Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamuska czerwcowa

Imiona dla Dziewczynki CZAS WAŻNEJ DECYZJI

Polecane posty

Gość Iwa :)
Matylda jest piękne.Dam tak swojej córci.

Gość jakajaona
ja mam Majeczke. tylko, ze jak sie urodzila 6 kat temu to nie znalam zadnej dziewczynki o tym imieniu, a teraz jakos sie posypaly te Majeczki... ale mojej i tak pasuje najbardziej to imie- ona jest poprostu "Pszczolka Maja" i tyle-)) teraz sie zastanawiam nad drugim imieniem bo niedlugo bedziemy mieli jeszcze jedna dziewczynke-))

Gość Astoria1985r
A mnie się podoba Liliana - z tych co wymieniłaś tylko Oliwia jest ładne. Maja to rzeczywiście już przeżytek.

Jak słyszę te wszystkie Sary, Oliwki i inne bzdety, to mi się ulewa. A jak zamiast Oliwia, widzę Olivia, to już sama nie wiem czy ma mnie ogarnąć niepohamowane rozbawienie czy smutek i totalne załamanie nad biednym dzieckiem i głupimi rodzicami. Jak słyszę, że za kimś wołają Angelika, to już wywołuje u mnie rechot. Jest tyle normalnych imion polskich - Anna, Katarzyna, Małgorzata, Ewa, itd. No i moje ulubione Julia. Czy w dzisiejszych czasach nie można dziecka nazwać normalnie? Na imiona dla chłopców też nastała jakaś straszna tandeta. Oskar - to mi się kojarzy z tym zielonym potworem z kubła na śmieci z Ulicy Sezamkowej. Może od razu Elmo, przynajmniej był słodki :) , Max - ludzie, gdzie Wy w polskim alfabecie macie literę X? Daniel, słodki jeleniowaty. Czy to sugeruje, że w przyszłości będzie miał dorobione rogi? Jakaś masakra. Jest tyle ładnych imion - Kuba, Bartek, Marcin, itd. Normalne, zwyczajne imiona. Polscy rodzice oszaleli

Gość Astoria1985r
A niby dlaczego oszaleli? Mnie się na przykład Anie, Kasie czy Marciny nie podobają. Dla mnie to brzydnie imiona (bez urazy dla tych co je noszą). Wolę już zdecydowanie Oliwia czy Maksymilian.

Ale nie Max, przez X, bo w polskim alfabecie nie ma czegoś takiego jak X. A ja lubię tradycyjnie, bez wymyślania pierdół.

Gość gość
Nikola i MajaA ładne są jeszcze np: Wiktoria Liliana MarikaMi się podobają dość nietypowe może i Tobie się spodobają :)

Ludzie błagam. Marika? A co to za wytwór wyobraźni? Ale i tak nic nie przebije wpisu osoby o nicku Wallenroda //Ewa, Anna, Lara, Gaja, Jana, Kira, Mia, Nora, Pola, Iga, Olga, Ida, Tula// Anna, Ewa, Olga OK, ale reszta mnie powaliła. Nawet nie wiedziałam o istnieniu takich "imion". Totalna masakra

Gość Ja mam na imie Majaa
Ja mam na imie Maja i nienawidze tego imienia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tj ktos napisal- to jest imie odpowiednie dla malej dziewczynki ale nie powaznej kobiety! Do tego jak slysze piosenke "pszczolka maja", ktora nie wiedziec czemu 99% nowopoznanych osob przywoluje kiedy mnie poznaje to szlag mnie trafia!

Gość gość
Nadia lub Rebeka :)

Gość gość
moja córka to Sandra

Gość gość
Roza - bardzo ladne imie

Gość gość
Majeczka, Majka - nigdy tak nie nazwwe dziecka

Gość gość
was chyba posralo z ta matylda

Gość gość
Layla to tureckie imię ;) z tych imion co autorka napisała żadne mi się nie podoba bo są za bardzo oklepane :O co np z: Paulina, Nela, Karolina, Aurelia, Ewelina, Milena. Lilia?? ja też spodziewam się na tygodniach córci ale dostanie nie polskie imię bo nie mieszkamy w pl :P

Gość gość
jak nazwiesz swoje dziecko?

Gość gość
Rozdała cecylia konstancja klara to moje imiona

Gość gość
dalila

Gość gość
napewno nie matylda

Gość gość
a mi się chce śmiać z wypowiedzi typu zuzanna tak ale weronika nie Jaka to różnica ?-wydźwięk podobny:D Niech każda daje imie jakie czuje że będzie ok

Gość gość
dla mnie również najładniejsze takie proste typu: Kasia, Małgosia, Ania, Agatka. Moją córkę nazwałam Magdalena. Zresztą, jakie imię by nie było, aby nie wydziwiane, oklepane czy babcine. Z tych co podałaś podoba mi się Zuza i Matylda. Ale pierwsze zbytnio popularne a drugie da się w ogóle zdrobnić? ..... od razu odpiszę, tak wg mnie musi się zdrabniać bo nie wyobrażam sobie mówić w jednej formie upomnienie (ANTONI NIE RUSZAJ), wyraz miłości (ANTONI KOCHAM CIĘ) itd

Gość gość
Anastazja Ludmiła Anna Jagoda Janina Dominika O gustach się nie dyskutuje. Fajnie, że nie wszystkim podoba się to samo, bo na świecie byłoby strasznie nudno :) To, na co ja zwracam uwagę, to czy imię jest uniwersalne, tzn. do wymówienia za granicą czy przez obcokrajowca. Nigdy nie wiadomo gdzie dziecko wyląduje - szczególnie przy postępującej globalizacji.