Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baba z Kaszub

Spagetti

Polecane posty

Gość Baba z Kaszub

Jak robicie spagetti????

Gość Baba z Kaszub
:(

Gość ja powiem tak.....
podsmażam mięso mielone ...dodaje sprasowany ząbek czosnku ...sól pieprz ...na koniec dodaje gotowy sos z torebki przecier pomidorowy podlewam wodą i zagęszczam sos

Gość Baba z Kaszub
No Bóg zaplać :P A nie, że mi tu o zdradach gadają:P:P:P

Gość ja powiem tak.....
Baba z Kaszub...proszę bardzo :D

Gość do baby z kaszub
Baba z Kaszub No Bóg zaplać A nie, że mi tu o zdradach gadają a ty nie masz czym?

Gość Baba z Kaszub
Baba z Kaszub do do Baby z Kaszub Że niby czego nie mam? :O

Ja podsmazam pieczarki i cebulke na patelni, dodaje gotowy sos np. boloński Łowicz (ze słoiczka) dodaje nie mielone tylko kiełbaskę (ja lubie taka jak na grila) albo parówki podaje oczywiscie ;) z makaronem i posypuje serem zółtym Mnnniia, ale bym sobie zjadła, ale jestem głodna, a mam dzis na obiado-kolacje boczniaki :)

Gość Baba z Kaszub
O ja robie podobnie. Ale szukam inspiracji. I Twoje pieczaki mi podeszły :D Co masz na obiedo-kolację? ;>

Gość Baba z Kaszub
* pieczarki - miało być :D haha

ja kiedys kupywalam kazdy pojedynczy produkt, wszystko od podstaw, ale ostatnio kupuje gotowe dolmio , jest szybciej i wygodniej, co nie znaczy ze dalej nie gotuje normalnie:P

Gość olka24
najpierw podsmażam cebulkę , pokrojoną paprykę czerwoną , mięso mielone , podsmażam to wszystko , potem dolewam soku pomidorowego , przyprawy sól , pieprz , czosnek do smaku , oregano , zagęszczam mąką

Postanowilismy z mężem przejśc na dietę...bo strasznie lubimy jeść, mężowi troszke sie odłożyło a ja niby dla towarzystwa, bo jeszcze niedawno byłam, chuda, choć teraz mówia, że zrobiłam sie bardziej kobieca... :) :) Wczoraj mieliśmy wielgachny obiad : ziemniaki, kurczak w panierce z kfc...dzis postanowiłam zapomnieć o zimniakach i robię boczniaki (takie grzyby gdyby kto pytał :) ) w panierce - tak jak zwykły schabowy, nie jadłam tego kilka lat a pamietam, że jest to pyszne, do tego podam sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów i fetą :) mniam mniam

Gość do baby z kaszub
piszesz- bóg zapłać, a ja sie pytam , czy ty nie masz czym ? zapłacic ! tumanie!

Gość Baba z Kaszub
Uwielbiam sałatki z fetą:))

Gość Baba z Kaszub
To Ty piszesz nie składnei. Zrozumiałabym, gdybys to głupie pytanie zadał/zadałą zaraz pod terminem "Bóg zapłać"... Bo w ten sposób to napisałeś/aś, że można to odczytać "że nie mam czym zdradzać" a to było by bez sensu .... Uspokój się! My tu o spagetti, a Ty tu od tumanów wyzywasz. Bóg zapłać = Dziękuję /po kaszubsku/

Gość
Robię sos z torebki, gotuję makaron, daję żółty ser. Czasami z brokułami lub mięsem mielonym. Z pulpetami.