Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak dla mnie nie ma problemu

Problem w tym ze chce Niemca

Polecane posty

wow az jedna Polka - spoko ja mieszkalam jakis czas temu w okolicach berlina - kilka lat temu nawiazywalam znajomosci z Niemcami wprawdzie zapomnialam o nich - ale super ludzie strasznie otwarci szybko daja pakiet zaufania po prostu kochani ludzie otwrci na swocih sasiadow

Gość Naiwna 67
Ja teraz żyję wśród nich i nie narzekam, moja przyszła Niemiecka teściowa jest po prostu wspaniałą kobietą,sąsiedzi też są ok tylko niektóre Niemki są zazdrosne o nas Polki, mam taką sąsiadkę tu niby milutka i wszystko ok,ale kawał żmii z niej jest.

Gość Naiwna 67
Wielu Niemców wybiera Polki bo są ciepłe i wyrozumiałe,można z nami porozmawiać na wszystkie tematy.Niemki są zimne i wyrachowane oczywiście nie wszystkie ale te młode to raczej w większości.

Jest jedna taka Niemka ktora szczerze mowi ze bardzo nie lubi mnie. Gdy o mnie slyszy - trzesie sie. Jest ona Ok. - jednak oni maja tak, ze jak kogos nie lubia - okazuja stosunkowo bezposrednio. Lubili mnie tam raczej wszyscy. zastanawiam sie - skad u nich tyle zyczliwosci, zadowolenia z zycia. W zasadzie b ciezko pracuja. Nawet w weekendy - posiadaja pasje - pracuja, montuja, tworza. Fajne ludki :)

ustalmy ze Polki tez sa zroznicowane - cieple i zimne. Jednak Polki b dbaja o siebie. To przyznam.

Gość z tym że posiadaja pasje to s
sie zgodze :) Robia wszystko, by zapelnic swoj wolny czas i sie rozwijać. Fotografowanie, sport, jakieś prace ręczne... Znajoma mi Niemka robila własnoręcznie piekne kartki na rozne okazje .

tak maja wlasnie te super pasje recznie wykonane dziela sztuki, ozdoby. Figurki. Malowidla. wszystko co tworcze. Totalnie tworczy narod.

Gość a czy jest tak ze niemcy
maja nazwiska, ktore cos zawsze oznaczaja - np. rolnik, mleczarz itp ?

ich nazwiska zwykle oznaczaja ze sa naturlanie wyzsza klasa spoleczna

Gość to znaczy
?? Chodzilo mi o to czy maja najczęsciej nazwiska cos oznaczające np. tak popularne Moller, Bauer, Wassermann itp

Gość to o czym piszesz dziecko
o tym Hitler mowil, zastanow sie tępa strzalo :o

uwazam ze nazwisko - swiadczylo o naturalnej wyzszosci - status spoleczny. Naturalna wyzszosc. Obywatele Izraela nie sa pozadani na terenie Niemiec

Gość Kobieto o czym Ty bredzisz
zapytalam tylko, czy NIEMCY maja zwykle naziwska, ktore po przetlumaczeniu cos zawsze oznaczaja, np. jakis zawod . Nic o innych narodach nie pisalam, gdyz moje pytanie dotyczy nazwisk niemcow. Jak nie znasz na nie odpowiedzi, to nie odpowiadaj-proste.

nie unos sie - bo swiadczy to o twoim naturalnym braku kultury nie bede ci wykladac jak powinnas zachowac sie. Widac ze jestes agresywna, zakompleksiona.

Gość Wolę byc agresywna
i zakompleksiona , niż ograniczona i tępa, jak Ty :o

Gość a pytanie nie brzmialo
jak powinnam się zachować, wiec Twoja odpowiedź jest kompletnie bez sensu, podobnie, jak poprzednia. Nie potrafisz się merytorycznie wypowiedzieć, to się nie wypowiadaj.

Gość a po 3 to cie nigdzie nie
obrazilam, wiec kompleksy to raczej z Ciebie wychodzą :o Szukasz Niemca, żeby zagłuszyć wlasne kompleksy i poczuc sie lepsza . Co, rozgryzlam Cie ? :O żegnam.

nie rozgryzlas mnie - ja zawsze i wszedzie mowie ze chce Niemca by poczuc sie lepsza Ameryki nie odkrylas moja droga.

Gość Vin Vin Vin
Witam znów:) Mieszkamy w Stockhomie, jeszcze dzieci nie mamy, bo ja chyba troche za młoda jestem:P Na imię ma Ollie:P Ma blond włosy, niebieskie oczy, wysoki, dobrze zbudowany. Dziękuję mu za to jaką opieką mnie otoczył i wyciągnął pomocną dłoń, kiedy najbardziej tego potrzebowałam.

Vin Vin Vin super extra zazdroszcze :)

Gość Vin Vin Vin
Życie plecie nam różne scenariusze, ja wciąż nie mogę uwierzyc w to jaki dla mnie napisało:)

Vin Vin Vin Oczywiscie - gratuluje szczerze. I przyznaje ze szczerze zazdroszcze. Wiekszosc Polek by ujmowala Tobie. Jednak szczerze zazdroszcze. Jestem przekonana, ze przede mna tez ciekawy scenariusz na terenie Republiki Federalnej Niemiec

Gość Vin Vin Vin
Twoja zadrośc sprawia mi radośc, bo jest szczera i myśle, że cieszy Cię moje szczęście. Chociaz powiem Ci osoby po których spodziewałabym się chociaz odrobiny ciepłego słowa, jakiś gratulacji, wypięli się na mnie. Tak skończyły się moje długoletnie przyjaźnie... Oni uważają, że ich zdradziłam:/

Vin Vin Vin jak dla mnie super. Istotnie - znajomi moga sie obrazic - wiadomo jednak ze wybralas milosc. Nie powinni jednak obrazac sie - a sprobowac zrozumiec Cie. Zapewne pewnego dnia wasze stosunki ulegna poprawie. Jednak uwazam ze masz super sytuacje i wiele kobiet tego nie powie Tobie wprost - poniewaz piekli ich w srodku zazdrosc. Moze nienawisc, ze masz lepiej. Zdrowo zazdroszcze i zycze jak najwiecej radosnych chwil i szczescia :)

Gość Vin Vin Vin
Dzięki:) Naprawdę miło to słyszec, zawsze bałam się cokolwiek pisac na kafeterii, bo za wszystko można dostac opierdalanty:P

Gość uuu to nie za dobrze z toba
skoro potrzebujesz kogoś po to, żeby sie lepsza poczuc. i kto tu ma kompleksy

Gość Vin Vin Vin
???

Gość do Vin Vin Vin
Olać takich znajomych, ważne, że Ty jestes szczęsliwa z wymarzonym męzczyzną.Twoj Ollie musi być niezłym przystojniachą :) Życzę Wam mnostwo szczęścia ! :) To może ja Wam pokaże mojego Niemca :) To ten w niebieskim sweterku : http://www.speedyshare.com/files/20425408/Markus.jpg :)

Gość uuu to nie za dobrze
to bylo do tamtej, ktora pisala, ze potrzebuje Niemca zeby sie lepszą poczuc.