Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikula1

Problem-mama

Polecane posty

Witam wszystkich!!! Mam wspaniałego narzeczonego,oczywiście przedstawiłam Go rodzicom i mama Go nie akceptuje! Powiedziała żebym znalazła sobie innego, że ten nie pasuje do mnie! ja powiedziałam że będę z nim. Od pół roku mieszkamy razem,mama niewie o tym bo studiuję w innym mieście. I zdecydowaliśmy się na slub narazie cywilny i chcę o tym powiedzieć mamie,pochwalić się jak kazda córka, powiedzieć że chce z nim byc, ze jestem szczęśliwa i że nikt tego nie zmieni. Nigdy nie umiałyśmy się porozumieć,mama krzyczała a ja się rozpłakałam i nie wyraziłam swojej opinii. Obawiam sie że i teraz tak będzie wiec pomyślałam ze napiszę do mamy list i opiszę jej wszystko,co czuję i o planach. Jak się oswoi z listem to wtedy może uda nam sie spokojnie porozmawiać. Chcę tego ślubu, ale też chcę żeby mama to zaakceptowała, nie chcę wybierac miedzy mama a narzeczonym-bo obydwoje kocham. Niewiem czy ten list to dobry pomysł, ale innego rozwiazania nie widzę :-( nie chcę brac slubu w tajemnicy przed mamą. Pragnę żeby zaakceptowała mojego przyszłego męża...(boję sie odrzucenia z jej strony,jezeli zabroni mi slubu z nim) Pomóżcie, wypowiedzcie sie w tej sprawie,co sądzicie? Dzięki za pomoc.Pozdro

Gość dfgdfggdf
Sorry, ale po co tak się spieszysz z ślubem? Skończ studia, znajdżcie pracę i wtedy pomyślcie o ślubie.

Gość ***Narzeczona ***
Watpie ze list pomoze. Poprostu Twoja mama ma taki a nie inny charakter i ja nie interesuje co czujesz tylko ona oczekuje ze bedzie tak jak ona tego zechce. Jesli utrzymujecie sie sami lub przynajmniej Twoi rodzice nie posylaja Ci pieniedzy to poprostu przyjezdzasz mowisz ze podjelas taka a taka decyzje i tyle. Cokolwiek mama by nie mowila jestes dorosla masz swoje zdanie i koniec. Jak wytrzymasz nerwowo to zapytaj potem spokojnie czemu Twoja mama nie akceptuje Ukochanego i wytlumacz ze sie myli. Inna sprawa jesli bierzecie slub w ramach buntu zeby pokazac ze i tak zrobice swoje ..... a potem brak samodzielnosci utrzymanie z pieniedzy rodzicow a po studiach i przy braku pracy moze nawet mieszkanie po slubie osobno(kazdy w sowim rodzinnym domu). Mam nadzieje ze przemyslalas decyzje o slubie i wybieglas w przyszlosc o kilka lat wiec masz pewnosc ze bedziecie samodzielni.

Gość fcndjksa
a dlaczego twoja mama go nie lubi?? Jakis powod?

Gość ***Narzeczona ***
P.S. Pamietaj ze po slubie Twoja najblizsza i najwazniejsza rodzina jest Twoj maz mama musi to zaakceptowac jesli nie to trudno. Nie przejmowac sie ... czas odciac pepowine i przestac byc zalezna od zdania matki.