Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Lejdi

Dla tych, kt贸re uwielbiaj膮 mode

Polecane posty

Go艣膰 mowie z sensem
gdzie ten wpis z 10:21?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mowie z sensem
tak i koniecznie czerwoen pazurki,, mrauuu..

Udost臋pnij ten post

m贸wie z sensem ___ czasami sa jakie艣 przestoje z wyswietlaniem postow czerwone pazurki obowi膮zkowo bio -oil ___ obiektywnie rzezcz biorac najlepszy kosmetyk piel臋gnacyjny, kt贸ry kiedykolwiek mia艂am i koncze juz zachwyty nad nim bo bede miala wyrzuty sumienia ejsli sie zasugerujecie, a pozniej Wam nie podpasuje (cho膰 watpie - w necie 100% pozytywnych opinii a to rzadko艣膰) ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
szaleje wlasnie na fotosiku :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
jestem wlasnie na fotosiku :D

Udost臋pnij ten post

niestety (albo i "stety" :P ) kompletnie nie m贸j gust te rzeczy, ew. topy mog艂yby sie znalezc w mojej szafie ale to wiadomo - standardowa sprawa. 偶akiet je艣li dobrze lezy (podejrzwam 偶e na pewno) tez mo偶e by膰, ale mnie juz bardzo znudzi艂y sie wszystkie kr贸tkie... zachorowa艂am ostatnio na co艣 d艂u偶szego - taki fason min do po艂owy biodra, co艣 na ten kszta艂t (sorry za g艂upkowaty obrazek ale nie moge nic znale藕膰) http://polki.pl/moda_ubrania_galeria.html?galg_id=10003511&ph_center_01_page_no=2 o, mam :D tu jest kilka ciekawych propozycji (tylko nie mam pomys艂u na odpowiedni kolor - w kazdym razie chodzi mi po g艂owie taki d艂u偶szy 偶akiet http://wybiegkary.blox.pl/2011/02/Zakiet-jakie-i-z-czym-nosic.html podoba mi si臋 jak na kt贸rym艣 zdj臋ciu modelki maj膮 podwini臋te do 艂okcia r臋kawy, rozejrze sie za takim

Udost臋pnij ten post

wpad艂a mi dzisiaj przypadkowo przed oczy kolekcja Gucci na przysz艂膮 jesie艅/zim臋 - w prawdzie my艣lami jestem wy艂膮cznie z por膮 letni膮 ale powiem Wam 偶e robi wra偶enie - kolory, futra... nieczesto widze na wybiegach rzeczy kt贸re mog艂abym od razu na siebie za艂o偶y膰 a w tym przypadku jest sza艂 wg mnie :) zerknijcie sobie http://www.luxlux.pl/artykul/17694/kolekcja_gucci_jesien_-_zima_2011_2012

Udost臋pnij ten post

znowu tyle do czytania :) dziewczyny ja tez nie wiem czym to jest spowodowane, ale mam tak samo jak wy :D gdy mam 5 min na wybor stroju i mega szybki makijaz potrafie zdzialac cuda :) a gdy mam na to pare godzin to oczywiscie zestawy ktore sie sprawdzaly nagle przestaja mi sie podbac, a makijaz zamiast wykonac precyzyjnie zawsze cos spapram :/ nibys- ciekawe te spodnie :) chociaz dawno nie mialam na sobie czegos niedopasowanego, ciagle smigam w legginsach bo tak mi najwygodniej, a dzisny rurki :) mowie z sensem- ciekawy ten zakiet, jesli dobrze lezy to super, ale w tym miejscy w pelni podzielam gus sza艂 cia艂艂艂 odnosnie dluzszych marynarek :) zakochalam sie w nich!! plus podwiniete rekawy, szpilki i dzinsy :) taka prosta nie wymuszona miejska elegancja to cos co kocham :) oczywiscie jeszcze takiego zakietu/marynarki nie posiadam :P moze sa krotkie, ale meczy mnie juz i nudzi ten fason wiec napewno rozejrze sie za czyms dluzszym :) co do spodi to fakt nie prezentuja sie ciekawie gdy wisza :P ale sadze ze na lato i pozna wiosne beda super :) jesli ladnie na tobie leza to jestem na tak :) na gore jakis obcisly top i efkt bedzie fajny :) a co do koszulek to masz niezla kolekcje :) zaluje ze nie mam wiecej wiec to kolejna rzecz jaka bede musiala uzupelnic w swojej szafie :) pasuja do wszystkiego wiec takie bazowe wdzianka jak najbardziej mile widziane :) nibys- przezroczysta tunika na bikini ach rozmazylam sie bo zapachnialo latem :) dlamnie tez idealny stroj na plaze i nadmorskie deptaki :) w miescie jakos mi sie to nie widzi quazi- nibys przypomnialas mi ten zapach :D jak bylam w tym sklepie chyba w M1 to pierwsze co mnie udezylo to zapach i wyszlam po 2 minutach :D nie wiedzialam ze inne Quazi tez tak smierdza :P te trencze burberry cudowne :) macie racje tez nie wiedzialam co jest nie tak z treczami jakie mierzylam- rekawy!!!! ot cala tajemnica wyjasniona :) nibys- pokaz tunike!!! jestem szczegolnie jej ciekawa bo znasz moj stosunek do monnari :D sza艂 cia艂艂艂- moj typ urody hmmm sama nie wiem :) nie znam sie na tych wszystkich zimach wiosnach bo dla mnie to kompletne bzdury :P mam czarne naturalne wlosy, ciemnobrazowe oczy w ciemnej oprawie ale moja cera jest jasna, teraz wrecz ziemista po tych wszystkich specyfikach :/ a makijaz w stylu pin up widzialam ostatnio chyba na luli i korci mnie zeby go wyprobowac :) co do stylizacji mojego sweterka to nie zalozylam oczywiscie jeszcze tych rzeczy na siebie wiec nie wiem jak w tym bede wygladac ale chce sprobowac zestawu: szara (ciemny odcien szarosci) olowkowa spodnica z wysokim stanem, plus bialy top ewentylanie czarny, na to sweterek, plus pasek czarny lub nie zobaczymy jak bedzie se prezentowal i myslalam nad czerwonymi szpilkami, bo czarne beda nudne wg mnie :P a mam czerwone :) co wy na to?? sza艂 cia艂艂艂艂- kolekcja gucciego nie przemawia do mnie totalnie :P nic mi sie nie podoba, no moze 2-3 rzeczy uznam za znosne :) moim zdniem nie - kolekcja promod przyjemna dla oka ale to juz wszystko bylo, ciagle te same powielane trendy, nic nowego nic odkrywczego, a podwijane spodnie miala na sobie Katy Holmes juz chyba 2 lata temu i wtedy tez takie nosilam :) widze ze teraz w PL bedzie na nie sza艂... no coz nie mowie im nie bo podoba mi sie to :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
spodnie wyszly na tych fotkach gorzej niz tragicznie :( wysle Wam ich fotke z gotowymi zestawami, gdy juz bede w nich wyruszala, bo teraz maja estetyke workow na kartofle.. co do topow to kupilam kilka m-c temu taki uniwersalnych oczywiscie w h&m :D, zaplacilam 20 zl i nie mam wobec nich wielkich wymagan, ale jakosciowo sa calkiem niezle.. tak mi sie wydaje, do tego moja ofiara padla biala sukienka w granatowe paski z rekawem zdaje sie 3/4 , ciut rozkloszowana, cena cos ok 50 zl, do tego rajstopy azurowe w kwiaty, cena 36zl?, tez bede nosic z moja marynareczka :), choc teraz mam smaka jeszcze na czerwona :D zdaje sie, ze maja teraz jakies tanie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
ja bym do tego swterka ubrala bordowy top- jeszcze lepsze bylo by body, teraz ciezko o ten kolor i nie bedziesz taka oklepana :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
albo szamragdowy

Udost臋pnij ten post

hej:) Ju偶 wczoraj napisa艂am posta ale niestety wszytko mi ze偶ar艂o grrr. sza艂 cia艂艂艂艂 Lejdi-> Dok艂adnie zawsze tak jest masz 10 minut na wyj艣cie i czynisz cuda masz 4 godziny i ko艅czysz z prze艣wiadczeniem 偶e co艣 jest nie tak. Wtedy zazwyczaj mam w g艂owie pytanie dlaczego?!?!?! :P A w艂a艣nie jak podchodzicie do idealnego dopasowania wszystkiego? Mam na my艣li str贸j makija偶 dodatki wszytko idealnie pasuj膮ce do siebie. Nawet na najwa偶niejsze imprezy nie dobieram wszystkiego tak aby by艂o przesadnie idealne. Wtedy jestem manekinem w galerii a nie kobiet膮. Cz臋sto tu na kaf臋 pojawiaj膮 si臋 pytania "jaki lakier do paznokci"' "jaka szminka", "jaki cie艅" itd. Wa偶na impreza makija偶 owszem dopracowany ale wybieram kolory w jakich mi do twarzy, lakier do paznokci jaki lubi臋, dodatki jakie mam. Nie na zasadzie czerwone buty to czerwona szminka i czerwony lakier. Lubi臋 jak rzeczy pasuj膮 do siebie ale nie lubi臋 tworzy膰 idealnych komplet贸w. Makija偶 taki kt贸ry si臋 nie gryzie z tym co mam na sobie ale nie pomaluje si臋 fioletowymi cieniami do powiek tylko dlatego 偶e pasuj膮 do musztardowej bluzki kt贸r膮 mam na sobie. Jak wy do tego podchodzicie? Dobieracie wszytko na wa偶ne imprezy? sza艂 cia艂艂艂艂 -> Nie chcia艂am ci臋 uprzedzi膰 do Quazi tylko subiektywne odczucie:P Hmmm mo偶e lejdi ma racje bo ja tak偶e mia艂am na my艣li ten sklep w M1 mo偶e w innych nie ma tego zapachu? Podobnie mam z kazarem tam zn贸w maj膮 bardzo intensywny od艣wie偶acz powietrza przez kt贸ry nie mog臋 przebywa膰 w tym sklepie d艂u偶ej ni偶 kilka minut bo mam md艂o艣ci. czasem wymaga艂o to bardzo szybkich decyzji o zakupie but贸w:P Nigdy nie zwraca艂am uwagi na torebki w Quazi. Jako艣 rzadko zwracam uwagi na torebki w sklepach z butami to one zazwyczaj przyci膮gaj膮 moj膮 ca艂a uwag臋:P Rudy -> ja farbuje na super intensywny bo i tak utrzymuje si臋 tylko przez tydzie艅 a gdy zafarbuje na taki jakbym chcia艂a po tygodniu s膮 stanowczo za jasne i bez 偶ycia;/ Cz臋sto farbuje sama jednak co jaki艣 czas w przypadku rudego musz臋 odwiedzi膰 fryzjera bo przy tym kolorze wida膰 nie doci膮gni臋cia a z ty艂u g艂owy samemu ci臋偶ko zafarbowa膰 idealnie w艂osy. Raz na 2 tygodnie dodatkowo myje w艂osy tak膮 zwyk艂膮 szamponetk膮 pomaga na tydzie艅. Czasem mam do艣膰 rudego:P Oj lato lato rozmarzy艂am si臋 szorty japonki sanda艂y eh... Uwielbiam szroty w ka偶dym wydaniu:) Okres oversize mia艂am 2 lata temu a teraz jako艣 mi przesz艂o. Cho膰 marze o takiej sukience/tunice kt贸ra w udach b臋dzie obcis艂膮 w udach a dalej oversize bia艂ej lub grafitowej. Niby bana艂 dokupienia ale chce jedwabn膮 lub jaki艣 bardzo dobry syntetyk. Okulary s艂oneczne -> Ju偶 chyba kiedy艣 by艂o o nich na tym topiku. Rozwa偶am w ty roku zakup czego艣 konkretniejszego. Co roku kupuje 2-3 pary bardzo tanich. Na wi臋ksze s艂o艅ce mam okulary z Bijou Brigitte raczej marne ale lepsze ni偶 te za 10 z艂. Przyda艂o by si臋 co艣 z konkretnym filtrem ale zawsze odk艂adam to w czasie. Zastanawia艂am si臋 nad kupnem okular贸w do samochodu jednak oczywi艣cie wszystkie wygl膮daj jak by wyskoczy艂y z matrixa. mowie z sensem-> tak偶e nie m贸j styl. Przypomnia艂a艣 mi o tym 偶e mam zrobi膰 zdj臋cie tunice z monnari ale oczywi艣cie teraz ju偶 nic na nich nie wida膰. Mam nadzieje obfotografowa膰 j膮 jutro. A spodnie sobie wyobra偶am inaczej. Podobnie do takich kt贸re posiada i one tak偶e na ciele i w ruchu prezentuj膮 si臋 艣wietnie a gdy je roz艂o偶y膰 lub nawet zrobi膰 zdj臋cie gdy mam je na sobie istna tragedia:P D艂u偶szy 偶akiet -> rok temu mierzy艂am d艂ugi 偶akiet w re, podoba艂 mi si臋, dobrze le偶a艂 i nie mam poj臋cia dlaczego go nie kupi艂am. Od tamtej pory 艂a偶臋 i szukam:P Gucci -> futra mmm ju偶 mi si臋 podoba cho膰 ten niebiesko morski niebyt mi le偶y. S膮 2 rzeczy na tych zaj臋ciach kt贸re zawsze chcia艂am za艂o偶y膰. Co艣 jak body: http://j.luxlux.pl/l1469/cf3671900028235e4d76b270/234919.jpg Czasem mam ochot臋 ubra膰 si臋 jak gaga niestety polska.... I satynowa d艂uga sukienka prosta lu藕na http://j.luxlux.pl/l175/e9d9f3240007b3d64d76b25a/234858.jpg Cho膰 stanowczo wola艂a bym w takim kolorze jak Marcia Cross: (pokazywa艂am j膮 ju偶??? pewnie tak:P) http://i.pinger.pl/pgr148/b5cd4ce9000e47e649104621 Promod -> kiedy艣 uwielbia艂am ta mark臋 jednak jako艣膰 (koszmar), cena (bardzo du偶a jak za t膮 jako艣膰), powtarzalno艣膰 (co roku mam wra偶enie 偶e widz臋 to samo) i brak polotu znienawidzi艂am t膮 mark臋. cho膰 czasem w kolekcji znajduj膮 si臋 prawdziwe pere艂ki. Kilka lat temu marzy艂am o ka偶dym ciuchu z kolekcji:P Lejdi spodnie -> mam tak samo:P U mnie jest wyra藕ny podzia艂 lato i ciep艂e dni szersze spodnie zima i ch艂ody w膮skie. Powy偶ej 25 stopni nie cierpi臋 dopasowanych spodnie wole sukienki i szerokie spodnie w w膮skich czuje si臋 jak w prezerwatywie:P Uff uda艂o mi si臋 otworzy膰 wypowiedz. Pewnie troch臋 bez sk艂adu i 艂adu. Juto aparat i robi臋 fotki:)

Udost臋pnij ten post

nibys ___ w 100% Ci臋 popieram w kwestii doboru dodatk贸w na wa偶ne imprezy, tez nie lubi臋 by膰 taka idealna pod ka偶dym wzgl臋dem. Lubi臋 dobrze wygl膮da膰 i staram si臋 zwykle, jednak nie mam jakiego艣 szczeg贸lnego parcia na to by tak jak m贸wisz - bi偶uteria do bli藕niaczego kompletu, makija偶, paznokcie w kolorze sukienki itp itd. Dobieram raczej wszystko do siebie a nie do stroju, je艣li mam fajne czerwone pazurki to nie wyobra偶am sobie zmywa膰 ich i malowa膰 na cielisty tylko dlatego 偶e wychodz臋 w jasnej sukience itd. Podobnie jest z makija偶em - mam kilka sztandarowych sposob贸w upi臋kszania mojej twarzy i naprzemiennie je stosuje nie skupiaj膮c si臋 przy tym zbytnio nad kolorystyk膮 torebki itd ;) Przyk艂adowo nigdy w zyciu nie pomaluj臋 ust na czerwono czy jakikolwiek ciemny, wyra藕ny kolor bo zwyczajnie si臋 w tym nie czuje, g艂贸wny akcent stawiam zawsze na oczy bez wzgl臋du od okazji czy stylizacji. A tak w og贸le to czasem nawet lubi臋 celowo za艂o偶y膰 co艣 "od czapki" - rozweseli膰 jako艣 stylizacj臋 jakim艣 skrajnie r贸偶nym dodatkiem, np szalikiem czy apaszk膮 - lubi臋 kiedy co艣 si臋 dzieje w moim wygl膮dzie :) Co do okular贸w to r贸wniez mam identycznie - co roku kupuje dwie, trzy pary i w zasadzie co roku jestem niezadowolona :P albo s艂o艅ce razi, albo mi sie rozpadn膮 albo lakier z odprawek odpry艣ne ehhh... w tym roku bardzo powa偶nie przymierzam si臋 do jakiego艣 konkretniejszego zakupu. Tez mam jedne z Bijou Brigitte, wizualnie s膮 super - chyba najlepiej dobrane moje okulary no ale jako艣ciowo c贸偶... Przeanalizuje jeszcze fundusze ale raczej bankowo w tym roku strzele sobie taki prezencik :) Co do kolekcji Gucci to mnie oczarowa艂a zupe艂nie :D Nie podobaj膮 mi si臋 tylko te szerokie spodnie do kolan, jednak pozosta艂a cz臋艣膰- futra, p艂aszcze (widzieli艣cie te r臋kawy? ;) ) calkowicie mnie urzek艂y. Kolory tak偶e mi si臋 podobaj膮. Dla mnie to bardzo fajne rozwi膮zanie gdy偶 co roku zim膮/jesieni膮 mam ten sam problem - albo nosze czarne i ciemne rzeczy i po jakim艣 czasie czuje sie ponuro (jak wiadomo listopadowa aura nie sprzyja) albo kupuje na rozweselenie jaki艣 wsciekly plaszcz- r贸偶, czerwie艅 itp - i tak naprawde zawsze jestem niezadowolona. Te morskie kolory ca艂kowicie mnie przekonuj膮 - s膮 zarazem stonowane, ale i rzucaj膮ce si臋 w oczy - jestem na TAK ;) Jestem te偶 mile zaskoczona stylem p艂aszczy z tej kolekcji, wymy艣li艂am sobie jakis czas temu 偶e na przysz艂膮 zim臋 chcia艂abym taki w膮ziutki i minimalnie za kolano i my艣la艂am sobie 偶e nigdzie takiego nie znajde, a wygl膮da na to 偶e wchodzi w trendy i mam nadzieje ze da rade cos na ten kszta艂t napotka膰 w sklepach w kt贸rych ceny nie przekraczaj膮 moich rocznych zarobk贸w :P Dziewczyny mam do Was pro艣b臋 bo nie daje mi spokoju kwestia quazi :P jak bedziecie w jakims innym centrum handlowym i znajdziecie sie w poblizu quazi to zajdzcie tam prosze i zweryfikujcie czy zapach jest wszedzie tak samo odstr臋czaj膮cy :P Jestem dosyc wyczulona na przykre zapachy, a quazi kojarzy mi sie raczej dobrze, dziwi mnie to 偶e macie takie zdanie i prawd臋 m贸wi膮c ju偶 zupe艂nie zg艂upia艂am - nie wiem czy to z moim nosem co艣 nie tak czy z tym sklepem ;) nibys ___ sukienke/tunike o kroju kt贸ry Ci si臋 marzy naby艂am jakies dwa lata temu w XuXu (chyba tak nazywa艂 sie ten sklep), teraz juz go zlikwidowali z mojej galerii wiec nie pamietam. Moja jest czarna, z syntetyku. z przodu bezbarwne cekinki i drapowanie na biuscie - z braku laku ujdzie, w kazdym razie mozna j膮 fajnie 艂膮czy膰 - ze szpilkami i bizuteri膮 sza艂owa na wiecz贸r, za艣 do klapek i lu藕nej, pla偶owej torby czy kapelusza na spacer po nadmorskim deptaku, ew zak艂adam do niej tez leginsy i jakis zakiet i jest taki luzno - miejski styl - lubie ciuchy kt贸re daj膮 wiele mo偶liwosci kombinowania ;) lejdi___ z tego co piszesz wnioskuje 偶e masz wielkie szczescie jesli chodzi o makija偶 :) br膮zowookim pasuje niemal wszystko :) a pin up juz na pewno. ja mam niebieskie oczy i zdecydowanie mniejsze pole do popisu :O zawsze marzy艂am o dw贸ch kasztankach pod brwiami :P Tw贸j zestaw z bia艂ym sweterkiem mi sie podoba, o czym ju偶 wiesz ale zrezygnowa艂abym z czerwonych but贸w - mam jakis uraz ;) nie m贸wie ze to bedzie zle wygl膮da艂o, aczkolwiek czerwone buty kojarza mi sie z okresem kiedy pare lat temu w sklepach byly same czarne i szare trzewiki a jak ktos chcial zaszalec to kupowal czerwone (innych nie bylo) i pozniej chodzily takie bociany ;) to takie moje g艂upie skojarzenia, ale nie moge sie ich jakos wyzbyc. jak nie chce czarnych butow tylko jakis akcent to wybieram zwykle kobalt, r贸偶, maline, granat, lub w臋偶owe kt贸re kocham nad 偶ycie ;) ... w zasadzie kazdy ale czerwien rzadko ;) aha nibys, zapomnialabym - kupilam ostatnio kolezance w prezencie kosmetyki z goldwell do w艂os贸w (maske i cos tam jeszcze do wlosow farbowanych, utrzymuj膮ce jaskrawosc koloru itd). ona farbuje sie na rudo od niedawna i twierdzi ze odkad zaczela ich uzywac kolor sie tak nie wyplukuje i ogolnie ze bardzo fajnie na ni膮 podzia艂a艂y - wczesniej kazde mycie glowy konczylo sie placzem i telefonem do fryzjera o kolejny termin ;) moze tez wypr贸buj? na allegro maska 200ml kosztuje ok 30 z艂, to o polowe mniej niz u fryzjera a efekt jest ponoc satysfakcjonuj膮cy ;) Zawsze zanim klikne 'wy艣lij wypowiedz' kopiuje caly tekst i wklejam w worda :P wscieklabym sie gdyby mi tak zjadlo calosc choc zdarzalo sie tak np kiedy zapomnialam wpisac nika :O polecam Wam m贸j patent ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
witam wszystkie tego pieknego piatku ;) naszukalam sie dzis nas jak glupia, bo ten dzial zaczyna przypominac taki obrzydliwy ciucholand, same smieci z allegro nawet jakby sie chcialo poczytac o czyms to sie nie da, nie raz mam takiego zonka, ze szok.. niech sobie daja w koncu luzu,bo ja lepsze rzeczy wydaje rodzinie i wystawiam pod kontener ze smieciami .. mysle o napisaniu do moderatora z prosba o zrobienie dzialu : aukcje z allegro :) jak tam Wasze zakupy? :) cos nowego? tak sie Wam wlasnie mialam spytac odnoscnie budzetu jaki miesiecznie wydajecie na ciuchy, kosmetyki, urode ... zycze wszystkich czytajacym udanego weekendu, mam nadzieje, ze obrodzi tez w udane zakupy :D

Udost臋pnij ten post

mowie z sensem -> dok艂adnie. A偶 cz艂owieka trafia bo wszystkie topiki znikaj膮 w ogromie allegrowego brzydactwa i polecanych sklep贸w. Nie mam nic przeciwko je艣li kto艣 wklei swoje aukcje ale jeden topik i tyle ma do sprzedanie czy kto艣 jest zainteresowany i koniec. Nie na ka偶dym topiku 500 razy to samo. Poza tym rzeczy okropne, zniszczone a偶 wstyd mi by艂o by 偶膮da膰 za niekt贸re pieni膮dze. Nie wspominaj膮c o 艂owcach ciucholand贸w kt贸rzy handluj膮 tym p贸藕niej na allegro. Przepadaj膮 ciekawe rzeczy kt贸re mo偶e kto艣 chcia艂 by sprzeda膰. Sama mam kilka rzeczy do sprzedania i mo偶e nie trafi艂y by w gust wszystkich ale nie s膮 zniszczone i sprzed miliona lat. I chyba nie ja jedna wi臋c nawet gdyby kto艣 wystawi艂 co艣 fajnego to nie klikn臋 nie zobacz臋 bo oczekuje koszmaru. B艂臋dne ko艂o bo przez nawa艂 aukcji nie zagl膮damy na nie wi臋c nie kupimy nic z nich a jedynie denerwuj膮. Moderacja w kafeterii jest tak s艂aba 偶e nic to nie da. Niestety. Jedyne co robi膰 to klika膰 naruszenie regulaminu i ignorowa膰 gdy nie b臋dzie to przynosi膰 efekt贸w umrze 艣mierci膮 naturaln膮. Bud偶et -> Stanowczo za du偶o:P Jednak zarabiam wi臋c wydaje swoje pieni膮dze z czystym sumieniem:P Kwoty nie chcia艂a bym podawa膰. Tu na kaf臋 cz臋sto pojawia si臋 oburzenie, oskar偶anie o p艂ytko艣膰 i pr贸偶no艣膰 itp. Wole tego unikn膮膰. Zarabia dobrze mog臋 sobie na to pozwoli膰, rozwijam swoje inne pasje ale lubi臋 dobrze wygl膮da膰 i kocham ciuchy i buty. sza艂 cia艂艂艂艂 -> Dok艂adnie. Jedna rzecz nie z tej parafii zaburzaj膮ca ten idea艂 kt贸ra m贸wi to jestem ja to jest m贸j styl. Ja lubi臋 ubiera膰 si臋 w w 2 kolorach ale kombinuje z odcieniami. Np. potrafi臋 si臋 ubra膰 ca艂a na kremowo z br膮zowymi dodatkami do tego makija偶 delikatny be偶owo br膮zowy. Powinno by膰 nudno ale nic nie tworzy ze sob膮 idealnego kompletu r贸偶ni si臋 odcieniem lub faktur膮 i co艣 si臋 dziej臋. Okulary przeciws艂oneczne -> 2 lata temu mia艂am idealne. Oczywi艣cie tanie kupione na jakim艣 targu:P i co zrobi艂am usiad艂am na nich:P Przez moje potrzepanie zawsze 偶a艂uje pieni臋dzy na okulary. Gdy nosi艂am korekcyjne kilkakrotnie (ma艂o powiedziane setki razy:P) zdarza艂o mi si臋 je pot艂uc lub po艂ama膰:P Rozwa偶am zakup czego艣 dro偶szego tylko zastanawiam si臋 jak du偶o czasu up艂ynie zanim nadepn臋 na nie lub zostawi臋 na pla偶y:P O jakim fasonie my艣lisz? Ja nie widz臋 si臋 w modnych obecnie wydziwianych np. tych kocich. I chyba postawi臋 na standardowe muchy w kt贸rych najlepiej si臋 czuje. jak wpadniesz na jaki艣 ciekawy model pokazuj:) My艣l臋 o okularach maxmary ale musz臋 poczyta膰 czy to ma sens czy zap艂ac臋 za mark臋 czy za jako艣膰;/ Co艣 takiego tylko w br膮zie: http://allegro.pl/maxmara-okulary-przeciwsloneczne-czarne-wysylka-0z-i1504275956.html#gallery http://pl.giarre.com/images/MAXM/large/mm1010s.jpg Quazi -> Obw膮cham:P:P:P:P hehehehhehe mo偶e po prostu mi ten zapach przeszkadza艂 czasem tak mam 偶e niekt贸re zapachy dzia艂aj膮 na mnie potwornie a z 2 strony uwielbiam zapach benzyny, lakieru, rozpuszczalnik贸w itp. Najbardziej ekstremalny przyk艂ad to to 偶e lubi臋 zapach brutal kojarzy mi si臋 z dzieci艅stwem. Zakocha艂am si臋 w tych torebkach(eh ja chce imprez臋 na kt贸ra b臋d臋 mog艂a sobie co艣 takiego kupi膰:P) http://www.menbur.com/ XuXu -> pierwszy raz s艂ysz臋 o tej marce. niestety googlowanie nie wiele da艂o. Tej tunik szukam ju偶 d艂u偶szy czas bo marze o takiej bardzo dobrej jako艣ci i koniecznie nie bawe艂niana ani wiskozowa. Mierzy艂am wiele ale zawsze jako艣膰 by艂a nie ta. Chce dok艂adnie co艣 takiego tylko banalna prosta http://www.mojeciuchy.pl/entityfiles/pictures/offers/pic2/med_785359.jpg tylko z takiego materia艂u: http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0410/img_46555de2.jpg Czerwone buty -> ja je za to uwielbiam:) Mam 2 pary czerwonych lakierek i planuje zakup kolejnych. Ja mam chroma (przegl膮dark臋) kt贸rego zachwala艂am ju偶 na tym topiku kt贸ra prawie nigdy nie pozwala mi na strat臋 tego co pisz臋. Odporna na zamkni臋cie zak艂adki, zamkni臋cie przegl膮darki, roz艂膮cznie neta, pomy艂ka w ha艣le, z艂y nick itp. wszytko pozwala mi odzyska膰. Jest tylko jeden spos贸b 偶eby straci膰 wpis i oczywi艣cie zrobi艂am to ponownie:P Zbyt przyzwyczai艂am si臋 do tego 偶e tak jest zabezpieczona i przez to nie zwracam uwagi na to co klikam.

Udost臋pnij ten post

ja dzisiaj p臋dem jak burza ;) mowie z sensem___ ja z tych samych powod贸w co nibys nie chcialabym podawac konkretnie jaki bud偶et przeznaczam na zakupy, aczkolwiek bij膮c sie w pier艣 przyznaje, 偶e stanowczo za du偶y :P tym bardziej ze jak wiecie na zakupy wybieram sie raz na jakis czas i kupuje niemal wszystko co bedzie potrzebne mi na dany sezon - buty, kurtke, torebke, ciuchy itp itd ale wyrzut贸w sumienia raczej nie mam :P kupowanie ciuchow i kosmetyk贸w uwa偶am za pewnego rodzaju inwestycj臋 w siebie i nie uwa偶am, aby nale偶a艂o na tym jako艣 specjalnie oszcz臋dza膰. jedyne przejawy sk膮pstwa jakie sie u mnie ukazuj膮 to fakt ze nie za wszystko jestem w stanie dac duze pieni膮dze - przykladowo za bawelnian膮, bazow膮 bluzk臋 czy bokserk臋 do jeansow nigdy nie dam wiecej niz 30-40 z艂 z kolei za dobrze skrojon膮 sukienk臋, kurtke czy wygodne szpilki w moim gu艣cie dam tyle ile mam w portfelu, odmawiaj膮c sobie pozniej innych rzeczy jesli zajdzie taka potrzeba :P taka juz jestem... nibys ___ okulary chce dok艂adnie takie jak Ty, typowe eleganckie muchy - chyba jedyne, kt贸re mi pasuja :P zawsze spogl膮dam z u艣miechem na szefow膮, w prawdzie ona nosi jakie艣 chanele na ktore mnie nie bedzie stac ale naprawde daje to niesamowity efekt, takie okulary z wyzszej polki, wbrew pozorom to faktycznie widac :) my艣la艂am o tym 偶eby isc do jakiego艣 optyka i tak przepatrzyc oferte, zalezy mi tez na filtrach i wlasciwej ochronie jesli mam juz dac sporo za okulary. wieczorem poszperam w necie i poka偶e jakie typy mi si臋 podobaj膮 :) XuXu, prawdopodobnie zle napisalam bo nie pamietam dokladnie sklepu ale fakt ze jest jakis malo znany, wtedy bylam pod wrazeniem tej sukienki, chcialam poczytac cos wiecej o marce i znalazlam tylko informacje ze strona w przebudowie :P pozniej zlikwidowali sklep i wszystkie informacje szlag trafi艂 :P Moja sukienka jest na takich grubszych, kilkucentymetrowych rami膮czkach i z dekoltem w szpic - calkiem j膮 lubi臋 tylko materia艂 mnie dra偶ni - syntetyk i to raczej nie najlepszej jakosci... :O menbur___ zakochalam sie chyba w calosci! :D wszystko pozostale co mam do powiedzenia oraz informacje uzupe艂niaj膮ce uka偶膮 si臋 wkr贸tce ;)

Udost臋pnij ten post

Tak偶e na szybko ciekawostki z allegro (uwielbiam miss selfridge): Rozwa偶am dla mamy ale nie jestem pewna czy jej si臋 spodoba: http://allegro.pl/mystify-satynowa-sukienka-bufki-44-i1494432783.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-long-tunika-dzety-pudrowa-nude-44-i1495229162.html#gallery (ta jest prawie bli藕niacza do mojej z monnari) http://allegro.pl/velvet-rose-zwiewna-tunika-zdobiony-dekolt-38-i1495603651.html#gallery http://allegro.pl/36-bay-sukienka-tulipan-kimono-glam-rocknew-look-i1489375383.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-nude-z-koronka-bufki-power-tunika-i1497410049.html#gallery http://allegro.pl/heaven-czerwien-maku-sliczna-38-i1497554913.html#gallery http://allegro.pl/kaliko-sukienka-retro-z-zabotem-bufki-38-40-i1497554920.html#gallery http://allegro.pl/mohito-nowa-dopasowana-drapiezna-panterka-34-i1497554912.html#gallery http://allegro.pl/js-boutique-dwuwarstwowa-sukienka-38-40-i1497554921.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-piekna-z-trenem-sexy-32-34-i1499165959.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-amerykanski-dekold-jedwab-34-i1502618973.html#gallery http://allegro.pl/platformy-obcas-czerwone-z-kokarda-miss-selfridge-i1504913595.html#gallery http://allegro.pl/zara-doctor-bag-styl-i1505072734.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-cudowna-kopertowka-i1500907031.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-bombka-nasycone-kwiaty-zip-38-i1504622705.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-super-szorty-hit-wiosna-lato-i1499202026.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-fioletowa-sukienka-rozm-36-i1497045941.html#gallery http://allegro.pl/koralowa-torebka-kokarda-atmosphere-wiosnna-koral-i1504455323.html#gallery http://allegro.pl/piorka-piora-pagony-balmain-gaga-bufy-bufki-wh-i1504940875.html#gallery http://allegro.pl/krotka-kamizelka-miss-selfridge-melange-i1504469376.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-serce-kokarda-top-japan-emo-34-xs-i1505254677.html#gallery http://allegro.pl/sukienka-miss-selfridge-sexi-asos-czarna-koronka-i1499670580.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-najpiekniejsza-wieczorowa-sukienka-i1485449886.html#gallery http://allegro.pl/wachlarz-bezowy-piora-puch-wyprzedaz-i1490557515.html#gallery http://allegro.pl/miss-selfridge-cudowna-suknia-cekiny-uk10-i1486030035.html#gallery http://allegro.pl/czarny-haftowany-wachlarz-wysylka-6-50-zl-i1455708784.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
dzisiejsze popoludnie spedzilam na lekkim :P szalenstwie zakupowym, podczas zakupow przyjrzalam sie blizej marce Tchibo i musze powiedziec, ze tamtejsze materialy sa naprawde swietne, dotykowo takie same badz lepsze niz Esprit, s.Oliver& Co., jakis miesiac temu w przyplywie wydawalo mi sie lekkomyslnosci kupilam dwie bluzki tej firmy ( bawelna i bawelna z jedwabiem), teraz sa moje ulubione "po domu" - cud, miod marzenie, wygodne, swietnie sie piora, a material wyglada na taki co wieki przetrwa :) dzis dokonczylam moje dzielo nabywajac cztery bluzki takie cienkie z dl rekawem :D juz mam plan wysortowania kolejnych zalegajacych moja szafe ubran, do tego dolecialy trzy skorzane paseczki s.Oliver cena: 120 zl kazdy- przecenione na 16 zl, biodrowki granatowe Esprit 160 zl przeceniona na 20 zl, jestem padnieta jak suslica i zadnych!!!! zakupow wiecej nie przewiduje chyba ze w lapki wpadnie jakas koszulka do spania, bo takiej od wiekow szukam ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mowie z sensem
szal ciall w moich kategoriach jestes rozrzutna :), bo moja granica tolerancji za bokserke konczy na jakims 20-25 zl i zadna sila tego swiata nie zmusi mnie do ustepstw chyba, ze ta to raczej taki top z nadrukami itd to wtedy co innego, granicy nie ma u mnie za to wcale w obuwiu, moje najlepsze buty kosztowaly 1600 zl marka 25x-prada, wieki temu, a buty sa nadal w super stanie, wiec sie oplacalo..ogolnie szukam obuwia ze skory do 100 zl i wylacznie rpzeceny, poza taka sytuacje jak "zachoruje na cos"- patrz wyzej ;P jestem zdania, ze kazda kobieta musi porzadna torebke i buty, reszta moze byc taka sobie, byle czysta i schuldna, ale te dwie rzeczy to pierwsze a , ktore wieszam oko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Heidiii_
Witajcie dziewczyny :) ostatnio w Zarze wpad艂am na te buty i od razu wpad艂y mi w oko, s膮 z nowej kolekcji i (ku mojemu ma艂emu przera偶eniu) kosztuj膮 170 albo 180 z艂. Z kupnem poczeka艂abym jeszcze, bo mo偶e ( w co w膮tpi臋) cena si臋 obni偶y, ale boj臋 si臋, 偶e albo zostan膮 wykupione i nie b臋dzie mojego nr albo ju偶 nie b臋d膮 nigdzie dost臋pne w p贸藕niejszym czasie... Co o nich s膮dzicie? Warto w og贸le zawraca膰 sobie nimi g艂ow臋 i zaszale膰 wydawaj膮c na nie taka sum臋? Czy szuka膰 ta艅szych odpowiednik贸w, zw艂aszcza ze sezon si臋 zaczyna i podobnych but贸w b臋dzie sporo. http://files.students.ch/uploads/2011/01/31/zara_buty_wiosna_2011_kolekcja_damska_9.jpg

Udost臋pnij ten post

witajcie ;) nibys___ nie slyszalam nigdy o firmie miss selfridge, ale prezentuje sie ciekawie - pogooglowa艂am i jestem pod mi艂ym wra偶eniem - szczeg贸lnie niekt贸re buty wpad艂y mi w oko, maj膮 np w ofercie niewysokie szpilki ze szpicem bez platformy kt贸re zamierza艂am sprawic sobie na wiosn臋 w zast臋pstwie za baletki, np cos takiego http://media.missselfridge.com/wcsstore/MissSelfridge/images/catalog/51P07GPNK_large.jpg chcialam takie do biegania po miescie na codzien, moze niekoniecznie z zamszu ale fason mi calkiem odpowiada. Z Twoich link贸w podoba mi sie oczywiscie sukienka Mohito w w臋偶a (:D) a takze kilka kr贸tkich sukienek z drugiej po艂owy link贸w. 艢wietne wrazenie zrobi艂y te偶 na mnie torebki kopert贸wki, szczeg贸lnie ta z pi贸rami - super! Kiedys byl tu topik gdzie dziewczyna miala sukienk臋 na jedno ramie ozdobion膮 identycznymi pi贸rami i tak偶e bardzo mi sie podoba艂a, pyta艂am j膮 gdzie tak膮 naby艂a jednak topik zagin膮艂 gdzies pod spamerskimi tematami :O Okulary w moim typie: (te pierwsze szczegolnie, w takim ksztalcie oprawek jest mi najladniej niestety cena...) http://moda.allegro.pl/gucci-2931-okulary-przeciwsloneczne-i1484830654.html http://moda.allegro.pl/ray-ban-rb-4101-jackie-okulary-oprawki-sloneczne-i1494938028.html http://moda.allegro.pl/maxmara-okulary-przeciwsloneczne-czarne-wysylka-0z-i1504275956.html http://moda.allegro.pl/okulary-marc-by-marc-jacobs-mmj-121-s-2-kolory-i1489880834.html http://moda.allegro.pl/chanel-stylowo-i-z-wyrazem-chanel-i1504529266.html http://moda.allegro.pl/armani-exchange-nowe-usa-okulary-przeciwsloneczne-i1504953695.html http://moda.allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-marc-jacobs-nowe-i1505076469.html http://moda.allegro.pl/dg-8063-501-8g-dolce-gabbana-okazja-i1495417567.html i wiele, wiele innych w tym stylu, wola艂abym jednak zeby cena nie przekraczala 300 z艂 :P mowie z sensem___ ja w zasadzie za zwykl膮 jednokolorow膮 bokserke takze daje jakies 19,90 jednak pomyslalam bardziej og贸lnie - mam s艂abo艣膰 do r贸偶nego rodzaju ozdobniak贸w - przestrzennycgh kwiat贸w, pere艂ek, 艂a艅cuszk贸w itp - zwykle za takie "luksusy" trzeba doplacic te 15-20 z艂 ;) jesli chodzi o zakupy za horrendalne sumy przekraczaj膮ce tysi膮c z艂 to stanowi膮 dla mnie niebezpieczenswto jesli wpadne na cos takiego pod koniec nieudanych zakupow, kiedy nic nie znajde, kupie tylko pare po艅czoch czy pierscionek i na koniec m臋cz膮cego dnia w CH objawia mi sie to cos :P ale staram sie panowac nad tym i wchodzic do "zakazanych" butikow na samym poczatku zakupow kiedy jestem sobie jeszcze w stanie przetlumaczyc ze znajde jakies zamienniki ;) na buty tez nie 偶a艂uj臋 ale bardziej na kozaki ni偶 cz贸艂enka czy sandaly. mam tak膮 艣wiadomosc ze kozaki mam zwykle dwie g贸ra trzy pary a tak naprawde na codzien jedne i musz膮 by膰 fest, niezniszczalne ;) cz贸艂enek, szpileczek, open toe kupuje calymi torbami wiec moge sobie pozwolic na ni偶sz膮 jakosc bo niekt贸re ubiore gora dwa razy w sezonie. Heidiii_ ___ podobaj膮 mi sie te buty, szukam podobnych tylko na cienkiej szpilce i troche wy偶szych. 180 z艂 za sk贸rzane buty to nie jest az tak duzo, zerknij na oferte kazara czy venezji - tam to dopiero wymiatacze cenowe :O wprawdzie wyczytalam gdzies ostatnio ze gladiatorkowy model sanda艂贸w jest juz niemodny ale mnie w zasadzie dopiero w tym sezonie zacz膮艂 interesowa膰 i nie zamierzam z niego rezygnowac ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Heidiii__
W艂a艣nie ja mam tak, 偶e jak si臋 w czym艣 'zakocham' to musz臋 to mie膰. Tylko to musi by膰 rzecz, kt贸rej akurat potrzebuj臋. A w艂a艣nie gladiatorki s膮 butami, kt贸re musz臋 mie膰 w tym sezonie :) Mam jedne sanda艂y Kazara i da艂am ponad 200 z艂 ale to tylko dlatego, 偶e innych podobnych nigdzie nie by艂o, a potrzebowa艂am akurat takie na 'wielkie wyj艣cie'. W sumie 180 z艂 to nie du偶o, ale dla osoby, kt贸ra ma ograniczony bud偶et, mo偶e by膰 ma艂ym problemem :) Kurcze, im d艂u偶ej na nie patrze, to tym bardziej jestem nimi oczarowana :P

Udost臋pnij ten post

Heidiii_ ___ je艣li tak bardzo Ci sie podobaja i jeste艣 zdecydowana 偶e to Tw贸j tegoroczny 'must have' to kupuj :) wyobraz sobie ze kupilabys tansze buty, przykladowo za 130 zl a do tego ze dwie bawelniane bokserki za dwie dychy (prawdopodobnie cyklicznie zaopatrzasz sie w podobne "pierdo艂ki" ;) ) - wychodzi niemal na jedno a sama pomysl jak latwo zaoszczedzic odmawiajac sobie tych prostych zwyklych codziennych spraw jak chociazby pi臋膰dziesi膮ta bawelniana bluzka itp itd - ja tak zawsze kombinuje kiedy waham sie nad czyms dro偶szym :) poza tym jestem zdania ze buty jesli maja byc wygodne i dobrze wykonane musz膮 troche kosztowac, a 'mowie z sensem' s艂usznie zauwa偶a kilka post贸w wy偶ej 偶e buty i torebka to g艂贸wni prowodyrzy dobrego pierwszego wrazenia, na reszcie garderoby latwiej zaoszczedzic i dobrze wygl膮da膰 :)

Udost臋pnij ten post

okulary przeciws艂oneczne -> zgadzam si臋 sza艂 cia艂艂艂. wida膰 wr臋cz dramatyczn膮 r贸偶nice. Okulary z wy偶szej p贸艂ki mo偶na pozna膰 po jednym rzucie oka. Te prawdziwe chanele s膮 tak pi臋knie wykonane. Szkoda 偶e ich ceny s膮 do bij膮ce jeszcze gdyby by艂y po tyle co na allegro (400-600z艂) mo偶na by to prze艂kn膮膰 jednak to zbyt pi臋kne aby by艂o prawdziwe. Znaczy jasne z x kolekcji wstecz b臋d膮 tyle kosztowa膰 jednak ba艂abym si臋 kupi膰 ich na allegro. A outlety takich marek w Polsce maj膮 kosmicznie zawy偶one ceny. Szukam dok艂adnie takich jak ty. Te pierwsze gucciego idea艂:). Chyba zdecyduje si臋 na max mary rzadziej podrabiane i troszk臋 ta艅sze:P Te kt贸re polaz艂a艣 mnie zaciekawi艂y i cena bardzo przyst臋pna. Ciekawe tylko czy oryginalne. Sprzedawca ma jeszcze 2 tez interesuj膮ce: http://moda.allegro.pl/maxmara-okulary-przeciwsloneczne-czarne-wysylka-0z-i1505484962.html#gallery Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego tak ma艂o jest br膮zowych? miss selfridge -> Ja zakocha艂am si臋 w tej marce gdy przypadkiem kupi艂am szorty na allegro. Ich jako艣膰 mnie zaszokowa艂a zap艂aci艂am 艣mieszne pieni膮dze a teraz nale偶膮 do moich najukocha艅szych:) O ile pami臋tam to chyba taki sam typ sklepu jak asos ca艂kowicie internetowy ale nie jestem tego pewna. A sukienka o kt贸rej piszesz to w艂a艣nie miss selfridge mia艂am na ni膮 chrapk臋:) http://www.snobka.pl/artykul/10022/sukienka_miss_selfridge To jest jedna z marek kt贸ra sprawia 偶e moje serce bije szybciej:P Ich super seksowne sukienki m贸wi膮 do mnie kup mnie dok艂adnie jak te z asos:P http://media.missselfridge.com/wcsstore/MissSelfridge/images/catalog/b_26G26GBLK_2_large.jpg http://media.missselfridge.com/wcsstore/MissSelfridge/images/catalog/18G48GNVY_large.jpg http://media.missselfridge.com/wcsstore/MissSelfridge/images/catalog/b_34C20GBLK_large.jpg http://media.missselfridge.com/wcsstore/MissSelfridge/images/catalog/b_26G31GBLK_large.jpg http://media.missselfridge.com/wcsstore/MissSelfridge/images/catalog/34C13GMUL_large.jpg http://media.missselfridge.com/wcsstore/MissSelfridge/images/catalog/b_18G33GNDE_large.jpg W czerwcu id臋 na wesele czuje 偶e b臋dzie trudny wyb贸r:P Tchibo -> nigdy tam nie zagl膮da艂am. Zawsze mam wra偶enie 偶e takie marki od wszystkiego s膮 jak to m贸wi膮 do niczego. Po takiej rekomendacji zajrz臋 tam przy najbli偶szej okazji:) Zwyk艂y bawe艂niany top -> Normalnie jestem wstanie wyda膰 na niego max 20 z艂 (preferuje mniej:P 10z艂 to ta cena za kt贸ra kupuje nie zastanawiaj膮c si臋). Gdy mia艂a by co艣 super w sobie np. kolor, wz贸r lub by艂a by to genialna bawe艂na wtedy troch臋 wi臋cej ale max 30 z艂 i to z oporami. Ostatnio ogl膮da艂am zwykle bokserki w monnari i jak zobaczy艂am cen臋 chyba 50 z艂 to ma艂o nie pad艂am na zawa艂. Okej w dotyku super bawe艂na mi臋sista gruba jednak 50z艂??? za zwyk艂膮 bokserk臋? A w艂a艣nie dziewczyny od wielu sezon贸w szukam takich bluzek jak ta r贸偶owa: http://static.fashionnow.pl/upload/xinha/poradnik_light_1.jpg Aplikacja nie musi by膰 tak wystarczy koronka. Chodzi mi o jedwab lub dobrej jako艣ci satyn臋 kiedy艣 by艂 na nie boom a teraz znikn臋艂y z rynku. Znajduje jedynie jakie艣 tandetne brzydactwa z cekinami. Wiecie gdzie mo偶na kupi膰 takie bluzki niewielkie pieni膮dze? mowie z sensem-> zazdroszcz臋 but贸w prady.:) Samego posiadania but贸w od projektanta. M贸j plan posiada膰 3 rzeczy z najwy偶ej p贸艂ki buty, torebk臋 i sukienk臋. M贸wi艂am wam o moim 艣lubnym planie? Buty -> Kiedy艣 艂asi艂am si臋 na tanie obuwie (np. ccc lub noname) jednaka p贸藕niej dosz艂am do wniosku 偶e do艣膰 偶e szybko si臋 niszcz膮 to jeszcze koszmarnie si臋 w nich chodzi;/ Przerzuci艂am si臋 na outlety i mam buty zno艣niej jak dla mnie jako艣ci i odpowiedniej wygody chodzenia za niewiele wiecej. A co najwa偶niejsze nie zmieniam but贸w co sezon jak wcze艣niej. Ceny: - za wszelkiego rodzaju p艂askie lub sportowe obuwie nie zap艂ac臋 wi臋cej ni偶 100z艂 - baletki, zwyk艂e japonki i sanda艂y max 60 raczej 40:P - kozaki na obcasie max 250 z艂 p艂askie max 150 z艂 - wszelkiego rodzaju buty na wysokim obcasie 200z艂 W艂a艣ciwie zaopatruje si臋 tylko w 2 sklepach zara i venezia. W buty zary na wyprzeda偶ach (w tym roku kupi艂a np. kr贸tkie kremowe saszki za 59 z艂 przecenione z 200 z艂) i allegro (moim rekordem by艂 zakup koturn za 20 z艂) a venezi w outlecie. Heidiii_ -> A masz mo偶e jakie艣 buty z zary? Ja bardzo lubi臋 buty zary jednak nie wszystkim podchodz膮 bo s膮 do艣膰 twarde.Ja sobie je chwale w przeciwie艅stwie do ciuch贸w z butami zary nie mia艂am 偶adnych wpadek.(jak pisa艂am wy偶ej kupuje je nawet przez allegro i nie trafi艂am jeszcze na takie kt贸re nie spe艂nia艂y by moich wymaga艅). Jakie inne marki lubisz? Piszesz o Kazarze oni maja du偶o "mi臋ksze" (nie wiem jak to inaczej okre艣li膰) buty i boj臋 si臋 偶e mo偶esz narzeka膰 na zare kt贸ra jest duzo bardziej toporna. Z 2 strony kazar przynajmniej z moich do艣wiadcze艅 ma buty gorszej jako艣ci (jak kto艣 kiedy艣 napisa艂 buty do chodzenia po dywanie:P). Obni偶ki raczej nie b臋dzie przynajmniej do wyprzeda偶y czyli do czerwca a i tak modele z pocz膮tk贸w kolekcji zazwyczaj nie docieraj膮 do niej zw艂aszcza 偶e 180 z艂 to jak na standardowe ceny but贸w w zarze to do艣膰 ma艂o. Pewnie pojawi膮 si臋 na allegro ale niestety dopiero w nast臋pnym sezonie a chyba tyle nie chcesz czeka膰. Je艣li ci si臋 bardzo podobaj膮 to tak jak pisze sza艂 cia艂艂艂 kupuj odm贸wisz sobie jakiego艣 topu, bluzki, czegokolwiek i wyjdzie na to samo. Jak nie robisz zakup贸w ubraniowych to zamiast tego koniec z batonikami na miesi膮c i b臋dziesz mie膰 czyste sumienie 偶e nie wyda艂a艣 wi臋cej ni偶 chcia艂a艣.

Udost臋pnij ten post

Tak偶e ba艂abym si臋 zam贸wi膰 okulary przez allegro - raz, 偶e ryzyko podr贸bki, dwa 偶e p贸ki nie przymierze i nie poczuje sie jak trzeba nie b臋de wiedzia艂a czy to aby na pewno to co chce miec za t膮 kwot臋. wielokrotnie mialam sytuacje kiedy mierzylam od niechcenia okulary ktore wizualnie nie wyr贸偶nia艂y si臋 niczym szczeg贸lnym, a na moim nosie wygl膮da艂y naprawde super tak wiec takie rzeczy trzeba mierzyc i oglada膰 si臋 z ka偶dej strony. max mara ma faktycznie fajne propozycje i bardziej przyzwoite ceny, ale trzeba by sie bylo dowiedziec jak z filtrami itp, czy aby przypadkiem ich cena nie idzie tylko w parze z mark膮, a nie z odpowiedni膮 ochron膮 - my艣l臋 偶e to tak偶e jest wa偶ne w przypadku dro偶szych okular贸w, nie tylko aspekty wizualne - p艂acimy, to miejmy ;) Co do braku br膮zowych propozycji odnosze wrazenie ze to tylko i wy艂膮cznie kwestia mody, od kilku sezon贸w widze wielkie czarne, nieprzejrzyste binokle na nosach gwiazd, taki synonim trendu od jakiegos czasu - kiedys dla odmiany by艂y niemal same br膮zowe, nie wiem czy pamietacie, zaraz po szale na te przezroczyste przypominaj膮ce maski spawalnicze ;) dla mnie to nawet na plus bo czarne bardziej mi si臋 podobaj膮 i chyba bardziej do mnie pasuj膮 ale jasne blondynki o bladej cerze czy nawet rude jak nibys mog膮 nie byc pocieszone ;) raaaany nibys, odkry艂a艣 ameryke z miss selfridge! im d艂u偶ej ogladam, tym bardziej jestem w zachwycie, masz racje sukienki por贸wnywalne z asosem a niektore nawet lepsze. ta z pi贸rami to dok艂adnie ta o kt贸rej mysla艂am :) teraz to dopiero bede miala zawirowanie glowy... :P moj膮 uwag臋 najbardziej przykuwaj膮 opcj臋 asymetrycznych mini z ozdobniakiem, np http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63c42e7f018c8ff3.html lub ma艂a czarna z tiulowymi prze艣witami - coraz bardziej czuje ze powinnam tak膮 mie膰 :P http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59233efa0d55771d.html jesli chodzi o jedwabne bluzki to ja takze trafiam raczej na cekiniaste chacho艂ki zamiast czegos porz膮dnego, jestem jednak troche w tyle je艣li chodzi o zaopatrzenie sieci贸wek wiec moge o czyms nie wiedziec, jakis pogl膮d na ten temat bede miala chyba dopiero w maju :( nibys, ja nic nie wiem o Twoim 艣lubnym planie ;) wnioskuj膮c po wypowiedzi b臋dzie sukienka od projektanta? :):D 艂aaaaaa艂! Tak偶e kiedy艣 kupowa艂am buty no name, ale do艣膰 szybko zda艂am sobie sprawe ze zwyczajnie mnie na to nie stac. Raz 偶e obciera艂y jak diabli doprowadzaj膮c moje stopy niekiedy do naprawde oplakanego stanu, dwa ze niszczyly sie na potege, trzy ze odparzaly latem a p臋ka艂y lub rozkleja艂y sie zim膮, a cztery ze jak juz zaczelam kupowac wyzsze szpilki to i tak konczylam z placzem w venezii bo nie dalo sie w tym chodzic :O tylko pozornie moze sie wydawac ze oszczedzamy na takich butach, dobrym przykladem jest moja kolezanka ktora rownolegle ze mn膮 kupowala tej jesieni p艂askie ofecerki. ona wybrala jakies bodaj偶e z deichmana, a ja sk贸rzane, jakiejs w艂oskiej firmy kt贸rej teraz juz nie pamietam. w kazdym razie ja w swoich przebiegalam cal膮 zime - mrozy, 艣niegi, chlapa i nawet w glowie nie miesci mi sie ze moglyby przemakac, pekac czy cokolwiek, prawdopodobnie obskocze w nich jeszcze przyszly sezon a jesli mi sie nie znudz膮 to i nawet ze dwa nastepne ;) ona z kolei do wiosny zdazyla kupic jeszcze trzy pary innych tanszych bo poprzednicy sie doslownie "rozpadli" :O koniec koncow zaplacila sporo wiecej niz ja i jest wciekla jak osa no ale sluchac mnie nie chciala, mysle ze na przyszly sezon bedzie juz myslala bardziej zapobiegawczo.

Udost臋pnij ten post