Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nigdy nie tkne kiwiiii

MATKO JĘZYK MI KRWAWI PO ZJEDZENIU KIWI !!CO MAM ROBIĆ?TAK SIE BOJE..

Polecane posty

mam jakas chorobe straszną chyba otóz jak zjem kiwi to mnie tak piecze język ze szok i dzis zjadłąm cztery kiwi małe i patrze a język mi caly sie zakrwawił :(:(przerażona jestem .. czyzby w kiwi bylo szklo ?niemozliwe... juz sie nie leje krew ale mam takie jakby male czerwone jeszcze slady na języku :(:(

pewno mam

ja tak kiedys mialam jak zjadlam cale 2 koszyczki kiwi na raz , nie obieralam skorki tylko wypluwalam , po prostu popij woda i odczekaj, przejdzie 🖐️ a na drugi raz jedz tylko gora 2

Gość dlatego ja nie jem kiwi
bo niewazne jak dobrze obiore skorke i umyje owoc to i tak mam jezyk caly poraniony :O fuj

Gość doktor rehabilitowany
owiń bandażem ... bo sie wykrwawisz i umrzesz

w dodatku kiwi to jedyny pokarm na swiecie po ktorym mam zgage :O

Gość krew z szafy
a ja nie obieram tylko wydłubuję łyżką tak, że ścianki ze skórką zostają. i nic mi nigdy nie krwawi. tyle tylko, że mam alergię na soki owocowe, więc jak zjem dwa na raz to mi morda puchnie :P może ty też masz jakiegoś syfa alergicznego [czesc

Gość A ja powiem tak....ze....
Hahaha ale sie uśmialam z tego tematu...hahahahaha :):) nie martw sie, nic Ci nie bedzie.....pozdr

Gość taka jedna__siedzi na kafe_
za duzo zajdłas kiwi ja raz zjadłam 8 na raz piekło mnie wokół ust i język ale przeszło napij sie wody zimnej.

dzikei za pocieszenie ale nikt normalny tak nie ma.kazdy mi mówi ze musialo tam byc szklo :(

no dobra po ostatnim poscie zorientowalam sie ze to prowokacja :O

Gość electropop
to było kiwi po wypadku samochodowym, szyba rozbiła mu się na skórce, a ty tę ofiarę pożarłaś no i masz 🖐️

CZEMU DRWICIE?CZY WG WAS TO NIE POWÓD DO NIEPO0KOJU KIEDY PO ZJEDZENIU KIWI ALBO ANANASA KRWAWI JĘZYK I PIECZE? NIKT TAK NIE MA WIEC PYTAM WAS CO GRANE..

najlepiej drwic z poszkodowanego

Gość a ja tak mam
ale do tej pory nie uznawalam tego za cos nienormalnego... I w sumie dalej nie uznaje ;) Nie przyyszlo by mi do glowy martwic sie tym i zakaldac o tym topiki na kafe :D Piecze piecze ale przestanie 🖐️

rany dziewczyno mnie nie tylko piecze ale sie krwe leje z języka..czy ty rozumiesz ??piec moze ale krew z języka to cos dziwne nie?

Gość a ja tak mam
dla mnie to nie dziwne, juz pisalam... mam tak samo ;)

ja tak mam po zjedzeniu ananasa, ponoc w skorce jest jakas substancja drazniaca... taki system obronny owoca przed zjedzeniem go :P

Gość szokm do lekarzaaa

Gość buczyca
helou! ja dziś kupiłam koszyczek kiwi, zjadłam 6 bez skórki, nie mam kolczyka, ani nie ugryzłam się w język, a krew leciii jak ze świniaka... i co to ma być???? kiwi nie miało wypadku samochodowego, więc o szkle nie ma mowy:/ więc co to jest, a tych co język piecze przy jedzeniu kiwi, radzę żeby obejrzeli swój język, bo mnie dopiero koleżanka powiedziała, że mam czerwony język/ we krwi/ co to za owoce robią teraz:((((((((

Gość dr Poitiers
Ostatnio coraz więcej osób się na to skarży. Po prostu nie jedz więcej kiwi oraz świeżych ananasów. Zawierają one enzymy które mają za zadanie chronić owoc przed zjedzeniem przez zwierze. Ja np. jak zjem 4 kiwi to mam cały język scharatany - właśnie przez ten enzym, który wnika w kubki smakowe i je rozsadza powodując rany na języku i uczucie pieczenia. Dlatego nie zaleca się jedzenia kiwi/ananasów osobom, które mają takie dolegliwości. Po prostu masz wrażliwy język. Inna sprawa, że teraz kiwi sprowadza się z Chin, a tam cholera wie jak oni to robią i czym pryskają. Kiedyś mogłem zjeść kilogram kiwi i nic - teraz po czterech język pocięty. pzdr.

Gość DiA.B-ełek
Ja też tak mam.. Na początku było tylko kiwi ( nawet mały kawałek ) potem również ananas, no i po kolei pomarańcza i mandarynka... Myśle że uczuliłam sie na pomarańczę i mandarynkę właśnie dlatego że pomimo dyskonfortu ( pocięty język ) i tak je jadłam.. uwielbiam owoce, ale teraz boję sie że jak tak dalej pójdzie to na wszystkie będę uczulona. Pij wapno, pomaga! Ja piję i od czasu do czasu mogę zjeść spory kawałek ananasa :) pzd.

Gość Tomaszow1980
Jak tak mam po piciu wody :-( od razu leje mi sie krew z pyska!

Gość Klaudia570
Mi też kiedyś krwawił jak chyba 4 zjadłam ale wtedy tak szczypało ale przeszło. Ale chciałabym sie dowiedzieć co jest powodem i dlaczego tak sie dzieje a nie co zrobić gdy mamy krwawienie. :))

Gość ty ty 28
po prostu kup sobie coś na afty na je zyku pozdrawiam

Gość Krwawi
Ja zjadLam 1.5 kiwi i całe usta mi krwawiły i dookoła ust również mi krwawiło a już pare lat jem kiwi i pierwszy raz mi się coś takiego stało :/

Gość fhyfvsvikdf
debilki tempe kiwi zawiera naturalne kwasy drazniace i przerywajace nasza powloke ktora chroni przed bakteriami jezyk usta itd . masz poprostu lekkie uczulenie i tego nie jedz .. zrob sobie szklanke przegotowanej wody wsyp poki jeszcze ciepla 5 lyzeczek cukru wypij to nie panikuj poloz sie spac . na przyszloscc nie jedz kiwi ananasa ani chili

Gość gość
Ponieważ chyba te krwi które jecie nie są do końca dojrzałe powinno jeszcze trochę poleżyć.