Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z wlosami

wypadajace,cienkie,przerzedzone wlosy po ciazy i karmieniu

Polecane posty

Gość problem z wlosami

Przed ciaza i w jej trakcie mialam piekne,geste wlosy.Nadal sa dlugie (do polowy plecow),ale wyraznie sie przerzedzily,sa oslabione i cienkie.Ile ich wypadlo widze zwlaszcza wtedy,gdy zwiazuje je w kucyka-stracilam prawie polowe wlosow:( Odrastaja mi nowe wlosy i jest ich duzo,ale tylko na czubku glowy-reszta wyglada tak sobie.Od okolo pol roku nie farbuje wlosow i biore witaminy na wlosy.Uzywalam i uzywam tez roznych odzywek (i tych drogich i tych tanszych,ale stawiam raczej na profesjonalne) i wlosy sa blyszczace,ale nadal bez zycia.Nie chce za bardzo obcinac wlosow,bo juz kiedys mialam krotkie i czulam sie w nich i wygladalam beznadziejnie (dlugosc miedzy uchem a ramionami-ble).Wiem,ze jakbym sciela,to by odrosly,ale rosna bardzo wolno i zapuszczanie zajeloby wieki.Najlepiej czuje sie w dlugich wlosach.Pytanie,czy znacie jakies kosmetyki do wlosow,ktore chociazby tylko optycznie je pogrubily,czy raczej jestem skazana na fryzjera i omijanie luster z daleka?:O Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi🌼

Gość chyba nie doradze
a jedynie napiszę jak to było w moim przypadku.Ja po ciąży i w czasie karmienia piersią nie traciłam znacząco włosów..Później zaczęły się hece dziać,bo w wannie to miałam całe dno we włosach,a i w łazience cała masa.Koleżanka doradziła mi zrobić badanie TSH (tarczycy) i okazało się,że mam baaaardzo podwyższone.Ale ja do tego tyłam:(

Gość problem z wlosami
Ja nie tyje.Wlosy mam po prostu przerzedzone i wydaje sie,ze jest ich malo:(

Gość problem z wlosami
Moze ktos jeszcze cos napisze?:(

po cizay to normalne. przez burze chormonalna podczas ciazy i karmienia piersia wlosy nie wypadaja a teraz jak przestalas wypadaja te co maja wypas i te zalegle z calego okresu ciazy. to norma. niedlugo wszystko bedzie ok

Gość problem z wlosami
Odzywiam sie zdrowo i biore suplementyi generalnie dbam o siebie i swoje zdrowie,wiec to raczej nie to. A znacie jakies fajne,pogrubiajace wlosy kosmetyki?Wiem,ze Kerastase ma je w swojej ofercie (Expanseur),ale nigdy ich nie uzywalam i chcialabym sie dowiedziec,jak sie sprawdzaja.