Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce zaoszczedzic

jak zyc oszczedniej?

Polecane posty

Gość chce zaoszczedzic

macie sprawdzone pomysly? chodzi mi o wydatki na jedzenie, kosmetyki, ciuchy oplate za mieszkanie mam stala (lacznie z olatami licznikowymi) wiec tu nie zaoszczedze

jak chcesz zaoszczęzić na jedzeniu to w zamian za to musisz się narobić.... te tanie potrawy są dobre ale pracochłonne.....takie gołąbki albo pierogi....

Gość Pach Pach
mniej jem - to mniej sram - i mniej spłukuję

Gość chce zaoszczedzic
nikt nie oszczedza? nie planuje wyatkow? moze jednak? czy udaj wam sie nie wydac wiecej niz zakladacie? jak to robice?

Gość chce zaoszczedzic
pracy sie nie boje, ale marna ze mnie kucharka :O

Gość chce zaoszczedzic
stic ---> pomyslowy jestes, ale ze smierci nie zartuj, udalo ci sie "swietnie" trafic, 10 m-cy temu zmarl moj nastoletni brat, wiec wybacz, ale jakos mnie nie rozbawiles :O pozostalym bardzo dziekuje

chyba po prostu trzeba kupować wszystko tańsze...z tzw niższej pólki , niestety. czasem trudno się przestawić.

Gość chce zaoszczedzic
ja mam chyba wiekszy problem z iloscia jakos nie potrafie kupic malo :O

ja bym chciała mieszkać w większym mieście żeby móc chodzić do lumpeksu bez ryzyka że spotkam tam kogoś znajomego ( nieźle zarabiam ale uważam że ciuchy są za drogie )

Gość chce zaoszczedzic
fakt sa drogie, ale ja pomimo tego, ze mieszkam w duzym miescie nie umiem kupowac w lupeksach, do tego trzeba miec smykalke i wtedy faktycznie mozna sie swietnie ubrac

Wiesz autorko, zależy dla ilu osób ta żywność, kosmetyki itp. jest kupowana. Wiadomo im więcej, tym wyższe koszty, ale ja mam kilka sztywnych reguł, których się trzymam i jakoś daję radę (studentką jestem, więc na nadmiar kasy nie narzekam :) ). Po pierwsze zakupy tylko z listą konkretnych artykułów, do tego do sklepu iść z pełnym żołądkiem, zwracać uwagę też, czy niektóre przecenione artykuły nie mają daty ważności upływającej za dzień dwa, bo będzie trzeba szybko zjeść, więc w sumie i tak dodatkowy koszt. Kupuję też produkty, z których można zrobić różne dania typu makarony, mąka.