Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haitipomoc

Pomóż dzieciom na Haiti! są osierocone, głodne i bezradne, to tylko 5 min

Polecane posty

Gość haitipomoc

NUMER KONTA: 41 1020 1013 0000 0702 0005 9055 (z dopiskiem "Haiti") numer konta możesz sprawdzić na http://74.125.93.132/search?q=cache:lFM4dhU2-c0J:www.unicef.pl/+unicef+dla+haiti+numery+konta&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl Te dzieci błąkają się same po ulicach, są bezradne bez opieki, ich rodzice zginęli pod gruzami, każda złotówka się liczy, dla Ciebie to tylko 5 minut!

Gość wole pomagać polskim
dzieciom :)

Gość ale jaki wy macie problem
jakim......chyba tym wyskrobanym.....

Gość wole pomagać polskim
polskie dzieci tez cierpia glod, biede, zyja w patologicznych rodzinach, albo w domach dziecka. Potrzebuja milosci, ciepla, jedzenia. Wiecie ile polskich dzieci jest niedozywionych? Poczytajcie sobie.

Gość haitipomoc
to pomóż, ale w Polsce chyba nie ma dziecka, które najpierw leżało pod gruzami bez picia i jedzenia, a potem zostało pozostawione same sobie na ulicy bez mamy i taty, mieści Ci się w głowie co takie dziecko czuje? Błąka się nie rozumiejąc gdzie jego tatuś i mamusia, jeżeli wolisz pomagać Polskim dzieciom ok, każdym dzieciom warto pomagać, ale postaraj się sobie uzmysłowić że czy Polskie, czy z Haiti to tylko dziecko, wydaje mi się że bez znaczenia jest kraj, dziecko to dziecko, czuje tak samo, a te z Haiti chyba teraz są najbardziej potrzebujące. Niestety co przykre i prawdziwe najczęściej ludzie którzy wygłaszają takie opinie jak Twoja najczęściej nie Pomagają żadnym dzieciom. Na gadaninie się zatrzymują.

Gość haitipomoc
...i jeszcze jedno, wydaje mi się, że kometrarze w stulu Polskie dzieci też cierpią są tutaj zbędne, bo to chyba każdy wie, i jak chcecie pomagać Polskim dzieciom nic nie stoi na przeszkodzie, ja apeluje by pomóc tym z Haiti akurat w tej chwili, ale nie zabraniam nikomu pomagać Polskim więc te komentarze są naprawdę niepotrzebne, chcesz pomóc to pomagaj, mogę się założyć, że żadna z osób które tak gorliwie tu bronią Polskich dzieci nie zrobiła w tej chwili nic by im pomóc, ...ale mmam nadzieje, że się mylę.

Gość emka03ws
ciekawa jestem jakby u nas stala sie taka tragedia to by nam jakies murzyny z Haiti pomagaly -bo ja w to wątpie .

emka03ws --> podła jesteś :-O i kropka . pkt. widzenia zalezy od miejsca siedzenia , ciekawe co byś zrobiła leżąc pdo stertą gruzu , czyż nie skamlałabyś o pomoc ?

Gość tyle ze my wplacamy
a to do potrzebujacych nie trafia... Tyle posrednikow po drodze musi sie nachapac. Do potrzebujacych trafia dziurawe koce i przeterminowane zarcie, niestety :O

Gość haitipomoc
Powiem wam ludzie, że jesteście żałośni, siedzicie na tym forum i tylko plujecie jadem gdzie się da, zamiast w tym czasie zrobić coś konstruktywnego. Wstyd czytać te wypowiedzi. Ciekawe czy te murzyny by nam pomogły jakby u nas się coś stało? Naprawdę Cię to ciekawi? Może by i nam nie pomogły, jeżeli tym się w życiu kierujesz coś za coś to bardzo Ci współczuje. Nie obchodzi mnie czy by nam pomogli, ja teraz chcę pomóc dziecku, które umiera na zwykłą sraczkę, jest przerażone i same.

Gość haitipomoc
poczytaj sobie o unicefie zanim wyślesz taką wypowiedz, poza tym są numery konta gdzie pomaga bezpośrednio Polska, bez pośrednictwa organizacji. Wystarczy zamiast pluć jadem sobie poczytać.

pomoc haiti popieram jak najbardziej. ale nie mozesz twierdzic ze w polsce dzieci maja sie lepiej. przejdz sie dziewczyno do ksiedze proboszcza z twojej parafi i zapytaj ile okolicznych dzieci zjada na [plebani cieply posilek raz dziennie. to ze o tym sie nie mowi nie znaczy ze problemu nie ma. ludzie robia wielkie halo wokol jednej tragedii i wszyscy maja sie laczy, a co z tymi mniejszymi grupami o ktorych sie nie mowi?

Gość haitipomoc
tuti-fruti ....Boże ja chyba śnie, to jakiś koszmar, co wy ludzie macie pod tymi kopułami, sieka na maxa, macie tak wyprane móżgi że ja wymiękam po prostu. Tuti-fruti, byłaś na Avatarze? Napewno łezki Ci leciały jak grochy, ...banda hipokrytów, ...z malutkimi wyjątkami - dziękuję rewq

a co wy sie czepiacie tej tuti-fruti. dziewczynka ma 12 lat nie zarabia kasy a chce z siostra dac mamie fajny prezent. sieczke pod kopula widocznie ma autorka. jesli taka z ciebie samarytanka dlaczego nie sprawisz dziecku przyjemnosci i nie klikniesz w ten pieprzony link kwestia 3 min nie kosztuje cie nic. i kto tu jest hipokrytka??

Gość haitipomoc
Ludzie czytajcie z uwagą?!!!!!!! Czy ja powiedziałam, że w Polsce się mają lepiej?? Tak samo w Polsce potrzebują pomocy, ale nie mówie tylko o żarciu, mówię o stanie ducha, jak sam napisałeś, te dzieci mają chociaż parafię, na haiti dzieciak ma 3 latka i błąka się sam po ulicy straciwszy przed chwilą całą rodzinę, nikt na niego nie splunie nawet ksiądz w parafii, czy to dociera, to zapewne się zmieni za parę dni, mówie o tej chwili, teraz, nie ogólnie, dzieciak idzie i zdycha na krawężniku z głodu bo nikt mu nie pomoże podbiec pod śmigłowiec po racje żywności, czy wy to rozumiecie? A czy w ogóle rozumiecie co dzieciak ten czuje? na około leża same trupy, śmierdzą, ono jest samo, głodne bez nikogo, ja nie wiem o czym wy tu pitolicie w ogóle, tak owszem zapenwe są dzieci które teraz cierpią bardziej bo właśnie jakąś dziweczynke gwałci stary, ale czy przez to naprawdę nie możesz wejści na stronkę i przelać złotówki, naprawdę jest to dla was taki ból, to przelej złotówkę na haiti i 2 złote na Polskie dzieci, razem to 3 złotę, zrobisz to? Zaraz pewnie któś napisze, że nie bo trzeba 3 złote na Polskie dzieci bo też cierpią, do diabła z dzieciakiem z Haiti, o to wam chodzi?! Masakra z wami ludzie, masakra!

Gość a gdzie Ochojska I jej
Polska Akcja Humanitarna ?

Gość haitipomoc
xxxxxx102 jak się ma 12 lat to naprawdę nie jest się pustakiem, bardzo się cieszę że dziewczynka chce mamie sprawić przyjemność, ale wybacz wolę, wydać tę kasę by parę dzieci nie umarło na biegunkę, niż by spełnić życzenie 12letniej dziewczynki o prezencie dla jej mamy, ta chyba przeżyje, obawiam się, że bez naszej pomocy wiele dzieci na haiti nie, ale skoro na równi stawiasz uczucie rozczarowania 12 letniej dziewczynki tym, że jej mama nie dostanie wymarzonego prezentu i śmierć dziecka w bólach to gratuluje, faktycznie hipokrytka ze mnie. Wracając do 12letniej dziewczynki, o ile się nie mylę 12 lat to chyba 5 klasa podstawówki, wiesz jakie poważne lektury się już czyta w tym wieku? Świadomość napewno w tym wieku już jest. Spadam stąd bo to jakaś żenada

nie mowie ze do cholery z dziecmi z haitii ale nie wyolbrzymiaj. napatrzalas sie na filmy katastroficzne i masz takie wyobrazenie o tragediach. a ty juz nie mow o dobroci bo jak napisalam wszesniej klikniecie glupiego linku ktory nie kosztuje cie NIC i uszczesliwic 12 letnie dziecko to dla ciebie problem

Gość haitipomoc
ten powyżej to jeden z katastroficznych filmów jakich się naoglądałam, hm ...faktycznie chyba nie daje mi prawa pomóc, cholerka, naoglądałam się filmów i pomagać mi się zachciało, gdzież ja miałam głowę, spadam na inny topik pogadać o facetach i sexie, bo jak człowiek chce pomóc to go wszyscy zjadą i wychodzi na koniec że się filmów katastroficznych na oglądał. No więc wracam do swoich zajęć skoro to was uszczęśliwi ludzie.

a co ty myslisz ze oni tam sa sami bez zadnej pomocy??? uwierz mi o wiele gorzej maja sie pojdemcze jednostki ktore mija sie codziennie na ulicy i nie zwraca uwagi na nie. chcesz pomagac to ok pomagaj, ale nie wyzywaj inych jak maja na ten temat inne zdanie. tam gdzie reportezy tam i pomoc. a np. pomagasz dzieciom z afryki??? nie!!! bo o tym sie nie mowi codziennie. a tez potrzebuja pomocy i tez "zdychaja"

Gość haitipomoc
pomagam dzieciom z Afryki, wogóle Ciebie człowieku nie rozumiem, Twojego podejścia, o Co ci chodzi, jest to dla mnie zagadką. Podałam numer konta by jak ktoś chce pomógł tym dzieciom, tak są bez żadnej opieki bez pomocy, bo jest zbyt mało ludzi, chodzą same po ulicach, widziałam reportarz jak akurat jedno bardziej ogarnięte około 4 lat stało w kolejce po żywność, samo, mimo to, że pisze to już 5 raz nie dociera, jak ktoś chce niech pomaga dzieciom z Polski, Afryki czy skąd chce co już napisałam wcześniej więc nie wiem skąd zarzut, że kogoś za to wyzywam, widocznie nie czytasz z uwagą. Piszę tylko, że nie wiem dla czego wszyscy na tym forum się tak żołądkują, że chce im pomóc i że namawiam do tego innych. Człowieku pomagaj dzieciom czy są z Polski, z Afryki, czy z Korei Północnej, bo o tym to się dopiero nie mówi, a nie o Afryce.Chcesz to przelej kasę na Haiti, nie to stwórz inny topik by pomóc Afryce zamiast się tu wybrzuszać i tracić czas. I naprawdę nie główkuj za 5 min jak mi tu dosrać, bo naprawdę jeszcze nie skumałeś, że nie o to tu chodzi?

Gość fvfvfvee
haitipomoc ---> ty se odpuśc bo tutaj albo gówniarstwo albo zwykłe szumowiny :-( ostatnio był temat gdzie śmiali się z ludzi na Haiti ( ponad godzinę nie był kasowany ) .

Gość ajuści a łoj ałoj tam uj
namnożyło się różnej maści ścierwojadów żerujących na tragedii. a już pobieranie vatu , przy okazji sms to kurestwo tych różnej maści złodzieji . przecież 44 grosze to w kontekście masowości tej akcji kupa grosza. ten jebany złodziejski fiskus - rząd się nachapać chce przy okazji tragedii. niech chapie psie szminy

to nie jest kwestia szumowin ani gowniarstwa ale ma sie dosyc jesli wiecznie sie czyms bebla w kolko. wlaczysz wiadomosci haiti, w radiu haiti, w necie haiti w kosciolach haiti no ilez mozna????? jest to tak wkurzajace jak smierc MJ. jak zyl wieczna krytyka ze mial operacje plastyczne i ze jest psycholem a jak umarl to wszyscy lapia sie za rece i smiewaja Michael i love you

Gość haitipomoc
no to faktycznie, spadam stąd, w głowie się nie mieści

Gość fvfvfvee
xxxxxx102 tak M. Jackson i tragedia na Haiti to sprawy ze sobą porównywalne :-) tak sobie to tłumacz

Gość haitipomoc
ty xxxxx102 ty to już w ogóle sobie odpuść, wiem, że chcesz dobrze, ale się pogrążasz :)