Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasmana

Moi rodzice chcieliby miec wnuka! Partner nie chce miec dziecka!

Polecane posty

Gość jasmana

Mam 26 lat i czuje sie gotowa na dziecko, jeszcze rodzice twierdza ze dla mnie juz najwyzszy czas a moj facet twierdzi ze to jeszcze za wczesnie :(

Gość odejdź od tego faceta
bo to egoistyczne typek nie liczący się z twoimi uczuciami. Lub po prostu zajdź w ciąże bez jego wiedzy :)

tia... jak zrobi sobie dziecko bez jego zgody to autorka bedzie egoistyczna i nieliczaca sie z uczuciami partnera... odejdź od tego faceta --> prawdziwy "Wujek dobra rada" z Ciebie nic dodac nic ujac ... :-O

jasmana --> zdanie Twoich rodzicow nie ma tutaj ZADNEGO znaczenia... to ma byc WASZE dziecko : Twoje i Twojego partnaera a nie zabawka dla dziadkow. Wiec decyzja musi byc tez WASZA WSPOLNA...

Gość jasmana
Moj facet ma juz 30 lat, a jemu nie zalezy na tym zebysmy mieli dziecko. Rodzice caly czas mi mowia ze juz najwyzszy czas. Moj facet twierdzi ze bedziemy mogli sie postarac o dziecko tak za 5 lat :( czy pierwsze dziecko po 30tce to dobry pomysl:(

Pocieszyc Cie ? Mam 37 lat i moje 11-miesieczne szczescie spi w pokoju obok :-) Zrobisz jak bedziesz uwazac ale mysle za masz jeszcze czas... mozesz spokojnie poczekac az partner "dojrzeje" do dziecka :-)

Gość Im so sorry for you
uwazam, ze wrabianie faceta w dziecko to najgorsze co moze byc

Gość jasmana
A co jak facet za 5 lat powie mi to samo! Ja wtedy juz bede miala 31 lat i co zrobie? kto wie czy nie bedzie juz wtedy dla mnie za pozno:( na dziecko:(

Oj, skoro planujecie wspolna przyszlosc to chyba Go troche znasz i wiesz co w Nim siedzi...? Pogadajcie tak od serca, powiedz mu ze jestes gotowa poczekac ale jesli nie jest pewien czy sie za te 4-5 lat zdecyduje to niech Ci to powie od razu...

Gość Im so sorry for you
i po co te wyzwiska??:o tylko zakompleksione i zalosne jednostki tak reaguja

a ja mam 24, mam męża z którym jestem od 4 lat( ślub 1,5 roku temu) i dopiero dwa lata temu zdecydowaliśmy się na dziecko, teraz jestem w ciąży, a maż ma 36 lat.

Moi rodzice tez by chcieli wnuka, a ja jestem niegotowa i pewnie to się nigdy nie zmieni (chociaż nie należy mówić "nigdy"). Autorko a Ty na prawdę chcesz dziecka (bo to że jesteś gotowa to nie to samo) czy po prostu narzuca Ci się punkt widzenia rodziców?

bo Polacy nie umieją kontrolować emocji i maja ograniczone słownictwo. i nie nabyli przydatnej umiejętności wysublimowanego uprzejmego aczkolwiek dobitnego mieszania z błotem swojego rozmówcy:)

Wytłumaczcie mi proszę, co to znaczy: "MOI RODZICE CHCIELIBY WNUKA" bo nie bardzo rozumiem :)))))))))))))))))))))))

stracili córeczkę, więc chcą wypełnić puste miejsce, moi tez tak mieli dopóki nie usłyszeli "jestem w ciąży", Potem było tylko że za wcześnie itp.

Gość aa ja mam 31 lat
pojechała tam na górze :D Ale ma rację, czasem to już po prostu ręce opadają na bezmiar babskiej głupoty i nie da się inaczej bo faktycznie żyłka może trzasnąć :D :D

a moim zdaniem to że facet chce z tym czekać aż 5 lat jest egoistyczne. Wiadomo że zarówno dla Ciebie jak i dziecka lepiej urodzić wcześniej-po co narazać kobietę na komplikacje,wiadomo że po 30 większe ryzyko że coś pójdzie nie tak.Może wypracujecie jakiś kompromis?

Gość aa ja mam 31 lat
kochanie, ryzyko "że coś pójdzie nie tak" jest zawsze. Tylko dbać o siebie trzeba, dobrze odżywiać, sport uprawiać, do gina regularnie chodzić, a płodność będzie dobra i do 40tki. Co wy się tak baby szybko sypiecie ?

tu nie chodzi o płodność tylko ogólnie młodszej kobiecie jest łatwiej urodzić.Czysta fizjologia.To trudne kiedy ona jest gotowa a partner nie. I nie wydaje mi się żeby w przypadku kobiet po 30tce mogła być mowa o "pośpiechu".Nie zawsze uda się zajść od razu,poza tym przeważnie chce się mieć więcej niż 1 dziecko.Więc drugie kiedy? Poza tym skoro kobieta dojrzała do tego żeby mieć dziecko psychicznie i bardzo tego pragnie,nie chce tyle czekać.Faceci nie powinni myśleć tylko o sobie! Jak się po tych 5 latach okaże że nadal "nie jest gotowy" (a niestety później jeszcze bardziej się nie chce),to babka może zostać na lodzie i nikt jej tych lat nie wróci.

Gość aa ja mam 31 lat
Więc drugie później. Matko jedyna, przecież 30tka to młody wiek :D A faceta sobie takiego wybrała i tak ma, przynajmniej jest szczery i nie robi jej dzieciaka żeby przestała "brzęczeć" - jak to kiedys powiedział mój znajomy o swoim ojcostwie. Opcje są dwie: albo poczeka (ma jeszcze dużo czasu) albo zmieni faceta. Poza tym nie wiemy nic o ich sytuacji materialnej, faceci zwykle podchodzą do tych spraw bardziej trzeźwo niż baby, które dopadł wściek macicy bo mamusia i tatuś chcięliby już wnusia.

Gość multimedia
a mnie razi to, ze napisalas o tym, ze RODZICE chca wnuka, a PARTNER nie chce dziecka, a Ty? moim zdaniem powinnas pomyslec jeszcze - czego TY chcesz?! jesli chcesz dziecka - postaraj sie dogadac z chlopem, jakis kompromis itp. jesli nie chcesz - daj do zrozumienia rodzicom, ze to TWOJA decyzja i ona wcale nie zalezy od ich "chcenia" mysl o sobie i rob po swojemu!

Gość Im so sorry for you
a ja mam 31 ty jestes facet czy kobieta?

Gość aa ja mam 31 lat
a jakie to ma znaczenie ? :D Kobieta, a co ? Gadam jak facet ? :D

Gość Im so sorry for you
nie tak tylko pytam. A masz dzieci? Staralas sie kiedys?

Gość aa ja mam 31 lat
a to o mnie wątek jest ? Nie sądzę.

po prostu znam taki przypadek z życia,więc może i dramatyzuję.Facet był z babką 8 lat po czym ją zostawił dla młodszej,a ona choć bardzo chciała nie została już matką.Dodam że zwodził ją,że będą kiedyś mieli dziecko,a ona czekała.No i się doczekała,że z dzieckiem to on się związał.

Gość aa ja mam 31 lat
Co zrobić, życie.

Moi rodzice też chcieliby miec jakiego wnuka tylko, ze mamy konflikt interesów :))) ja nie chcę :))))) więc oni mogą sobie chcieć i tyle :) dzieciak będzie jak my będziemy tego chcieli, a nie potencjalni dziadkowie :)