Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucid dreaming

Dziś w nocy miałam swój pierwszy świadomy sen!

Polecane posty

Gość laleczka voodoo
hey ja tez snilam swiadomie:)super uczucie:)wlasnie czytam o tym jak to wywolac bo zawsze dzialo sie to samoistnie.

Gość robert p s
witam. trafiłem na ten topik przypadkowo.obecnie czytam S GROF Przugoda odkrywania samego siebie. gdzie można poczytać takie jak tu relacje i dyskusje n a temat odmiennych stanów świadomości.pozdrawiam i proszę o poradę

Gość laleczka voodoo
dzieki:) ty blue lips probujesz to wywolac?czy moze potrafisz juz?

Gość laleczka voodoo
ah przeoczylam wybacz. heh po pierwszym razie tez sie balam ze juz nigdy tak fajnie nie bedzie a tyle rzeczy chcialabym sprobowac,no ale coz dawno tego nie bylo wiec sprobuje wywolac sama:)

Gość voice
blue lips- mi się wydaje tak dlatego, że w OOBE wchodzi się nie w czasie w snu, jak w LD, tylko mając jeszcze jakąś świadomość... no ale mogę się mylić, w końcu nie udało mi się nigdy;) to LD wydaje się dla mnie trudne, jakaz wyższa szkoła jazdy żeby w trakcie snu stwierdzić że to sen:)

Gość smiechowaa
kurde to jest dla mnie okropne ... nie wiem bo sie na tym nie znam ale opowiem wam moja historie bo myske ze moze byc powiazana z tym tematem no wiec tak ... zaczelo to sie jakies 4lata temu bylam calkowicie sama w domu obejzalam jakis film i poszlam spac snilo mi sie ze walcze ze zlym demonem ktory chce zawladnac moim cialem bronilam sie przed nim wszelkimi silami budzac sie tz bylam swiadoma aczkowliek nie moglam zrobic zadnego ruchu ani wydobyc dzwieku czulam dygotanie takie trzesienie calym cialem okropny pisk w uszach nie do zniesienia wkoncu sie jakos z tego wyzwolilam i moglam sie ruszyc szybko zapalilam swiatlo tej nocy powtorzylo sie to jeszcze 2 razy wiec juz pozniej nie chcialm usnac ... od tamtej pory miewam to od czasu do czasu ... gdy moj dziadek umarl i spalam u babci wydawalo mi sie ze ktos chodzi po przedpokoju i takie tam i pobieglam do pokoju gdzie babcia splala polozylam sie na drugim lozku jak usenlam znow mialam te dragwki i pisk w uszach a dziadek przepraszal mnie ze mnie przestraszyl mowil ze nie chcial przy wybudzani znow to samo drgawki i pisk... mialam to jeszcze pare razy w roznych sytuacjach nawet pare dni temu ... powiedzcie mi co to jest ? nie lubie tego uczucia nie chce go :(

Gość echt echt
smiechowa poczytaj na temat paralizu sennego. Z twojego opisu wynika, ze moze to byc wlasnie to

Ja poczytałam opinii na różnych forach i zastosowałam się do i wskazań etc. Poczytam tego e-book'a, może dowiem się czegoś nowego :) laleczka voodoo - wydaje mi się, ze kiedyś zdarzyło mi się to samoistnie, ale uwierz mi, ze LD wywołane przez śniącego jest dużo lepsze, masz więcej kontroli, no i wiecz czego się spodziewać. Do tej pory tylko raz to wywołałam, a mianowicie dzis w nocy. Mam nadzieję, ze uda mi się to powtórzyć :) voice - pewnie masz rację :) Tylko może u niektórych to następuje w czasie przebudzania, kiedy są jeszcze w fazie półsnu (świadomość jest już 'w rzeczywistości'). To może wyjasniać te wibracje po przebudzeniu. Ale pozostawiam ten temat osobom bardziej poinformowanym :D smiechowaa - to jest poprostu PARALIŻ SENNY, za moment napiszę o tym więcej lub podeślę jakąś stronkę. Z tą sytuacją z dziadkiem, to myślę, że i ty, i on nie pogodziliście się z jego śmiercią. Nie mógł odejść bez pewności, że poradzicie sobie z jego stratą. Chciał się z tobą jakoś skontaktować, ale nie chciał cię przestraszyć. Ufff, ale się rozpisałam! Przepraszam za tak długą nieobecność, byłam na obiedzie :)

Gość laleczka voodoo
blue lips no wlasnie dlatego chcialabym sie tego nauczyc,owszem fajnie jest jak sie samo dzieje, ale trzeba bardzo uwazac zeby sie nadto nie podekscytowac bo sie skonczy,a jakbym sama wywolala to pewnie mialabym jeszcze wieksza kontrole i nie bala bym sie. jeszcze OOBE mnie interesuje ale tego jeszcze nie doswiadczylam a po przeczytaniu pewnej ksiazki bardzo bym chciala sprobowac.

Tutaj masz link: http://www.ezoforum.pl/ogolnie-o-snie-i-snieniu/3070-parali-senny.html Mam nadzieję, ze to Ci pomoże. Można się naprawdę dużo dowiedzieć, więc polecam, szczególnie, że są tam autentyczne przeżycia forumowiczów związane (w tym przypadku) z paraliżem sennym. Nie mam wątpliwości, ze wlasnie to Ci sie przytrafilo. pozdrawiam 🌼

Gość Calineczka2010
ja też dziękuję.......

laleczka voodoo: ja słuchałam dose'a "lucid dream" i pomogło. Jednej nocy słuchałam, ale na mp3 i włączyła mi się następna piosenka i mnie obudziła. Następnej nocy nie miałam czasu słuchać nagrania i spróbowalam na następny dzien (dzis w nocy). Włączylam tak normalnie, więc nie grał mi potem następny utwór, ale mimo to się obudzilam w momencie zakonczenia nagrania. (zasypiam pod jego koniec). Ale zasnelam z mysla 'bede miala swiadomy sen' i sie udalo! :D Wiec zdecydowanie polecam tego dose'a, nawet nie trzeba sie wsluchiwac z koncentracja i uzywac sluchawek zakrywajacych cale uszy. Ja sluchalam z komorki przez sluchawke na jedno ucho i to nawet cicho, a do tego sobie marzylam, myslalam i wcale sie nie skupialam na tych dzwiekach (sa to bowiem fale dzwiekowe o roznej czestotliwosci, nagranie trwa ok. pol godziny). Tylko w dzien wpajalam sobie takze regulke 'tej nocy bede miala swiadomy sen i bede miala nad nim pelna kontrole' etc. i zadnych testow swiadomosci nie robilam. Zdecydowanie polecam dose'a! :) Ja też chcę wejsc w stan OOBE, ale nie moge się przelamac, zaraz wydaje mi sie ze 'cos slysze' itd. Może to głupie, ale chyba za tchórzliwa jestem :P

smiechowaa: Nie umiem za bardzo zinterpretować tej sytuacji z dziadkiem. Mógł to być tylko wytwór wyobraźni towarzyszący często paraliżowi sennemu, a może to jest to, o czym wspomnialam wczesniej. Trudno powiedziec.

Gość laleczka voodoo
zamierzam sprobowac dzis wiec czytam o tym ile wlezie, to ponoc tez pomaga bo sie o tym mysli:)

to prawda. Ja musiałam przeczytać 30 stron opinii, żeby wlazło do główki :P A było warto :classic_cool: Chciałabym mieć takie same wrażenia po OOBE, ale już tyle razy próbowałam, a kończyło się zawsze tak samo. Za bardzo się bałam. :(

Gość laleczka voodoo
mnie to bardzo fascynuje i mysle ze u mnie nie strach moze to powstrzymac a nadmierna ekscytacja wlasnie.No albo za bardzo tego chce...;)

A nie masz takiego lęku przed nieznanym? No wiesz, podobno można spotkać dziwne istoty, doświadczyć czegoś dziwnego. Podobno nie można odłączyć się od ciała tak by nie wrocic, i ja to wiem, ale moja podswiadomosc ma zawsze jakies obawy :/

Gość migrolla
ejj a jak śnicie to nie ruszacie się w łóżku? nie mówicie nic? bo ja sie boje ze jakby mi sie cos erotycznego przysnilo to rano by wszyscy o tym wiedzieli ;p

migrolla: to zależy od tego, czy normalnie się tak w nocy zachowujesz. Ja nigdy nie mówię, nie ruszam się, więc i podczas takiego snu to nie występuje. Jeśli masz podobną sytuację, to myślę, że mogliby się tylko zastanawiać o czym śnisz :P Nie masz się czego obawiać 🌻

Gość laleczka voodoo
blue lips bac sie nie boje, to jest tylko fascynacja bo przeciez nic mi sie nie stanie.OOBE jeszcze nie doswiadczylam tylko o tym czytalam ale zapowiada sie ciekawie:)choc jedno "wydarzenie" mialo jakby znamiona OOBE tzn widzialam sie kiedys stojaca obok swojego ciala i czulam sie jakby duchem, ale ciagle mysle ze to byl tylko sen,moze dlatego ze nie bylo calej tej otoczki jaka opisuja ci co to przezyli. ehh juz sie doczekac nie moge:D mirgolla hehe fajne pytanie ja zwyczajowo nawet jesli mowie cos przes sen to podobno tak niewyraznie ze wychodzi mi stekanie wiec i tak wszyscy mysla ze mam jakies erotyczne sny hehe

laleczka voodoo: myślę, że to było OOBE, bo czytałam o czymś podobnym, tylko nie rozumiem dlaczego każdy przezywa to inaczej. Może takie samoistne różni się od wywołanego? Chyba wolałabym to samoistne, bo jak chcę się sama zabrać to przybywa wątpliwości, a tak to chyba nigdy nie sprobuję :/

Gość OOBE
Nie ma nic lepszego! Próbujcie, bo warto :)

Gość laleczka voodoo
blue lips ale jest cos konkretnego co cie tak przeraza?przeciez wszedzie gdzie czytalam bylo napisane ze nic sie nie moze stac to tylko poszerzy nasze myslenie itp.krzywdy bynajmniej nie da sie doswiadczyc ani podczas jednego ani drugiego. a z tym OOBE to nie wiem sama ale etapy ktore byly opisane przy wejsciu nijak sie maja do tego co ja mialam.w sumie to dosc ciezko to opisac.moze to takie "niepelne" OOBE:D

Gość smiecowaa

Jeśli chodzi o LD - nie mam żadnych obaw, natomiast boję się, że podczas OOBE zobaczę coś, czego bym nie chciała widzieć. Najgorsze, że nie wiem jak miałabym sobie z tym poradzić. Chyba dlatego mój umysł mnie nie dopuszcza do takiego doświadczenia

Moja siostra mi mówila, ze jak kiedys zemdlala, to patrzyla na swoje cialo tak z gory. To mogło byc OOBE?

Gość smiechowaa
tak masz racje poczytalam o tym pralalizu sennym i jednak to to okropne uczucie chociaz juz nieco do tego przywyklam a co do snow swiadomych czy to jest tak ze jest sie swiadomym w tym snie mozna robic i mowic co sie chce i wie sie ze to jest sen ? mozna tez sie obudzic z niego w kazdym momencie ? bo jesli tak to takie cos rowniez czesto mi sie zdarza

Gość laleczka voodoo
ja sobie ubzduralam ze to co zobacze w trakcie OOBE (o ile bedzie mi dane)to nie bedzie prawda i potraktuje to tak jak sen.tak zebym nie nie bala i zebym zanadto nie brala tego do siebie.wtedy kiedy mialam ten "pierwszy raz" to nie wiedzialam nawet o istnieniu tego i myslalam ze umarlam- bylam wystraszona kilka dni, a potem doszlam do wniosku ze sny sie rozne zdarzaja i wtedy juz sie uspokoilam, tak wiec nie biore tego akurat na powaznie to mi pomaga sie nie bac.