Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana20latka

jestem załamana, dół totalny

Polecane posty

Gość załamana20latka

w tym miesiacu konczy mi się staż .. rozgladam sie za praca, ale nic nie ma:((( Nie wime co mam zzrobic...nie stac mnie na studia ..a mojej mamy nie stac na to aby mi dawala co miesiac takie pieniadze... Jestem załamana!! ;(

Gość załamana20latka
Witaj Zła Jędza. Ja nie mam jeszcze rodziny ale jak juz pisalam wczesniej, nie stac mnie aby byc na utrzymaniu mamy poniewaz mam jeszcze 3 rodzenstwa...i jej sie nie rpzelewa... ;/ Nie mam pojecia co zrobic... Nie chcialabym rezygnowac ze studiów ;(

Gość totalne dolyyyyyksdj
ja siedze za granica raz mam prace raz nie i to jeszcze w dodatku przewaznie sprzatanie na budowach ciezka praca Tez teraz szuka czegos w swoim zawodzie nie dawno skonczylam tez staz w Polsce i jestem bez pracy:(

Gość korepetycje opiekunka
trzeba bylo myslec juz wczesniej, nikt po staz nie zostawia, takie realia. obudzilas sie z reka w nocnkimu i tyle. szukaj, probuj, my ci pracy nie znajdziemy

Gość załamana20latka
Daopiero zaczelam studa i nie chce od razu isc na yrlop dziekanski... Slysząłam o czyms takim jak "pracownik interwencyjny" ale nie wiem na czym to do konca polega.. wie ktoś ?

Gość pracownik interwencyjny to
trochę jak staż - musisz zarejestrować się jako bezrobotna, ale Twój zasiłek będzie Ci wypłacany w ramach wypłaty za pracę w jakiejś firmie, a przy okazji masz staż. Oczywiście może się powtórzyć sytuacja, że potem Cię nie zatrudnią na stałe, bo wiadomo, że każda taka firma woli mieć pracownika opłacanego przez PUP a nie płacić samemu. Lepiej szukaj zwykłej pracy na umowę, nie jest tak źle - na studiach możesz wziąć słynny już IOS aby nie mieć problemu z dyspozycyjnością w pracy. A póki co możesz dorabiać np. sprzątaniem itp.

Gość Jestem w podobnej sytuacji
Nie mam pracy. Staz skonczylam kilka miesiecy temu. Matka przepuscila spora sume - kilkanascie tysiecy. Wlasciwie jest to suma o ktorej oficjalnie wiemy. Ktos z jej rodziny potrzebowal pieniedzy. Dala nie mowiac o tym ojcu. Doiwedzial sie po kilku latach jak okazalo sie, ze nie placone sa rachunki. Matka wziela jeszcze pozyczki w tych roznych podejrzanych placowkach, a teraz nie ma z czego splacac. Ojciec i tak o wszystkim nie wie. Dzis jednak dowiedzial sie, ze matka wyciagnela ode mnie ostatnie pieniadze i jak wroci do domu bedzie kolejna awantura. Tak jest od lat. Slysze, ze matka to kurwa, szmata i temu podobne. U nas przez caly czas sa awantury. Przez to wszystko ciagle chodze ponura. Nie lubie spotykac sie z ludzmi, bo pytaja co slychac? Studiow nie skonczylam, bo nie mialam ochoty siedziec na zajeciach. Przez caly czas rozmyslam o jednym. Trzeba tez studia oplacic, ale za co kiedy matka wyciagnie ostatni grosz... Gdyby nie te dlugi zylibysmy normalnie, bo rodzice zarabiaja tyle, ze od pensji do pensji spokojnie powinno wystarczyc. Wiem, ze musze isc do pracy, ale mam problemy w kontaktach miedzyludzkich. Mam przejebane. Przepraszam za slownictwo :(

Gość załamana20latka
Nie wiem co juz mam robic :( POiwedzmy ze jestem na stazu w Osroku Pomocy SPolecznej... czy moge sie starac o prace jako pracownik interwencyjny w Urzedzie Gminy tylko w innym dziale... .. ??

Gość załamana20latka
:(((