Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne pytanie

Głowy noworodków

Polecane posty

Gość dziwne pytanie

Moze to troche dziwnie zabrzmi, ale ... jestem w 39 tyg i ostatni ogladalam kilka zdjec dzieci zaraz po porodzie i stad moje pytanie . Dlaczego głowy niektorych dzieci wyglądały jakby hmmm glowy ufoludkow ... takie strasznie wydłużone z tylu. Boje sie ze moje dziecko tez taka bedzie mialo jak się urodzi....

Na pewno będzie miało ... główka dziecka przystosowuje się do przejścia przez kanał rodny i dlatego tak wygląda. Nie martw się bo powoli dojdzie do ładnego kształtu. A takie piękne główki to po cesarce

niestety też taka będzie chyba że urodzisz przez cesarskie cięcie. Główka dopasowuje się do dróg rodnych i dlatego jest taka wydłużona ... ale nie martw się powoli nabierze ładnego kształtu.

Gość heheheheehehehehe
zgadzam się z powyższymi wypowiedziami. Jak się syn urodził to mój mąż odwraca się do położnej i wskazując na jego głowę pyta się: "Czy mu tak zostanie?" tu: śmiech i odpowiedz: "nie" :) Już po jednym może dwóch dniach główka była "normalna"

hahaha u mnie było to samo :) jak się urodziła mój mąż z przerażeniem do położnej "ale ta głowa jej taka zostanie??" :D te w śmiech :D jak 6 godzin później przyniesli mi dziecko to już miała okrągła główkę :)

No nie do końca się zgodzę. Owszem, co do zasady, to tak to niby działa. Tyle że ja rodziłam naturalnie (8,5h) i moja córa miała głowę okrąglutką - czyli wyjątki są ;) Ze mną na sali leżała mama po cc i z kolei jej synek miał główkę wydłużoną właśnie.

Gość ja tez mialam jak cyna

Takie wydłużone główki mają też dzieci ułożone pośladkowo bodajże. Znajomuch córka ma taką i lekarze powiedzieli, że to od ułożenia właśnie (urodziła się przez cc)

Gość mamciamamcia
duzo zalezy tez od wielkosci głowki, nasza córeczka była bardzo mala i za bardzo kształt główki nie ucierpiał :)

to normalne ze jest taka spłaszczona :) aż musiałam zdjęcia przejrzeć żeby sobie przypomnieć czy mój synek też miał :P i miał, ale tylko pierwsze kilka godzin. po 6 godzinach na zdjęciach ma juz normalną okrągłą główkę :)

Gość aja cc
mój synek ulożony był miednicowo, mialam cc, głowa jaku u kosmitka, czubek płaski a z tyłu takie jajo, po miesiącu wróciła do normy większość dzieci ułozonych miednicowo ma deformację głowki, tak mówił pediatra w szpitalu, mowił, że nie musi pytać jak dzidzia była ulożona, poznaje po głowce :)

Gość mobista
dokładnie! głupotą jest twierdzić, że po cc dzieci są idealne! sama miałam cesarkę i główka była dość mocno zniekształcona, w sumie nadal jest , mały ma 3 tyg. Odnoszę wrażenie, że osoby, które nie przeżyły cc, myślą, że to jakiś zabieg upiększający! Paranoja..