Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna110

Brązową wydzielina z pochwy?! Po stosunku!?DLACZEGO??

Polecane posty

Gość Endometrioza
Może po prostu jakieś zmiany hormonalne. Czy bierzesz pigułki antkoncepcyjne?

Gość Anna110
Nigdy nie brałam antykoncepcyjnych... Właśnie ginekolog mi je proponowała na te właśnie bolesne miesiączki, ale ja nie jestem do nich przekonana:-/ Tzn. boję się że mogą mieć z kolei zły wpływ na mnie...

Gość chlupup
Hej! U mnie brązowe upławy trwają drugi dzień. Poza tym, gdy mam owulacje, to wcześniej pojawia się ból podbrzusza, ale podobno, w poradni się dowiedziałam, to normalne...

Gość Anna110
Chlupup no ja też mam coś podobnego, ale raczej upław nie miałam nigdy takich brązowatych:-(

Gość chlupup
Ja miałam nie raz. Czasem również normalnie krew jak w okres, ale to jedno plamienie i właśnie około owulacji. Objawy wskazywałyby na tą endometriozę, ale również są one typowe dla niektórych miesiączek, więc w sumie tylko lekarz pomoże. Ale mam nadzieję, że uda mi się zajść w ciąże...

Gość Anna110
Zajść w ciążę...No tak, ale ja to napewno nie teraz. 19 lat nie skończyłam...

Gość Klaudia1991
Też tak mialam ale od sexu...ostrego....:-P

Ja uważam że przeziębienie mogłoby mieć na to wpływ, bo na miesiączkę może mieć, więc czemu nie na takie plamienie śródcykliczne. W każdym razie uważam ze powinnaś poczekać do okresu a potem dopiero myśleć o kolejnej wizycie u lekarza. I na razie nic sobie nie wkręcaj. Ja kiedyś będąc na tabletkach i to już jakiś czas miałam sytuację że jednego dnia plamiłam tak jak ty, drugiego nie, trzeciego znowu i tak dalej... A swoją drogą polecam pigułki, ostatnio brałam Yaz - nie obciążają organizmu a do tego bóle miesiaczkowe są mniejsze

Gość Anna110
Aguś, mówisz brałaś YAZ:-D to dobrze się składa, bo mi właśnie ginekolog je proponowała, ale jak narazie nie jestem zdecydowana, bo ja nigdy nie brałam antykoncepcyjnych. I cio dobre te YAZ?? To podobno jakaś nowość?

Gość pewnabrunetka8765443
ja tez tak mialam, po stosunku nie brazowa a rozowa wydzielina... ale tez bylam przed okresem, ale DLACZEGO AKURAT PO STOSUNKU-TEGO ZROZUMIEC NIE POTRAFIĘ! poza tym, ja mialam leczona grzybice pochwy i to cholerstow ciagle mi nawraca, poza tym mam delikatna nadzerke ale moj (bardzo dobry gin-najlepszy w wojewodztwie endokrynolog-lecze sie na hormony rowniez) powiedzial ze po urodzeniu dziecka dopiero bedzie leczona i jest minimalna. mysle ze tez zapalenia grzybiczne i zapalenia inne powoduja takie rzeczy po stosunku!

Gość Anna110
Oczywiście mi przepisać je chciała w celu zmniejszenia tych bóli podczas miesiączki:) Wiec zależy mi na tym aby były właśnie skuteczne w tej kwestii:) A nie zalezy mi i nie muszą być skuteczne co do niepożądanej ciąży. Ja w celach leczniczych miałabym je brać.

Gość Anna110
Pewna brunetko, być może i to prawda że takie rzeczy mogą dziać sie na skutek jakiejś grzybicy, ale ja kilka dni temu byłam u ginekologa i nic takieg mi nie powiedziała...Wiec to chyba nie z tego powodu u mnie. Chyba że ginekolog gołym okiem tego nie wykryje...? Hmm..?

Gość Anna110
Jak ktoś jeszcze wie coś o antykoncepcyjnych YAZ na bolesne miesiączki i w sumie nie tylko, to pisać proszę;)

Gość Anna110
Klaudusia czy ostry seks może spowodować takie wlasnie brązowe plamienia????

Gość Anna110
Klaudusia czy ostry seks może spowodować takie wlasnie brązowe plamienia????

Gość NikUsia..xD
Ja też mam często taką wydzieline u mnie jest wręcz ciemna wchodząca w czerń! Mam to zawsze pare dni przed okresem. To chyba normalne ale nie ręcze.

Yaz to ponoć bardzo nowoczesne tabletki z takim steżeniem hormonu, które nie wpływa znacząco na organizm.Lekarz przepisując mi je pytał mnie czy cierpię np na zespól napięcia przedmiesiączkowego - miały go łagodzić i tak było. :) Ja je brałam kilka miesięcy i uważam że są świetne - plamienia mi się po Cileście robiły, ale tylko dwa razy w ciągu 6 lat zażywania. Yaz bierze się na okrągło, są 24 różowe tabletki z hormonem i 4 białe, czyli placebo. To dobra rzecz dla zapominalskich - nastawiasz w komórce przypominacza na stałe i codziennie ci dzwoni "weź pigułkę" ;) Cóż, szkoda że powód dla których brałam te tabletki zostawił mnie po prawie ośmiu latach, ale to już inna bajka... Ale tak czy inaczej - bardzo polecam. Wprawdzie kosztują ok 35 zł za opakowanie, ale naprawdę warto.

Apropos tych moich plamień - pierwszy raz pojawiły mi się przy okazji ostrego seksu. A bolało cię podczas stosunku?

A co do grzybka, to czasem objawy ustają a on ciągle tam się czai... Ale przy takim schorzeniu to wydzielina jest zwykle biała i podobna do twarożku, więc to nie to

Gość Kiła
jak nic ! Teraz tylko wenerolog. I oby pomógł. Szczęścia.

Gość LaBarBarka
Jak lekarz ginekolog grzyba rozpozna?

Gość Anna110
Dodam jeszcze, że już dziś plamienia nie moją brązowatej barwy!:-D uff...Ale na następnej wizycie u gina pogadam z nią o tym na wszelki wielki..

Gość Anna110
Panikara ze mnie, ale w życiu się już niestety nacierpiałam przez choroby.

Możliwe że twój facet cię trochę sfatygował w środeczku, ale skoro już jest lepiej, to super

Gość ghxfc
Hej, może todziwne śmieszne dla was czy coś, ale mam dopiero 17 lat.. podczas stosunku z chłopakiem było okej , poźniej zaraz po nim zwrocilam uwagę na te plamy :/ nie mam ppjęcia co to może być, ale wystraszyłam się ze jestem w ciazy .. z checia zapisalabym sie do ginekologa, ale za pewne bede musiala isc z mama -,- a tego nie chce ..

Gość Pauliina1
Witam bardzo Serdecznie bardzo Proszę o pomoc dziś podczas stosunku z moim partnerem na koniec współżycia wyleciała ze mnie bardzo dziwna wydzielina ciemna gesta konsystencja coś jak przed miesiączką np. Lecz ja miesziaczkę miałam tydzień temu wiec nie możliwe 1 raz w życiu mam takie coś martwie się . Jest to ciemne konsystencja jak np dżem, galaretka. Proszę o pomoc

Gość Victorcia
Witam tez mam ten problem juz od 17 lat a teraz mam 27,lecz narazie nie moge sie leczyc na to bo mam zapalenie trzustki ale moge wam jakos pomuc jak co pisac do mnie bede odpisywac agnieszkadzicher1@onet.pl