Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Lejdi

Dla tych, kt贸re uwielbiaj膮 mode

Polecane posty

Go艣膰 mowie z sensem
lejdi skoro masz czarne wlosy to nie tylko szmaragdowy bedzie tobie pasowal, a tez karmazynowy: to taki specyficzny odcien czerwieni idealny dla brunetek.. http://pl.wikipedia.org/wiki/Karmazyn

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
dziewczyny, jesli chodzi o Bio-Oil to spodziewam sie za kilka godzin kuriera, wi臋c je艣li wszystko dobrze p贸jdzie, wysmaruje sie nim cala na noc i jutro opowiem co i jak z mojego punktu widzenia :) kurcze, byloby super gdyby okazal sie tak skuteczny jak sie o nim m贸wi - mam ten sam problem co nibys z bliznami po krostkach - maly zak贸rnik a plama na kilka miesiecy :O u mnie dotyczy to raczej ramion niz twarzy bo maluje sie codziennie, uzywam korektorow itp wiec buzia wygl膮da ok (przynajmniej za dnia :P ), ale wlasnie od jakiegos roku mam problem ze sk贸r膮 ramion, plecow i dekoltu - jakies przebarwienia, male krostki itp :O niby nie widac tego jakos bardzo i nie jest to ra偶膮ce ale wkurza mnie, chce miec 艂adn膮 jednolit膮 sk贸r臋 i pok艂adam wielkie nadzieje w tym preparacie :) Te偶 nie przepadam za tani膮 bawe艂n膮 z h&m czy innych sklep贸w ale z drugiej strony t艂umacz臋 to soboie podobnie jak Wy, lepiej inwestowac w porz膮dne kiecki, buty, kurtki i inne ktore maj膮 nam troch臋 pos艂u偶y膰 - bazowe bawe艂niane topy mog膮 byc zwyklejsze, w zasadzie mysl臋, 偶e korzystniej jest kupic kilka w roznych kolorach i fasonach i 艂膮czyc je na rozne sposoby tworzac wiele fajnych zestawow z drozszymi ciuchami niz jedn膮 bawe艂nian膮 bluzk臋 na lata, kt贸ra w zasadzie nie jest niczym istotnym i pewnie niebawem mi sie znudzi... tak jak lejdi kupi艂am w zeszlym sezonie w stradiwarym bawelnian膮 bluzke za 30 z艂, dzis wygl膮da jak szmata ale i tak nie zaluje - kupie drug膮 :P jak sobie pomysle ze za zwyk艂膮 bluzke ktora nosze pod kamizelki czy zakiety i i tak widac jej tylko kawalek, mialabym zaplacic st贸we albo i wiecej, to jakos mi sie nie usmiecha :P lejdi ___ ja tez mam kilka rzeczy z NY i sczerze to nie rozumiem dlaczego tyle osob wiesza psy na tym sklepie - lubie go ;) mam stamt膮d 艣wietnie skrojone d偶insy - wygl膮dam i czuje sie w nich extra oraz dwie fajne kurtki wiosenne - jedn膮 szar膮, sk贸rzan膮 z 膰wiekami - taka ostra, druga kr贸ciutka, malutka i bardziej klasyczna ze st贸jk膮, czarna o materiale fakturowo przypominaj膮cym sk贸r臋 w臋偶a kt贸膮 kocham :) poza tym zawsze widze tam jakies fajne kr贸tkie kiecki, kolorowe bokserki - moda zdecydowanie dla m艂odych ale chwale ich za to 偶e maj膮 ma艂e rozmiary, a wszystko jest na mnie fajnie skrojone (moze dlatego ze mam dosc malo kobiec膮 sylwetke). poza tym lubie takie szalone rzeczy na codzien, "powazna" moda troche mnie czasem przytlacza ;) generalnie NY to sklep w ktorym wiem ze zawsze znajde cos co wpadnie mi w oko. w 100% zgadzam sie z Wami odnosnie tej oryginalnosci modowej :O prawdopodobnie w mniemaniu bloggerek/szfiarek jestem marnym klonem jakich wiele na ulicy ale jeszcze nie odnalaz艂am spos贸bu na 艂adn膮 i gustown膮 oryginalno艣膰 - mo偶na byc conajwyzej 艣miesznie (a czesto nawet 偶a艂osnie) przebranym - tego efektu z ca艂膮 pewno艣ci膮 nie chcialabym osi膮gn膮膰, nawet ze 艣wiadomo艣ci膮 偶e mam sw贸j w艂asny jedyny i niepowtarzalny styl :P wbijam w to i uwielbiam swoje sexy, powtarzalne ciuchy ;) dzis zda艂am sobie spraw臋 偶e posiadam szmaragdow膮 rzecz :) kompletnie nie wiem jak moglam tego wczesniej nie zauwazyc, jakos nie myslalam o tym :) to moj kochany szalik/apaszka kt贸r膮 fantazyjnie plet臋 na szyi jak jest zimno, a mam duzy dekolt - taki fajny do polowy z jedwabiu a do polowy z takiego matowego, kilka tonow jasniejszego materialu z ozdobnymi fr臋dzlami i przestrzennymi r贸偶ami na calej dlugosci - taki barokowy styl. i fakt jest doc elegancki i szmaragdowy kolor zdecydowanie dodaje mu "tego czegos" :) nibys podsune艂a mi fajny pomys艂 jak jeszcze mozna ulokowac ten kolor - bizuteria :) tak, zdecydowanie!!! bizuteria i dodatki to jedyne rzeczy w ktorych szmaragd ma szanse w pelni zaistniec :) jesli chodzi o ciuchy to tylko wieczorowe kreacje, normalnie szkoda go na cos "zwyklego" ;) aaaa jeszcze przypomnialo mi sie odnosnie tych pierscionkow zareczynowych ze teraz takze jest dobrze miec ze szragdem, do lask wracaj膮 rowniez rubiny i inne zapomniane nieco kamienie, choc podejrzewam ze jeszcze dlugo, dlugo w 艣wiadomosci ludzi b臋d膮 kr贸lowa艂y brylanty - wiadomo jak to jest polska mentalnosc - zastaw sie a postaw sie, uwaza sie ze kamien moze byc niemal niewidoczny byleby by艂 brylantem :) tu mam skr贸t filmiku o tych pierscionkach ktory ogl膮da艂am (nie smiejcie sie ze ja tak czesto o tych programach sniadaniowo/gospodyniowych, ale ostatnio mam mnostwo czasu i jakos tak sie wbilam w to :P czasem mowi膮 o naprawde ciekawych rzeczach ;) ) http://mks.plejada.pl/43824,pierscionek-zareczynowy,aktualnosc.html nibys, blu藕nisz! :) jak moze Ci sie nie chciec jechac do dalszej galerii? :P ja marze zeby jakakolwiek galeria byla ode mnie w odleglosci mniejszej niz 100 km, a gdybym mogla jeszcze tak wybierac jak Wy do kt贸rej mam aktualnie che膰 si臋 wybrac... ajjj rozmarzylam sie :) Co do czubkow musze sie przyznac ze nosilam swego czasu te przedluzane :O aaaaa! wiem, straszne, mialam chyba jak膮艣 pomrocznosc :P ale to bylo 100 lat temu i nieprawda :D teraz podobaj膮 mi si臋 te kr贸tkie, mam jedne ale s膮 bardzo wysokie i z艂ote - kolejny moj nieprzemyslany zakup pod wplywem impulsu, teraz jakos nie mam ich z czym nosic i chyba nawet za bardzo nie chce :P no bo zlote...? cos nie teges ;) I tez zawsze chodze na zakupy jak lump :P tymbardziej ze jak wiecie zajmuj膮 mi calusienki dzien. wychodze z zalozenia ze to po zakupach mam dobrze wygl膮da膰, za艣 w ich trakcie wole sie nie rzucac w oczy ;) najbardziej bawi膮 mnie spojrzenia klientek i ekspedientek w eleganckich sklepach z butami kiedy sciagam swoje rozwalone adidasy i zabieram sie za mierzenie jakis ultra kobiecych szpilek - bezcenne :D

Udost臋pnij ten post

nibys ___ zgooglowa艂am sobie irregular choice - WOW!!! ;) pierwszy raz patrz膮c na buty a偶 mnie zatka艂o ;) i pierwszy raz zupelnie nie wiem jak sie do nich odniesc - z jednej strony zachwycaj膮, z drugiej dra偶ni膮, dla mnie s膮 chyba a偶 nadto odjechane, ale pami臋tam 偶e wielokrotnie na kafeterii wspomina艂a艣 o swoich dosc charakterystycznych i specyficznych upodobaniach w kwestii but贸w - nie dziwie si臋 wi臋c 偶e te z irregular choice usmiechaj膮 sie do Ciebie jak do mnie sukienki z Asosa :)

Udost臋pnij ten post

ajjjjj dziewczyny jak si臋 rozpisa艂y艣cie :D mowie z sensem- wygooglowalam ten karmazyn ale oczywiscie wyszlo mi 1000 odcieni i juz nie wiem ktory ma to byc dokladnie :) mi jako brynetce pacuje sporo kolorow :P fakt czerwien w roznych odcieniach to takie osttrzejsze polaczenie z brunetka :) zadko nosze czerwien, jedynie przejawia sie ona w moich dodatkach, chyba to wynika z tego, ze zakorzenilo sie w moim umysle pewne przeswiadczenie jescze z lat szkolnych, ze zakladjac czerwona garderobe zbyt rzucalam sie w oczy i bylam czesciej wzywana do odp ::D:D haha :D teraz czerwien czesto gosci na moich paznokciach i czasem na ustach a propos bizuteri szmaragdowej to robi ona wrazenie :) w szmaragdzie szczegolnie podobaja mi sie rude :) z tego co pamietam nibys masz rudy odcien wlosow wiec to kolor stworzony dla Ciebie :) w tym miejscu odrazu wypowiem sie odnosnie pierscionkow zareczynowych :) powiem tak... nie jestem materialistka i w dupie mam sczerze mowiac czy to bedzie brylant czy cyrkonia... powaznie, nie robi to na mnie zadnego wrazenia, osobiscie nie chcialabym zadnegoi drogiego kamienia bo pewnie nie nosilabym tego pierscionka z obawy ze go zgubie, uszkodze itp bo jestem dosc rozczepana, a pozatym zadko nosze pierscionki przez co nie jestem przyzwyczajona miec cos na palcu. Ale ja mam dosc oryginalne poglady odnosnie slubow i tego calego splendoru ktory osobiscie do mnie nie przemawia :) chcialabym aby moj pierscionek (tak moge sobie mowic ze chcialabym hehehe :P) byl maksymalnie prosty i skromny, bez udziwnien, kamienia za kilka tysiecy, naparwde ja moglabym miec srebrny z jakas mala cyrkonia :) albo jak juz musi byc bardziej szlachetny to biale zloto, za zoltym nie przepadam... lubie proste wzory, zaraz cos poszukam na googlach to wrzuce wam przyklady :) mam nadzieje ze wy tez opiszecie swoje wymazone :) bo nie wiem czy juz takie posiadacie :) nibys- swietne te buty!!!! sa takie kosmiczne :D podobaja mi sie tez niektore torebki-rewelacja!! oj marza mi sie takie zakupy na wyspach ach byloby cudnie :D nibys moja awersja do monnari wynika z mojego braku umiejetnosci wyszukiwania wlasnie tych perelek :D a bylas moze ostatnio w cliku?? dawno tam nie bylam, zniechecilam sie bo ich kroje sa mocno opinajace a przy mojej dawnej wadze wygladalo to straszniie, ale jestem ciekawa co tam w cliku slychac teraz :) carry jak pisalam odwiedzam jedynie z mama, na 100 rzeczy trafi sie jedna, ale obecna kolekcja nawet jest fajna, pisalam ze znalazlam fajna kiece ale nie ma jej na zdjeciach z nowej kolekcji wiec wam nie pokaze, cena koszmarna, spodobaly mi sie tez takie bluzki odcinane w talii slodkie dziewczece super na lato ale coz jak za ok 80 zl, totyalnie nie warte tej ceny, poczekam az beda za 20 zl hehe :P buty w szpic- juz zadnych nie posiadam :) ale podobaja mi sie proste klasyczne szpilki z lekkim szpicem :) sade ze one sa ponad czasowe i eleganckie :) musze zobaczyc na te pedzle w h&m oczywiscie poki co mnie nie stac ma maca czy sigme :D mam jakis z natury bardzo fajny i z oriflame ale gubi wlosy i szlak mnie traia z nim, sadze ze za jakis czas zamowie z hakuro, maja dosc przyjemne ceny mysle ze do 100 zl mozna dostac z 4 pedzle spokojnie (oczywiscie w zaleznosci od ich rodzaju) niezly motyw z futrem i trampkami :D ja raz wracalam z pracy, strasznie lalo mialam buty cale mokre i lekko ublocone, wstapilam do solvay-u mina babek w re rowniez bezcenna :D sza艂 cia艂艂艂- mam nadieje ze kurier dotarl :) wiec smaruj sie tym olejkiem kochana i zdaj sprawozdanie :) co do NY to poza kolekcja dla emo dzieciakow znajduje naprawde czasem fajne rzeczy :) a dzinsow mam chyba 3 pary stamtad juz sluza hohohho i jeszcze troche :) pewnie znowu cos pominelam :) jak tak to dajcie znac a napewno sie wypowiem odnosnie danego watku :)

Udost臋pnij ten post

no to mam przykladowe pierscionki w moim guscie :) oczywiscie chodzi mi tylko o efekt wizualny, wybieram przykladowe zdjecia nie patrz膮c na to z jakiego materialu sa wykonane i jaki kamien zawieraja ani na ich cene :) http://cokupic.pl/produkt/WEC-CP-Pierscionek-CP-4002 http://pierscionki-zareczynowe.legold.pl/ http://www.wenc.pl/or1012b,3075,23.html http://poznan.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=1081 http://www.moda-zdjecia.org.pl/09/modny-pierscionek-zareczynowy/ (ten srodkowy) http://slub-wesele.pl/slub/zareczyny.html http://www.we-dwoje.pl/zareczynowe%3Bpierscionki%3B-%3Bdiamondscenternet,artykul,1786.html?foto_id=6 http://www.we-dwoje.pl/zareczynowe;pierscionki;-;diamondscenternet,artykul,1786.html?foto_id=18 no to na razie tyle :) mysle ze te przyklady odzwierciedlaja obraz mojego pierscionkowo-zareczynowego gustu :P

Udost臋pnij ten post

lejdi ___ widzisz, martwi艂a艣 si臋 偶e topik upadnie a tu nie dosc ze pojawiaj膮 si臋 nowe twarze, to jeszcze ciezko sie nagadac i zmie艣ci膰 w jednym po艣cie :D cieszy mnie to bo na codzien podobnie jak nibys niebardzo mam z kim dostatecznie oplotkowa膰 to i tamto :) Spiesz臋 Wam zda膰 relacj臋 z pierwszego dnia po kuracji Bio-Oil :) Kurcze, nie chce zapeszyc ale jak na razie naprawde rewelka! Pierwsza aplikacja na ca艂e cia艂o 艂膮cznie z twarz膮 偶eby mie膰 szerszy pogl膮d (p贸藕niej zamierzam stosowac go raczej w miejscach kt贸re si臋 tego domagaj膮). W ka偶dym razie efekt mog臋 opisac w dw贸ch istotnych aspektach: 1. og贸lne dzia艂anie na sk贸r臋 - pe艂en bajer! sk贸ra jest aksamitna, delikatna i bardzo przyjemna w dotyku - efekt ca艂o艣ciowy jak po bardzo dobrym balsamie do cia艂a, wszelkie szorstkosci z kt贸rymi borykam sie zwykle zimow膮 por膮 ju偶 po pierwszej aplikacji odeszly w zapomnienie :) 2. przebarwienia - oczywiscie po pierwszym uzyciu nie spodziewalam sie ze calkowicie znikn膮 jednak o dziwo s膮 ju偶 jakies efekty! szczegolnie widac to na twarzy gdzie jeszcze wczoraj mialam fataln膮, z艂uszczon膮 blizn臋 po krwawym rozprawieniu sie z jakim艣 g艂臋boko osadzonym zask贸rnikiem, dzis jest koloru jasnor贸偶owego (wczoraj by艂a brunatno sina :O ) i wszelkie ubytki sk贸ry na przestrzeni tej blizny sa odbudowane (szok!). jest to g艂adka, r贸偶owa plamka zamiast ciemnego strupowatego zadziora kt贸rym by艂a wczoraj. Nie chce oczywiscie chwalic dnia przed zachodem bo juz nie raz mialam tak, 偶e jakas nowinka kosmetyczna wydawala mi sie superowa a pozniej z czasem moja skora sie jakby przyzwyczajala i efekty nie byly juz tak spektakularne. Jednak w tym wypadku naprawde czuje ze moze to byc strzal w 10 :) Jedynym minusem jak dla mnie jest sama postac - olejek. nie przepadam za oliwkami itp, zostawiaj膮 t艂usty film na sk贸rze i w zasadzie wyklucza to dla mnie stosowanie go rano. wole skondensowane, blyskawicznie wchlaniaj膮ce sie balsamy. Razem z olejkiem zamowilam r贸偶 do policzkow, oczywiscie kolor rzeczywisty - a ten na zdjeciach to dwie rozne kwestie i okazal sie takim jakiego najbardziej nie chcialam, ale o dziwo pasuje mi i calkiem ladnie dzis wygl膮dam :) Polecam Wam inwestowanie w dobre p臋dzle do makija偶u - to po艂owa sukcesu. Ja obiecuje sobie ich zakup od dawna ale wciaz sa inne wydatki i troche sk膮pie na to :P na razie uzywam juz od paru lat zwyklego p臋dzla z drogerii i nie jest 藕le ale mialam okazje porownac jego "prac臋" z tymi drozszymi, konkretami i naprawde niebo a ziemia :) lejdi ___ chyba jednak mam w sobie troche snobizmu :P chcialabym pierscionek z drogim kamieniem :) oczywiscie nie jest to dla mnie zaden wyznacznik jednak jak sobie pomysle o tym jednym wymarzonym to owszem, chcialabym by byl wyj膮tkowy na tle pozostalej bizuterii ktor膮 nosze. lubie du偶e migotliwe kamienie :) pewnie, ze najwazniejsze s膮 intencje oraz sam symbol odbdarowania takim pier艣cionkiem i gdybym dostala jakis zwykly ze szkielkiem to bylabym r贸wnie wzruszona, jednak z drugiej strony jak wiekszosc kobiet marze o tym jedynym, niepowtarzalnym pierscionku ktory przycmi wszystkie moje pozostale :) Chcialam znalezc kilka przykladow ale ciezko mi to idzie bo tak naprawde podobaj膮 mi sie wszystkie :D prawie kazdy ma swoj urok, a jeszcze jak sobie wyobraze ze znalaz艂by sie na moim palcu poprzedzaj膮c 艣lub z ukochanym to juz w ogole chce je wszystkie :D generalnie najbardziej chyba podobaj膮 mi si臋 przestrzenne kamienie - takie odstaj膮ce od obr膮czki, chyba najbardziej typowe. fajne s膮 tez takie z kwadratowym lub prostok膮tnym duzym kamieniem - cos innego. no i zgadzam sie z nibys - gdyby mial byc to pierwszy lepszy najtanszy brylancik, a ktos wybierajac go dla mnie sugerowalby sie jedynie cen膮, wola艂abym stokroc jakis piekny szmaragd w cudownej oprawie :) Kurcze siedze i ogladam swoje palce jak wariatka :P rozmarzylam sie chyba za bardzo, czas mi wracac do szarej rzeczywistosci :P Do uslyszenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
dzien dobry :))) lejdi-wejdz na linka podanego przez mnie powyzej :) tak sie rozgladam wkolo i widze, ze w tym sezonie wyjatkowo modny ma byc pomaranczowy, ale jakos nie przekonuje mnie ten kolor, bo nie pasuje do mojego typu urody ( pani lata ), wiec trzymam sie w mojej gamie kolorystycznej tylko od czasu do czasu wrzucajac cos nowego do niej i nie za duzo, bo nie lubie przesady.. czuje, ze nadchodzi moda na lata 70-siate i bedzie pstrokaciej niz zazwyczaj :D--nareszcie!!, ale dla mnie to do przyjecia, bo nie lubie "szarzyzny z burzyzna" jak to mowie tzn. kombinacji typu. czarny z szarym, brazowy z bialym itd.. okropienstwo, a nasze spoleczenstwo ma niestety do tego tendencje.., bo chyba jakos z zalozenia ma byc nudno i praktycznie,bez jakiegokolwiek polotu.. w tym nadchodzacym miesiacu kupie pare kolorowych i prostych t-shirtow do sweterkow, blezerow i kamizelek jak znalazl.. widzialam juz dobrej jakosci po 8 zl, sama jestem zdziwiona, ale kupilam juz dwa mamie i piora sie swietnie :) no szokk..wybor kolorystyczny to zgaszony roz, kiwi, roz ciut mocniejszy, ale nie taki oczojeb.. jak to mawiam, bialy, blekit, ale pastel, kobalt i czarny.. jakos kupowanie butow mnie nie ciagnie ostatnio, chyba dlatego, ze dopiero niedawno kupilam takie a la boots z kozuszkiem i sporo sie wykosztowalam, a zima widze ma sie jeszcze calkiem dobrze.. pod koniec zeszlego sezonu wreszcie udalo mi sie kupic ladne polbuty ze skory na znosny dla mnie obcasie ( przy 176 cm to prawdziwy dylemat), wiec bede teraz w nich smigala, najczesciej byly to adidasy-- lubie wygode, ale moge sie troche poswiecic dla estetyki :) czarny trecz mam od trzech sezonu, wiec to bedzie jego czwarty na przemian z czarna skorzana kurtka i zielona marnynarka, rozwazam ponowny zakup jeansowej kurtki, ale jakos brak mi przekonania, jak sadzicie?.. na jakies zakupy wiosenne musze wyruszyc, ale mam obawy, ze zrujnuje zreszta juz moj dosc zrujnowany budzet ostatecznie :( analizuje wlasnie jak minimalnym kosztem rozpoczac te wiosne??, bo tak serio, gdybym miala wieksze fundusze na 100% znalazlo by sie " 100 dziur do zapachania".. masakra..

Udost臋pnij ten post

mowie z sensem ___ a ja mam calkowicie odwrotne wra偶enia :P zdaje mi sie wlasnie ze nadchodzi czas "spokoju" i prostoty - oszczednosc w formie jednym slowem. zamiast pomaranczu - beze i kremy, zamiast pstrokacizny - jednolite, lej膮ce materialy. moge sie mylic bo nie chodze codziennie po butikach i tak naprawde co w trawie piszczy wiem bardziej z teorii. jednak wszystkie newsy dotycz膮ce aktualnych trendow, jakie obily sie sie o uszy to wlasnie g艂贸wnie odejscie od barokowego przepychu popularnego w karnawale oraz wszelka prostota i klasyka przynajmniej w kwestii kolor贸w. w kwestii jeansu to popieram - lubie jeans, jest ponadczasowy. wszelke fajnie skrojone ramoneski, katany, 偶akiety itp zawsze przukuwaj膮 moj膮 uwag臋 w sklepie. podobnie zreszta jak spodnie - juz od kilku sezonow zamierzam rozpoczac polowanie na jakies "normalniejsze" a i tak zawsze wracam z kolejn膮 para jeansow :P tez zastanawiam sie jak w miare ekonomicznie przetrwac t膮 wiosne :O ciezko mi to sobie wyobrazic jednak nie mam wyjscia - musze kupic samochod najpozniej w kwietniu i zje on moje wszystkie niemal oszczednosci - jeszcze go nie mam, a juz go nienawidze jak pomysle sobie ile cudeniek moglabym nabyc za t膮 kase :P no ale coz... musze :O

Udost臋pnij ten post

sza艂 cia艂艂艂-- dok艂adnie :D topic cos podupad艂 ale teraz widze ze reanimacja okazala sie skuteczna i pacjent nadal zyje :P ja tez zabardzo nie mam z kim pogadac w takim stopniu o ciuchach kosmetykach itd :) owszem mam wiele kolezanek ale one nie pasjonuja sie tym az tak :D co do olejka ja rowniez nie lubie takich konsystencji :/ ale ten napewno kupie :) jeszcze nie teraz bo nie mm poki co funduszy :P ale znalazlam chyba mniejsza ilosc mililitrow za ok 30 zl i chyba na poczatek sprobuje ten :) a powiedz mi czy tylko przez internet mozna go zamowic? nie orientujesz sie czy jest dostepny w jakis aptekach/drogeriach?? haha mi do snobizmu daleko oj daleko :D ja wogole mam w sobie chyba sporo testosteronu :P i czesto nie mysle jak typowa kobieta :D czasami mnie to przeraza ze potrafie byc taka twarda i bezwzgledna :P:P jesli chodzi o pierscionek zar tak jak juz pisalam nie ma dla mnie totalnie znaczenia kamien, cena... dla mnie on i tak bedzie wyjatkowy :) nie musi byc wyjatkowy przez swoja wartosc czy wyglad ale jak juz pisalam ja mam specyficzne podejscie do slubu, wesela itd :D to wlasnie chyba ta moja meska strona w tym przypadku przezemnie przemawia :P:P:P:P:P hihihih mowie z sensem- tak widzialam ten link ale chcialam ubraniowych przykladow :) co do pomaranczu to sie zgadzam, gdzies wyczytalam ze ma sie przewijac, ja akurat go lubie, moze nie w ciuchgal ale w dodatkach napewno :) widzisz to co ty uwazasz za nudne ja wprost uwielbiam :P lubie minimalizm :) lubie beze i szarosci :0 lubi proste polaczenia :) proprostu czuje sie wtym dobrze i nie szukam na sile polotu w swoich outfitach :) co nie znaczy ze nie zaloze zoltej razacej bluzki lub seledynowego sweterka :P bo i to sie zdaza :D pochwal sie gdzie kupilas te t-shirty za 8 zl :) oj jestes wysoka dosc :) nosisz szpilki czy raczej unikasz?? na mnie robia wrazenie kobiety wysokie w szpilkach :) wcale nie wygladaja jak "zyrafy" jescze gdy sa zgrabne :) oatrze z podziwem :) ja swojej jeansowej kurtki sie pozbylam, hm teraz troche zaluje, ale poki co nie ciagnie mnie do takiej, mam 2 z eko skory ktore uwielbiam i narazie mi wystarcza :) oj auto to mega wydatek :/ nibys juz cos o tym wie :) tak sobie pomyslalam ze napisze wam jakie ja kosmetyki polecam :) jesli macie problem z sucha sk贸r膮 to swietny jest krem eucerin z uryn膮 (ja mam ten 5%) swietnie nawilza!! jednak skora po nim pozostaje nieco lepka, stosuje go pod podklad, spokojnie sie go rozprowadza jednak efekt lepkosci pozostaje, a i tyroche smierdzi jak dla mnie :P ale efekt nawilzenia jest boski :) jesli jestem juz przy nawilzaniu to rewelacyjnie spisuje sie oliwka dla dzieci firmy Hipp zawiera tylko 3!!!! skladniki (albo nawet 2- nie mapietam) wiec jesli nie lubiscie wcierania w siebie tony chemikaliow to jest super produkt :) nibys na innym temacie polecilas maseczki z deremiki, kupilam maseczke pod oczy i na powieki (fresh cos tam) ktora miala za zadanie nawilzyc skore pod oczami oraz zregenerowac ja, usunac oznaki niewyspania itp- ja dla mnie nie zrobila nic totalnie pozatym ze podraznila mi oczy, laly mi sie lzy ze hej, ale uznalam ze pewnie zbyt blisko oka ja nalozylam, przetestowalam ja ponownie niedawno, nalozylam ja dalej od oczu, nie podraznila mnie juz ale dalej nie widzialam zadnego efektu, no moze nawilzyla ale wory jakie mialam pod oczami takie pozostaly druga maseczka to maseczka z deremiki imprezowa, nie pamietam nazwy ale dziala jak baza pod makijaz, wszystko fajnie, podklad sie na niej rozprowadza swietnie, nie wiem czy przedluza jego trzymanie sie bo tego nie sprawdzalam, ale zawiera w sobie w cholere drobinek zlotych, twarz sie mieni jakbym ja jakims zlotym pylem wysmarowala... no moze na nieskazitelnej skorze daje to piekny efekt rozswietlenia, na mojej problematycznej nie wygladalo to korzystnie wiec musialam scierac te drobinki, niby podklad je w duzym stopniu przykryl ale troche sie z nim wymieszaly natomiast z calego serca polecam te o to maseczki http://www.nokaut.pl/kosmetyki/montagne-jeunesse-maseczka-zelowa-truskawkowa-20ml.html mam dokladnie ta truskawkowa, kupilam ja w duglasie za ok 6 zl, sa tez jej wersje czekoladowe i jakies inne :) pieknie pachnie!!! nakladanie jej to po prostu aromaterapia :) maseczka nie zastyga na twarzy, pozostawia sie ja na 10-15 miec nastepnie zmywa i... nie wiem czy kazda z tych maseczek jest taka sama ale ta truskawa zawiera malutkie drobin ki ktore dziala jak peeling :) gdy ja zmywam z twarzy odrazu peelenguje swoja skure :) wedlug mnie rewelacja :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
skoro tyle o maseczkach to ja polecam wam maseczki Perfekty czy jakos tak, sa pakowane w saszetki po ok. 1,50 zl, juz jedno uzycie daje swietny efekt, ja uzywam takiej z miodem i drugiej z czyms tam sojowym, fantastyczny jest tez ich peeling..takie niebieskie opak. http://www.clamanti.ie/perfecta-nutrivita-maseczka-odzywcza.html z tych maseczek jest duzy wybor, ale nie wszedzie ja przywiozlam je kiedys na impreze do kuzynki, laski sie wrecz zabijay, ze sobie poodpisywac co i jak, pozniej przez nia komentowaly, ze super i w ogole, wiec polecam z czystym sumieniem :D jesli zas chodzi o te bluzki to sa do nabycia w zwyklym pasmanteryjnym u mnie ( woj. slaskie), a zauwazylam je przy okazji nabywania art. typu zamki itd, serio warto sie porozgladac po takich malutkich sklepikach, bo maja duzo rzeczy, ktore normalnie ciezko kupic, ladne tez mieli bluzki z dl rekawem, ale juz nasze polskie i nie az tak fantastycznie tanie, ale mimo wszystko taniej niz wkolo.. jestem dosc szczupla, ale przy 176 cm ciezko nosic wysokie obuwie na codzien, wiec najczesciej wybieram baleriny, polbuty na ok 3-5 cm obcasie badz adidaski,od czasu do czasu to ja bywam taka zyrafka-- bynajmniej tak sie czuje :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
teraz z innej beczki: wkurza mnie co sie dzieje w tym dziale z tymi linkami z allegro i innymi badziewiami,cholera jasna szmaty jak z kontenera, a ktos zapacha nam tym caly dzial!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
http://avanti24.pl/moda/0,0.html no bym nie powiedziala, ze klasyka idzie, szczegolnie, jesli skojrzy sie na kolory z powyzszego linka :D

Udost臋pnij ten post

lejdi ___ mniejsze ilo艣ci tego olejku faktycznie sa ale w gruncie rzeczy wychodz膮 mniej ekonomicznie, za 30 z艂 jest chyba 60 ml o ile sie nie myle czyli buteleczka naprawde malutka. na poczatku tez chcialam taki na pr贸be ale jak przekalkulowa艂am i jeszcze doda艂am do tego koszty przesylki, stwierdzilam ze lepiej zainwestowac w wiekszy. niestety nie jest on raczej dostepny w Polsce, zachwalaj膮ce go u偶ytkowniczki jak i sam膮 Katosu "znalaz艂am" w anglii, zas sam olejek posiada zaskakuj膮cy podpis "made in south africa" ;) obawiam sie ze dla nas w Polsce jedyn膮 drog膮 zakupu jest internet. siostra mowi ze sa troche tansze na allegro ale z reguly takie drozsze kosmetyki wole zamawiac za posrednictwem firmowych stron i aptek internetowych - roznica paru z艂otych a ryzyko podrobki zniwelowane do minimum ;) o nowinkach kosmetycznych i innych takich powiem nastepnym razem ;)

Udost臋pnij ten post

Oj tyle do napisania. Postaram si臋 cho膰 odpisa膰 na cze艣膰 poruszanych temat贸w:) Rebus dla sza艂 cia艂艂 :P Zakup mleka i piosenka Britney Spears:P:P Jak zwykle pojecha艂am kupi膰 ksi膮偶k臋 kupi艂am buty:P(ksi膮偶k臋 te偶:P) I o dziwo w prima modzie. Niestety nie ma ich na stronie a google tak偶e nie jest pomocne:P Jak wszyscy wiedza nie s膮 to typowo 艂adne buty ale troch臋 pokr臋cone czyli dok艂adnie to co lubi臋:P Zastanawiam si臋 jak wam je opisa膰 boj臋 si臋 u偶y膰 okre艣lenia jakie przychodzi mi do g艂owy czyli trampki na obcasie. Jak zazwyczaj s艂ysz臋 trampki na obcasie w g艂owie mam co艣 takiego: http://i.pinger.pl/pgr317/73b4e3400023e01649ba7803 (blee:P:P) Moje maj膮 ma艂o z nimi wsp贸lnego. Jednak maj膮 taki typ podeszwy przypominaj膮cej gum臋 i sznur贸wki wi臋c narzuca mi si臋 to okre艣lenie. S膮 zamszowe z granatowe z szarymi wstawkami i podeszwa tak偶e jest szara, a sznur贸wki s膮 popielate. Wyobra偶acie sobie co艣 w tym stylu: http://www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/20934/galeria_we_dwoje_10.jpg Nic bardziej podobnego niestety nie znalaz艂am;/ Wed艂ug mnie s膮 s艂odkie wed艂ug innych prawdopodobnie koszmarne:P W oko wpad艂y mi te偶 trampki: http://www.primamoda.com.pl/produkt/226/1/75/4193/Jesien-zima/8D-6_MICTAUPE.html Je艣li nie ode艣l膮 ich do 1 pewnie je kupi臋. Od razu ja jestem przy butach. sza艂 cia艂艂艂艂 -> Ja te偶 mia艂am buty z czubem, nie du偶o 2 pary mo偶e. Jak jest moda na dany fason to wyb贸r w sklepach jest ogromny i normalne 偶e w ko艅cu kt贸ra艣 para nam si臋 spodoba. Pami臋tam kozaki do p艂owy 艂ydki kt贸re mia艂am z czubami. Nie spodoba艂y mi si臋 przed艂u偶ane czubki ale marszczenia na cholewce, jako艣膰 sk贸ry i bardzo kobiecy fason (to by艂o jeszcze przed odkryciem dziwnych but贸w:P ). Teraz z czubami znajdziemy tylko koszmarki, nie wiele firm takie teraz produkuje takie fasony a te kt贸re to robi膮 nale偶膮 zazwyczaj do tanich i tandetnych. Nigdy nie lubi艂am jako tako czub贸w bo: 1. Szybko si臋 niszczy艂y (kilka za艂o偶e艅 i by艂o wida膰 zniszczenia) 2. Lubi臋 podkre艣la膰 ma艂y rozmiar stopy a czuby 膮 wyd艂u偶a艂y 3. By艂y nie wygodne pocz膮tkowo zawsze nimi w co艣 uderza艂am :P:P Chcia艂am jako艣 to zobrazowa膰 ale ci臋偶ko teraz znale藕膰 buty z czubami kt贸re nie strasz膮. No jeszcze moje upodobanie do "dziwnych but贸w" nie u艂atwia艂o wi臋c we藕cie na to poprawk臋. Jedyne co uda艂o mi si臋 znale藕膰 to: http://allegro.pl/seksowne-szpilki-deni-cler-skora-pytona-39-i1472018300.html#gallery Nie podobaj膮 mi si臋 zbyt ale nie uzna艂abym ich tak偶e za koszmarki. Ciekawy kolor i ta sk贸rka w臋偶a (kocham) do tego fany profil i s膮 g艂臋bokie ( zas艂ania tylko koniec palc贸w co zawsze 艂adnie wyd艂u偶a nog臋). Nie podoba mi si臋 obcas (za niski:P) no i oczywi艣cie czub. Jednak gdyby otacza艂y mnie same buty z czubami i okr膮g艂e nosi by艂y rzadko艣ci膮 to patrzy艂a bym na nie bardzie przychylnym okiem. Co do z艂otych but贸w - odda mi je heheheheh:P:P:P lubi臋 z艂oty kolor:P(o z艂otym p贸藕niej) A lubi臋 ubiera膰 si臋 w jednej tonacji lub kolorze i dodawa膰 do tego kontrastowe buty. Np. ca艂膮 na czarno z grafitowymi dodatkami i czerwone buty lub w odcieniach be偶u i br膮zu z zielonymi butami:) sza艂 cia艂艂艂艂-> Irregular choice maj膮 buty kt贸re ci臋偶ko nazwa膰 艂adnymi one s膮 po prostu inne, dziwne, nietypowe, szokuj膮ce. Co艣 mnie urzeka w butach o tak pojechanych fasonach. A porostu nie umiem nie lubi膰 dziwnych but贸w:P To nie jest tak 偶e nie podobaj膮 mi si臋 klasyczne fasony czy bardziej normalne buty, mi po prostu bardziej podobaj膮 si臋 te dziwne. Tak偶e nie wszystkie buty Irregular Choice mi si臋 podoba budz膮 we nie skrajne reakcje nie kt贸re uznaje za straszne inne za pi臋kne:) Niekt贸re moje marzenia z IC: http://shop.irregularchoice.com/womens/product/3433/tickling-loris.html?offset=120 http://shop.irregularchoice.com/womens/product/3701/sweety-bird.html?offset=117 http://shop.irregularchoice.com/womens/product/3529/trinkletina.html?offset=123 http://shop.irregularchoice.com/womens/product/2881/oz.html?offset=125 http://shop.irregularchoice.com/womens/product/3863/rasperberry-ripple--s.html?offset=49 Tak najbardziej chcia艂abym te: http://www.groszki.pl/groszki/51,95942,8441723.html?i=1 W promocji w hegosie kosztowa艂y 400 z艂 niestety nie by艂o mojego rozmiaru;/ tylko br膮zowe a nie chce br膮zowych. Mog臋 zam贸wi膰 z uk wyjdzie pewnie 450 z艂 ale si臋 waham. Zobaczymy. A spokojnie mo偶ecie m贸wi膰 ze s膮 okropne przywyk艂am do tego:P Zazwyczaj gdy pokazuje moje buty na zdj臋ciach ludzie si臋 krzywi膮 i m贸wi膮 "interesuj膮ce, ciekawe". To zabawne ale s艂odkie z 2 strony ze nie chc臋 mnie urazi膰. Dziwne jest te偶 偶e pomimo tych wszystkich negatywnych komentarzy wiele os贸b zwraca uwag臋 na moje buty i m贸wi ze s膮 boskie. mowie z sensem--> Ja tak偶e mog臋 by膰 "rozczarowaniem" je艣li chodzi o kolory i. Nie trawie kolorowych ciuch贸w, po prostu ich nie lubi臋, 藕le si臋 w nich czuje. To nie a nie m贸j styl nie m贸j wygl膮d. Moja szafa jest bardzo spokojna. Kolory ziemi, be偶e, br膮zy, szaro艣ci, pudry, biel, czer艅, granat, khaki, szmaragdowa, ziele艅 itd. Tak lubi臋 i szczerze nie chce tego zmienia膰, idealnie si臋 z tym czuj臋. I buty jak widzisz wy偶e s膮 inne. W nich kocham kolory i dziwne fasony. Tak偶e podzielam zdanie dziewczyn na temat szafiarek w kt贸re bardzie si臋 przebieraj膮 ni偶 ubieraj膮. Nie krytykuje tego wr臋cz przeciwnie popieram je艣li kto艣 tak lubi tak si臋 dobrze czuje okej a nie. Widzia艂am na ulicy dziewczyny ubrane w stylu pin up wygl膮da艂y bosko niesamowicie. Szkoda 偶e jecha艂am wtedy samochodem bo podesz艂abym powiedzie膰 im jak super wygl膮daj膮. Tylko ze to nie a ja czuje si臋 dobrze w tym co ja lubi臋. Nie znaczy to 偶e nie mam swojego stylu. Szalone buty, spokojne proste ciuchy i zawsze szal lub chusta nie pami臋tam dnia w kt贸rym wysz艂am z domu bez chustki, apaszki, szalika czegokolwiek wok贸艂 szyi. Nosze je latem (nawet gdy jest super gor膮co wtedy jedwabne, cienkie, tiulowe lub grubsze ale puszczone wolno tak 偶e nie jest mi duszno) zim膮, jesieni膮 i wiosn膮. Do tego tak偶e nie stronie od rzeczy odwa偶niejszych np. prze藕roczysta jedwabna bluzka latem czy kr贸tka rozkloszowana sp贸dnica w stylu lolita czy bransoletka z 膰wiekami tylko nie kolorowo:) Teraz szukam jeszcze 偶akietu w kwiaty (nie trawie kwiatowych wzor贸w jednak to jako艣 przypad艂o mi do gustu). Wypatrzy艂am taki 偶akiet w taranko niestety nie ma do na stronie ale est wykonany z tego samego materia艂u co sp贸dnica kt贸ra 艂aduje si臋 jako 1: http://www.taranko.pl/new/pl/kolekcje-k-64.html Mam rzeczy w intensywnych odcieniach jednak nie nalez膮 do moich ulubionych i jest ich kilkana艣cie. Jestem bardzo otwarta na wszystkie nowe fasony i kroje i raczej nie m贸wi臋 nigdy. Mierze nawet to co nie zawsze mi si臋 podoba bo cz臋sto w przymierzalni m贸wi臋 wow wygl膮dam super i kupuje. Nie ma takiego fasonu kt贸rego bym nie za艂o偶y艂a w艂a艣ciwe za艂o偶臋 wszytko co nie jest tandetne. Uff tyle na pocz膮tek ale jeszcze tyle mam do powiedzenia na tematy kt贸re poruszy艂y艣cie 偶e b臋d臋 chyba pisa膰 i pisa膰:) Oj jak fanie 偶e topik tak pr臋偶nie 偶yje:)

Udost臋pnij ten post

Teraz kosmetyczne tematy:) sza艂 cia艂艂艂艂 -> U mnie jest odwrotnie wszytko co z艂e sytuuje si臋 na twarzy. Nawet tr膮dzik z reszt膮 cia艂a obchodzi艂 si臋 delikatnie ale buzia to co innego tam koszmar. Przez p贸艂 roku nie u偶ywa艂am w og贸le podk艂adu i szok moja sk贸ra od偶y艂膮. Mimo 偶e zazwyczaj wybieram drogie marki np. Este Lauder, Helena Rubenstein z ta艅szych Vichy Loreal(nie polecam fatalny zn贸w si臋 skusi艂am w promocji chyba zapomnia艂am jaki jest do kitu). Je艣li kto艣 ma w miar臋 dobr膮 cer臋, uwa偶am 偶e nie powinien codziennie u偶ywa膰 podk艂adu jedynie korektor i puder a podk艂ad na wi臋ksze okazje. Teraz zn贸w grzesz臋 i u偶ywam podk艂adu na co dzie艅 i od kilku dni mam obrzydliwy, nie goj膮cy si臋 wyprysk na twarzy;/ Wiele dziewczyn m贸wi mi 偶e to nie prawda, 偶e s膮 podk艂ady poprawiaj膮ce wygl膮d cery itp Wtedy zazwyczaj pytam czy pr贸bowa艂y sobie zrobi膰 odwyk od podk艂adu i pudru d艂u偶ysz ni偶 tydzie艅 (nie mowie o odwyku od wszystkich kosmetyk贸w tylko normalne dbanie o sk贸r臋 ale bez podk艂adu). Problem w tym 偶e to cholernie ci臋偶kie, kilka tygodni wydawa艂o mi si臋 偶e wygl膮dam koszmarnie. A p贸藕niej gdy po odwyku u偶y艂am podk艂adu szok na 艣wietnie wygl膮da艂 na sk贸rze. Akurat mia艂am wtedy robione zaj臋cie i podk艂ad na sk贸rze wygl膮da du偶o lepiej. I zn贸w si臋 uzale偶ni艂am. Tylko ze teraz ju偶 nie wygl膮da tak dobrze (jak patrze na tamt膮 fotk臋 chce powrotu do takiego stanu). Moja sk贸ra wr贸ci艂a do stanu zatkanych por贸w, nie goj膮cych si臋 pryszcz i 艣lad贸w;/ Jednak jak sobie pomy艣le 偶e z moj膮 cer膮 (pe艂no przebarwie艅) zn贸w mam przej艣膰 przez koszmar pierwszych tygodni to mam do艣膰:P lejdi ->P臋dzle h&m to nie s膮 偶adnymi cudami raczej bardzo bardzo 艣rednie. Wed艂ug mnie nadaj膮 si臋 na podr臋czny p臋dzel w torebce przynajmniej jak si臋 zniszcz膮 to nie 偶al. A i nie powiedzia艂am najwa偶niejszego chodzi tylko o ma艂y p臋dzel (ten kt贸rego mo偶na u偶ywa膰 do cieni, kurcze wylecia艂o mi z g艂owy czy one w og贸le maj膮 jakie艣 nazwy?) ten du偶y jest do kitu. Od kilku lat kupuje dobry komplet p臋dzli i tak mi schodzi:P Planuje zakup dro偶szych ale zawsze wydaje pieni膮dze na co艣 innego. Na razie mam te z h&m (wywali艂am te zwyk艂e z drogerii mimo ze by艂y dro偶sze) i jakie艣 dodawane gratis do kosmetyk贸w co艣 z clinque, shieido ale te gratisowe s膮 kiepskie;/ Bio-Oil -> jestem pod wra偶eniem je艣li dzia艂a tak jak opisa艂a艣 to chyba tak偶e si臋 skusz臋:) U mnie najgorzej z wytrwa艂o艣ci膮 je艣li chodzi o smarowanie cia艂a. O ile z kosmetykami do twarzy jestem bardziej systematyczna to balsamy i olejki s膮 na szarym ko艅cu. Wiecznie zapominam ich u偶y膰. Ja lubi臋 oliwkow膮 konsystencje wi臋c dla mnie to plus. Mam taki trik latem zawsze smaruje nogi oliwk膮 lub preparatem o tej konsystencji. Wygl膮daj膮 wtedy bosko, d艂u偶sze, szczuplejsze a gdy olejek zawiera z艂ote drobinki to jeszcze roz艣wietlaj膮. Latem zawsze mini i oliwka na nogi:) lejdi-> W艂asnie zbli偶a si臋 zakup kremu. Ten kt贸ry mam ko艅czy si臋 a nie jestem z niego zadowolona wiec przetestuje Eucerin:) Co do tych maseczek to innych nie u偶ywa艂am (albo nie pami臋tam a je艣li nie pami臋tam to znaczy ze nie by艂 wysokich lot贸w:P) tylko ta ekspresow膮 pod makija偶 (chyba nazywa si臋 night life) . Przypomnia艂a艣 mi 偶eby j膮 kupi膰. Ja te drobinki lubi臋 nie wiem mam fisia na ich punkcie i du偶a ilo艣膰 kosmetyk贸w ich zawieraj膮ca. Tylko 偶e na 1 dobry a 10 jest do kitu. Raz z braku funduszy pokusi艂am si臋 o krem z olaya z drobinkami. Gorszego kremu nigdy nie mia艂am. O reszcie napisze jutro:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
nibys- na twoje problemy poelcam peeling z dax cosmetics z sola z morza martwego-- do stosowania codziennie, sama mialam latami takie problemy, ze skora, ze dermatolodzy i alergolodzy! rozkladali rece, trzeba intendywnego oczyszczania i nawilzania, do nawilzania polecam krem nawilzajaco-rozswietlacjacy z Soraya, uzywam juz drugie opak i chyba przy nim zostane, bo po dr kneipp'ie i kremach z schllera to najlepsze co do tej pory znalazlam, a mam skore skore bardzo delikatna i duzo kremow mnie po prostu podraznialo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
tak oczywiscie masz racje z tymi podkladami, bo zawieraja substancje, ktore uzalezniaja doslownie komorki i zachowuja sie tak jakby byly na odwyku

Udost臋pnij ten post

ja jak zwykle mam mn贸stwo do powiedzenia i jak zwykle pewnie po艂owy nie spami臋tam ale spr贸buje ;) ten topik faktycznie mknie jak burza, kolejne posty wyprzedzaj膮 moje my艣li - inspirujecie mnie dziewczyny ;) najpierw o kosmetykach bo jak rozgadam sie o ciuchach to zaraz zapomne :P maseczek tez uzywam jak na lekarstwo, raczej dla kaprysu raz na jakis czas albo przed wa偶n膮 imprez膮, ni偶 regularnie. kiedys staralam sie nak艂ada膰 jaki艣 specyfik co najmniej raz w tygodniu ale jakiejs mega poprawy nie zauwazylam, dodatkowo pewna kosmetyczka troche mnie zniech臋ci艂a - powiedziala ze lepiej zainwestowac w dobry krem lub serum niz maske bo ona dziala tylko do czasu zmycia, a efekt utrzymuje sie conajwyzej kilka godzin, na dluzsz膮 met臋 nie piel臋gnuje naszej cery. moze cos w tym jest. maseczki z perfekty w saszetkach tez lubie, sa wlasnie fajne przed jakims waznym wyjciem kiedy chcemy w kilka minut poprawic wygl膮d sk贸ry - cos tam faktycznie daje, przynajmniej wizualnie. jednak moj膮 ulubion膮 mask膮 w saszetce jest karotenowa z bielendy w dwoch czesciach - pierwsze to serum na ktore po paru minutach naklada sie krem/maske, nie zmywa sie jej tylko pozostawia do wchloniecia - fajna sprawa, 艂adny koloryt i efekt promienistej cery. idealnego kremu szukam juz od dawna, podobnie jak nibys nacielam sie na Vichy, Olay i kilka innych kt贸rych nazw nawet teraz nie jestem w stanie sobie przypomniec. generalnie czesto zmieniam kremy, w zasadzie za kazdym razem, chetnie wypr贸bowalabym ten z eucerin o ktorym wspomina lejdi jednak martwi mnie ta lepka warstwa na skorze o kt贸rej wspominasz - ja na dzien jestem uczulona na to by krem wchlanial sie b艂yskawicznie i robil efekt g艂adkiej, matowej sk贸ry, w innym wypadku jestem z gory niezadowolona :P dodatkowo mam problem z mieszan膮 cer膮 - gdzies sie blyszczy, gdzies sie przesusza i b膮dz tu m膮dry :O ostatnio mialam jakis krem w tubce z Lumene, calkiem przyzwoity, bardzo lekki - konsystencja idealna, w zasadzie nie wiem czemu nie kupilam go ponownie... teraz mam jakis z L"Oreala - taki sobie - ani szczegolnie dobry ani kiepski :P w marzeniach oczywiscie cos z wyzszej polki, kosmetyki shiseido czy estee lauder usmiechaja sie do mnie i czekaj膮 na miejsce u mnie pod lustrem jednak na razie musze ograniczyc wydatki i przesuwam sprawe moze na letni膮 por臋. oczywiscie takze uwazam ze najlepszym detoksem byloby niestosowanie podkladu ale r贸wnie偶 kiepsko mi to idzie :O zwykle rezygnuje z niego latem - wiadomo slonce, wysokie temperatury nie sprzyjaj膮 nakladaniu na twarz czegokolwiek co moze sie rozpuscic, dodatkowo skora latem jest zawsze ladniejsza i mozna na to sobie pozwolic bez 偶alu. zim膮 czy wiosn膮 jak dot膮d jeszcze nigdy nie uda艂o mi sie przem贸c :( ale nibys pozytywnie mnie nastroi艂a i spr贸buje :) kupie sobie jakis dobry lekki puder, s艂ysza艂am ze clinique ma rozs膮dne propozycje (na to az tak nie s臋pie bo wiem ze drozsze pudry s膮 bardzo wydajne, kiedys mialam jeden sporo ponad ponad rok. kiedy przekalkulowalam ile wydalam na tansze odpowiedniki ktore przy codziennym stosowaniu wymieniam co jakies 2 miesiace to sie przerazilam :P ) jestem ciekawa jakich uzywacie balsamow do cia艂a? moje ulubione (poza bio oil oczywiscie ;) ) to czerwony regeneruj膮cy z garniera http://zalotka.com/files/2007/11/garnier_bodymilk500.jpg i uj臋drniaj膮co nawil偶aj膮cy z l'oreala http://www.jpkosmetyki.pl/loreal-nutrilift-mleczko-ujedrniajaco-nawilzajace-do-bardzo-suchej-i-suchej-skory-250-ml/ obydwa daj膮 efekt 艂adnej, g艂adkiej sk贸ry. szybko sie wch艂aniaj膮 i s膮 do艣膰 lekkie - nie ma偶膮 sie na sk贸rze tylko 艂atwo fajnie rozprowadzaj膮. to moje dwa sprawdzone, ktore stosuje na zmiane. troche mnie juz znudzily szczerze m贸wi膮c, chetnie zasugeruje sie Waszym zdaniem :) aha nacie艂am sie bardzo na tak zachwalanej neutrogenie - balsam klejasty, ciezki, skora - nic specjalnego. czy tez macie wrazenie ze jak balsam 艂adnie pachnie to jest czesto taki sobie, a jak zapach "neutral" to dzialanie zwykle ekstra? bardzo chcialabym po艂膮czy膰 te dwie cechy, ale jak dot膮d mi sie nie uda艂o :P oliwke na nogi tez uwielbiam :) byleby nie przesadzic :P w ogole olejki stosowalam zawsze latem po opalaniu, tylko wtedy mnie nie wkurza艂a t艂usta postac - widok b艂yszcz膮cej pi臋knie opalenizny wynagradza wszystko :) a bio-oil na razie spisuje sie super ale poczekam jeszcze z pe艂n膮 recenzj膮 :) producent zaleca conajmniej 3-miesieczne stosowanie dla uzyskania efekt贸w, ja podejrzewam ze wystarcz膮 mi jakies dwa tygodnie i bede mogla cos wiecej o terapii powiedziec :) z systematycznoscia stosowania nie bede miala probemow gdyz w glowie mam zakodowane ze po kazdej k膮pieli trzeba sie czyms posmarowac, inaczej czulabym sie jak wi贸rek ;) Ok o kosmetykach na razie starczy, zaraz puszcze wodze fantazji w stron臋 mody :)

Udost臋pnij ten post

moda, moda moda... jak to ugry藕膰 zeby odejsc od komputera za 20 min a nie za 3 godziny :P:P nibys ___ ups! I did it again???? ;) podejrzewam ze wr贸ci艂a艣 z wi臋kszym ekwipunkiem ni偶 kartonik 艂aciatego heheh :) ciekawe co wypatrzy艂a艣 :) Buty z prima mody kt贸re kupi艂a艣 chyba kojarz臋, tzn nie dok艂adnie Twoje, ale znam t膮 lini臋 ich but贸w - takie trampko - trapery na szpilkach :) masz racj臋, nie da si臋 tego dobrze nazwac tak aby z g贸ry nie schrzanic wrazenia czytaj膮cych :P ja dop贸ki nie zobaczy艂am zdj臋cia podobnych, kt贸re pokaza艂a艣 mia艂am raczej negatywne odczucia (trampki na szpilkach kojarz膮 mi si臋 podobnie jak Tobie). ale Twoje s膮 ok, podobaj膮 mi sie. nie jest to moj styl ale wyobrazam sobie wiele fajnych stylizacji :) z kolei te z ic mnie zachwyci艂y! http://shop.irregularchoice.com/womens/produc t/3701/sweety-bird.html?offset=117 s膮 mega! szkoda ze takie drogie... gdyby kosztowaly nieduzo na pewno sprawilabym sobie conajmniej jedne takie "rozweselacze" :) super na wiosn臋. jednak cena skutecznie mnie odstrasza, a ze nie jest to to, czego szukam na codzien (czyli cienka szpilka, skora w臋偶a itp itd) nie kusz膮 a偶 tak. ale nie powiedzia艂abym ze s膮 brzydkie :) jedyny m贸j zarzut do nich to cena, wizualnie uwazam ze fajnie miec w szafie conajmniej jedn膮 par臋 czegos bardziej "krejzi" :) je艣li chodzi o z艂ote szpilki to obawiam sie ze bys ich nie chciala ;) za ostro pojechalam - maja jakies kamyczki, cuda niewidy ddatkowo obcas w kolorze z艂otym ale jakby inny ton ni偶 sk贸ra buta - brzmi opkropnie, w rezultacie traumy nie ma ale s膮 do艣膰 hm... ryzykowne :P 艂atwo przegi膮膰 ze stylizacja i stworzyc tandetny styl :O musze jakos pokombinowac jak je rozs膮dnie stonowa膰, bo troche mi ich szkoda - maj膮 pi臋kn膮 lini臋 (ma艂y szpic, zerowa platforma i obcas chyba z 12 cm) - noga wygl膮da w nich bajecznie :) a co do tych kolorow i trendow na tegoroczn膮 wiosne - lato to w zasadzie biore zwykle poprawke na gazety typu avanti, hot - moda i shopping itp. wed艂ug tych czasopism modne jest zwykle wszystko na raz, mam wrazenie czasem przegl膮daj膮c je, 偶e s膮 celowo skonstruowane tak aby kazdy byl pewnien ze jest trendy i zadowolony sam z siebie :) przykladowo na jednej stronie zachwalaj膮 mini spodniczki, dwie kartki dalej zas twierdz膮 ze super modne bed膮 wkr贸tce maxi lub obszerny artyku艂 o stali i szarosciach, a zaraz po przewr贸ceniu strony kanarkowe innowacje takze opisywane jako hit. czasem az ciezko sie do tego odniesc. co do tych kolorow to nosze czesto rozne "teczowe" ciuchy, jesli mam tylko na to ochot臋 to chetnie zak艂adam tzw. przeze mnie "rozweselacze" (bezcenne w szare dlugie jesienne dni). lubie fuksje, fiolety, czerwienie, turkusy, kobalty, czasem ostr膮 limonke itp mam ten przywilej ze pasuje mi niemal kazdy kolor i moge nosic w zasadzie wszystko (nie trawie tylko zoltego i pomaranczu - unikam), jednak zdecydowanie wole klasyczne, jednolite beze, kremy, szarosci - generalnie kolory ziemi. obraz kobiety z klas膮 to dla mnie wlasnie ktos w spokojnej, jednolitej i genialnie skrojonej sukience w komplecie z drogimi szpilkami :P na codzien, zakupy czy do pracy czesto wybieram soczyste kolory jednak kiedy chce wyglada膰 naprawde dobrze, zawsze siegam po drugi zestaw :) lubie tez pin up :) raczej nie ubieram sie tak cala, ale czesto czerpie inspiracje - groszki, falbany, 偶aboty - uwielbiam :) ja w zasadzie w ogole nie mam jednego stylu i nie zaluje - nosze to co lubie i jak lubie - raz ostrzej, raz delikatniej, czasem naprawd臋 dziewczeco, a czasem bardzo stylowo i powaznie - wszystko zalezy od okazji i nastroju, grunt by bylo kobieco :) kwiaty jako dese艅 tez jakos nie przypadly mi go gustu. w zasadzie nie potrafie powiedziec dlaczego... pamietam ze przyszly do sklepow zaraz po opadnieciu trendu z marynarskim stylem i troche tego zalowalam bo paseczki znacznie bardziej do mnie przemawialy. kwiaty najbardziej lubie jako przestrzenne gad偶ety. moj ulubiony kwiat nabylam kiedys w h&m, jest to dosc sporych rozmiarow ozdoba ktora fajnie wspolgra z wieloma moimi rzeczami. taki czarny kwiat dopiety do zwyklej bia艂ej bokserki, calkowicie j膮 odmienia :) w po艂膮czeniu z wysokimi open toe i moimi ukochanymi dzinsowymi rurkami wygl膮da艂o super. w ogole lubie wlasnie ozywiac proste bazowe rzeczy ciekawymi dodatkami - kwiaty, apaszki, paski, bizuteria - wole szalec w tym zakresie niz w ciuchach, zadowolenie zwykle 100% :) mowie z sensem ___ jesli chodzi o spam na kafeterii, to wszystkie juz chyba do tego przywyklysmy :O szkoda, bo ktos z uporem maniaka podbija to wciaz do gory skutkiem czego tracimy "z widoku" wiele fajnych tematow zanim ktokolwiek zdazy sie wypowiedziec. ludzie potrafi膮 byc skrajnie upierdliwi coz... najbardziej drazni mnie jak ktos jednego dnia zareklamuje jakis swoj ciuch, nie ma odzewu, wiec juz nastepnego wkleja ten sam link ale udaje zastanawiaj膮cego sie nad zakupem wrrr... niestety nie mamy na to wplywu, kiedys korcilo mnie zeby zalozyc topik dla tych wszystkich sprzedawcow i zachecic ich aby tam sie oglaszali - zainteresowani mieliby ich wszystkich w jednym miejscu, a my "czyste" forum, ale stwierdzilam ze to i tak nic nie pomoze :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
o ile sobie przypominam to przed tym spamerami byli skorfetyszysci i maniacy kupowanai uzywanych ciszkow/bielizny, no coz.. jak nie urok to sr.. :D

Udost臋pnij ten post

tak, masz racje tez ich pami臋tam :) ale mam wrazenie ze byli znacznie mniej irytuj膮cy, momentami nawet zabawni :P zdaje mi si臋 tak偶e, ze nie zasmiecali calego forum, widac bylo jakies inne tematy, teraz wchodz膮c na kafeterie widze od gory conajmniej 10 spamowych topik贸w z allegro, pozniej nasz temat, pozniej znowu spam i tak przez ca艂膮 pierwsz膮 stron臋 :O

Udost臋pnij ten post

o matko ile do czytania i pisania :D postaram sie dzisiaj krocej- zwiezle krotko i na temat (juz widze jak mi sie to uda :P) nibysowy rebus- tez pomyslalam o ups I did it again :D nibys- te buty sa dla mnie genialne ! chcialabym miec mozliwosc zmierzenia ich, wiekszosc poza cala swoja kosmicznoscia ma idealny obcas dla mnie- czyli gruby :) oj marzy mi sie teraz chociaz 1 para takich cudak贸w :D te sandalki nakoncu sa genialne, natomiast te zimowe nie podobaja mi sie :) szybkie pytanie czy widzialyscie w H&M te buty??? http://avanti24.pl/moda/5,103630,9155042,Neonowe_kolory.html?i=9 poszukuje ich co do eucerin to jesi bedziecie miec mozliwosc dostania probki to najpierw ja sprawdzcie :) bo nie chce was namawiac :P dla mnie daje super nawilzenie ale fakt swiece sie no i jak mowilam ta lepkosc, a nie wydaje mi sie zeby zbyt duzo nakladala tego produktu co do podkladow niestety moja cera jest straszna i bez podkladu wygladam ech, no co tu duzi mowic tragicznie :( teraz unikam jak moge podkladow jesli nigdzie sie ni wybieram "na miasto" lub zaraz zmywam gdy wracam do domu, jednak nigdy dluzej chyba niz tydz nie bylam bez podkladu :( nawet gdy jest 30 stopniowy upal!! a nie sklamalam bo bylam 2 tyg bez podkladu na wakacjach ale tam to by bylo chore gdbym sie nim wysmarowala heh przy prawie 40 stopniach :P jednak moja cera jak byla beznadziejna taka pozostala, mam jakies tam pojedyncze blizne, mase przebarwien, okropne zaskorniki i co chwile pojawia sie cos nowego, juz mam dosc... co do maseczek to mi kosmetyczka powiedziala ze nalezy je stosowac :D bo daja lepszy efekt niz stosowanie tylko kremu :) sama nie wiem juz... kiedys nie uzywalam ani kremu ani maseczek :D a teraz maseczke stosuje jak mi sie przypomni, czyli moze raz w tyg :) polecam naprawde te truskawki bo pieknie pachna :P:P:P balsamy- ten czerwony ganier fajnie nawilza i szybko sie w chlania :) uzywam tez jakis zwyklych z avonu czy oriflame, ubustwiam ten http://www.yves-rocher.com.pl/balsam_do_ciala_waniliowy kocham zapach wanilii :D a teraz u偶ywam tenr zielony eris spa http://www.uroda.com/artykuly/od-pasji-do-milosci-konkurs-wygrajcie-zestaw-dla-dwojga-dr-irena-eris mowie z sensem/ sza艂 cia艂艂艂- te偶 mam ju偶 do艣膰 tego spamu, ja nie wiem kiedys pojawia艂y si臋 jedynie tematy reklamy w stylu "chcialabym kupic to i to ale" a teraz ciagle sam linki z wyprzedazami z szafy wrrrrrrrrrr ja tez jak nie znajde ciekawefo tematu na 1 str na kafe to juz mi sie nie chce dalej przegladac, nieraz sie wypowiem ale topic upada bo ginie zespamowany allegrowiczami chyba nie da sie z tym nic zrobic....

Udost臋pnij ten post

a co do fetyszystow skorzanych ciuchow i tych uzywanych to oni byli niegrozni :D mieli i maja swoje tamty wiec tam urzeduja :D czasem skomentujajakis temat i wcisna swoje skorzane spodnie ale nie smieca calej kafe :)

Udost臋pnij ten post

a i irytuja mnie osoby wyszukujace jakies tematy z przed 5 lat po to zeby wkleic tam swojego linka!!! np ktos z 4 lata temu pytal o nie wiem zielona bluzke, nagle topic ozywa bo jakis allegro maniak wkleil linka bo akurat sprzedaje swoja zielona bluzke, wrrrrrrrrrrr

Udost臋pnij ten post

Teraz nie wiem od czego zacz膮膰:) mowie z sensem -> szuka艂am dzisiaj tego peelingu niestety nie by艂o 偶adnych kosmetyk贸w marki dax;/ Do Soraya ma uraz. Zazwyczaj ich kosmetyki w 偶aden spos贸b nie dzia艂aj膮 z moj膮 sk贸r膮 mog臋 si臋 smarowa膰 ale efekt贸w nie widz臋 偶adnych. maseczki ---> ja w艂a艣ciwie rzadko kiedy u偶ywam jakiejkolwiek. Jedynie t膮 kt贸ra odkry艂am pod makija偶 o ile mam j膮 i o ile sobie przypomn臋 偶e mam u偶y膰. Ja jestem kosmetycznie niespe艂niona. Mam ca艂a p贸艂k臋 przer贸偶nych kosmetyk贸w tylko wiecznie zapominam ich u偶ywa膰. I wyrzucam gdy up艂ynie ich termin wa偶no艣ci. Kilkana艣cie balsam贸w, krem贸w, peeling贸w, maseczek, 偶el贸w, tonik贸w, oliwek, spray贸w, od偶ywek itd tylko bark mi jakiejkolwiek systematyczno艣ci. U偶ywam tylko tego co rano zostawi臋 na umywalce (tonik i krem). Kupuje co艣 nowego i obiecuje sobie 偶e b臋d臋 u偶ywa膰 co dzie艅 2 dni i koniec z tym:P Obecnie nie u偶ywam loreala z retinolem:P:P Nabija艂am si臋 ze mam kryzys i wydaje mi si臋 ze ju偶 mam zmarszczki tak naprawd臋 chcia艂am kupi膰 tonik bo 艣wietnie likwiduje "po imprezowe" opuchni臋cia. Zauwa偶y艂am podkradaj膮c go 偶e w momencie kiedy jestem nie wyspana i moja sk贸ra wygl膮da fatalnie taka pot臋偶na dawka liftinguj膮ca sprawia 偶e nie wygl膮dam jak warzywko:P Akurat trafi艂am na promocje i cena zestawu by艂a prawie r贸wna cenie samego toniku mia艂am odda膰 krem w prezencie jednak jako艣 tak z braku kremu na dzie艅 zacz臋艂am go u偶ywa膰:P Teraz kupi臋 chyba polecany przez lejdi albo svr zale偶nie od tego czego pr贸bki dostan臋. Na razie musz臋 si臋 zmusi膰 do regularnych wizyt u kosmetyczki 偶eby doprowadzi膰 sk贸r臋 do 艂adu. Je艣li nie znacie jeszcze to polecam Grupona (city deal) mam do wykorzystania jeszcze kawitacje za 25 z艂 i micro za 55z艂. Czyli jak widzicie ceny s膮 ca艂kiem przyst臋pne. O i nowina wybieram si臋 na laserowa depilacje: nogi, bikini i pachy (au膰 ju偶 boj臋 si臋 b贸lu). Mam do艣膰 golenia i depilacji chce za艂atwi膰 spraw臋 raz na zawsze to b臋dzie takie wygodne. Nigdy wi臋cej problemu mam nie ogolone nogi i koniec z codziennym goleniem pach. Nie mog臋 si臋 doczeka膰:) Odwyk od podk艂adu -> Latem jest naj艂atwiej ja zacz臋艂a zim膮 i to by艂 b艂膮d. Lejdi w moim przypadku efekt nie stosowania podk艂adu by艂 widoczny dopiero po 1 -2 miesi膮cach. Na pocz膮tku by艂o gorzej ni偶 z podk艂adem og贸lnie koszmar ale p贸藕niej wyleczy艂am si臋 z takich plamek wysuszonej sk贸ry kt贸re mai艂am chyba przez ca艂e 偶ycie na twarzy i to mnie przekona艂o. Sza艂 cia艂艂艂 wyj臋艂a艣 mi z ust clinique . U偶ywa艂am 2 polecam. Transparentny sypki nie daje prawie efektu krycia ale bardzo dobrze matuje a co najwa偶niejsze dopasuje si臋 ka偶dego odcienia cery. Tylko nie nale偶y u偶ywa膰 do艂膮czonego do niego p臋dzla jest beznadziejny. Nie da si臋 nim na艂o偶y膰 tego pudru, wszytko zostaje zmiecione z twarzy zamiast na艂o偶one. Najlepiej nak艂ada膰 go puszkiem z tym 偶e poleca艂bym go raczej jako dodatek do korektora lub podk艂adu bo jest bardzo delikatny.2 to puder/podk艂ad ,nie wiem w ko艅cu czy to puder czy podk艂ad raz sprzedano mi go jako puder raz jako podk艂ad w... wylecia艂o mi z g艂owy s艂owo, w kamieniu?? w kremie ? Nak艂ada si臋 go g膮bk膮 i ma obrzydliwe zielone opakowanie ale jest genialny. I ten kryje ale jest bardzo lekki i daje efekt jedwabistej sk贸ry. Jego mo偶na stosowa膰 samego. Nie polecam za to podk艂ad贸w z clinque fatalne. Kupi艂am do sk贸ry suchej zamiast nawil偶a膰 jeszcze bardziej wysuszy a do tego ciemnia艂 po na艂o偶eniu o 1-2 tony odda艂am mamie kt贸ra ma cer臋 normaln膮/t艂ust膮 i ona sobie go chwali艂a. Z podk艂ad贸w Ester Lauder wed艂ug mnie jest najlepszy ale s艂ono kosztuje z tym 偶e mo偶na go na by膰 du偶o taniej przez internet, ja z lejdi na placu 偶ydowskim:) ostatecznie promocje w superpharmie. Jeszcze helenka jest w miar臋 ok le nie utrzymuje si臋 na sk贸rze tak dobrze jak Ester Lauder i nie kryje te偶 tak dobrze. Za to z niej tusz do rz臋s jest najlepszym jakim mia艂am. wydatek oko艂o 100z艂 wed艂ug mnie lepszy od zachwalanego landcoma. Shiseido za to mog臋 poleci膰 ze wzgl臋du na wydajno艣膰 s膮 prawie nie do zu偶ycia mam je i mam i mam. Pokaza艂abym o kt贸re mi chodzi ale niestety wyko艅czy艂am limity internetu i z艂adowanie obrazk贸w i stron trwa wieczno艣膰;/ balsamy -> Ja nie jestem fank膮 czerwonej serii z garniera. Naczyta艂am si臋 du偶o zachwyt贸w na jego temat a dla mnie jest porostu lepki. Jak go na艂o偶臋 kleje si臋 do wszystkiego. A tak my艣l臋 o tym co napisa艂a i pisze ci膮gle o drogich kosmetykach. A bynajmniej nie u偶ywam samych drogich jestem racze sk膮pcem i staram si臋 kupowa膰 wszytko na promocjach:P (niezast膮piona superpharma) Polubi艂am mark臋 Sephory na wyprzeda偶ach s膮 wtedy w sensownych cenach za to co oferuj膮. Lubie ziaj臋. Obecnie u偶ywam na przemian r贸偶nych balsam贸w ziaji w艂a艣ciwie nie wiem dlaczego je lubi臋 bo efekt贸w stosowania nie widz臋 偶adnych:P Chusteczki samoopalaj膮ce ziaji s膮 ekstra bo daj膮 taki ma艂y delikatny efekt. Uf tyle o kosmetykach 2 post o modzie zaraz.

Udost臋pnij ten post

sza艂 cia艂艂艂艂 i lejdi -> dok艂adnie rebus rozwi膮zany:) Sza艂 cia艂艂艂艂 m贸wisz ze ja blu藕nie a ja si臋 zastanawiam dlaczego nie mam zwyk艂ego ma艂ego sklepu blisko domu czynnego do wieczornych godzin w kt贸rym nic mnie nie kusi:P Co kupi艂am pr贸cz but贸w hmmm wole nie my艣le膰:P Niby promocji ju偶 nie ma i dawno si臋 sko艅czy艂y ale ci膮gnie艅 znajduje bzdurki po przecenie a to pier艣cionek a to skarpetki a to chust臋. I tak jako艣 po 10 , 15 z艂 zostawiam zamiast 艂膮ciatego:P O jedne s膮 warte wspomnie kupi艂am jakby narciary/getry z paskiem na stopie w kolorze zielonym w re. B臋d膮 fajnie wygl膮da膰 do czarnych baletek. Szalki i chustki mnie wyko艅cza finansowo nie umiem si臋 im oprze膰 zw艂aszcza 偶e gdzie wejd臋 s膮 jeszcze jakie艣 w promocyjne cenie. one zawsze zostaj膮 do ko艅ca czybym tylko ja mia艂a fisia na ich punkcie? kupi艂am jeszcze jeden w carry za 9 z艂 niebiesko bia艂y i jedne w zarze. Jednak obiecuje sobie koniec z zakupami co b臋dzie 艂atwe jak ju偶 nie zostanie nic z cena promocyjn膮 bo zn贸w b臋d臋 sk膮pa. No dobra patrzy艂am na allegro ju偶:P O m贸wi臋 z sensem wypatrzy艂am na allegro kilka interesuj膮cych ciuch贸w z kookai w bardzo rozs膮dnych cenach. Oczywi艣cie nici z wklejania(eh nie cierpi臋 limit贸w;/). Widzia艂am kurtk臋 za 49 z艂 i 艣liwkow膮 bluzk臋 na rami膮czkach bluzk臋 chyba za 30 z艂 jest zwyk艂a ale kupi艂abym 膮 ze wzgl臋du na materia艂. Teraz my艣l臋 o sobie jak o zakupocholiczce jednak wiem 偶e ju偶 w nast臋pnym miesi膮cu nie kupie prawie nic bo nie b臋dzie promocji. Jedynie jak膮艣 bluzk臋, dodatek w h&m i koniec. Ten p艂aszczyk o kt贸rym wspomnia艂am w moore (czy jako艣 tak zapomnia艂am ju偶 nazwy) kosztuje 570 z艂 !!! nigdy tyle nie wydam. Pewnie do nast臋pnych wyprzeda偶y nie b臋dzie wi臋kszych zakup贸w. Pewnie wybior臋 si臋 do outletu 偶eby zrealizowa膰 te marzenia o kt贸rych pisa艂am. A czego nie kupi臋 zam贸wi臋 z allegro. Irregular choise -> w艂a艣ciwie jedynym powodem dlaczego nie mam "miliona" tych but贸w to ich ceny. obiecuje sobie zm贸wi膰 jedn膮 par臋 bo tak do nich wzdycham:P Trendy kolorystyczne -> Wydaje mi si臋 偶e wszystkie macie racje. Z przegl膮dania zdj臋膰 kolekcji i wybieg贸w oraz gazet zauwa偶y艂am 偶e jak zwykle mamy 2 przeciwno艣ci. 1. spokojny tren czyli pudry, be偶e , r贸偶e, biel(ona zawsze jest modna latem) i pastelowe kolory. 2. intensywniejsze barwy w tym pomara艅cz, turkus, morski i b艂臋kit. Z tym 偶e te intensywne kolory nie b臋d膮 bij膮ce po oczach jak kilka sezon贸w temu. Raczej cukierkowe s艂odkie. W mocnym nasyceniu w艂a艣ciwie b臋dzie modny tylko pomara艅cz i turkus. sza艂 cia艂艂艂艂 -> ja te偶 w艂a艣ciwie nie mam jednego stylu. Mog臋 powiedzie膰 偶e mam jakie艣 wyznaczniki kt贸re tworz膮 to moje ja czyli dziwne buty i szalki ale z ciuchami dok艂adnie jak ty. Jednego dnia s艂odka pudrowa r贸偶owa koronkowa rozkloszowana sp贸dniczka (ja nazywam to stylem s艂odkiej lolity:P), 2 dnia drapie偶na mini, 3 trampki top i bluza, 4 spodnie w kant i koszula 5 sk贸rzane spodnie. Jestem zmienna wszytko zale偶y od mojego nastroju. Zdarza mi si臋 ca艂y tydzie艅 chodzi膰 w d偶insach i topach a inny przez ca艂y zmienia膰 styl. kwiaty -> ja mam og贸lne uczulenie na desenie inne ni偶 prosty powtarzalny wzorek np. paski wole monochromatyczne ciuchy ( z moim wzorem wyd艂u偶aj膮) a kwiaty to co艣 czego szczeg贸lnie nie lubi臋. Jak jest co艣 trendy robi臋 tak jak ty kupuje bransoletk臋, apaszk臋 z tym motywem i jestem na czasie. Jedyne wzorki kt贸re do mnie Przemawiaj膮 to nasza Ukochana w臋偶owa sk贸rka i pantera:P Spam -> nie cierpi臋, nienawidz臋. Nie wspominaj膮c o tym 偶e niekt贸rzy naprawd臋 potrzebuj膮 rady a przez to a偶 nie chce mi si臋 odpowiada膰. Co do sk贸rofetyszyst贸w to mnie denerwowa艂o w nich to 偶e pokazywali takie strasznie tandetne rzeczy. Podobaj膮 mi si臋 sk贸rzane spodnie a gdy widz臋 takie rzeczy to nie dziwie si臋 偶e p贸藕niej wszyscy kojarz膮 sk贸rzane spodnie jako co艣 koszmarnego. Tak samo jak mini. Ile sza艂 cia艂艂艂 widzia艂y艣my (zawsze na nich si臋 spotyka艂y艣my:P) topik贸w w kt贸rych pojawia艂y si臋 mini sukienki jedna od drugiej by艂膮 gorsza. Szczerze powiedziawszy nie wiem czy na kaf臋 widzia艂am fajn膮 mini poza sukienkami z asos.Tak samo sk贸rzane spodnie nie widzia艂am 偶eby kto艣 wklei艂 ciekawe same koszmarki. Lubie te rzeczy i denerwuje mnie 偶e nikt nie widzi tych fajnych ciekawych a pokazywana jest sama tandeta. Poza tym jeszcze jedno ale. Rozmijanie si臋 z prawd膮 np. pisanie 偶e w danym sklepie s膮 sk贸rzane spodnie a s膮 sk贸ro podobne - a szukam sk贸rzanych i pr贸buje si臋 dowiedzie膰 konkret贸w a od nich tego nie mo偶na. Ja poluje na ma艂y rozmiar sk贸rzanych rurek od kilku lat to taki m贸j zakupowy plan kt贸rego nie mog臋 zrealizowa膰. Jednak stanowczo wola艂abym powr贸t sk贸rofetyszyst贸w w zamian za likwidacje allegro maniak贸w:P lejdi -> w "moim" h&m niestety ich jeszcze nie by艂o jednak on jest zawsze op贸藕niony niekt贸re modele nigdy tu nie docieraj膮. Teraz jeszcze mo偶e uda mi si臋 odnie艣膰 do poprzednich temat贸w :) Ny -> ja nie lubi臋. Mo偶e dla tego 偶e kilka moich zakup贸w z stamt膮d bardzo mi si臋 podoba艂o a zako艅czy艂o swe 偶ycie po kilku praniach jako szmaty do pod艂ogi.Pami臋tam materia艂owe spodnie akie tam kupi艂am gorszych nigdy nie mia艂am powstawa艂 na nich meszek kt贸ry po prasowaniu 偶elazkiem si臋 topi艂. Odstrasza mnie te偶 du偶a ilo艣膰 kolor贸w i 艣wiecide艂ek oraz bij膮cych napis贸w to nie dla mnie. No i materia艂y dotykam i czuje jak klej膮 mi si臋 do reki i elektryzuj膮. Wiem 偶e s膮 tam ciekawe rzeczy jednak wchodz臋 i po kilku krokach znajduje szybko wyj艣cie bo czuje si臋 tym przyt艂oczona. Pier艣cionki zar臋czynowe -> Ja lubi臋 偶贸艂te z艂oto . Kiedy艣 go nie cierpia艂am i nosi艂am tylko srebro a teraz odwrotnie uwielbiam 偶贸艂te z艂oto. W艂a艣ciwie nie mam jakiego艣 wymarzonego pier艣cionka zar臋czynowego. Wiem jedno chcia艂abym dosta膰 co艣 oryginalnego. Nie jaki艣 typowy pier艣cionek jaki mo偶na kupi膰 w jubilerskich supermarketach (apart, kruk itp) ale co艣 co by艂o by zrobione specjalnie dla mnie. Takim marzeniem by艂 by pier艣cionek kt贸ry zaprojektowa艂by m贸j ukochany lub je艣li nie umia艂by tego zrobi膰 to mo偶e co艣 z bi偶uterii artystycznej. Nie chce brylant贸w podobnie jak lejdi ba艂abym si臋 ze go zgubi臋. Wielokrotnie zdarza艂o mi si臋 szuka膰 moich pier艣cionk贸w na ziemi lub pod samochodem. Je艣li mai艂by by膰 z du偶ym kamieniem to chcia艂abym barwny: szmaragd, tanzanit, kwarc dymny itp Podobaj膮 mi si臋 bardzo zdobne wr臋cz barokowe lub ich przeciwie艅stwa minimalizm ale z pomys艂em. A i jeszcze jedno chcia艂bym zosta膰 zaskoczona o艣wiadczynami. Teraz to rzadko艣膰 pary uzgadniaj膮 i razem wybieraj膮 pier艣cionki a ja chcia艂bym tak staro modnie zosta膰 zaskoczona.:) Jak lejdi mam bardziej m臋ski punkt widzenia na wesele i suknie 艣lubne. W moich marzeniach wesela nie mam (kolacja w restauracji dla max 20 os贸b) i zamiast sukni 艣lubnej bia艂a mo偶e nawet kr贸tka (chcia艂abym mini :D) sukienka od projektanta kt贸ra nosi艂abym p贸藕niej. Np fajnie by艂o by m贸c pierwsze rocznice 艣lubu 艣wi臋towa膰 w tej sukience. Oczywi艣cie to wszytko takie tam iluzoryczne marzenia bo mam jeszcze przeciwny stosunek do ma艂偶e艅stwa, 艣lubu itp. wi臋c ich realizacja jest bardzo w膮tpliwa:P Click -> Wczoraj wst膮pi艂am na chwil臋 mia艂am spotkanie w galerii kt贸re jak zwykle zaowocowa艂o wycieczk膮 po niej:P A mia艂am i艣膰 kupi膰 ksi膮偶k臋 tylko i wyj艣膰. Jak wiesz ja nie specjalnie lubi臋 ta mark臋. W艂a艣ciwie to nie wiem co jest nie tak bo kroje mi si臋 podobaj膮 i cz臋sto widz臋 co艣 co mi si臋 podoba ale jako艣 do tych zakup贸w nie dochodzi nie wiem kompletnie dla czego:P Nic mi szczeg贸lnie nie wpad艂o w oko mo偶e dla tego 偶e ju偶 wtedy zmierzy艂am moje buty z prima mody i rozwa偶a艂am czy kupi膰 czy nie:P pomara艅cz -> mi tak偶e nie zbyt pasuje bo jak lejdi pisa艂a mam rude w艂osy a w pomara艅czu czuje si臋 jak sygnalizacja 艣wietlna:P Co za du偶o to nie zdrowo za to szmaragd jest rzeczywi艣cie idealny:) ten kontrast z w艂osami genialny. mowie z sensem-> ja nie lubi臋 d偶insowych kurtek na sobie. Na kim艣 innym wow ale jak mam kupi膰 nigdy nie jestem w pe艂ni zadowolona. Zawsze co艣 nie pasuje. Mam takie skojarzenie w g艂owie gdy by艂am ma艂a z bratem mieli艣my d偶insowe komplety (kurtka + spodnie) z wielk膮 myszk膮 miki na plecach. Zawsze gdy mam kupi膰 kurtk臋 d偶insowe przypominam je sobie. Uwielbili艣my je. Taka melancholia mnie wtedy ogrania a z drugie strony modowe przera偶enie:P Samoch贸d -> Teraz nie wyobra偶am sobie 偶ycia bez niego. Super wygoda i takie mo偶liwo艣ci. Stanowczo powinnam posiada膰 go wcze艣niej. Jednak jest to spory wydatek jeszcze sam koszt samochodu to nic najgorzej z utrzymaniem. Op艂aty, ubezpieczenie, ci膮gle rosn膮ce ceny benzyny, naprawy, usterki. Nigdy nie wiesz kiedy ci臋 co艣 zaskoczy. I trzeba my艣le膰 o wielu rzeczach naprz贸d np. wiosna to zakup opon wiosennych tysi膮c z艂otych nie twoje je艣li chcesz lepsze :P Na chinczykach lepiej nie je藕dzi膰 bezpiecze艅stwo dla mnie jest wa偶niejsze. Po zakupie trzeba wymieni膰 rozrz膮d czyli kolejny du偶y wydatek. Nie wspominaj膮c o takich bzdurach jak myjnia czy p艂yn do spryskiwaczy (w ci膮gu zimy wyda艂am na nie na razie oko艂o 100 z艂 zawsze ko艅cz膮 mi si臋 w trasie a na stacjach kosztuj膮 sporo;/). Jenaka to wszytko nie psuje uroku samochodu to najlepszy zakup jaki kiedykolwiek zrobi艂am. Wsiadasz i jedziesz gdzie chcesz. A i najdurniejsza zaleta samochodu bo wszystkie proste na pewno znacie jest tak膮 wielk膮 torebk膮. Wo偶臋 w nim kilka par but贸w, kurtk臋, kosmetyki, zapasow膮 bielizn臋, dres. Zazwyczaj wszystkie moje rzeczy chrzcz臋 g艂upim imieniem ,samoch贸d dosta艂 do艣膰 banalne ale opisuj膮ce wszystkie moje odczucia do niego - "cudzik".

Udost臋pnij ten post

tfu opn letnich a nie wiosennych:P hehe

Udost臋pnij ten post

Ja tez "krotko" jesli sie uda... ;) A wiec po kolei: Mam te偶 uraz do Soraya :O nie wiem czemu tak mi nie sluzy... znam kilka os贸b ktore chwal膮 sobie ich produkty za jakosc i przyst臋pn膮 cen臋 jednak moja skora po tych kosmetykach jest zawsze mega przesuszona i ewidentnie czegos jej brakuje, podejrzewam ze maj膮 cos w skladzie co mi wyraznie nie sprzyja. lejdi ___ przekonalas mnie do tych pachn膮cych maseczek z douglasa :) rozejrz臋 sie za nimi :) Depilacja laserowa - marze od dawna :):):) jedyne co mnie zniecheca to cena (choc przetrzymalabym bo mam skonnosc do kalkulacji ktora zapewne wyszlaby na plus); b贸l - tu mogloby byc gorzej, z tego co wiem zeby miec ewidentny calkowity spokoj potrzebne jest kilka systematycznych zabiegow, podobno po jednym nie ma co sie 艂udzi膰 偶e problem b臋dzie rozwi膮zany, czyli kojarzy mi sie to z rozmno偶onym b贸lem, stresem i kosztami no i jakos nie moge se zdecydowac... ale chcialabym, bardzo bym chciala. mo偶e jak nibys po zabiegu rozwieje wszystkie moje watpliwo艣ci (opinii na ten temat rownie duzo jak kosmetyczek i poradnikow) to sie kiedys wreszcie zdecyduje ;) nibys ___ kojarze pudry z clinique o ktorych piszesz (opakowania faktycznie jakies odstr臋czaj膮ce :P ) ja zastanawia艂am si臋 jeszcze nad tym (podobno bardzo lekki a swietnie kryj膮cy i wyst臋puje tylko w jednym dopasowuj膮cym sie kolorze - zawsze mam problem, w sklepie kolor zdaje mi sie idealny a w domu wielkie rozczarowanie, tak wiec taka opcja zdaje mi sie dosc sprzyjaj膮ca ;) ) http://pl.douglas-shop.com/douglas/Makija%25C5%25BC-Twarz-Wyko%25C5%2584czenie-makija%25C5%25BCu-Clinique-Pudry-Redness-Solution-Instant-Relief-Mineral-Pressed-Powder_productbrand_3000037592.html Ziaja ___ zapomnialam o niej wczesniej wspomniec :) zawsze kojarzyla mi sie z tanioch膮, dost臋pn膮 w kazdym supermarkecie i omija艂am z daleka do czasu az nie dostalam probki jakiejs kuracji nawilzajacej na noc i mile mnie zaskoczyla. kupilam wiec krem z ziaja na noc (17z艂) i jestem calkiem zadowolona, w prawdzie zdaje mi sie ze probka byla jakas lepsza ale jak za t膮 cen臋 efekt nie jest z艂y ;) podkradam tez siostrze maseczk臋 z ziaja zamykaj膮c膮 pory (musimy j膮 zu偶yc w miesi膮c bo konczy sie termin waznosci) http://www.ekobieca.pl/p,pl,419,ziaja+pro-+maska+zw%C4%99%C5%BCaj%C4%85ca+pory.html rowniez fajna sprawa, dla mojej mieszanej cery zdaje egzamin - sza艂u nie ma, bo i po maseczkach sie go nie spodziewam, ale ostatnimi czasy faktycznie mam wrazenie ze pory s膮 w臋偶sze a zask贸rniki mniej upierdliwe ;) Jeszcze o rzesach powiem :) ja od dluzszego czasu chcialam kupic jakis tusz od HR ale za kazdym razem odzywalo sie sk膮pstwo :P maluj臋 rzesy codziennie i dosc obficie - to g艂贸wny element mojego makija偶u i kazdy tusz jest w pe艂ni sprawny u mnie gora 3-4 tygodnie, pomysla艂am wiec ze taki wydatek na tusz raz w miesiacu to dla mnie zbyt duzo. Uzywam tego za jakies 3 dychy http://esentia.pl/Rimmel_MagnifEyes_Tusz_do_rzes_wydluzajacy_p30949.htm ma sporo negatywnych opinii, ale dla mnie wymiata :) jest swietny a moje rzesy po nim niebotycznie dlugie, podkr臋cone i pogrubione bez 偶adnych grudek i innych niespodzianek - przy wszystkich l"orealach, maybellinach itp wg mnie przoduje :) A tak w og贸le to zaczelam przyklejac sztuczne rz臋sy :) I uprzedzaj膮c Wasze watpliwo艣ci, musze przyznac ze efekt jest znacznie bardziej naturalny niz moj codzinny makija偶 :) Nawet us艂ysza艂am opinie ze 艂adnie mi jak tak delikatniej sie maluj臋 ;) Do przyklejania ich "zacheci艂a" mnie jak zwykle Katosu i nie 偶a艂uj臋. Najwiekszym plusem jest to ze naklejenie paseczka przy odrobinie wprawy, kt贸r膮 juz naby艂am trwa kilka sekund, z kolei dok艂adne wytuszowanie rzes aby uzyskac fajny efekt - znacznie d艂uzej, nie m贸wi膮c ju偶 o brudzeniu powiek, efekcie "ci臋偶ko艣ci" itd. Moje ulubione, na codzien to te: http://www.udanezakupy.com.pl/images/ardell/8/demi-black-102.jpg Jeszcze sie taki nie znalaz艂, kto by sie domysli艂 偶e nie sa to moje rz臋sy, polecam leniwym i ch臋tnym na perfekcyjny make-up w kilka minut :) O modzie postaram sie cos skrobn膮膰 wieczorem lub jutro bo oczywiscie tez mam kilka spraw do przedyskutowania ;) Samoch贸d ___ nibys, straszysz mnie :P wiem ze to jest po prostu "must have" ale koszta faktycznie przerazaj膮... i tak nie zdecydowalam sie na najnowszy model a ceny spedzaj膮 mi sen z powiek :O dodatkowo utrzymanie, tak jak m贸wisz - hardcore :O specjalnie wstrzymalam sie z zakupem do wiosny bo zdawalo mi sie ze unikne przynajmniej na poczatek kilku wydatkow oraz nieprzyjemnosci zwiazanych z posiadaniem auta (skrobanie szyb, rozmarzanie itp itd) ale czuje ze on i tak bolesnie da mi wkr贸tce znac ze zyje :P no ale coz, jest mi potrzebny, do wakacji najpozniej musze go miec wiec postanowilam na kwiecien - pozniej dwa miesiace na stani臋cie na nogi i moze na lato kupie juz sobie jak膮艣 sukienke na poprawienie humoru - oszczedzanie mnie juz dobija ;) Musze dzis sie zabrac wreszcie za remanent w szafie :O odk艂adam to od kilku dobrych miesiecy i wiecznie nic nie moge znalezc, trzymajcie kciuki zebym jakos to przetrawala :P:P:P

Udost臋pnij ten post

Depilacja laserowa --> Tu zn贸w powiem city deal:) Cena 3 zabieg贸w na bikini, pachy i nogi laserem (zapomnia艂am nazwy ale chodzi o laser diodowy nie ten ta艅szy jego odpowiednik) wraz z ch艂odzeniem zap艂aci艂am 600z艂. Gdybym mia艂a robi膰 to w regularne cenie przypuszczam 偶e jeszcze bym si臋 nie zdecydowa艂a. Mam nadzieje ze wystarczy jeszcze poza tymi 3 jedne dodatkowy ale wiem ze mo偶e okaza膰 si臋 ze potrzebuje jeszcze 3. Jedyny minus zakupu tego w bonie to czas oczekiwania oko艂o 3 miesi膮ce na terminu wieczorne bo tak wiele os贸b kupuje. W艂a艣ciwie tylko poczeka艂am a偶 znajdzie w ofercie b臋dzie zak艂ad/studio/plac贸wka kosmetyczna o kt贸rej s艂ysza艂am dobre opinie i od razu si臋 zdecydowa艂am. clinique -> Akurat tego kt贸ry pokazujesz jeszcze nie mia艂am. Tusz -> ja u偶ywam albo Helenki albo w艂a艣nie Rimela ale tego najta艅szego za 15 z艂 czy jako艣 tak:P Helenk臋 kupuje jak mam ochot臋 si臋 rozpie艣ci膰. Rzeczywi艣cie jak u偶ywasz du偶o tuszu to b臋dzie do艣膰 du偶y wydatek zw艂aszcza 偶e nie b臋dzie on na tyle du偶o wydajniejszy 偶eby si臋 op艂aca艂o. Ja u偶ywam go stanowczo mniej dlatego starcza na du偶o d艂u偶ej a i tak kupuje tylko gdy jest promocja:P nie pami臋tam jego ceny w sephora ale jest kosmiczna. loreal -> Tak si臋 zastanawiam sk膮d opinia 偶e ta marka jest dobra. W艂a艣ciwie 偶aden ich produkt nie zadowala mnie w 100%. Mimo to co jaki艣 czas wracam do ich kosmetyk贸w. Zawsze skusi mnie jaka艣 promocja lub zakorzenia w mojej g艂owie opinia 偶e s膮 to dobre produkty. o co chodzi??? rz臋sy -> nie umiem nauczy膰 si臋 przykleja膰 ich grrr.... ko艅czy si臋 furi膮 po kilku pr贸bach i mam do艣膰. Nie mam poj臋cia jak to robicie dziewczyny, dla mnie czarna magia:P Kiedy艣 mia艂am ochot臋 wybra膰 si臋 na zabieg przed艂u偶ania i zag臋szczania ale naczyta艂am si臋 tyle negatywnych opinii na ten temat 偶e zrezygnowa艂am. Ju偶 mam kr贸tkie rz臋sy jeszcze gdyby mia艂y si臋 po艂ama膰 by艂a by tragedia:( samoch贸d -> Skrobanie szyb jest rzeczywi艣cie koszmarne zw艂aszcza przy -10, wieje i pada 艣nieg brrr.... Jednak do wszystkiego ju偶 si臋 przyzwyczai艂am i w sumie podchodz臋 do tego ze 艣miechem. Uwielbiam go, kocham i dbam o niego strasznie, cho膰 teraz jest tak brudny 偶e nie da si臋 dotkn膮膰 ale gdy tylko przejd膮 mrozy dostanie w prezencie woskowanie:)

Udost臋pnij ten post