Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina_Zawiercie

Jak długo kotka dochodzi do siebie po sterylizacji?

Polecane posty

Moja 8-letnia kotka też była sterylizowana i miała wycinaną listwę mleczną, bo porobiły się jej guzy. To powazniejsza operacja i szwy są na całej długości brzuszka. Też chodzi w kaftaniku i przeważnie śpi (a to już 1,5 tygodnia od operacji) albo próbuje się wydostać z kaftanika, bo ją wkurza, ale apetyt ma. Takie zjawisko to depresja kaftanikowa (naprawdę!) i przechodzi dopiero, kiedy kotce można zdjąć kaftanik. Najważniejsze, żeby piła i jadła, bo jeśli jest inaczej to faktycznie mogą być problemy z nerkami.

Gość gość_Sun
hej .My dalismy wysterylizowac bezdomna kotke ktora wciaz rodzila nam w ogrodku małe.jest dzien po sterylce .odrazu czula sie swietnie..wzielismy ja do domu na czas zagojenia sie rany.zachowuje sie normalne ale duzo spi (mysle ze te ciagle ciąze ja osłabily)Jestem zdziwiona ze tak normalnie sie zachowuje.Fakt mieszkam w Irlandii i tu kot ma golona skore z boku (pachwina) i tam mala rana .Mysle ze moze ten rodzaj zabiegu powoduje ze koty znacznie lepiej sie czuja po zabiegu.ps dodam ze ze wzgledu ze kotka jest bezdomna zabieg przeprowadzona bezplatnie..

Gość ewelinkamag
moja 2letnia kicia Shilla zabieg miala o 11, kolo godziny 17 odebralam ja od veta. nie zauwazylam w niej zadnych zmian oprucz malego ciecia na wygolonym kwadraciku siersci. byla bardzo glodna.. podalam jej kolo 20 polowe porcji.) przez noc pozbyla sie kolnierza, wylizala rane. drugiego dnia... powrocila do kolnierza :) zaczelam ja karmic normalnie. martwi mnie to ze minelo 3 dni a jej sie jakby pokarm ciagle zbieral. kotka ma 4 kociaki prawie 8 tygodniowe(od 4 tyg. dojadaly inne pokarmy) w dalszym ciagu mam maluchy, ale nie maja wielkiego kontaktu z mamusia. wujek Kocur postanowil sie nimi zajac. jutro mamy kontrole u veta wiec powinnam sie dowiedziec wiecej . za 9 dni zdejmujemy szewki. Shilla wlasnie rozpoczela drzemke...