Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prymagatyy

Czy można smażyć 2 razy

Polecane posty

Gość prymagatyy

na tym samym oleju? smażyłam za pierwszym razem frytki a teraz ten olej śmierdzi jak olej samochodowy czy coś w tym stylu, fuj. Jak oni w barach smażą 10 razy to ja pierniczę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wozkers34
przy wyrobie frytek, takim lopatologicznym blanszujesz najpierw pokrojone ziemniaki, smażysz pierwszy raz kilka minut, wyciagasz, czekasz az ociekna i smazysz drugi raz, w tym samym oleju.ale najlepsze kupy sa i tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oj...nieładnie
Nie ,nie smaży się 2 razy na tym samym tłuszczu.Jest,to bardzo nie zdrowo ,wytwarzają się związki rakotwórcze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prymagatyy
no ja wiem ,ale chodzi mi o takie dania jak frytki, których nie robi się codziennie i potrzeba dużo oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
absolutnie nie! ja to wogóle zaczęłam smażyć bez tłuszczu, mąż kupił mi patelnię Philipiaka i od tego się właśnie zaczęło. wiadomo, że frytki tzreba na oleju ale my juz wogóle ich nie jemy wolimy ziemniaczki z piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×