Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamili

rozwój niemowlaka-pół roku

Polecane posty

Gość mamili

dziewczyny, pytanie: czy dziecko w tym wieku już w ogóle nie powinno zaciskać piąstek z kciukiem w środku? A jak leżą wasze pociechy na brzuszku - w pozycji żabki czy jakos inaczej?

Gość mamili
nie ma tu mam półroczniaków?

:) moj synek zaciska piastki, ale kciuki ma na zewnatrz a jak lezy na brzuszku to lezy hmmm normalnie :) nozki zgiete w kolankach a raczki wyprostowane, ale to nie wyglada na zabe :)

Gość mamili
dzięki za odzew :) no to nie wiem, nigdy nie przyglądałam się żabom specjalnie ;) chodzi mi o to, czy stópki schodzą się do środka?

az musialam sprawdzic :) maly za bardzo rusza stopkami, zebym mogla powiedziec, ze sie schodza :/ raczej sa wyprostowane, ale wierci sie strasznie, wiec nie jestem pewna, bo na poczatku mial pietki zlaczone :)

Gość mamili
no moja tez smyra, ale tak pytam, bo bo lekarz to inne pierdoły gada na ten temat :) A czy Twój maluch też jest taki ruchliwy już?? Rwie się do siadania itd?

oj tak .... gdybys wiedziala ilu specjalistow juz odwiedzilam, bo moj Nikos ma krzywa glowke ( a raczej plaska) to bys sie za glowe zlapala :) Powaznie, pojde do jednego to powie"nic nie poradze, ale widze, ze jeszcze ma ...." i tak od lekarza do lekarza :) wlasnie wrocilismy z usg mozgowia hehe na szczescie nie powiedzial, ze widzi cos innego hehe wszystko jest ok. Rusza sie strasznie, chce sie podniesc, ale na podniesieniu glowki sie konczy. Mojej kuzynki synek siedzial juz w 6 miesiacu a moj jeszcze sie uczy :)

Gość mamili
to widzę, że mamy bardzo podobnie, bo i ja mam za sobą mnóstwo lekarzy i podobne problemy z główką... teraz nie moge gadać, ale mam nadzieję, że jeszcze tu wpadniesz. Chętnie wymienię uwagi wnioski i inne... ;)

witam, moje dziecko na brzuszku rusza wszystkim co się da, wypina pupę, nóżkami rusza jakby chciał się odepchnąć. Na leżaczku jest na półleżąco, nie chce leżeć - podnosi się do siadania. Piąstki juz coraz rzadziej zaciska - teraz jest etap drapania wszystkiego ze sobą włącznie (u was też tak jest) i uderzania otwarta dłonią.

Gość mamili
tak :) a najbardziej obrywa się mi... ;)

pomimo tego, że pediatra mówi że wszystko jest ok to to drapanie mnie niepokoi. Gdyby nie idealnie tępe pazurki to on miałby zdrapaną całą głowę. Zresztą już nie raz do krwi się drapał.

Gość Mama Agata
moje Drogie, moja cora za tydzien skonczy 7 miesiecy, w weiku 5 miesiecy zaczela mi raczkowac, a od miesiaca juz wstaje w lozeczku i podnosi sie jesli tylko ma okazje!! pozdrawiam!!

Gość mamili
moja na razie wdzięcznie kołysze się na czworakach, ale porusza się tylko do tyłu... a co do drapania- nie martw się, naprawdę, gdybyś widziała co robił mój siostrzeniec... ja swojej małej zakładam na noc rękawiczki, bo najgorzej jest przed zaśnięciem - odstawia takie sceny, że o mało oczu sobie nie wydłubie.

Gość mamili
mnie też ;) kiedyś była we mnie wpatrzona jak w obrazek, a teraz, mam wrażenie, interesuje ja wszystko - oprócz mnie.