Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertyuioasbn

CIASNE BUTY - CO ZROBIĆ?

Polecane posty

Gość qwertyuioasbn

kupiłam buty na studniówkę. W sklepie byly dobre natomiast pochodziłam w nich trochę w domu i niestety obcierają mnie. A mianowicie w jednym miejscu- w miejscu małego palca. Da się je jakoś rozbić/rozciągnać ?

są dwa sposoby ogólnowojskowe, jeden wlać piwa, drugi nasikać, drugi polecany, ze względu na ceną.

Gość o jezu a ja jakie dziś
co zrobic? kupic wieksze

Gość gwiazdełe of forume
są do kupienia takie preparaty w postaci sprayu, psika się nimi i się chodzi w butach, dopóki pianka się nie wchłonie. pomagają "rozbić" buta, o ile jest on skórzany. druga opcja to oddać do szewca.

Gość pomagam dzisiaj
jesli sa skorzane (lub skoropodobne) jest jeden sprawdzony sposob wez dwa male woreczki foliowe i wypelnij je do polowy woda.Nastepnie zawiaz i wsadz do butow - po woreczku do buta.Upewnij sie ze nie przeciekaja i sa szczelne.Nastepnie wsadz buty z woreczkami do zamrazalnika - po 2-3 godzinach,jak woda zamarznie wyciagnij - woda ktora zamarzla w woreczkach zwiekszyla swoja objetosc i rozepchala buty. Powinno pomoc - mi zawsze pomagalo Pozdrawiam i powodzenia

I słyszałam też ,że można lenorem nasączyć chusteczkę hig.i włożyć do buta ,ale nie próbowałam więc nie ręczę co się stanie.A w tv kiedyś polecali spirytusem przesmarować miejsca ,które obcierają.

Gość bhihikiki
buty do lodówy???a feeeeeeeeeee

Ponoć posmarowanie kremem Nivea sprawia, że przestają obcierać. Nie wiem, na ile to działa i czy na pewno, bo nigdy nie próbowałam. Ale koleżanka była zadowolona ;)

Gość gwiazdełe of forume
nivea jest dobra do konserwacji lakierowanych butów, zamiast pasty, ale o jej wlasciwosciach "rozluzniajacych" skore to nie slyszalam :P