taką "super pakę" w szafie że ho ho! Za duzo duzo mniej. Węc totalną bzdurą jest kupowanie tych zestawu, lepiej samemu coś poszukać ;) Ale najlepsze jest zachowanie niektórych mamusiek co to nie pojdzie do sh bo wstyd, bo cośtam, ale superpakę na allego kupi ;)

Gość ljfgihesgiu
moja znajoma pracuje w takim ciucholandzie i przed wylozeniem wszystkiego klientom, one sobie uprzednio robia podzial miedzy soba i co lepszego to zabieraja :) a potem sprzedaja za bagatellne sumy w internecie ;)

Gość dokladnie lady marmolade
wiele osob zrobilo z kupowania ciuchow w sh i ich dalszemu sprzedawaniu niezly biznes

Gość panna zarowka
no wlasnie dlatego chyba sie wezme za taki handelek mega-pakami:D

Gość nieraz chodze do sh
i widze duzo dizeciecych ubranek ale jakos mnie nie interesowaly do tej pory...ale skoro taki interes mozna na tym zbic to moze zacznę kupowac i sprzedawac na allegro?:D

Gość mamarobala
wątpię aby dla niemowlaka miało jakieś znaczenie czy jego śpioszki są firmowe Next za 200zł czy z bazaru za 15zł.... sorki ale faktycznie trochę to głupie. Zdarza się że okazyjnie kupię małej ciuszek który okaże się akurat firmowy,ale nigdy nie przepłacam i nie robię tego celowo.

Ja tam tylko raz kupilam uzywane ciuchy z netu i powiedzialam sobie nigdy wiecej. Owszem jakosciowo byly ok ale jakos nie mialam ochoty przytulic synka jak byl w nie ubrany - czuc je bylo proszkim plynem do plukania i jeszcze cudzym zapachem... powiedzialam sobienigdy wiecej!!! Dla mni takie ciuchy sa wstretne. Oczywiscie nie chce nikogo obrazic to jest tylko moja subiektywna ocena. A w lumpie to juz bym w zyciu nic nie kupila jakies to takie dla mnie obrzydliwe... Ostatnio kupowalam na Allegro NOWE ciuszki na rozm 86 za caly zestaw zaplacilam 180 zl ubranka sa dobrej jhakosci i przede wszystkim nnowe. Znalazlam pania ktora ma tanio fajne ciuchy i tylko u niej sie zaopatruje. Pozdrawiam

Gość zainteresowana tym towarem
dziewczyny a jak sie kupuje na tym allegro te paki bo jestem nowana necie ?

Gość skąd się biorą idioci
którzy nabierają te matki na zakup bule g**na za bajońską kwotę? wystawiasz chłam, bierz za to tyle kasy ile za chłam. oszczędzi ci to wielu rozterek

Gość Burza na Warszawa
Duzo robia tez zdjecia wiadomo wyrazne ladne,jak ktos nie ma czasu na bawienie sie w obrobke i wystawi zdjecia prosto z aparatu to wcale tak pieknie te ubrania nie schodza.Wiem po sobie ,robie zdjecia wgrywam do kompa i na allegro,kolezanka bawi sie w obrabianie i inne pierdoly i duzo kasy wiecej za to bierze.Ale ja nie mam czasu na zabawy:)

Gość kiedyś się nabrałam
baba wystawiła dres h&m i jak do mnie trafił to bluza była faktycznie tej firmy ALE spodnie nie. nie kupuję juz żadnych ciuchów na allegro wolę w sklepie nowe, przynajmnej wiem jak jest faktyczny stan ciucha. no i można kupić coś w trochę większym rozmiarze, podwinąć rękawki i też dziecko więcej ponosi.