Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aga29

Kabina prysznicowa - PLEŚŃ

Polecane posty

Kochani pomocy... Mieszkam w bloku i dopóki mój synek nie raczkował i nie chodził zawsze miałam uchylone, bądź otwarte drzwi do łazienki. Od czasu kiedy biega drzwi niestety muszą być zamknięte i niestety ostatnio podczas mycia brodzika i kabiny zauważyłam, że na silikonie łączącym brodzik z kabiną pojawiła się pleśń. Pomóżcie co robić, bo oboje z mężem nie mamy pojęcia jak się do tego zabrać, bo w naszych domach rodzinnych nigdy nie mieliśmy tego problemu Pozdrawiam Aga

Gość do 3 po 3
ja tez tak mam i moj facet usuwa ten stary silikon i kladzie nowy.

za każdym razem usuwa i kładzie następny ??? Są płyny w spryskiwaczach p-ko pleśniom, są też domowe sposoby na pozbycie się teg

tak właśnie myślałam, trzeba ściągnąć ten stary silikon. A jakie są domowe sposoby na usunięcie tego dziadostwa?

Gość mirabellaa
słaba wentylacja w łazience.otwieraj drzwi na noc,zawsze wtedy,gdy z domu wyjchodzisz.są środki przeciw leśni np pufas-niezwykle skuteczny ale też i niebezpieczny

mirabella, drzwi otwieram kiedy tylko jest możliwość - mieszkanie wietrzę - ot w blokach już jest niestety taka wentylacja spróbuję tych środków dzięki dziewczyny jak ktoś ma jakiś sprawdzony sposób na czyszczenie tego pieruństwa to również proszę o radę

Gość do autorki taka jednna 24
moj maz robi tak;nozem usuwa ten siikon z plesnia i kladzie nowy.akurat u nas wystarczy zmieniac raz na ok.4 miesiace.zadne srodki niestety nie pomagaja.stosowalam nawet takie drogie za 40 zl .nie pomogl a co dopiero taki za 10 zl.

dziękuję, poprostu mam mało czasu, by wczytywać się w kilka tematów, nie mniej jednak serdecznie dziękuję :)

kup domestos GROT BUSTER-polewasz,zostawiasz na ok10-15 minut i spłukujesz.Silikon biały jak nowy.