Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas12

9-miesieczne dziecko co je, ile sypia, co potrafi?

Polecane posty

Gość jakas12

Pytanie jest skierpowane do mam 9miesiecznych dzieci. Ciekawi mnie co Wasze dzieci potrafia w tym wieku co jedza i jak sypiaja.

Gość jakas12
jeszcze jedno do kiedy powinno prac sie rzeczy malenstwa oddzielnie?mam na mysli oddzielnie od naszych rzeczy

Gość no to u mnie bylo tak
moja 9 miesieczna corka potrafila sama usiasc , raczkowac i wstawac w lozeczku ( z reszta te rzeczy miala opanowane juz jak skonczyla 7 mc ) trzymajac sie poreczy chodzila sama w lozeczku . umiala zrobic kosi kosi , pokazac gdzie kokoszeczka warzyla jajeczka . spala 1 dziennie około 2 h , noce przesypiala cale mniej wiecej od 20 do 8 rano ( bez pobudki , w nocy nie jadla i nie pila ) jadala 5 posilkow dziennie , w miedzy czasie byly chrupki kukurydziane i woda do picia . jadla kaszki , obiady ziemniak buraczki z miesem ,zupy warzywne , jajka , gotowane warzywa ( kalafior , fasolka ) owoce , rybe

Raczkuje ale tez chodzi sama pchajac taboret. Mowi tata , dada, Robi kosi kosi. Spi od 19- 8 ( w nocy budzi si czasami raz to daje jej wode) w dzien spi raz okolo 1h. Je kaszki,zupki, ziemniaczki z miesem i jarzynka , owoce bardzo lubi mandarynki i banany, chleb z szynka z serem, jogurty, biszkopty, chrupki kukurydziane.