Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miisiia

STOSUNEK PRZERYWANY

Polecane posty

Gość miisiia

Czytałam różne opinie na tego typu temat. -że płyn, który występuje przed wytryskiem ma w sobie plemniki itd... Ja z moim partnerem od pół roku 'zabezpieczamy' się tylko poprzez stosunek przerywany. Niech wpisują się kobitki, które robią tak jak ja. O swoich doświadczeniach i opiniach. Chętnie poczytam. Pozdrawiam. :)

Gość miisiia
up up

Gość jfsfkfs
Wiesz podobno niby są plemniki w płynie ejakulacyjnym, ale słyszałam inna opinie, że ich nie ma. A znasz jakies przypadki, że jakaś kobieta zaszła w ciąże przy strosunku przerywanym?

Ciesz się, że do tej pory nic się nie stało bo ta metoda jest naprawdę kiepska. Znam kilka par, które ją stosowały i teraz mają dzieci. A ile w ogóle macie lat?

W płynie ejakulacyjnym są bo to wytrysk :D A ten płyn przed wytryskiem, który wydobywa się w czasie stosunku (czyt. podniecenia) to preejakulat i on zawiera śladowe ilości plemników. Jestem ciekawa gdzie wyczytałaś to, że ich nie ma..

Gość miisiia
ja 19, chłopak 21 osobiście nie słyszałam, żeby ktoś zaszedł, za to naczytałam się różnych rzeczy w internecie...

Gość jfsfkfs
Ja nie powiedziałam, że stosuje ta metode, bo jednak bałabym się tylko zdać się na to że "facet zdąrzy".

Gość jfsfkfs
Gdzieś czytałam taki artykuł w internecie, ale jak wiadomo w internecie sa rozne bzdury napisane.

No więc mogę wam powiedzieć, że są i jeśli trafią się X, które żyją do 7 dniu to nie pomoże ani stosunek przerywany an i to, że jeszcze się nie ma jajeczkowania. A tak w ogóle to wiecie kiedy możecie zajść w ciąże czy tylko przerwanie to jedyne zabezpieczenie?

a Ty misiia co robisz w życiu, że aż tak ryzykujesz?? I co jak zajdziesz w ciąże?

Gość Marzenka1888
Ja uprawiałam sex wczoraj z moim partnerem 2 razy, i nie spuszczał się do mnie ale piszecie,że jest możliwość zajścia w ten sposób w ciąże to może powinnam zrobić test? za dwa dni będe mieć owulacje... :/ Jak uważacie? Mam tu taki artykół: "W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe"

Gość mbogucka85
nie panikuj, ja z moim obecnym mezem robilismy tak przez 5 lat naszego zwiazku i nic, niezle sie musielismy nastarac zeby mie dziecko

Stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcyjna. Jeśli współżyłaś 2 dni przed owulacją, to trafiłaś na okres największej płodności. Plemniki żyją max. 6 dni.

Gość Majka_19
Urocza21, a mówią wam coś o możliwości ciąży bez wytrysku?

ale mi róźnica - 7 czy 6 dni... zwłaszcza, że to skrajne przypadki :> to już czepianie sie szczegółów - poza tym są co do tego "różne szkoły"

No czasem ten jeden dzień jest decydujący;p No oczywiście, że mówią, bo to jest możliwe i w każdej medycznej książce o tym przeczytacie.

Gość Maja_19
o rany....rozumiem,że z takiego stosunku BEZ WYTRYSKU dni płodne mogę mieć dzieciaka? na prawdę? przecież ludzie miesiącami wlewają w siebie litry spermy i nie zachodzą! to nie może być takie łątwe

No bo jak się chce mieć dziecko to z zajściem w ciąże są problemy, ale jak tego nie chcesz to o wpadkę bardzo łatwo. Zawsze tak jest;p