Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzietomożebyć...

Gdzie rodzić w okolicach Gliwic?

Polecane posty

Gość gdzietomożebyć...

Witam serdecznie. Planujemy z mężem dziecko i myślę o wyborze dobrego ginekologa, który poprowadzi moją ciążę i o wyborze szpitala, w którym urodzę. Mieszkam w Gliwicach dopiero od paru miesięcy, czy możecie mi doradzić?

doradze :) niedawno rodzilam :) dokladnie w Gliwicach, ciaze prowadzilam u p.Stachurkiej-Muchy ale przyjmuje rowniez na kase chorych, polecam takze doktora Arabskiego :)

Gość gdzietomożebyć...
Wielkie dzięki, a gdzie rodziłaś? :)

Gość ja 1987
Prywatny szpital Katowice ul Łubinowa 3 wystarczy jedna konsultacja ok 150 zł i możesz rodzić za darmo (NFZ) sama tam rodziłam i jest suuuper nie to co w panstwowych szpitalach

Mama Bartka, jakie wrażenia po pobycie w tym szpitalu? Polecasz?

Gość saleminka8
mama Bartka też do niej chodziłam,nic bym złego na nią nie powiedziała,chodziłam do niej z pierwszą ciążą,którą straciłam,okazało się to na usg i powiedziała mi to w tak i sposób,że potrafiłam się z tym pogodzić,nie powiedziała,że co któraś koebieta poroni,nie potraktowała mnie jak kolejny % statystyki. 2 ciąże też do niej chodziłam,nigdy nie miałam pytań co do badań i stanu zdrowia dziecka,bo zawsze wszystk oszczegółowo potrafiła wytłumaczyć,w trakcie badanie mówiła np.macica o kulistym kształcie,odpowiednia na etap ciąży....na usg też dobra jest. Wiele razy słyszałam od koleżanek,że maja np.dziecko urodzić (córka koleżanki) 4000g i robione miała usg 3d,a po porodzie mała miała 3400g,inna znowu była u jakiegos innego lekarza i urodziła syna 2700 a mial mieć 3800 :) mi powiedziała,że będzie miał około 4300g a miał 4200 g :)

Gość saleminka8
a jak byłam w szpitalu (kosciuszki 1)na obserwacji z powodu stawiania się macicy to czułam,że to do jakeigo lekarza chodzę ma wpływ na opiekę nad pacjentką,jedna z sali chodziła do innej i widziałam różnicę,nawet na usg inaczej było,mnie robiła usg kiedy chciałam,nie po obchodzie jak było zlecone a nawet i sama po mnie przyszła jak pacjentek nie było przy usg,a ona właśnie czekała w kolejce

Gość saleminka8
ale wszędzie tak jest gdy leżałam w szpitalu gdzie mieszkam-Ruda Śląska to byłam szczera,zapytano mnie dlaczego mamlekarza aż w gliwicach to powiedziałam,ze nie znalazłam dobrego lekarza w Rudzie Śląskiej heh :P i chyba za to mnie lubili,jeden lekarz to mi co usg drukował zdjęcie malucha hehe

A ile kosztuje wizyta u dr Stachurskiej? USG jest płatne dodatkowo?

Gość saleminka8
wizyta 70zł z usg już chociaż mi brała 50zł -wizyta z usg,nie wiem czemu :P ale lekarza polecam,jest młoda,ale wiedzę posiada dużą :)

Gość saleminka8
jak sie cos działo,nawet poza kolejnością mnie przyjmowała :) nie patrzała na mnie jak na iddiotkę któa panikuje,bo coś ją sztyka czy kłuje w boku ;)

wrazenie ok, bylam zadowolona lezalam tam tydzien, porod wspominam pod wzgledem opieki pozytywnie, zrobiono mi ostatecznie cc -szycie idealne :) saleminka8- dokladnie,ma podejscie do pacjetnki,jest dokladna:) bardzo wyrozumiala, ja bylam bardzo wrazliwa na wszystko co dzialo mi sie w ciazy wiec bardzo czesto dzwonilam do pani doktor -zawsze okazywala cierpliwosc,zrozumienie,czulam ze mam w niej oparcie. jedynie co do wagi dziecka sie pomylila:P poiwiedziala na ostatnim usg ze dziecko bedzie mialo niewiecej niz 3600 a mialo wage przy urodzeniu 4440:P mimo tej pomylce z waga zycze kazdej dziewczynie zeby trafila na tak dobra lekarke i opieke :) wizyta kosztuje u Dr.Stachurskiej 120zl z usg.a kiedy nie robi usg to kasuje 60 zl :) jestem zdziwiona Saleminka ze tak cie liczyla...??

Gość gdzietomożebyć...
Dziękuję za wszystkie sugestie, chętnie poczytam więcej :)