Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haitipomoc

Pomóż dzieciom na Haiti! są osierocone, głodne i bezradne, to tylko 5 min

Polecane posty

Gość haitipomoc
ajuści a łoj ałoj tam uj ...po części się zgodzę, ale wolę pomóc tak niż wcale. Innego sposobu niema niestety, światem rządzą prowizje, naiwnym też niema co być, ale wygląda to tak że płacisz komuś by twoja pomoc tam dotarła, jak byś chciał sam pojechać na Haiti pomóc osobiście też musiał byś wybulić na podróż i ktoś by na tym zarobił, błagam nie bądzmy naiwni, to nie jest powód by nie przelewać kasy. Świąteczna orkiestra też zarabia, ale przy okazji ile sprzętu jest, to co, lepiej by się nie nachapali i sprzętu żeby nie było? to jest myślenie psa ogrodnika, bez obrazy

Gość haitipomoc
..aczkolwiek jest to trochę kóres**o, bo prowizje zdecydowanie za wysokie, taki świat

Gość fvfvfvee
lepiej puścić głooopawy komentarz nic pomóc , tak łatwiej :-O

to nie kwsta puscic glupi kom, jak napisalam wczesniej "pomoc haiti popieram jak najbardziej" ale troche wyluzujcie, jesli macie na celu pomagac innym to moim zdaniem nie robi sie tego tylko wtedy jak sie o tym mowi w tv. setki dzieci osieroconych glodowalo na haiti przed kataklizmem. wtedy to bylo malo istotne

Gość fvfvfvee
nie bierz wszystkiego do siebie ja piszę ogólnie :-O

nie biorę tego do siebie ale irytuje mnie strasznie to ze ludzie tylko widza świat okiem kamery i redaktora.

Gość ajuści a łoj ałoj tam uj
to niech tak się nie napuszają , że tacy dobrzy , wszak najlepiej się zarabia na krzywdzie innych. zawsze!Caritas nie afiszuje się tak bardzo a rocznie na misje na całym świecie przeznacza ok. 300mln złoty. a rózni " niepierdzący" na balach charytatywnych mają swe programy w tv , a w 12 lat zebrali 2 mln złoty. odpisali od podatku znaczy sobie. podobnie czynią operatorzy sieci. czemu mam im dać zarobić ? jeżeli to jest specjalna sytuacja i liczy się naprawdę KAŻDY grosz

Gość haitipomoc
Wyślij SMS-a; pomóż dzieciom na Haiti Po trzęsieniu na Haiti szczególnie trudna jest sytuacja dzieci - wiele z nich jest rannych. Brakuje wody pitnej, co grozi epidemiami - donoszą przedstawiciele UNICEF, którzy są na miejscu tragedii. Organizacje humanitarne, a także Konferencja Episkopatu Polski apelują o wpłaty pieniężne na pomoc Haitańczykom. Caritas zachęca do wysyłania charytatywnego SMS o treści "Pomagam" pod nr 72 052 (koszt 2, 44 zł z VAT).

Gość Wszystko to piękne ale
czy ja mam pewność, że za moje pieniądze prezes tego stowarzyszenia nie kupi sobie Mercedesa (bo jest mu niezwykle potrzebny do pełnienia obowiązków)? Niestety, nie mam takiej pewności. Dlatego rozumiem, że ktoś (tak jak ja) zamiast tego woli nakupować jedzenia i sprezentować jakiejś biednej rodzinie mieszkającej niedaleko... Gdybym sama tam pojechała, zawiozła pomoc, to nie byłoby mi szkoda wydać na to nawet 5000zł (choć nie jestem zbyt bogata), ale tak, jeśli nie wiem czy moje pieniądze pójdą faktycznie na jedzenie/budowę domów dla Haitan, czy też na marmurowe posadzki siedziby fundacji, to sorry... :(