Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtgrtg

Może to nie nowość ale dałam się nabrać Pampersowi

Polecane posty

Gość gtgrtg

Kurwa mać (kafe wypikało za mnie)! Kupiłam całą pakę pampersów, całe 84 fatalne sztuki. I co ja z tym szajsem mam teraz zrobić?? Gorszych pieluch jeszcze nie testowałam. W ogóle nie trzymają wilgoci z dala od skóry dziecka. Po dwóch godzinach dziecko jest odparzone. Pieluszki z Biedronki są o niebo lepsze. To różnica kilku klas!! Chyba im wyślę zasikaną pieluchę, niech sobie obejrzą w tej firmie.

Gość idoitkaaaaa
no i co to kogo obchodzi debilko

Gość gtgrtg
Już ci odpowiadam, tłuku. Obchodzi to każdego kto się zastanawia nad zakupem lub czy inni też są tak niezadowoleni. No to teraz możesz spokojnie zasnąć, po otrzymaniu odpowiedzi. Niech ci główka trochę odpocznie, może jutro lepiej popracuje.

jestem tego samego zdania!! też kupiłam RAZ pampersy i nie zamierzam więcej tego błędu powtarzać!! Używamy od urodzenia Dada z biedronki i jestem baaardzo zadowolona!! W miedzyczasie po 1 razie popróbowałam wiele innych i żadne nie są tak chłonne!! a wszystkie zanacznie droższe!!! Tylko po Dada moja córeczka ma zawsze suchą pupę!! i nigdy nie miała odparzenia

Gość mnie tam u mojego synka
Spokojnie kolezako, wyluzuj! To, co nie pasuje tobie moze pasowac innym ok? Moj synek ma 5,5 miesiaca i uzywamy wylacznie Pamepersow i moj synus jeszcze nigdy nie mial odpazonej pupci, chociaz w nocy nie zmieniam mu juz pieluch co oznacza, ze ta sama ma przez jakies 10-11 h! A smarujesz pupcie Sudocremem, Bepanthenem lub innym kremem do pupy?

Gość roxa25
Ja tez używam pampersów i Synek też nie ma problemów z odparzeniami mimo iz ma bardzo delikatna skóre i skłonność do uczuleń itd... Tak jak dziewczyna powyzej smaruje pupe sudocremem i wszytsko jest w porządku. Porównując pampersa do hugissa to pampers jest mięciutki i przewiewny a huggis odrazu naciąga moczem i staje się mega ciężki ,ale to moje odczucie ..Natomiast pieluszek z biedronki nigdy nie stosowałam wiec nie moge się odnieśc .Pozdrawiam

u nas pampers uczulał strasznie (jak inne jednorazówki zresztą). sudocrem zresztą też :( najlepszy jest, u nas przynajmniej, bepanthen, ale to przy zaczerwienieniach a na co dzień mąką zimniaczaną zasypywałam, a na noc maścia nagietkową smarowałam.

Gość każdy i tak musi dobrać
pieluchy do potrzeb własnego dziecka ja od urodzenia zakładam synkowi Huggies Superflex i tylko te się sprawdzają raz użyłam Pampersów i raz fioletowych z Tesco i nigdy więcej nie popełnię tego błędu, bo po prostu nie warto (tak długo leczyliśmy pupę z odparzeń:O) z dopłatą nie chcemy innych pieluch niż Huggies Superflex;)

Gość kinga1804
ja od 11 miesiecy uzywam pampersow sa super a nie te inne mala ani razu nie miala odparzen do tego kremik nivea przeciw odparzeniom i to nie za czesto mala byla wczeniakiem wszystko super maja gumeczki po bokach sa wygogne dla dzieci i wlasnie ten wklad jest swietny mala cala noc spi a wstaje z sucha pupa :)

u nas z kolei tylko pampersy. Wymiennie z huggies, gaga z Tesco i Dada z Biedronki ( bo wychodzi taniej). Jednak 80% na pupie corka ma pampersy. W nocy tez juz nie zmieniam pieluch i pampers daje rade ( w przeciwienstwie do reszty).

U nas właśnie Dada są na ostatnim miejscu. Twarde, sztywne i w ogóle nic w nie nie wsiąka. Kupa, jak była, to przylepiała się od razu cała do tyłka. Mały koszmar. Siostra ma identyczne spostrzeżenia. Przez jakiś czas używaliśmy Huggies ale okazało się, że przeciekają mimo prawidłowej techniki zakładania i dobrego doboru wagowego. Najlepiej sprawdziły się Pampers i stosujemy je do teraz (córka 16,5 miesiąca), tyle, że obecnie pieluchomajtki. Jestem super zadowolona.Co dziecko, to reakcja. Co budowa - to dopasowanie. Dziecko to nie jeden model, każdemu pasuje coś innego,

Gość my uzywamy roznych
i wszystkie są dobre, ale pampers najlepsze-najbardziej chłonne, mają fajny jakby balsam i tyłek dziecka jet miękki, jakby posmarowany oliwką. Są super,ale drogie, więc używamy na zmianę z innymi. U nas sprawdzają się każde pieluszki,więc to zależy od dziecka. Nie używamy żadnych kremów oprócz bambino czy ziajki.

Gość kinga1804
pewnie ze tak one sa swietne kupilam inne i tylko z przemusa stosowalam teraz zawsze kupuje poampersa dla mnie sa rewelacyjne

Gość kinga1804
ja tylko mam zaufanie do Pamersa Nivea i Johnsons baby swietny balsam tam maja po kapieli

Gość my uzywamy roznych
my za bardzo nie smarujemy skóry dziecka i paradoksalnie skóra jest lepsza niż ze smarowaniem

Ja używam tylko pampersów, są najlepsze....a wszystkie inne to straszne dziadostwo co tylko krzywdę wyrządzają delikatnej skórze dziecka.

Gość kinga1804
zgodze sie z tym w 100%:)

a krem to tylko bepanthen, córka skończyła 4 miesiące i nigdy nie miala odparzeń :)

Gość kinga1804
ja uzywalam niVEA i przez 10 miesiecy mie mialam z tym problemow:)

Gość my uzywamy roznych
ja bambino lub ziajki i przez 7 m-cy żadnych problemów ale to zalezy od dziecka więc nie ma co się sugerować

ja też uważam ze pampersy są najlepsze. tych dada i happy nie znoszę. a co do kreu- ja smaruje tylko w razie jakiegoś problemu sudocremem i zawsze się sprawdza. ale w ciągu 14 iesięcy syn nawet się nie odparzył- co najwyżej troche zaczerwienił kilka razy. bepannthen też świetny ale jego stosuję raczej jako " przyspieszacz" gojenia

U nas Sudocrem i Bapanthen uczulają jak wszystko z pantenolem, tak samo uczulją żele do mycia Johnson's i Nivea. sam krem Nivea i Johnson's jest jednak ok. Do mycia używamy Oilan i Bobini, o marowania Linomag a do pupy w razie odparzeń, klasycznie, puder.

ja kupowałam do 10 msc zycia papmery a moze nawet troche dłuzej do roku potem kupiłam w biedronce dada i fitit i jaka bylam zadowolona nie smierdzialy jak papmersy ( pampersy smierdza nawet jak jest troszke nasikane ) pupa elegancka no sa super

Ja też kupuję z biedronki i też uważam że są o wiele lepsze. Przynajmniej skóra jest sucha a nie jak po pampersi caly czas wilgotna

Gość mama klaudii
my tez testowalismy rozne pieluchy i niestety najgorzej wypadły dada z biedronki tak tu zachwalane koszmarek.... pampersy mimo ze najdrozsze sa najlepsze huggies tez ok. ale pampers jest bardziej elastyczny i nie obciera małej zwłaszcza ze ona strasznie ruchliwa jest stosujemy 8 mies.

Ja zauwazylam roznice w pampersach sprzedawanych w Polsce i w Norwegii. Te w Polsce sa nasaczane balsamem i po nich moja corka miala odparzona pupe. Sa jeszcze inne z bardzo chlonna warstwa (wg. producenta), ktore smierdza. W Norwegii sa pielucho-majtki easy up i one sa grube i szybko robia sie ciezkie i niewygodne, za to pampersy active fit sa super. Cieniutkie i przewiewne, ale bardzo chlonne. Nie sa nasaczane zadnymi smierdzacymi specyfikami, maja warstewke, ktora przypomina podpaski libresse invisible, pupa jest sucha. Tak wiec, pampers pampersowi nie rowny.

Ja tez uwazam ze Pampersy nie sa dobrymi piluchami ale za to bardzo drogimi przy czym cena nie idzie niestety w parze z jakoscia :P Moj syn jak ma zalozonego pampersa od razu trze pupa o materac w lozeczku i sie dziwnie wygina tak jaby go ta pielucha powodowala swedzenie. Teraz zakladam synowi huggisy i jestesmy zadowoleni. Sa w miare tanie a dobre. Co do pileuch z biedronki , no coz... u nas tez sie nie sprawdzily maly sie koszmarnie po nich odparzyl , ale mam cal pake FiFi i szkoda mi wyrzucic, wiec zakaldam jedna lub dwie dziennie. Od czasu do czasu uzywam tetry i sadzam juz malego na nocnik kilka minut po jedzeniu . Wczoraj udalo mu sie zrobic kupe do nocnika. :) :) :)