Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moim skromnym zdaniem.......

co jedza wasze roczne dzieci?

Polecane posty

oprocz cyca, mleka? i o jakich godzinach?

ok 4 - 240 ml mleka ok 10 - bułka z szyneczką, serem białym, pastą jajeczną, serem żółtym, ogórkiem kwaszonym; jajecznica; do tego tochę (ok 3 łyżek) jogurtu naturalnego z truskawkami/jagodami (mam mrożone) ok 16 - obiad - różnie albo jakaś zupa z mięsem, np pomidorowa, ogórkowa, krupnik, ryżowa z warzywami, warzywna, kalafiorowa, rosół, barszyk czerwony; albo drugie danie np ziemniaki+klopsik mielony+buraki/sałatka z kapusty kwaszonej i marchwi/szpinak; spaghetti; ziemniaki+ryba pieczona+sałatka; ryż+potrawka z kurczaka+marchewka z groszkiem; makaron z warzywami i mięsem gotowanym albo pieczonym ok 18 - owoc, obecnie najbardziej lubi banany, jabłka, mandarynki ok 19.30 - 250 ml kaszki mleczno-ryżowej, mleczno-pszennej, mleczno-ryżowo-kukurydzianej, owsianki. w miedzy czasie pije dużo wody, herbatki i trochę soków owocowych. je kilka chrupek kukurydzianych, czasem jakiegoś biszkopta. ogólnie obiady zjada z nami. gotuję dla wszystkich po prostu nie doprawiam mocno. sama nauczyłąm sie jeść niesolone ziemniaki, czy ryż :P

czasem na obiad zrobie naleśniki albo pierogi z serem, pierogi leniwe, kopytka, pierogi ruskie. wszystko zjada ze smakiem.

Gość jejku jejku....
super zdjecie. w piance. sama slodycz. piekny malusszek.

moj maly to chyba niejadek. rano zje cyca. potem kawalek kanapeczki. wedlinke zrzuca. potem ok. 14 zupka lub drugie- tez malo. pozniej jakis owocek -jablko lub banan. biszkopcik , herbatnik lub paluszki do przegryzienia. wieczorem ok 20 kaszka- oczywiscie malutko. na noc cyc. wydaje mi sie ze malo je. ale lekarka nie ma zastrzezen co do wagi. no i dodam ze w nocy wstaje do cyca ok 5-6 razy.

wogole wmusic jakies jedzenie w niego jest trudno. tylko cyca chetnie ssie.

skoro je w nocy 5-6 razy to nie oczekuj ze w dzień będzie jadł! przecież on jest najedzony! spróbuj odzwyczaić od jedzenia nocnego, wtedy w dzień więcej zje.

tez mysle nad tym. ale to latwiej powiedziec niz zrobic. nieraz go oszukuje w nocy smoczkiem. ale nic z tego . dalej placze az dostanie cyca.

a moze łatwiej by było jakbyś odstawiła od piersi? mój dopóki był na piersi (do 11 miesiaca) też cycał po kilkanaście razy w nocy! odkąd przeszedł na butlę (sam sie odstawił) przestał w nocy jeść! najpierw jeszcze pił co 30 minut a teraz budzi sie raz, dostanie mleczko i śpi dalej. w dzień za to je jak oszalały :)

moj butelki nie chce,probowalam. wypluwa.

chcialabym jeszcze troche pokarmic. mam pokarm wiec bez problemu. mi w sumie nie przeszkadza karmienie nocne. ale wlasnie z jedzeniem w dzien sa czesto problemy. sa dni ze chetnie wszystko zjada ale rzadko. zreszta sama juz nie wiem. byc moze ma takie potrzeby ze tyle mu wystarcza,, aja moze jestem przewrazliwiona/ to moje drugie dziecko. wiec powinnam wiedziec. ale starsze ma juz 13 lat, wiec moglam zapomniec ile jadl.

skoro Tobie nie przeszkadza karmienie nocne i chcesz jeszcze karmić to zapominamy o temacie sztucznego :) ja tez chciałam karmić minimum do lutego/marca ale mały zdecydował inaczej, więc nie próbowałam go od nowa nakłaniać do piersi. słuchaj jeśli mały dobrze przybiera to znaczy ze mu wystarcza tyle ile je. nie martw się zatem!

Gość mamamajki
a moja mala z kolei chyba je troche za duzo. co chwile stoi w kuchni przy lodowce i oczekuje, az cos jej dam. ok 8 dostaje cyca ok 10:30 kanapke, danonka ok 13:30 obiadek:zupka lub drugie danie. czasem je to ze sloiczka, czasem to co gotuje nam. ok 17 sloiczek owocow ok 19 kaszka mleczno-ryzow, lub ryzowa (180ml lub 210) ok 20:30 cycek A w miedzy czasie duuuzo pije(herbatka lub soczek) i sporo przegryza ( herbatniki, paluszki, flipsy, czasem kromeczke chleba lub plasterek wedliny)

Mój synek je wszystko to co my. Moim zdaniem je dużo, ale tylko w towarzystwie. Sam nie za bardzo ma ochotę. Na noc ok. 19:30 pije kaszkę z 7 miarek bebika3 i 5 miarek kleiku ryżowego, wychodzi z tego chyba z 230ml. W nocy budzi się lub nie. Jeśli tak - dostaje kaszkę, ale z 5 miarek+3,5kleiku. Ok. 8 rano kanapeczka, lub buła z reguły z mięskiem, które sama robię. ok. 12 zupka ok. 16 obiadek (czasem to samo co wcześniej, ok. 18 owocki, lub lody (tak, tak lody) z własnymi konfiturami. W międzyczasie dużo picia, kakao na bebiku, chrupki, jakaś czekoladka, kawałek ciasta, lub ciastka.

moja pije ok 8.00 mleczko - 150-180 ml potem o 11 tej - kanapke, jajecznice, serek, albo parówki potem o 15 tej - obiad (zupa albo drugie danie, już większość to co my) o 17 tej - owoc (jabłko, mandarynka, gruszka, kiwi) albo słoiczek o 19 tej - kaszka na gęsto ok 150-180 ml tyle w miedzyczasie jakiś owocek do przegryzienia

widze ze dieta podobna do naszej tylko u nas w malych ilosciach. moze jednak panikuje?

Gość proxi777
myslałam że moje dziecko mało je a ma niespełna 7 mcy a tu widze ze roczne niewiele wiecej:)

Gość marcinkowska
jeeeeejku jakie slodziutkie to zdjecie w piance:) super