Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktory jak napiszcie prosze

ktory spray do nosa najlepszy?

Polecane posty

Gość majQQQQa
Najlepszy według mnie to Sterimar Baby firmy MERCK --> oczywiście dla dzidziusia ;).

Gość pink test
my uzywamy niezawodnej wody morskiej DisneMar

Gość edgar mcqiun
polecam marimer 500 dawk za ok.30zl mialam 3 razy nivea baby i za kazdym razem zacial sie w polowie opakowania

a sa takie nie sama woda morska tylko cos innego?

Gość edgar mcqiun
???????????????????????

cos zeby inhalowało

Gość pink test
do inhalacji dla dziecko polecam pulmex baby, smaruje sie tym podusie, albo pizamke, tzn ja tak robie, bo generalnie smaruje sie klatke piersiowa i plecki oraz stopy. Wtedy dziecko sie rozgrzewa. Sa jeszcze specyfiki do nosa, np Nasivin, ale tu musisz czytac zawsze ulotke, bo je mozna stosowac tylko kilka dni i to do gróa 3 razy dziennie w przeciwnym razie mozna uszkodzic sluzowke.

Gość pink test
Ile Twoje dziecko ma? Bo sprawiasz wraznie osoby zupelnie zielonej

Gość pink test
W aptece zapytaj o preparaty odpowiednie do wieku Twojego dziecka. jak mój synek byl maluski, to katarek leczylismy Cebionem, 3x10 kropli dziennie przez 10 dni

jestem zielona dlatego pytam a w aptece spychaja co im zalega własnie czegos typu nasivin szukam-dziecko ma 2 i pol roku

pulmex uzywam ale ten katar pływa mu do gardła i boje sie ze pojdzie na oskrzela w dzien jest super najgorzej jak przychodzi noc-zaczyna sie ten katar i kaszel i nawet rzyganko od tego

a zielona jestem bo pomimo ze ma 2 i pol roku nie mial kataru dopiero teraz jak mi go przyjeli od stycznia do przedszkola

Gość pink test
katar leczony trwa 7 dni a nieleczony tydzien. po prostu czekac trzeba. Duzo sciagaj. ja jestem zahartowana w boju, juz moje dzieci tyle kataru mialy ze ho ho. Kiedys panikowalam teraz juz nie. Kaszel tez przychodzil zawsze, bo to normalne, kaszel bedzie dluzej sie utrzymywal niz kaszel. Podawaj Calcium i WitC np cebion.Wietrz pokoik w którym spi dziecko, dobrze jakbys miala nawilzacz powietrza. Nasivin u nas sie sprawdzał i jest on dla dzieci. ktos tu jeszcze pisal ze niby sa Otrivin dla dzieci

Gość hhjhhjghhgj
disne mar

przede wszystkim chłodno w domu, normalnie wychodź z dzieckiem na spacer (dopóki nie ma gorączki to można wychodzić, nawet w czasie mrozu), nawilżaj mieszkanie (jak nie masz nawilżacza to połóż mokry ręcznik na kaloryfer). do noska możesz psikać wodą morską, np disnemar, ale także kroplami homeopatycznymi euphorbium. u nas dają lepszy efekt niż nasivin czy otrivin. fakt nie leczą kataru od razu, ale nie wyszuszają śluzówki, katar się po nich rozrzedza, łatwiej zlatuje. no i maść majerankowa pod nosek. możesz nią tez na wieczór natrzeć klatkę piersiową, plecki i nóżki. chodź twój maluch juz dość duży jest wiec moze lepszy byłby ten pulmex (ja nie próbowałm go jeszcze ale ponoćjest bardzo skuteczny )

Gość ja polecam NOZOIL

Gość helio33
Na katar od dawna stosuję tylko i wyłącznie Euphorbium s. Najlepiej się sprawdza i u mnie i u dzieci, ułatwia odpływ wydzieliny, rozrzedza ją i skutecznie udrażnia. I co ważne nie podrażnia noska jak większość areozoli.

Gość Megi252
Ja kupuję Fitonasal i jest bardzo dobry, katar szybko przeszedł i można było fajnie oddychać. Ja zawsze czytam najpierw opisy na Prim24.pl i wtedy wybieram według mnie najlepszy.

Gość dzast1992
dla dziecka najlepsza wg mnie jest woda morska z baby cap, ciagle trafiala mi się jakas z za dużym strumieniem a ta jest idealna i dobrze oczyszcza nosek

Gość yomina
Moim zdaniem najlepszy jest Nozitix bo nie podraznia nosa i katar dość szybko przechodzi. No i dostępny jest w nijskiej cenie. Poczytaj sobie na https://adamed.expert/product/nozitix/ i pamiętaj zeby nie stosować takich leków regularnie bo mozna się od nich uzaleznić

Gość kabaczka

U nas najlepiej sprawdził się Apicold Mint  właśnie spray do nosa. Plus, że można go stosować zarówno przy katarze alergicznym, przy przeziębieniu, ale też jak po prostu mamy wysuszone blony sluzowe nosa. Niestety u mnie tak się dzieje jak w firmie jest włączona klimatyzacja. 

Gość AnnaW

Ten Apicold Mint można stosować u dzieci , jeśli tak to od jakiego wieku? Jaki ma skład ?