Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość she79

Przeziernosc karkowa wynosi 2,5 cm strasznie sie denerwuje

Polecane posty

Gość she79

Dzis bylam na usg genetycznym moj wiek ciazy to 12 tydzien i 2 dzien.Przeziernosc karkowa dzidzi wyszla 2,5 cm ponoc to gorna granica normy.Jestem poddenerwowana.Wszystkie pozostale parametry sa w normie kosc nosowa widoczna przeplyw krwi obwodowej w porzadku jedynie ta przeziernosc karkowa mnie nie pokoi.Czy sa tu kobietki ktorych dzidzie tez mialy ten wynik w gornej granicy normy?dodam,ze malenstwo ma 6,2 cm .

Gość she79
sorki pomylilam nie 2,5 cm ale 2,5 mm

Gość a co lekarz na to
????????????

Gość mamuska123
Pomiar NT jest najbardziej miarodajny między 11. a 14. tygodniem ciąży. Norma NT, określona dla danej populacji, obejmuje wartości do 95 percentyla i jest uzależniona od wymiaru ciemieniowo-siedzeniowego (CRL); w praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm. NT jest wprost proporcjonalne do ryzyka wystąpienia trisomii u płodu: NT = 3 mm wiąże się z 3× wzrostem ryzyka NT = 4 mm wiąże się z 18× wzrostem ryzyka NT = 5 mm wiąże się z 28× wzrostem ryzyka NT > 5 mm wiąże się z 36× wzrostem ryzyka. Z tego wynika ze 3 powinno martwić, bedzie dobrze! Trzymam kciuki :)

Gość she79
dostalam skierowanie na test pappa

Gość she79
musze czekac tydzien czasu na wynik test ten wyklucza ryzyko wystapienia zespolu downa lub potwierdza ta wade

Gość jeffk
Nie martw się i nie podejmuj żadnych działań dopóki nie zobaczysz powtorzonej diagnozy. Mojemu dziecku próbowali leczyć nieistniejącą(błąd badania) skoliozę