Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahahuhiiiiii

wyglad po ciąży

Polecane posty

Gość hahahuhiiiiii

witam. jestem w 7 mies. ciazy i od jej poczatku przytylam juz 20 kg:( ile wy przytylyscie ? i czy szybko zrzucilyscie te kilogramy? jak wygladal wasz brzuch po ciazy? prosze o konkretne odpowiedzi :D

Gość mama syneczka
ja przytyłam 18 kg, mój Synek ma prawie 6 miesięcy a ja niestety nie zrzuciłam jeszcze wszystkich kilogramów, zostało mi ok 5 :-( a mój brzuch wygląda nieciekawie, zrobiły mi się rozstępy :-( teraz już są troszkę mniej widoczne, ale wciąży były okropne...

Gość kacha31krakow
ja jestem w 30 tygodniu i mam na plusie 15 kg - ale po porodzie zastosuje ostrą diete i sie schudnie:D

ja przytyłam 12 kg. po ok 2-3 miesiacach wróciłam do wagi sprzed ciąży. po ponad roku od porodu ważę 24 kg mniej niż w jego dniu, czyli 12 mniej niż przed ciażą :) skóra na brzuchu nie jest idealna, niestety przeryło mnie rozstępami okropnie, ale teraz nie sa one juz tak widoczne, skóra do najjędrniejszych nie należy ale nie jest bardzo źle. karmiłam piersią 11 miesięcy, piersi nadal ładne, jędrne, niewiszące :P bez staniczka można wyjśc do ludzi :D :D ogólnie wyglądam całkiem całkiem :D

Gość najlepsze na schudnięcie
jest karmienie piersią i zdrowe odżywianie

Nie stosujcie ostrych diet po porodzie, jesli zamierzacie karmic dzidziusia piersia. Czlowiek jak zaczyna diete odchudzajaca zazwyczaj czuje sie oslabiony, bo do jego krwi przedostaja sie rozne syfy- organizm sie oczyszcza. Te syfy przedostaja sie tez do mleka matki. Spacery i zdrowa kuchnia to jest rozwiazanie- zdrowe dla kobiety i zdrowe dla dziecka. A jak sie karmi, to i tak dzidzius wszystko z nas wyciagnie :-)

Gość kacha31krakow
swoje pierwsze dziecko rodzilam 13 lat temu -przytylam w ciązy 20 kg - małego nie karmiłam -mialam malo pokarmu a po drugie urodzil się troszke wczesnie i był leniwy nie mial odruchu ssania,wiec wzielam sie ostro za siebie i,schudlam w 2 miesiące i wazylam 49 kg.

Gość ja w ciazy.................
przytyłam 22kg, po porodzie wróciłam do wagi z przed ciazy, co do brzucha płaski bez żadnej "skóry" wiszącej i rozstepów :) Teraz jestem w drugiej ciąży i zauważam rozstepy... :/ mam nadzieje że nie będzie tragicznie

Gość kacha31krakow
ja pamietam nosilam dodatkowo specjalny pas po ciąży kupiony w aptece duzo mi pomógł mialam plaski brzuch .Teraz mam nadzieje ze tez zadne rozstepy mi sie nie zrobią i tez zamierzam zaopatrzyc sie w taki pas.

Gość NKMJ09
OGÓLNIE NIE JEST ŹLE JESTEM 4 KG NA + NIŻ PRZED CIĄŻĄ W CIĄŻY PRZYTYŁAM 14 KG WIĘC TO NIE TAK DUŻO NAJGORSZE SĄ PIERSI BO ZROBIŁY SIĘ ZWISY (MAM DOŚĆ SPORY BIUST) TERAZ TRENUJE POMPKI MAM NADZIEJĘ ŻE POMOŻE

Gość gegerg
To ja też się będę chwalić. W ciąży przytyłam 12 kg. Nie pojawiły się u mnie żadne rozstępy. Nie używalam jednak kosmetyków dla kobiet w ciąży (śmierdziały mi, gdy byłam wyczulona na zapachy), za to emolientów (Oillanu), po parę razy dziennie. Teraz moja skóra wciąż jest w dobrej formie, nie zwiotczała chociaż sporo zeszczupłałam. W ciągu pierwszych dwóch tygodni po porodzie zrzuciłam 9 kilogamów. Potem kilogram (święta mi przeszkodziły). Teraz mam dwa kilogramy na plusie (trzy miesiące po porodzie), skórę w bardzo dobrym stanie, piersi nie sflaczałe. Zobaczymy co będzie później. Na wiosnę planuje basen z dzieckiem i bieganie na rolkach z wózkiem, więc może wrócę do masy wyjściowej. Chciałabym zresztą zrzucić trochę więcej. Marzy mi się 5 kilogramów mniej niż ważę teraz.

Gość gegerg
Aha... Brzuch to była załamka, zwłaszcza że po cesarce powstał w miejscu blizny dziwny wałek. Ale niepotrzebnie się martwiłam. On się jednak wciąga, chociaż wolno, i obecnie, w trzy miesiące po porodzie jest prawie płaski. Pozostaje trochę poćwiczyć.

Gość szcypiorek
ja przez cala ciaze bylam na diecie i tearz nie mam sie czego wstydzic. do porodu szlam w spodniach z przed ciazy. mialm cc i nie zaluje.brzuch idealnie plaski i umiesniony juz ok 2 tyg po porodzie. mysle ze moj wyglad to mieszanka dobrych genow polaczonych z samozaparciem i uporem w checi zatrzymjania idealnej figury. piersi tez sa ok-nie karmilam wiec nic sie nie zmienilo

Gość piersi123
u mnie (a minłął już rok) okropnie wyglądają piersi!!!! koszmar, a karmiłam pół roku są takie miękkie o jędrności nie ma mowy są wiszące szkoda słów czy znacie skuteczzne rady jak nadać im trochę wigoru????

Gość piersi123
czy znacie dobre sposoby na powrót piersi do jędrności- takie sprawdzone

Gość a ja powiem
skalpelek i dobry chirurg plastyk, niestety

Ja przytyłam 18 kg, syn ma 18 miesięcy a mi zostało 6 kg, ale przed ciążą miałam dużą niedowagę, teraz jestem w normie. Brzuch przez całą ciążę codziennie podczas kąpieli masowałam i dzięki temu nie mam ani jednego rozstępu a po ciąży nie zostało zbyt wiele śladu;)

Ja przytyłam w pierwszej ciąży 15 kg, po około roku od porodu ważyłam tyle samo co przed ciążą.Rozstępy zrobiły mi się tylko na piersiach,na brzuchu nie.Acha,i często się smarowałam.

Ja przytyłam 25 kilo w ciąży bliźniaczej. Po dwóch miesach wyglądałam juz normalnie, brzuch mam plaski bez rozstępów, piersi nadal jędrne i ładne, ogólnie jestem zadowolona.

ja w pierwszej ciazy przytylam 11 kg i jak wychodzilam ze szpitala pielegniarki nie mogly sie nadziwic ze rodzilam bo brzuch mialam plaski :) i kg tez byly ok. po 1,5 roku rodzilam drugie dziecko i tez przytylam 10 kg :) jestem juz 4 miesiace po porodzie i waga juz jest tak jak przed, brzuszek jak stoje tez plasciutki... gorzej jak usiade bo widac troszke mala falde ale to skora... w najblizszym czasie planuje isc na ujedrnienie i na pewno ona zniknie... ogolnie nie wiadaac ze w przeciagu dwoch lat bylam 2 razy w ciazy... ale tez dbalam o swoja figure. niestety cwiczyc nie moglam bo obie ciaze byly od poczatku na podtrzymaniu ale racjonalnie sie odrzywialam... a dzieci tez male sie nie urodzily bo obie corki mialay ponad 3 kg mimo ze dwa tygodnie wczesniej sie rodzily :D

Gość czekajcie to czyli to znaczy
że jeśli nie będę karmić piersią to mi piersi nie sflaczeją po porodzie? a ściaganie mleka im też nie zaszkodzi?

Gość są ćwiczenia dla kobiet
w ciaży-brzuch tak nie flaczeje po porodzie!ja po dwóch porodach jestem płaska na brzuchu,ale to gimnastyka i odpowiednia dieta zrobiły swoje

Gość mama.....
na wyglad piersi ma znaczenie przede wszystkim ciaza,przy karmieniu ewentualnie sutki robia sie mniej urodziwe

Gość mama.....
dziewczyny ja jestem mama 3 dzieci,nie cwiczylam i nie cwicze,brzuch plaski,bez rozstepow,brak cellulitu,zero diety cud,w ogole nie zaprzatam sobie tym glowy. po 1 porodzie-43kg,po drugim 43kg,po 3 42kg-malo nie przejechalam sie na tamten swiat(mam 170 cm),takze nie ma sie czym ekscytowac,figure mam swietna,malo kto nazwalby mnie mama,mysle,ze to geny,po prostu szczescie,ale i tak mam to gdzies,wazne ze dzieci mam zdrowe jak rybki:)

ja dzieci karmilam po ok 2 miesiace i piersi mam jak przed ciaza ale z tym wyjatkiem ze w ciazy za bardzo nie urosly, prawie wogole, w czasie karmienia zrobily sie pelniejsze, ale napewno rozmiar ten sam po przestaniu karmienia zrobily sie w dotyku bardziej miekkie, ale naprawde ciut ciut poza tym pod spodem mam rozstepy, dziwne bo brzuch mi urosl, przytylam ponad 20 kg a na brzuchu rozstepow nie mam, a cycki prawie nic nie powiekszyly sie a rozstepy sa :-/ moja przyjaciolka przed ciaza miala juz duzy biust DD w ciazy to juz chyba F, przy wadze 60 kg karmila tylko w szpitalu 1 dzien (bo nst dnia synek zostal zabrany do innego szpitala ) mimo ze takie cycki pokarmu zero i cycki spadly do B/male C :-/ nieciekawie to wyglada teraz a karmic nie karmila

ja przytylam w ciaży bardzo mało bo 8kg -12kg po miesiacu wrócilam znowu do 8kg ale ja przez cała ciaze wymiotowalam ... po porodzie wazyłam mniej niz przed ciązą,nie stety nie długo! zaczelam jesc normalnie bo karmiłam i wrócily dodadkowe kilogramy z nawiazka na dodatek brzuch mi opadl po porodzie bo mialam bardzo duzy w ciazy poniewaz ciaza byla blizniacza. wiec obecnie mam rozstepy straszne ktore i tak juz zbladły ale sa okropne a minelo juz dwa lata prawie no i waga jest wieksza niz przed ciaza,i nie moge zrzucic mimo ze nie zajadam sie slodyczami ani nie jem duzo...tak ze to róznie z kazdym bywa

Gość mama.....
ilosc pokarmu zalezy od wielkosci gruczolu piersiowego a nie ilosci tkanki tluszczowej na nim,a w wiekszosci to tez chyba geny,ja np. mam duzy gruczol,zero tkanki tl. i nosze rozm.B,nie widze roznicy po ciazach,moze dlatego,ze mam male piersi

Gość mysle ze nie ma na to reguly
kazda z nas ma inaczej