Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ella.k

chyba znów jestem w ciąży- po 6 miesiacach od porodu

Polecane posty

Gość ella.k

Mam objawy ciaży. Mało prawdopodobne, bo karmie piersią i biorę pigułki, ale mam wszystkie objawy z pierwszej ciaży. Jeśli tak, to jestem szczęśliwa i przerażona. Jeśli nie, to jestem szczęśliwa, ale szkoda...

wiec jesli tak to gratulacje :) Ja pol roku po urodzeniu perwszego dziecka zaszlam w druga ciaze...co prawda wtedy juz nie karmilam, ale znam dziewczyne w podobnej sytuacji-karmila,brala pigulki a tu suprise.. :)

ja dokładnie jak moja córcia skonczyla 6 m-cy zaszłam w druga ciaze, urodzilam syncia wiec chyba tak mialo byc :) Miedzy dziecmi jest 15 m-cy roznicy. Mialam te same odczucia, szczescie, przerazenie itd. Bierzesz pigułki podczas karmienia?

Gość ella.k
Tak, biorę Azalię, specjalnnie dla matek karmiąych, z małą zawartością hormonów. Popołudniu będę na mieście, to kupię test... masakra by była, jeśli tak- masakra pozytywów i negatywów. Jak nie, to miałabym zbliżone uzucia... Ale z tymi "wpadkami" to mnie zastrzeliłyście! Zdaje sie, że prawdopodobieństwo ciąży jest wieksze, niz sądziłam...

Powiem szczerze, ze jak robilam test to juz liczylam na ciaze :) ale jak zobaczylam 2 kreski to omal nie zemdlałam :D Tak czy owak nie zamienilabym tego za nic w swiecie... raz jest ciezko raz lekko, ale wesoło. Ciezko mi bylo pod koniec ciazy, kiedy córcia byla na etapie chodzenia, a ja wedle zalecen lekarza mialam sie oszczedzac :D

Gość tez karmiłam i tez zaszlam
miedzy dziecmi 13 mies róznicy, Poozytywy - drugi poród ( po makabrycznym pierwszym) to był pryszcz, wychowywanie tez jakos automatycznie, potem owszem, najweicej roboty jak to starsze miało 2 lata, bo wszedzie właziło, ale potem z górki, wspolne zabawki i zabawy, te same problemy, w szkole ksiazki jedne po drugich. bedzie swietnie, nie martw sie. Ja sie sbardzo ciesze,ze tak wyszło, bo po pierwszej ciezkiej ciązy i porodzie chyba bym sie sama nie zdecydowała, a okazało sie, ze lekko poszło.

Gość mamadziecix2
ja też rodziłam w czerwcu w tym roku.tylko że nie karmiłam piersią długo.ale nie wiem czy znowu nie jestem w ciąży.okres mi się spóźnia cztery dni.ale wczoraj robiłam test no i nic nie pokazal.no i teraz nie wiem bo miałam regularne miesiączki co 28 dni.mam tylko lekkie plamienie ale ta krew niest znikoma.

Gość a co to za mit ze jak sie
karmi to nie mozna zajsc w ciaze - objawy ciazowe masz od tabsow - tez tak mialam. Zrob test i tyle - nie ma mozliwosci jak lykasz tabsy

o, wlasnie po azalii ma sie takie objawy - sporo kobiet ma!

Gość ella.k
hehe... to wesoło :) Wiadomo, ż fajnie miec dziei z niedużą różnią wieku. Dzis się więc okaże, czy ja także będę tą szczęściarą... ;)

Gość ella.k
Do tej pory nie miałam takich objawów a biorę opigułki od 5 miesięcy prawie...

Gość mamamajki
moje dziecko ma rok i tez czasem boje sie ze wpadlam. wciaz karmie piersia a okresu nie mam juz 4 mies. robilam testy-wyszly negatywnie, bylam u gina-wykluczyl ciaze. Wiec czemu nie ma @? P.s. co myslicie o tabletkach cerezatte? bo zastanawiem sie czy zaczac je brac.

to to samo co azalia

ella.k - a mogłabyś napisać jak się czujesz po tych tabletkach? Bo ja dostałam od lekarza receptę ale mam mieszane uczucia czy zacząć je brać bo przed ciążą przez parę lat stosowałam plastry...

Gość lo matko
wspolczuje ja mam 8 miesieczne dziecie i teraz prawie bym wpadla ale wzielam tabletke escapelle i juz sie nie martwie ze moge byc w kolejnej ciazy.nie przezylabym tego bo mnie nie stac by bylo na kolejne teraz pozatym z tym jednym nie jest latwo bo jest nie grzeczne i malo spi wiec same rozumiecie..

Gość ella.k
Z azalii jestem badzo zadowolona. Przed ciążą miałam problem z pigułkami: bolała mnie głowa, libio spadało do wartości ujemnyh itp. Przy azalii czuje się "normalnie", nie wywołuje ona żadnych skutków ubocznych. Co do objawów ciąży: śnią mi się noworodki (to jest u mnie objaw ciąży- jedyne takie sny miałam na pozątku pierwszej ciązy), charakterystycznie bola mnie piersi, mam mdłości i bolesnośc brzucha jak na okres no i zaczęłam się objadac (tak jak za pierwszym razem) chociaż normalnie apetyt mam kiepski...

hehe- sny, obry objaw. Nie nabijam się, wiem, że organizm ma różne sposoby na poinformowanie o ciąży ;) Heh, ciekawe, czy bedzie następny bobas... niby karmienie piersią + tabsy- nie powinno byc... a brałaś nieregularnie albo coś?

Gość sdfghgfd
Gdybym rzeczywiście szukała informacji o niej to na pewno bym się z tym zwróciła do Ciebie bo prezentujesz podobny poziom :D

Ja 3,5 m-ca temu urodziłam córkę i mimo tego że karmię wyłcznie piersią zaszłam w ciąże ( po 6tyg od porodu dostała miesiączkę), która to się okazało była ciążą biochemiczną. Wszystko jest możliwe a po pigułkach cerazette moja koleżanka też zaszła w ciąże, tylko zdażyło jej się dwa razy wziąść tabletkę nieregularnie

Ciekawe... a myślałam, że to takie "krowy" jak Ty czepaiją sie innych i wtykają nos gdzie nie trzeba... A z tymi ciażami, Dziewczyny, to straszycie... ja też karmie piersia i biorę tabletki... drugie bym bardzo chciała, ale nie mogę... a tu się okazuje, że prawdopodobieństwo, że sie tafi jest całkiem- całkiem...

ja co prawda nie karmiłam ale brałam tabletki i między moimi dziećmi jest równo rok różnicy.

Też miałam taki moment, jakos 4,5 miesiaca po porodzie, że miałam objawy ciaży. Test wyszedł negatywny, lekaz powiedział, że może organizm zbiera się już do okresu, ale pigułki (też azalia) blokują. Biorę je nadal, za jakieś 3 miesiace mam zrobic przerwę i wtedy organizm powinien wrócic do ładu

Gość mloda..mamuska
Kto wam powiedzial ze jak sie karmi to nie mozna zajsc wciaze? z zyciu wiekszej bzdury nie slyszalam. Ja biore azalie 4 miesiace ponoc jak sieja bierze to nie ma sie okresu a ja po 3,5 miesiacach dostalam przypuszczam ze to przez wypity alkohol i wten dzien tez uprawialam sex z mezem. Przy 1 ciazy utez mialam taki krotki okres w 1 mieesiacu ciazy. Jutro pewnie kupie test i sprawdze. Tylko jestem ciekawa czy skoro azalia powwoeuje ze nasz organizm wydziela hormony jak w ciazy to czy test bedzie wiarygodny.

Gość do tej powyżej
bzdury to ty piszesz, jakim cudem azalia ktora jest syntetyczną pochodną progesteronu może wytwarzać hCG które jest wytwarzane przez łozysko!!i to własnie test ciazowy wykrywa hcg Zacznijmy od tego ze azalia nie powoduje wytwarzania żadnych hormonów oślico większej durnoty nie czytałam !ona blokuje owulacje i zmienia konsystencje sluzu nic poza tym

Gość azalia nigdy wiecej.........
ja po azalii krwawiłam jak cholera... dosłownie sie ze mnie lało, ginekolog mówił ze to normalne i tak brałam przez 3miesiące w których moze pare dni byłam bez krwawienia , używałam nawet wielkich wkładek belli bo inne musiałabym zmieniac co pół godziny...masakra

Gość dfrtrtrtr
autorko - karmisz piersią i bierzesz pigułki...nierealne bys była w ciąży...po co się nakręcasz?

Gość jakby sie okazało ze jest
autorka w ciąży to jej dziecko miałoby już 2 lata ...zwracajcie uwage na daty matoły !