Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cienkowlosaa

ktora z was farbuje wlsoy co 2 tygodnie

Polecane posty

odżywiam się bardzo zdrowo..uprawiam sport..więc nie wchodzi w grę nie zdrowe żarcie..nie pale ,nie pije...a i tak mam siwe włosy jak zresztą większość w mojej rodzinie ... także nie zgadzam się z tą Twoją tezą ... Jak powiedziałam..owszem..dzięki zdrowemu odżywianiu..włosy mogą być mocniejsze..elastyczniejsze..odżywione..itd. Zdrowe jedzenie wpływa na skórę i paznokcie.. na samopoczucie..itd.ale siwiznę..wybacz..jestem żywym przykładem ,że tak nie jest ,niestety :/

Gość gość
Odzywianie nie wplywa na siwizne. Jem to samo (tylko wiecej owocow i jarzyn) co moj maz i on w wieku 76 lat ma ciemne wlosy a ja musze farbowac siwe wlosy co 2-3 tygodnie ( przez ostatnie 40 lat)

Gość gość
u nas dokladnie to samo, moj maz (76 lat) gorzej je i ma ciemne wlosy, ja siwieje od 30 roku zycia.

Gość margolciazeslaska
ja tam farbuje wella co mniejwiecej miesiac i mam zdrowe wlosy, a jestem naturalną blondyną :D http://tnijurl. com/e379c00efe0f/

Gość gość
nie mam siwych ale mam cienkie, farbuję od LAT co dwa tygodnie

Gość gość
nie mam 100% siwych, no ale mam ich sporo, farbuję co dwa tygodnie te pieprzone odrosty, bo jak wytrzymam dłużej, to wyglądam jakbym połowy wlosów nie miała- takie jasne prześwity przy czaszce, a może co 1,5 miesiąca farbuję na raty- najpierw odrosty, a po 30 min. na całe włosy i na 10 minut) farbuję w domu, farbami bez amoniaku, albo szamponetką "marion"- tylko po szamponetce też nie mam fajnych w dotyku włosów- normalnie tak jak po farbie, a zmywa się przy każdym myciu do fryzjera też chodzę, jak mam "bałagan" kolorowy we włosach, żeby zrobiła mi z tym porządek (też proszę o farbę bez amoniaku, która jest droższa), a nie chodzę zawsze- bo nie mam czasu kiblować po 2 godz. u fryzjera, w tym czasie mogę coś porobić w domu z farbą na włosach :-) dbam bardzo o włosy, poczytałam blogi o pielęgnacji, nie używam więc szamponów z sls czy innym badziewiem, odżywki bez silikonów, nacieram włosy olejami, robię maseczkę z siemienia, łykam tabletkii td. - fryzjerki twierdzą, że nie mam zniszczonych ja uważam inaczej- są wysuszone, sianowate , chociaż błyszczą i się nie rozdwajają- no ale je dosyć częśto podcinam i tak do końca życia będę już farbować, w dodatku na ciemny brąz- bo takie mam naturalne, próbowałam z pasemkami, ale źle się w nich czuję, a przy samej głowie i ciemnych włosach siwe i tak widać

Gość gośćLydia
Jedz cynk i wcieraj sok z czarnej rzodkwi prze 2m-ce,dwa razy w tygodniu...włosy odżyją!!!!!!!!!!