Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalalalalalalalal

Diana, Ania, Kasia?

Polecane posty

Które z tych imion byście wybrały? Mojemu mężowi i mi najbardziej podoba się Diana, lecz zastanawiam się czy nie skrzywdzę swojego dziecka tak "wydziwionym" i rzadkim imieniem. Zwykle takich nie lubię, lecz to ładnie brzmi, tak dziewczęco. Z reguły teraz ludzie nadają takie wydziwione, jak np. "Kryspin" czy "Nadia". A Kasia i Ania to takie niekrzywdzące, popularne i "normalne" ;).

Mnie sie akurat Nadia podoba i nie wydaje mi sie az tak udziwnione... :) Diana kojarzy mi sie z jakas wyzsza sfera,ale moze to przez ksiezniczke Diane.To bardzo ładne imie,ale pamietaj ze musi pasowac do nazwiska. Zależy,jakie macie.Jeśli nie brzmi razem dobrze to odpuściłabym. Ania i Kasia są bardzo pospolite,jak dla mnie za bardzo. Ale ważne,że Tobie się podobają,trudno żeby wszystkim podobało się to samo.

Gość fam_a
Diana - pięknie!!!!!!

Ania moja córa ma na drugie Anna na pierwsze ma "wydziwnione" :P

Nadia? Też ładnie :)

Gość mama synka 17 miesięcy
Sama chciałabym mieć córkę Anię;)

Gość karczoh
Anna, ale jeszcze lepiej Magdalena albo Zofia

Nadia bardzo ładne,ale Diana też piekne i takie rzadkie,dlatego gdybym teraz rodziła,dałabym na pewno takie imię mojej córeczce :)

Madzia odpada, tak nazywa się moja siostra :D

Gość blę26
Diana najładniejsze...Katarzyna paskudne :O

Gość rikirikiri
oj no przeciz Anna i Katarzyna to zbyt stare i pospolite iiona nie uwazasz :O? Takie imiona noszą teraz również babcie :) a dzieciom powinno się dawac jakies nowsze, i przedewszystkim nie pospolite imiona. Nie szukaj wsrod tych popularnych na dzisiaj. bo chyba nie chccesz zeby w klasie twojego dziecka było 10 Nadii :D choc to b. łądne imie :) A Diana hmm jest okey :D

Też mi się tak jednak wydaje, że ta Kasia na 100%, poza tym mąż by chyba nie wyraził zgody ;).

Gość blę26
tylko przestan z tą Kasią :O:O okropne jest :O:O:O

To chyba jednak postawię na tą Dianę. Ładnie brzmi, pasuje do nazwiska, jest dziewczęce i na dzień dzisiejszy nie ma tego imienia na pęczki ;). A KAsia i Ania mogą się wydawać już zbyt oklepane :). Zauważyłyście, że Diana i Nadia składają się z tych samych liter, tylko są poprzestawiane? Hehe i prawie tak samo brzmią ;).

o rzeczywiscie :) nie zauważyłam ;) a z tymi 10-cioma Nadiami w klasie to różnie bywa. nie znam żadnej innej Nadii poza moją córą. a w moim otoczeniu ciągle rodzą się dzieci. od groma zato jest Amelek i Nikoli :o

Nadia bardzo ładnie, ale faktycznie ostatnio jakoś ich wysyp jest :). Podobnie jak Amelek, Maj oraz Len ;P.

Gość karczoh
tylko bez obrazy, ale mi diana kojarzy się z niezbyt inteligentną, wymalowaną lolitką. nie wiem może dlatego że znam tylko jedną diane, która właśnie taka jest. chociaż z drugiej strony od diany blisko do diademu, no i jakos tak tandetnie. pewne imiona zawsze będą ładne nie zależnie od tego, czy nosi je 80 letnia babcia, czy mała dziewczynka.

Tak, tak - Julia, Zosia i Zuzia także przeważają ;). Mi tam się jakoś zbytnio aż tak bardzo nie podobają, ale nie są też brzydkie ;).

A ja mam Nataszke, marzylam o Nataszce przez 7 lat! W pierwszej ciazy powiedziano mi,ze bede miala coreczka i przez kilka m-cy mowilam do dzieciatka Nataszko. Nataszka okazala sie Tomaszkiem:) Za drugim razem sie udalo! Jedyny minus- mieszkamy w Anglii i tutaj skracaja to imie,mowiac Tasza... Okropnie! Musze pilnowac,zeby Nataszka zostala Nataszka, ewentualnie Natka:)

Ja akurat nie znam żadnej Diany, a Tobie pewnie się tak kojarzy ze względu na to, że taką osobę znasz (o takich niezbyt efektywnych cechach xD) :). Spox, przecież każdy ma swój gust ;).

Gość karczoh
no to jeszcze powiem jakich imion jest pełno w mojej okolicy: połowa piaskownicy to maja, wszystkie huśtawki zajęte przez gabryś wiktorii też od groma oliwii i reszta to takie znormalizowane

Gość karczoh
te na hustawkach to gabrysie:)

Taaak, ok. 3 lata temu na chrzcinach były same Oliwie i Wiktorie ;). Do P.a.u.l.i: Wesna, cóż, pierwszy raz spotykam się z tym imieniem, nie mówię, że jest brzydkie (nawet, nawet ;)), ale nie każdemu może się spodobać, a do tego potrzeba zgody drugiej osoby - męża. Bez problemu się zgodził? ;)

daj Diana i a drugie Anna, KAsię sobie odpuść dziecka ie skrzywdzisz, bo diana to ładne imię, nie dziwacze imię, to dodatkowo tobie i mężowi najbardziej się podoba.