Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khhkkhhkhk

Czy warto stosować silny lek na trądzik?

Polecane posty

Gość khhkkhhkhk

am duży dylemat. Mam nadzieję, że ktoś będzie mi w stanie doradzić. Otóż mam 19 lat, cera raczej problemowa. Zawsze coś mi wyskakiwało, rok temu miałam wysyp. Trafiłam wówczas do dermatologa, zaproponował terapię jednym z wymienionych w temacie specyfików. W związku z wyjazdem postanowiłam nie zaczynać terapii, a trądzik po pewnym czasie sam zszedł (ograniczyłam się do łykania witaminy B, niczym nie smarowałam, choć wcześniej wypróbowalam wielu maści). Od pół roku biorę leki, po pobycie w szpitalu kiedy przez prawie tydzień nic nie jadłam, dużo piłam i miałam lewatywy :D cera się bardzo ładnie oczyściła. Niestety wysyp powrócił i to jeszcze większy niż ostatnio. Okazało się, że to prawdopodobnie od leku (steryd zbyt długo stosowany może spowodować taki wysyp). Od kilku dni przyjmuję zmniejszoną dawkę. Ponownie jednak udałam się do dermatologa i znowu zalecono mi terapię Curacne (odpowiedniki to ROaccutane, Izotek itd). Mam wielki dylemat. Jest to silny lek, stąd moje wątpliwości. Może po odstawieniu sterydu cera wróci do normy, a wcześniejszy wysyp i pojedyńcze wypryski (pryszcze ropne ale nie tylko) były po prostu objawem dojrzewania?

Gość hmmmmm....

Gość ja wiem ja wiem ja wiem
przejedz po mordzie kosiarka i nie bedziesz miec trondu! albo podlacz sie do prondu! ja tak zrobilam i działa!^^

Gość hsdjhsgdjkdfhjkdg
Podnoszę

Gość tak to ja tak zaszłam
poczekaj do końca leczenia sterydami i zobacz jak będzie po odstawieniu sterydów, jak będzie poprawa to po co się faszerować silnym lekiem, który ma skutki uboczne ? może wystarczy terapia isotretinoiną zewnętrznie ? np krem Locacid

Gość asiowiczka
Do "ja wiem ja wiem ja wiem" ------> co za chamstwo. Szkoda, że tlyko przed klawiaturą tacy madrzy jesteście. Myślę, ze po tych mocnych lekach na trądzik wysiada wątroba. Lepiej brac Dianę-lek hormonalny.

Gość dafff
zachecam do przetestowania kosmetyków firmy avene z wodami termalnymi do cery trądzikowej. warto zainwestować w taką serie kosmetyków niż truć się od wewnątrz.

Gość effi123
nie martw sie po odstawieniu sterydow wszzystko powinno wrocic do normy

Gość doswiadcz
Stosowalam rózne leki , Srodki antykoncepcyjne , wygładzaja skórę.

Gość doswiadcz
udaj sie do prywatnego ginekologa

Gość dafff
tak tylko środki mają równiez negatywny wpływ hormonalny, brew pozorom, po odstawieniu jest huśtwaka. oczywisicie nie u wszystkich ale istnieje takie ryzyko

Uzywaj tego leku jaszcze kilka dni i zobacz czy bedzie ciebie tak "wysadzac" czy nie? jezli tak to zaprzestac go uzywac. Ja równiez mam problem z tradzikiem. no i ostatnio sie dowiedzialam ze odpowidnia dieta moze bardzo pomoc. przestalam jesc(czekoady,chipsow, fast food-ow, ograniczylam sól i przyprawy) i to troche pomaga.

Gość allie345
wysyp po sterydach jest normą, trudno co prawda radzić cokolwiek (lekarze mimo wszystko powinni wiedzieć najlepiej, ale jak znam życie większość i tak woli iść na łatwiznę przepisując silne leki zamiast pokombinować z czymś łagodniejszym choćby dietą i suplementami), ale ja osobiście poczekałabym do odstawienia sterydów ______________________ http://tradzik.net.pl/2011/04/19/sterydy-niszcza-skore/

ja bym na Twoim miejscu poszukała innego rozwiązania problemu z trądzikiem. Teraz jest tyle sposobów - może spróbuj zmienić lekarza i przeczytaj sobie ten artykuł: http://kobieceprawdy.pl/article_uni/uroda/pryszcz_z_glowy.html Zastanowiłabym się także nad tabletkami antykoncepcyjnymi dla kobiet z problemami skórnymi - naprawdę nie ma nic gorszego niż sterydy.

Gość gdfvr
BIERZ ACNENORMIN! TO SWIETNY LEK, CO PRAWDA DORGI, I TO NAWET NIEZLE, ALE WSZYSTKO MI ZNIKLO, ZOSTALY TYLKO PORY, I CZASAMI MAM ROPNIACZKI MALE, WAGRY MI SIE NIE ROBIA, CO NAJWYZEJ CALY CZAS I T OCODZIENNIE WIDZE JAKIES CZERWONE PLAMKI, STOSUJE WTEDY BENZACNE I MI ZNIKA, A TAK MAM NIEMALZE BIELUTKIE POLICZKI, NA CZOLE JUZ ZUPELNIE NIE MAM NIC.:) CZASAMI POJAWIAJA SIE DZIWNE WYBRZUSZENIA NIE WIEM JAK JE NAZWAC, SA MALE. W KAZDYM BADZ RAZIE WIECIE O COC CHODZI:) MAM 18 LAT. GDZIE NIEGDZIE MAM ROWNIEZ BLIZNY. I MARZE O TYM BY WROCIC DO TEGO LEKU, ALE STARSI KASY NIE MAJA. UZYWALAM GO ROK TEMU NA WAKACJACH, ALE MUSIALAM ROBIC PRZERWE ZE WZGL NA SLONECZKO. TERAZ STOSUJE LEKI HORMONALNE DIANE 35 I JEST W MIARE DOBRZE, TAK MI SIE WYDAJE. wTEDY MIALAM OKROPNE CZERWONE ROZOGNIONE POLICZKI I BRODE I SKRONIE..:( tERAZ NA SKRONIACH MAM BLIZNY KTORE NIE ZESZLY, ALE ZE JESTEM DZUEWCZYNA, I MAM WLOSY, TO SIE ZAKRYWAM. JUTRO IDE DO FRYZJERA, MOGE SOBIE POZWOLIC NAWET NA GRZYWKE. jAK CHCESZ, MOZESZ PISAC! NAPISALAM DUZYMI BYS MNIE PRZECZYTALA!

Gość wiolka.
Ja nie stosuje już silnych leków na trądzik. Wcześniej brałam antybiotyki i to nic nie pomagało. Mojej koleżanki mama poleciła mi Dermedic Acne Expert: krem intensywnie nawilżający, krem nawilżająco-kojący, tonik głęboko oczyszczający i żel oczyszczający. Stosuję to i jest zdecydowanie lepiej. Nie pogorszył się, widzę poprawę. Obecnie firma ta jest juz na facebooku. Ciesze się, bo będę na bieżąco informowana o jej nowościach. http://www.facebook.com/insights/?sk=po_108885635863525#!/pages/Dermedic/108885635863525?sk=wall

Gość dfvrgvrvr
taki topic to tylko pożywka do reklam.. badz dla osób które wielce"wykwalifikowane" się bedą wypowiadac... o lekach to najwięcej wie farmaceuta bo to jego działka poza tym powinnaś miec pobraną ropę z wyprysku i zbadaną pod kątem bakterii