Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewik81

Czy to skaza?

Polecane posty

Gość ewik81

Witam. Poradzcie mi mamy, co to może być. Moja 7 miesięczna córka ma suche policzki, ale nie łuszczące i czasem szczególnie po spaniu są czerwone. W ciągu dnia ma rumieńce ale nie jakieś straszne, raczej takie normalne. Karmię ją piersią i w zasadzie jem wszystko tylko uważam na nabiał. Mała ma rozszerzoną dietę, praktycznie je wszystko co można w jwj wieku. Czy to mogą być objawy skazy, czy raczej się nie przejmować tylko nawilżać skórę.

Gość ej a smarujesz jej policzki
czymś tłustym na spacerki? bo mnie to bardziej wygląda na przesuszenie od mrozu.... mój starszy syn miał skazę białkową - u niego objawiało się to taką drobną wysypką - jakby kaszka pod skórą - skóra była sucha szorstka i zaczerwieniona - najcześciej zaczynało się to od brzuszka i pachwin, rzadko od twarzy - a jesli już miał silną alergię - to buziaka mu wysypywało na końcu....

Gość ewik81
Smaruje jej policzki oilatum soft od kilku dni i jeszcze nie ma dużej różnicy.

Gość ewik81
Ale chodzi o to że ja z nią bardzo rzadko wychodzę, więc to nie jest od zimna.

A na czym śpi? Bo jak po spaniu najczęściej, to może być od poduszki czy kocyka - sztuczny materiał (polar), pierze czy proszek w którym była ta poduszka / kocyk czy co tam wyprane.

To moze byc alergia ale nie skaza. Moje obie córki maja skaze - to wysypka lub zaczerwienienia, pękająca sucha skóra w miejscach takich jak pachwiny, zgięcia łokci, nadgarstka, pod kolanami, za uszami czasem brzuszek, twarz rzadko choc tez sie zdarza.

Gość TO może i ja się zapytam
Synek ma prawie 14 mcy. Ma strasznie wysuszone chropowate policzki, czasami czerwone lub pomarańczowe, nieswędzące. Tylko policzki. Po nocnym spaniu o wiele ładniejsze. Mimo wszystko brzydko to wygląda. Czy alergia pokarmowa może objąć tylko policzki?

Moze chyba... a nie lepiej pojsc do pediatry albo dermatologa? Do dermatologa nawet nie trzeba miec skierowania.