Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izabela59

Mocz

Polecane posty

Gość Izabela59

Może Ktoś doradzi Od kilku dni boli mnie z tyłu pleców na wysokości nerki, uciążliwy tępy, ból nasila się po południowo-wieczornych godzinach.Oglądałam mocz (oddany w ciągu dnia) w szklanym naczyniu : raz jest mętny, gesty biały (po 2-3 godz. po jedzeniu), jak dużo piję to powoli jaśnieje, w trakcie picia jest jak matowe, ciemne piwo i pływają "fafrocle", nawet jak już bardzo jasny mocz to te dziwne struktury pływają, jet ich dużo. Rano mocz jest ciemny ,lekko mętny i dużo "fafrocli". Oddałam mocz do badania. Wynik: ciężar właściwy - 1,015, białko,glukoza,aceton,bilirubina-neg Urobilinogen- 0,1 odczyn (ph) - 6,5 osad: leukocyty- 3-5 w p/w nabłonki płaskie - liczne flora - pojedyncze bakterie W wyniku nie podano barwy i przejrzystości. Mocz ogólnie nie jest zły a ja czuję się okropnie ból, rozbicie. Co robić? Z czym iść do lekarza... Czy jest sens powtórzyć badanie? Z góry dziękujeza uwagę Iza

Gość 444444444
Masz 59 lat chyba i zdajesz takei pytanie na forum. Jezli masz watpliwosci i odczuwasz jakis bol to udaj sie do lekarza ,a nei na forum. Chya wiesz,ze kazdy organizm jest inny i podobne wyniki u kazdego moga o czyms innym swiadczyc.

Gość linoskoczka35
moja teściowa miała świetne wyniki moczu, doskwierał jej tylko lekki ból pleców, po USG dowiedziała się że ma nowotwór nerki.

Gość Izabela59
444444444- dzięki że się odezwałaś, ale lat mam trochę mniej, trochę wiem ale mam wątpliwości: nie wiem czy liczne nabłonki płaskie coś wnoszą do diagnozowania. Z tego co czytałam to nie zabardzo. A co Ty myślisz ? Linoskoczka35- USG nie wykazuje patologi - dzięki za uwadę

Gość linoskoczka35
oczywiście, ze nie. USG wykazało nieprawidłowy (i to bardzo) obraz nerki. Potem była urografia no i operacja usuniecia nerki. Jak pisałam badania moczy były bardzo dobre i lekarz był szalenie zdziwiony, ze nawet śladu krwi w moczu nie było.

Gość Izabela59
LInoskoczek35,zaciekawiło mnie to co piszesz o Teściowej. Mój brat 2 m-ce temu też miał usuniętą nerkę z guzem - 7 cm. rak jasnokomórkowy bez przerzutów- badania USG, TK, RTG. Mocz przed operacją lepszy niż mój. Jak to wygląda u Teściowej ? Jak się czuje? Iza