Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MUMTOBE

Wypadaja mi wlosy tak,ze az mnie to przeraza!

Polecane posty

Gość MUMTOBE

Moja corcia ma 4 m-ce, do tej pory karmilam piersia, powoli przechodze na butelke .Od jakiegos czasu strasznie wypadaj mi wlosy, nadal biore witaminy,ktore bralam w ciazy,ale chyba malo pomagaja:( Macie jakies sposoby na zapobieganie wypadaniu? Czy mam sie z tym pogodzic?

Świetne witaminy na włosy to vitapil. Możesz też nacierać głowę - skórę głowy - płynem z rzepy seboradin. A co do wypadania włosów - nie masz się czym martwić, bo w czasie ciąży włosy nie wypadają prawie wcale, ale po porodzie niestety to się wyrównuje :) i ponoć wypadnie tylko tyle, ile powinno wypaść przez czas ciąży. Czasookres jest różny, mi np w ciąży ani po porodzie przez 10 miesięcy nie wypadały wcale. Włosów miałam dużo więcej niż zwykle. Było cudnie, do czasu... Poszłam sobie do fryzjera i bach! jednorazowo wypadły mi całe pęki. Myślałam, że mi spaliła, ale poszłam do innego salonu i fryzjerka powiedziała, ze to po ciąży. I faktycznie - potem znowu spokój i nic nie wyczesywałam, ale pierwsze mycie głowy po tej farbie kosztowało mnie trochę nerwów, bo zakładałm, że włosy spłyną do wanny

Gość nununu
mi rowniez strasznie wypadaly wlosy,garsciami wyciagalam,lykalam capivit,nie wiem na pewno czy akurat to pomoglo,ale z czasem przestaly wypadac,i zaczely rosnac nowe,pod palcami czulam jak odrastaja,byc moze tak po prostu musialo byc:)

Gość spoko jak wypadną to odrosną
nowe

Gość tez mamuska
mialam ten sam problem, teraz moja corcia ma 7 mcy i dopiero teraz przestaly, nic na to nie poradzisz pozostaje tylko uzbroic sie w cierpliwosc, do 6 mcy po porodzie powinno zaczac sie stabilizowac

spokojnie to normalne:) w trakcie ciąży włosy praktycznie nie wypadają(jest duże ukrwienie skóry i włosy sie swietnie w niej trzymają), za to po porodzie wypadają te, których pora na wypadanie, jak i te które miały wypasc w ciąży, potrwa to kilka tygodni a potem wszystko zacznie wracac do normy

Gość 235425
To pewnie od zaburzenia równowagi hormonalnej.skrzyp i cynk bierz moze troche pomoze na skórę i włosy powinno w kazdym razie. =========== Praca i zarabianie w internecie: http://rachman.cba.pl

Gość u mnie jest podobnie
ja nacieralam seboradinem w ampulkach , po 1 msc przestaly wypadac a odrastaja nowe , teraz drugi msc jak stosuje kuracje warto ! u mnie pomoglo

U mnie bylo podobnie. Zaczelo sie 3 miesiace po porodzie i momentami az plakac mi sie chcialo, bo doslownie wylazily mi garsciami. Ja nie bralam nic, poniewaz poradzilam sie lekarza, poczytalam w necie i niestety, ale na to nic nie pomaga. Jest to wina hormonow. U mnie samo przeszlo jakos tak po miesiacu, poltora (nie pamietam dokladnie), takze cierpliwosci, a na pewno minie.