Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trh

Polska, żygać się chce...

Polecane posty

Gość trh

Wiecie co? Wczoraj po roku przyjechałam na tydzień do Polski, do rodziny. I wiecie co? Minął dopiero 1 dzień a ja już chcę wracać do Edynburga! Polska wywołuje u mnie odruch wymiotny! Wszędzie bród i syf, wszędzie menele, wszędzie szaro, a na ulicach stare gruchoty, ludzie to skurwysyny które tylko czekają żeby cię okraść, żeby ci wbić nóż w plecy, żeby cię obgadać... Ludzie jak wy możecie tu żyć!? Nie byłam w Polsce rok, myślałam że fajnie się będzie spotkać z rodziną i przyjaciółmi ale po jednym dniu w Polsce chcę wracać do Szkocji do DOMU!

Gość qdhiqHDQHD
fajną masz rodzinę jak masz takie uczucie po spotkaniu z nimi... bo rozumiem, że 1 DNIA spotkałaś się z rodziną a nie zwiedzałaś "szare ulice" :P

Gość krakow krakow
RZYGAĆ a nie żygać. drogie dziecko

Gość KJH
masz racje..Polska to smietnik europy smierdzi wszedzie prostakami i kurvvami .Ja tez juz dawno przeprowadzilem sie na stale do hiszpani i mam w huyu ta cala polska wieś.

Gość buhahah fachowe żródło
no to pozdrów wszystkich na zmywaku 🖐️ nikt cię tu nie trzyma :D ps. 0,5/10

Polska jest krajem nietypowym... Jak patrze na ten film http://www.istnienia.pl/stt20 na którym widać jest skutki trzęsienia ziemi na Haiti to zastanawiam się co za minister w imieniu RP przekazał tam 50 000 $. Dwóch znanych artystów przekazało 1 000 000$, a my tak małą sumę pieniędzy. Moim zdaniem to wielki wstyd i możliwe tylko w Polsce

Gość eeeeech
No wlasnie.. rzygaj do skonczenia swiata tylko moze w Edynburgu ? Kolejna nawiedzona polaczka co sra tam gdzie stoi. Przez rok zapewne tez zapomnialas po polsku co? To nawet widac... I taka szmata bedzie oceniac... Tez mieszkam za granica ale nie od roku a od lat. I niedobrze mi sie robi na takie pizduliny wypisujace po kilku miesiacach pierdoly - jakby znaly juz realia kraju w ktorym zyja zaledwie rok.

..a dlaczego od razu zmywak?? moze ci co pierwszy raz przyjezdzaja zaczynaja od zmywaka, ale potem maja normalne prace, a zwlaszcza ci co studiuja i znaja jezyk..takze nie uogolniaj 🖐️

Gość masz duzo racji ALE ......
masz duzo racji, ale za wczesnie troche na takie ostre komentarza. 1 dzien ? Czy to moze Ty masz problem polski: marudzenie, niezadowolenie, ciagle malo i malo, ciagle na przekor zeby tylko pomarudzic i ulzyc sobie ! pytam tylko, wiec nie obrazaj sie. Ja wrocilam po 32 latach, jestem okolo 2 lata i mimo, ze ulozylam sobie fajne zycie w kraju - widze, brod, nielad, chamstwo i zawisc, w sklepach czy urzedach brak kultury i usmiechu, Zaden klient nie jest wazny. urzednicy chodza napuszenie, dumnie, jakby caly swiat do nich nalezal. Prozne i puste umysly . Menele ? jakie sa to sa, tysiace meneli - ale ci nie utrudniaja zycia, zyja dla siebie - nie ublizaja nie zaczepiaja Menele w bramach, pod sklepami, sa TYLKO w Polsce. W Niemczech tez gdzie budka piwa, tam polski ''elegancki'' menel, wulgarny i krzykliwy. Ale coz, wiem tym. Co mam robic ? Wracam tam gdzie bylam. tylko znowu musze sprzedac wszystko i WRACAM na jeszcze lepsze jutro.

Wiesz Polska ma jedna wielka wadę;p pozwala rodzić się na tej biednej zranionej ziemi takim obłudnym ludziom jak ty. Po co posługujesz się naszym językiem (co z reszta nieudolnie) żyj sobie tam gdzie jesteś tylko błagam Cie nie przyznawaj się nikomu ze jesteś Polka bo to hańba dla nas , wybacz że to mówię ale nie da się inaczej . Ja choćbym się wyprowadziła z dumą bym mówiła o swoim kraju chociaż ją ładniejsze i bogatsze ale ten jest nasz to właśnie na tej ziemi się wychowałam i nie zamieniła bym jej na inna.

meneli i budek z piwem jest wszedzie pelno niezaleznie czy to polska czy znglia czy hiszpania...tutaj chodzi o pomoc panstwa dla obywatela i stosunek do niego!

Gość 098765432
polaczki to brudasy zlodzieje i pierdol0ne pijaki brzydze sie tym krajem.

mam siostre podobnie myslaca do autorki.... i powiem wam jedno za kazdym razem kiedy przyjezdza to po jednym dniu wszyscy marza zeby wrociła spowrotem na swoje smiecie bo nie mozna wytrzymac od tego jej gderania! SIE NIE PODOBA TO NIKT PRZYJEZDZAC NIE KARZE

Ja mimo, że chciałabym mieszkać zupełnie gdzieś indziej, to szanuję ten kraj, bo tu się urodziłam i spędziłam swoje dzieciństwo ...

Gość wracaj skad przyjechalas
Poza tym to prowokacja ;)

Gość karoolek................x
a wał mnie obchodzi jakies tam Haiti ! tu sa potrzebne pieniadze a nie tam , wiec pzrestan pitolic ze ci wstyd , masz to daj , nr konta ci podają wszedzie .

Gość
jesteś kretynką autorko, ot co !!! w dodatku kretynka do n-tej potęgi p.s. nie mieszkam w Polsce

Suma sumarum wyjechalo więcej idiotów jak ludzi wyksztalconych, wiec nic dziwnego ze co jakis czas trafi sie taki pustak na forum. :D

Gość karoolek................x
q co robisz w szkocji ? no przyznaj sie ? mój kolega wyjechał jakis czas temu na wyspę , pracował w DEL -u ale wrócił dlaczego ? bo mimo ze był za dobry dla nich wyzej sie piac juz mu nie dali ! bo jest obcokrajowcem !! wrócił ... dalej pracuje dla Del -a ale juz tu w Polsce i nie chce słyszec o tych tam kmiotach jak to mówi .

polacy sa wszedzie tacy sami i nie wazne czy to Warszawa czy Edynburg ( choc za granica bywaja jeszcze gorsi:o ) co innego jezeli chodzi o balagan itp

Gość skoro tak duzo ludzi
wyksztalconych w Polsce, dlaczego takie braki w kulturze i dobrych manierach ? Wyksztalcenie nie ma nic do dobrego wychowania i kulturalnego zachowania.

Gość poinformowana
Haiti pomóc m ożna. I należy. W Haiti wtopi się biliony dolarów a tubylcy do roboty i tak się nie wezmą. Ale TO NIEPRAWDA to co analfabetka napisała. jedź sprzątać te kible i nie skrzecz. Nikt za tobą nie tęsknił będzie. A kloszardzi - są na całym świecie.

Ten kto ma wyksztalcenie i leb na karku nie mysli o wyjechaniu, i radzi sobie dobrze w polsce, jak ktos jest tempy jak autorka topiku to mysli ze sie kokosów dorobi ;) sorry na zmywaku nie da rady.

poza tym .........,,,,,,,, po co od razu atakowac, zastanowcie sie na tym co inni pisza. Polska nie jest szanowana w Europie - narod dal sie poznac z jak najgorszej strony wszedzie. Zlodzieje, dziwki, pijaki, cwaniaczki szukajacy okazji, zeby okrasc, czy to swojego czy niemca.

Haiti ??? To bol i wielka tragedia. Ale czy myslicie, ze datki sa dla tych biednych rodzin ? CO bylo z Tsunami, Bali czy 9/11 ?? Ludzie do dzisiaj czekaja na pomoc z tych datkow. Do 3 lat nawet jedna osoba nie otrzymala 1 $ W wiekszosci tylko 5 % 0 8 % idzie na cele pomocne z kazdej organizacji. Najpierw organizacje trzymaja kase, zeby zarobic na % % % % % a pozniej czekaja na nastepna tragedia, bo zarobia na ''siebie''

Jak ktos szuka kultury na kafeteri to chyba ma cos z glową :o