Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaan

bolesne zgrubienie pomiedzy cewka a pochwa

Polecane posty

Gość ankaan

witam serdecznie! mam straszny problem. od okolo tygodnia mam bolesne zgrubiebienie pomiedzy pochwa i cewka. od dwoch dni dodatkowo doszlo pieczenie i szczypanie ale nie jest tak intesywne jak przy drozdzycy. zgrubienie natomiast jest naprawde uciazliwe bo nie moge nawet siedziec czy chodzic. jak to dotykam to jak bym sie igla kula. odczuwam silny bol. przy oddawaniu moczu nie czuje zadnych wiekszych dolegliwosci. nie wiem czy ma to jakis zwiazek ale mam od 6 miesiecy po zalozeniu spirali skurcze jajnika od czasu do czasu. po kazdym takim skurczu pojawia sie lekkie plamienie. moj lekarz mowi ze jest wszystko w pozadku (dodam ze jest to inny lekarz niz ten ktory zakladam mi spirale). malo tego 3 tygodnie temu skonczyl mi sie "okre" - krwawienie trwjace 6 tygodni ale nie mam zadnych torbieli bo Pani doktor zrobila mi trzy rozaje usg i nic nie znalazla. dziewczyny pomocy bo jestem naprawde zalamana. caly czas cos.

Gość wujek zenek
gruczoł bartoliniego

Gość ankaan
wlasnie wrocilam od ginekologa. wiec ginekologicznie wszystko ok, ale niestety urologicznie nie. mam pare cyst przy cewce moczowe. dzis ide jeszcze do urologa.

Gość sara8723
skurcze mogą byc powodowane tym, że spirala powoduje przebicie zapłodnionej komórki jajowej, a więc doprowadza do sztucznego poronienia- aborcji ponad to spirala może się przyczyniać do problemów ginekologicznych i urologicznych- szkoda, że ginekologowie nas kobiet nie uświadamiają- widac, dla pieniędzy zrobią bardzo wiele.. tak więc najlepszym sposobem na pozbycie sie tych problemów, będzie usunięcie spirali.. pozdrawiam

Gość ankaan
spirale tak czy inaczej usune. jest to dziwne bo w sumie to juz moja trzecia i z poprzednimi nie mialam zadnych problmow. skurcze nie sa od tego co piszecz droga saro, dlatego ze pomimo ze ja mam to nie wspolzyje w okresie jajeczkowania bo nie chcem doprowadzac do sztucznej aborcji, a ja mam tylko dlatego ze lepiej spie i sie nie martwie. ale tym zajme sie dopiero jak wylecze cysty. faktycznie bylam u urologa. wymeczyl mnie strasznie. przepisal antybiotyk cefpodoxim i kazal czekac do czwartu. jak nie przejdzie to w piatek do kliniki na operacje.